Okategoriserade

Hello

Nu är det härligt, va? Solen skiner och det pirrar i kroppen. Vi hoppade över våren i år och gick från vinter till sommar vilket känns bra i och för sig. Och om nån månad ska man visa sig i bikini det känns ju superkul, fan. Måste kämpa kämpa kämpa. Kan man dricka Celsius när man ammar? Alltså tänk att jag ammar fyra på morgonen och sen sju. Sen får han en flarra vid 11 för jag hinner inte producera. 15 ammar jag alltså nästa gång. Kan jag då dricka en Celsius vid 10 för att gå ut och springa? Det skulle då vara fem timmar mellan Celsius och amning är det okej tror ni?

Apropå Celsius och löpning och träning och hälsa så börjar det närma sig vårt hälsoevent och det ser väldigt bra ut. En del platser kvar så vi kör lite rabatterat pris på biljetterna nu. Inte så många men några kvar! Här hittar ni dem.

Vi hade velat att Paolo Roberto kom för att debattera mot mig men han vill inte. Det går bra att ha en bild på mig i sina föreläsningar när han ratar LCHF men att möta mig i duell vågar han inte. Jag har nu mött flera personer som varit på hans föreläsning och samtliga har berättat för mig att han har en egen slajd i sin PPT som han tillägnar mig då han dissar LCHF men varje gång som jag frågar dessa personer vad och hur han dissar LCHF så får jag aldrig nåt svar. Jag uppfattar det som att han visar en bild på mig och säger att ”LCHF är skit” men inte så mycket mer. Jag har även frågat folk vad hans föreläsning går ut på men det är heller ingen som kan ge mig ett svar ha ha ha…Träna varje dag säger Paolo. Och käka pasta det är bra! Allt annat är skit. Han ratar tydligen alla dieter med ”Dieter är skit” men sen ingen förklaring till varför eller ens varför man ska äta pasta.

Jag brukar i alla fall tänka på Paolo ganska så ofta. Han skrev en så smart sak på sin instagram nämligen. Han skrev att man är vaken så många timmar per dygn och att man då kan lägga en på träning och jag håller verkligen med honom om det. När jag kör yoga och ibland blir lite stressad så tänker jag på Paolos ord och då kopplar jag genast av och skiter i att jag tar min tid för träning varje dag. Det är ju liksom bara en av ca 16 timmar som man lägger på träning.

You Might Also Like

 • maria
  22 april, 2014 at 16:38

  Men varför hetsa om vikten? Jag gick inte ner ett skit när jag ammade trots att jag försökte. Åt ingenting typ men det slutade bara med att jag inte producerade ngn mjölk. Så jag sket i allt och var tjock tills jag slutade amma. Ge ditt barn det han behöver och banta sen. Visst du kommer känna dig fluffig merparten av sommaren men ta igen det nästa år. Då jävlar vad snygg du kommer va eftersom du hat nästan ett helt år på dig att trimma muskler och äta lchf.

 • xantos
  22 april, 2014 at 17:04

  vilket jävla tjatande om denna Paolo Roberto.Är du avundsjuk på att han är så framgångsrik! Han tycker väl inta att det finns någon mening med att debattera mot dig. Fatta det!!!Glöm honom!!!

 • my
  22 april, 2014 at 17:05

  Måste vara ett jävligt tråkigt liv att ALLT kretsar kring vikten! 2 kg hit och dit

 • my
  22 april, 2014 at 17:06

  Jag tror precis som mamma
  Att han vet lite mer än katrin…

 • Andrea
  22 april, 2014 at 17:21

  Paolo Roberto
  Programledare i TV
  Skådespelare
  Författare
  Föreläsare
  TV-kock
  Han prioriterar väl inte dig Inse det!!!

 • Malin
  22 april, 2014 at 17:30

  Man går inte ner i vikt när man ammar som man äter mer när du ammar . Det får du ta när du har slutat amma . O det är inte hela värden . Ge mig några kilo som har svårt att gå upp i vikt .

 • Doktorn
  22 april, 2014 at 17:52

  Nejnejnej! Du tänker helt tokigt avseende amningen. Det du äter och dricker skall först tas upp i tarmarna och därifrån går näringsämnena vidare ut i blodomloppet för transport till sina slutstationer. Det tar alltså ett bra tag innan det du stoppat i dig går ut i bröstmjölken. Om du vill äta/dricka nåt som du inte vill ska gå över till bröstmjölken så ska du göra det strax innan du ska amma för då har det inte hunnit ut i bröstmjölken än. Nu har jag ingen aning om vad Celcius innehåller men det är iallafall så du ska tänka hälsar en doktor (som aaaldrig brukar kommentera i vanliga fall…)

 • Aylin
  22 april, 2014 at 18:06

  Man får inte dricka celsius när man ammar sorry! 🙂
  Hysteri om vikten va glad att du e frisk vadfan!

 • gurgel
  22 april, 2014 at 18:33

  Det låter mer som du är sugen på att vinna en diskussion än att ta hänsyn till vad som är egentligen rätt eller fel. Det är ju ganska så bevisat att en fettdiet ÄR INTE hälsosamt. Kroppen behöver socker (i form av frukt då). Eller du kanske står över forskning och det som bevisats? du är nog Gud, kanske? Jag tycker synd om dig, för en dag så kommer du få betala för hur du behandlat din kropp. Värsta är att du måste även övertyga andra att också förstöra sina kroppar. Det är inte rätt. Folk med lite kunskap och kunskap och är duktiga på att snacka är verkligen värsta sorten.. dom/ni kan göra sån jäkla stor skada. Och sen när skadan är skedd så säger ni alltid av er allt ansvar. Då får man skylla sig själv som lyssna på er. Går inte att lita på någon längre. Och det här med debatter och diskussioner är helt värdelöst och leder ALDRIG någonstans.

 • Lizz
  22 april, 2014 at 18:59

  För att???

 • filli
  22 april, 2014 at 19:00

  Hahahaha, du fattar verkligen inte va?? 🙂

 • galant
  22 april, 2014 at 19:02

  Man kan väl vara glad att man lever, och ändå vilja gå ner sina överviktskilo? Så löjlig kommentar!

 • galant
  22 april, 2014 at 19:03

  Både att man lever och att man är frisk, så klart!

 • karamell
  22 april, 2014 at 19:08

  Men Herregud, så du menar att om någon som har en blogg, säger att ”du kan äta bara lakrits, då går du ner i vikt”. Då tror du på det, och tycker att den som sagt det, ska ta ansvaret för att det inte är farligt? Skärp till dig! Och du, det är inte KZ som hittat på det här med LCHF det har funnits i många år!

 • nettan
  22 april, 2014 at 19:35

  Skojarru eller????? Celsius när du ammar. Det innehåller ju en jävla massa koffein.
  Den här texten får man upp när man googlar:

  OBS:
  Celsius bör inte drickas av barn under 12 år, gravida eller ammande kvinnor eller personer känsliga för koffein. Celsius innehåller 56mg koffein/100ml vilket är nästan dubbelt så mycket som vanliga energidrycker. För dem som regelbundet konsumerar koffeindrycker är Celsius ett välsmakande alternativ att ersätta koffeinet med. Drick Celsius istället för kalorifylld läsk, energidryck eller sockrat kaffe.

  Du måste skämta???!!!???

 • Hyrestanten
  22 april, 2014 at 19:36

  Det är väl rätt uppenbart att Paolo vet vad han talar om. Bara att titta på hans kropp. Jag skulle också tycka att det var rätt meningslöst att debattera med dig eftersom du saknar kunskap om så mycket. Bara detta med dina frågor om olika saker till läsarna. Självklara saker. Tex borde du inse att du inte ska dricka Celsius när du ammar. Inte någon annan gång heller. Likaså hjälper det inte att hoppa över en amning om mjölken inte räcker eftersom den då minskar ännu mer. Banta kan du göra när amningstiden är över. Njut av livet som är nu.

 • Lena
  22 april, 2014 at 20:00

  Varför dricka Celsius överhuvudtaget oavsett om man ammar eller inte?? Verkar oerhört korkat!!

 • gurgel
  22 april, 2014 at 20:07

  jag tycker definitivt att man ska ta ansvar för vad man förespråkar JA. Jag vill inte ha ett samhälle där man måste misstro alla för att dom flesta inte vill sin medmänniska väl längre. Och vad är det jag ska skärpa mig med din jävla tönt. Du försöker sätta dig på mig, men vet du vad.. JAG PISSAR PÅ DIG!

 • bolle
  22 april, 2014 at 20:19

  Du inte fattar det Lizz

 • S
  22 april, 2014 at 20:27

  http://www.svtplay.se/video/1980368/avsnitt-14-fett-eller-socker-vad-ar-varst

  Apropå vilja debattera…

 • Dante
  22 april, 2014 at 20:40

  Katrin är en flugskit bredvid Paolo.Han inser väl att det inte är lönt att diskutera lchf med henne. För hon har ju alltid rätt.Kan lika bra tala med en vägg

 • adina
  22 april, 2014 at 20:47

  gurgel: håller med dig i dina åsikter!

 • algot
  22 april, 2014 at 20:50

  Varför googlar hon inte själv. Har jag undrat många gånger!

 • Kristina
  22 april, 2014 at 20:53

  Alltså, kan man äta pasta och behålla vikten/gå ner så är det okej. För vissa kan ju äta sådant…
  För oss som äter LCHF pga hälsan så är det givetvis bättre för oss!

  De som går ner med LCHF kan skratta sig lyckliga, önskar att jag var en av de:)

 • anonym
  22 april, 2014 at 21:09

  Jag drömde inatt om dig. Du höll på med nå drycker…

 • LinaK
  22 april, 2014 at 21:28

  Japp, och Paolo har fött barn…. Suck!

 • quintus
  22 april, 2014 at 21:51

  Nej men han äter PASTA! Suck

 • camilla
  22 april, 2014 at 22:10

  Så talar wn äkta fjortis!!! Tragiskt ordval!!!!

 • Erik
  23 april, 2014 at 00:12

  Precis. Tror att Katrin får illustrera latmasken som försöker nå framgång genom att ta genvägar. Paulo pratar väl främst om träning och då framstår lchf som rätt löjligt. Han skulle springa åttor runt Katrin i spåret och då är han nästan tio år äldre.

 • nettan
  23 april, 2014 at 00:39

  Väldigt intressant film….. Blir nog viktklubb ist för lchf om man vill ha muskler och hjärnan i behåll!!!!

 • beata
  23 april, 2014 at 06:44

  Tack S. Nu är det slut med lchf, för min del!!

 • maria
  23 april, 2014 at 07:42

  Fast nu vägde jag inte 2 kg hit eller dit. Utan 15 kg extra. Och vart någonstans skrev jag att allt i mitt liv kretsade kring vikten? Mitt liv kretsar kring massa andra fantastiska saker också. Om din kommentar skulle vara peppande och trevlig så misslyckades du. Försök skriva något snällare nästa gång.

 • Lisen
  23 april, 2014 at 08:40

  Som jag fattar det så dissar inte Paolo LCHF i sig. Utan alla dieter. Han pratar om sund förnuft. Äter man mer än man gör av med så säger det sig själv att man inte går ner i vikt.

 • Evil
  23 april, 2014 at 08:55

  Paolo R har inte fött 2 barn…

 • Johanna
  23 april, 2014 at 09:00

  Titta på Paolo och titta sedan på dig själv Katrin. Då kanske du förstår varför han inte debatterar mot dig. Du har inget att komma med, han har mycket… Förstår att det svider. Att du inte är viktig men så är det.

 • Evil
  23 april, 2014 at 09:05

  Precis. Det är frågan om kalorier in och kalorier ut. Äter man 2.000 kal om dagen så måste kroppen förbränna 2.000 kal och det gör den om man lever normalt. Har hört så mkt förklaringar om ”ärftligt”, ”dålig förbränning”, etc men det MYCKET ovanligt enligt läkarna och till syvende och sist är det oftast de personer som har dessa förklaringar som inte har tid att träna en halvtimme men har tid att dricka ett par glas vitt vin till när vi övriga är nöjda för kvällen. Att gå ner snabbt efter man har fött barn verkar ha satt sig på hjärnan på folk – man går ner i den takt som kroppen har bestämt. Men om man festar flera dagar i veckan (som Katrin verkar göra) så tar det givetvis längre tid. Men det vet hon ju så då har hon väl tagit med det i beräkningen?? Är så trött på hela den här vikthetsen. Håller med Paolo om att det är sunt förnuft som gäller – dock har han ju inte haft utmaningen att gå ner efter barnafödande men tror han klarat det också. Vilket de flesta verkar göra…. utan att göra världens grej av det…

 • cissi
  23 april, 2014 at 09:23

  För ett år sedan, skulle de deltaga i ett debatt program om lchf i tv4. Men alla inbjudna tackade nej, närde fick höra vem de skulle debattera mot. Du lyssnar inte på andra, utan det du säger är rätt. Har du inte undrat över, varför de tackade nej!!!

 • jdjl
  23 april, 2014 at 11:32

  Det är rent skit snack att kvinnor inte kan gå ner i vikt snabbt efter en graviditet.Titta tex på Charlotte Perrelli, Blondinbella Beyoncé,Victoria Beckham, Heidi Klum mfl mfl . Katrin är en lat tjock tjej som bevisar att LCHF INTE fungerar. Hennes andra son är nu 4 månader och hon tillåter sig fortfarande vara överviktig. Skrämmande! Du Katrin ska ALDRIG någonsin igen säga skriva eller ens tänka något negativt om någon överviktig person då du tillåter dig själv att vara överviktig så länge som du gör och det efter bara 2 barn och med tanke på att du inte ens är 40 år så är det ännu mer skrämmande hur lat och oinspirerande du är.

 • Inger
  23 april, 2014 at 11:38

  Rekommenderar det sista avsnittet av Vetenskapens värld där man diskuterar/jämför fett resp socker (=kolhydrater). Mycket intressant även om inga direkta svar ges men verkar som att den gamla skolan, varierad kost/motion är det som är det bästa för de flesta av oss. Kanske är det så enkelt som så! Old school kalorier in kalorier ut? Plus motion så klart, men det är väl självklart? Ha det!

 • millan
  23 april, 2014 at 12:38

  Tycker folk som skriver här och kallar Katrin överviktig hon väger runt 65 kg..är dom största idioterna!!! 65 kg är man fet då?? Efter ha fött barn för bara fyra mån.sen så tycker jag…Bra jobbat!!! Kämpa på:-)

 • jdjl
  23 april, 2014 at 12:59

  Katrin är bara 160 cm lång så att väga 65 kg då är övervikt.

 • Tyds
  23 april, 2014 at 13:37

  Katrins BMI är över 25. Det är övervikt. LCHF fungerar alltså inte! Går man på strikt LCHF och tränar så mycket borde viktnedgången vara ett faktum. Tror det saknas någonting LCHF räcker inte hela vägen.

 • camilla
  23 april, 2014 at 13:43

  Och ännu en gång…hon FÖDDE BARN FÖR FYRA MÅNADER SEN!!!! ÅH VILKA PAJASER SOM SKRIVER HÄR!!!! Bara slimmade fitnessbrudar eller? Eller kanske inte!!!!!

 • Elin
  23 april, 2014 at 13:56

  Igår opererades vår lilla bebis. Usch detta har varit de tuffaste dagarna i mitt liv!

  http://www.finest.se/spindel

 • Sassa
  23 april, 2014 at 13:58

  Hahaha du har bara gått ner 0,5 kilo på över 5 veckors bantning. LCHF verkar att vara en toppendiet – not!

 • fettelina
  23 april, 2014 at 14:16

  För två inlägg sedan skriver hon att hon börjar trivas med sin övervikt. Men det var väl ironiskt skrivet, som mycket annat!!

 • Tjockisen
  23 april, 2014 at 14:29

  Läste tidigare någonstans att man går ner av LCHF-kost det första året, eller var det bara det första halvåret? Men jag vet många som inte går ner alls av det. Eftersom det inte verkar göra någon nytta så måste det väl vara bättre att äta vanlig kost, varierande. Angående Katrins övervikt, så kan inte jag se den. Jag är 165 cm lång och har fetma, väger omkring 90 kg. Jag vill gå ner till 70-75, sen är jag nöjd. Men tänker INTE äta LCHF, jag försöker skippa sötsakerna bara och det ger resultat för mig som är sockerberoende. Har redan tappat 16 kilo på några månader 🙂

 • Hanna
  23 april, 2014 at 15:05

  Tycker inte Katrin är fet absolut inte. Däremot har hon några kilo för mycket och en väldigt slapp otränad kropp. Saken är ju att Katrin lever på LCHF. Hon säljer LCHF produkter och pratar sig varm om dieten. Hon utlovade att snabbt gå ner i vikt efter sin andra graviditet med hjälp av LCHF. Men vad händer? Ingenting! Katrin tränar så gott som varje dag och går på strikt LCHF kost. Hur är det möjligt? Jag är skeptisk men har ändå trott att det funkar någorlunda. Men veckorna går och Katrins vikt består. Är LCHF rena bluffen? Alla dessa svindyra LCHF produkter och LCHF klubben. Är allt bara på låtsas?

 • Paola
  23 april, 2014 at 16:08

  ”Paolo Roberto är besatt av mig, snubben kan inte sluta att tänka på mig” Skrev Katrin bl a i sin blogg 17/2 2013?!!?

 • svea
  23 april, 2014 at 16:21

  Men vad är det folk inte förstår? Vi tar det igen. Olika sätt att äta passar olika människor. Jag och min kropp mår bäst av att undvika kolhydrater.
  *min mage funkar bättre utan
  *min rosacea är så gott som obefintligt utan
  *mitt blodsocker håller sig på bra nivå
  *min vikt håller sig på en bra nivå
  osv osv.
  Men inte sitter jag och klankar på någon där 5:2 funkar jätte bra för.

 • jdjl
  23 april, 2014 at 17:03

  Snälla jag gick ner ALLT + lite till på 1 månad utan någon LCHF diet och det var efter andra barnet + att jag är äldre än 30. Så 4 månader är lång tid att vara så överviktig som Katrin är. Hon är både LAT och rund. Hon ska INTE gnälla på varken lata eller runda personer då hon själv är det.

 • millan
  23 april, 2014 at 18:27

  Jag har gått net -18 kg på exakt 10, 5 månad så jo det funkar!! Sen att alla tror att man proppar i sig fett är fel.Jag äter allt utom snabba kolhydrater istället för potatis, pommes tex äter jag sallad.Såser och fett åt/äter jag dom normalt…lagomt alltså och inga sötsaker..Att man går ner mycket först och sedan står still gäller alla dieter/bantningar.lika m en magsäcksoperation gör du det, så det är inga konstigheter m det.Jag har gått ner så jag är mnöjd! Däremot så ätet jag fortfarande LcHF därför att så fort jag går tillbaka till ”normal”kost säckar mon mage ihop, magknip och uppblåst! Ett problem jag haft sedan min galla togs bort för 20 år sedan. Sedan jag börjat m LcHf har allt fungerat.Dieten passar nog inte alla men för mig är det kanon.Och min Reaumatiker läkare sa till mig att testa den, ledvärken är nu bättre:-)

 • Louise
  23 april, 2014 at 19:25

  Men det där är väl inget annat än en väldigt onyanserad film. Brodern som ska leva på lchf går från 100-0 på en diet där inte ens grönsaker är inkluderat – alltså en extrem lchf som enstaka människor följer. Varför vet jag inte. Och blodsockret som ska ja gått från 5,1 till 5,9 är ju HELT normalt. Det kan skifta så på några timmar om man ätit. Det är absolut inte ”på väg mot diabetes”. Sen den här cykeltävlingen, det kan ta förra månader gör kroppen att anpassa dig efter att bränna fett/ketoner vid så hög prestation (även här spelar den enorma kostomställningen roll).. Tror att det är en läkare som haft sin åsikt sedan tidigare och riktat allt åt det hållet när han fått mycket kritik om att vara dåligt påläst osv. Jag äter själv lchf och har gått ner 20kg, min allergi har blivit mycket mer hanterbar. Men självklart är även jag kritisk och ifrågasättande till vissa saker inom lchf. Men jag skulle aldrig som i filmen leva på fläsk och smör, tror att de flesta lever enligt den mer liberala varianten som innehåller grönsaker, nötter, bär och där man inte får ångest av 3 bitar 70% choklad och vanlig tacokrydda.

 • Gossenstjej
  23 april, 2014 at 22:35

  Lchf ”bränner” även muskler så det är lönlöst att träna så länge man går på denna vansinnesdiet. Men när hjärnan krymper så kan man inte tänka klart och det är svårt att ändra sina tankegångar. Det bästa för människokroppen är vanlig mångsidig kost med daglig motion/ träning. Alla dieter hit och dit är helt galet. Varför orkar inte folk röra på sig? Det är mycket roligare äta vanlig mat och promenera i rask takt 30-40 min/ dag. Man kan kombinera detta med 3-5 kg hantlar som man kan göra 10 min övnigar varje dag. Går bra att göra det framför tv:n. Ingen diet i världen slår sunt liv. Om man inte gillar promenera kan man springa, jogga, cykla eller simma. Detta är garanterat hälsosamt och man får en bra kondition på köpet. Varför inte prova detta Katrin?

 • k
  23 april, 2014 at 22:51

  Folk här är ju dumma i huvudet, föd 2 barn o inte vara purung tar på kroppen o efter 2: a barnet kan det ta tid, dieter hit o dit, ok, men vad osympatiska o oempatiska många av er är här! Det är en 2 barns mammas blogg, hon är kul.

 • Margareta kilander
  24 april, 2014 at 05:10

  Hej K….håller på dig…PR. är bara feg och måste ju hålla på sina böcker han skrivit om pasta…han kommer nog aldrig erkänna att kolhydrater inte är bra för kroppen. Jag tycker det är fel kalla LCHF för en diet…det är friskvård på högsta nivå…kommer bara ta lite tid för en del att förstå…tyvärr….mår som en prins efter ett år av LCHF både kropp och själ….kram och lycka till med allt…

 • Paula
  24 april, 2014 at 12:33

  Hahahaha bästa kommentaren !!

  Ja va fan googlar hon inte själv för ??

 • Jenny
  24 april, 2014 at 20:44

  Men herregud! Hur mår du? Känns det bra att sitta bakom en skärm och kommentera såhär?
  Vad är det för fel på er människor???????

 • Jenny
  24 april, 2014 at 20:47

  Tillåter ?? Oj oj oj. ”Lilla” du.
  Jag tränade ända in i det sista i min graviditet. Har alltid tränat i mitt liv.
  Gick upp bra mycket i vikt som gravid. Började träna när sonen var 2 månader. Idag är han 1 år och 2 månader. NU är jag på min startvikt. Har ätit och tränat bra, inte lika mycket som förut. Men minst 3 gånger i veckan iaf, plus massa
  Promenader såklart.
  Så bara för att man kämpar så behöver inte det betyda att man är smal på två månader?!?!? Håll tyst när du inte har någon aning. Det blir bara dumt 🙂

 • Jenny
  24 april, 2014 at 20:49

  Om du nu är så gammal som du säger så borde du ha lite mer innanför pannbenet!!!!! Hur dum får man bli?!

  Alla
  Människor är olika, det hoppas jag du vet. Vissa går ner sina kilon direkt. Andra kan de ta lång tid för, hur mycket de än kämpar.
  Sen går man ju upp olika kilon också som gravid 😉 …….

 • Lotta
  25 april, 2014 at 02:16

  Vad mycket ilska och aggressivitet det finns här. Jag vet inte om det är så Katrin vill ha det men det ser hemskt ut med många otrevliga och elaka kommentarer. Snälla ni som skriver här ha en trevlig ton till varandra. Även om K har skrivit otrevligt om överviktiga så behövee vi inte också göra det. Wgaca.

 • kerstin
  26 april, 2014 at 08:55

  Hoppade över våren? Våren är ju har för fullt just nu, varma dagar och kyliga kvällar och kalla nätter, pollen i massor och allt grönskar. Så någon vår har vi då inte hoppat över. Sen undrar jag varför du hetsar på så om vikten? har du sådana komplex över dig själv. Du verka ha otroligt dåligt självförtroende. Sen tycker jag du ger Rambo för täta måltider och han behöver inte äta på natten, han verkar ju äta var tredje timme som en nyfödd gör och behöver.