Okategoriserade

Hola!

Jag måste börja med att säga att jag mår mycket bättre fysiskt. Jag vet inte om det enbart har att göra med homepatbehandlingen, som jag inte slarvat med en enda gång, homeopatbehandlingen i kombination med yogan men något annat kan det inte vara. Och yoga började jag på tack vare homeopaten så jag skulle nog säga att det är tack vare Johanna som jag mår bättre. Jag är aldrig trött på dagarna längre. Jag skuttar upp 06.45 och hoppsar iväg på yoga och jag jobbar sjukt effektivt. Jag har kört 20 dagars behandling nu och jag vet inte vad som sker när jag är klar men då ska jag till Johanna för att se på mina värden igen. Så då vet ni. Rätt ska vara rätt och hade jag fortfarande känt mig trött och orkeslös så hade jag skrivit det och det vet ni.

Ja, vad annars då? Inte så mycket. Jag ska fortsätta att grotta ner mig i siffror och statistik och framtida strategier idag. Jag känner för att gå ut en sväng i helgen faktiskt och det är ju om nåt ett bra tecken! Det var länge sen jag var sugen på lite party och den senaste tiden har jag bara längtat hem till sängen och somnat tillsammans med Ringo men nu känner jag plötsligt för att supa skallen i bitar hur bra är inte det?! Väldigt bra.

Imorgon är det moonday så det är ingen yoga vad ska jag göra då? Jobba från sju på morgonen?! Ja, varför inte. Jo! Jag gjorde den godaste drycken igår. Jag håller på att experimentera med en massa steviadroppar som vi nu säljer i shopen också och jag tänker mig att jag ska arbeta mig igenom droppe för droppe så att jag vet vad jag kan rekommendera dem till. Igår rev jag färsk ingefära (min nya besatthet) och hällde på kokande vatten till hälften. Sen hällde jag på kallt vatten från kranen ungefär lika mycket. Det här för att 1. Jag kan inte dricka kallt eller varmt för jag får ont i tänderna av det. Jag har alltid haft så. 2. Dr Sangheeta sa att jag inte får dricka kallt. MAN ska inte dricka kallt för det drar ihop… minns inte. Så nu har jag alltså börjat med att köra hälften varmt och hälften kallt och då får vi… ljummet! Ni kan köra kallt om ni vill jag vet inte vilken dosha ni är och ni kanske visst kan dricka kallt vatten vad det jag, jag är ingen ayurveda-doktor precis. Inte än, ha ha. Tillbaka till drycken:

Riven färsk ingefära, vatten och några steviadroppar. WOW! Så nu har jag alltså hittat två användningsområden för dropparna. Nej tre. Ni får dem alla tre. Här kommer dem:

Godaste drycken i världen: Färsk ingefära, vatten och stevia clear.

Pannacotta: 7,5 dl grädde, 3 st gelatinblad, 1 dl färska/tinade blåbär, 1 tsk vaniljpulver, ca 30 st droppar raspberry/chocolate. Gör så här: Lägg gelatinbladen i vatten i några minuter. Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulvret. Plocka upp gelatinbladen och pressa ut vattnet ur dem. Lägg ner dem i grädden. Låt puttra i några minuter typ 15. Droppa ner droppar och blåbär. Låt puttra på lägsta värme en liten stund till. Akta för det svämmar lätt över och då får ni städa gräddgegga över hela köket. Hänt mig. Häll upp i små glas och in i kylen i minst tre timmar. Är du en hetsig person som jag som gör pannacotta när du vill äta den och inte efter tre timmar så ställer du in den i frysen. Just det! Sätt små plastfoliebitar på glasen så slipper du få päls på dem, ha ha ha på polska kallar man det för päls men det gör man kanske inte på svenska ush så äckligt det blev nu. Jag menade skinn inte päls.

Frukostsmoothie: 1 dl rysk yoghurt (Lindahls är bäst), 1 dl kokosgrädde, en liten näve mandlar, 1 dl frysta bär, 1 rått ägg, 2 msk krossade linfrön, ca 10 droppar berrydroppar. Gör så här: Blanda allt i en mixer och drick!

 

You Might Also Like

 • ToveEvensen
  9 april, 2013 at 14:34

  SJÄLVFÖRTROENDE, KÄRLEK, HAT, HISS & DISS, ÅSIKTER, LIVET, PARTY PINGLA, KILLAR, TJEJER, MODE, INSPIRATION.

  KOM OCH LÄS EN AV DEVOTES STÖRSTA BLOGGAR!!

  LÄNKBYTE KANSKE? 🙂

  http://www.shouldyou.devote.se

 • Trådlös övervakningskamera utomhus
  9 april, 2013 at 14:49

  Men du homeopati och yoga låter som bluff.. what about god sömn vanor och motion? Och att äta nyttigt?

 • M
  9 april, 2013 at 15:13

  Man kan bli trött av ingenting och det är så kroppen fungerar,sen blir man pigg jag tror inte det har med dina kuckelmublandningar o göraatt du nu helt plötsligt orkar?..sen ifall man nu är så kroniskt trött i många månader från morgon till kväll så kan det ha med en sjukdom och göra…men nää du är bara som en normal trött mänsika brukar var så här till våren inget annat!! så är det.

 • Hanna
  9 april, 2013 at 15:44

  Jag tror att vi alla (som inte lider av vårdepression/trötthet) känner sig piggare och lättare än för 3 v sedan. Det är ju vår och sommartid! Det är ljust kl 6 på morgonen och självklart känner man sig piggare och har lättare att gå upp.
  Det har ingenting med homeopati att göra (möjligen en släng av placebo). Alla homeopatiska preparat är vatten! Ingen vetenskap över huvud taget.
  Däremot är Yoga fantastiskt bra för kropp och själv och kan absolut ge en extrados livsglädje

  Jag tror knapppast att du varit ensam om att vara otroligt trött, seg och inte alls haft någon lust till något. Så känner majoriteten om vintern!

  Snälla, sluta stödja humbug och göra markmadsföring för dyrt vatten, det är att kasta pengarna i sjön!!! Hoppas att ingen annan går på det här!

 • Ulrika
  9 april, 2013 at 15:52

  Det märks att du mår bättre för det var ett sjukt kul inlägg med massor av humor och positiv feeling! 🙂 Att kalla homeopati o yoga för humbug är att öppet visa vilken trångsynt och enkelspårig människa man är. Ni anser säkert även att det är farligt att äta ägg, att margarin är hälsosamt och att hjärnan ”dör” utan kolhydrater! För att inte tala om människor med mediala gåvor, det är väl brännxanpåbålvarning för sånt enligt er?! Bara undrar…

 • Hanna
  9 april, 2013 at 16:06

  Absolut inte! Jag äter själv en kolhydratfattig diet och vet vilka hälsovinster det ger!
  Homeopati är däremot humbug! Det går ut på att späda ett ämne i vatten så pass mycket att koncentrationen av ämnet närmar sig 0 procent. Dvs vatten! Varför betala dyra pengar för det man kan få ur kranen?
  Men placeboeffekten är otroligt kraftfull så fortsätt tro du;)

 • anonym
  9 april, 2013 at 16:32

  Tron kan försätta berg!!!

 • anonym
  9 april, 2013 at 17:04

  Väldigt tråkigt hur många upprepar det som andra har sagt utan att egentligen ha någon som helst erfarenhet av naturpreparat. Allt är inte humbum som ni vill säga så låt de som vill använda sig av alternativa lösningar göra det utan att för den delen klassa upp det på något sätt. Ni verkar veta allt – allt utom att var och en får bestämma själv. och hur ställer ni er till kunskapen alla dessa terapeutar hade fått?

 • Fanny
  9 april, 2013 at 18:08

  Hörru Katrin! Detdär med riva/skiva färsk ingefära att koka the på… utan Tvekan bästa förkylnings boten! Helt underbart starkt och perfekt för onda Halsar! Vet inte om man får enligt Lchf men avnjuts bäst en den klick antiseptisk Honung!

 • Carro
  9 april, 2013 at 21:58

  Jo, vill bara upplysa dig om att indianerna i alla tider använt Stevia som preventivmedel. Jag vet låter sjukt men tro mig, googla! Tänkte om ni ville fixa syskon till Ringo..

  Annars grym kvinna, grym blogg 🙂

 • Anna
  10 april, 2013 at 09:19

  Homeopati är bluff! Det finns absolut inga veteskapliga bevis för att det fungerar. Om du mår bättre beror det på att du tränar, sover och äter som du ska. Låt ingen kvackare tjäna pengar på dig med dyra droppar!

 • Anna
  10 april, 2013 at 09:25

  Den ”tron” får människor att öppna plånboken och betala för en massa onödiga droppar, piller, blodprover där man testar irrelevanta saker, och behandlingar utan effekt. Det handlar om att profitera på människors rädsla. Det är hemskt!

 • anonym
  11 april, 2013 at 22:51

  Anna, tänk vad du kan! Sabla ned homeopati, det visar bara hur korrupt du är..