Okategoriserade

Hej hej bloggen!

Ja men hej hej bloggen. Egentligen ska jag hålla mig borta från att skriva av mig för livet är så himla lugnt och behagligt så jag borde egentligen bara njuta av det men när ni skriver att ni vill att jag ska skriva så tänker jag ibland på hur mycket jag tycker om att skriva och jag gör det ju typ aldrig nu för tiden för att tiden inte räcker till men nu fick jag tid!

Egentligen har jag inte alls tid för jag har en timme då Falke sover och jag började olja bryggan så jag borde egentligen fortsätta med det men det är typ storm så jag har inte alls lust att gå ut. Jag borde skriva fakturor men what the hell! Det drabbar ingen fattig så jag lägger min timme på er istället. En halv i alla fall för jag måste duscha, har inte gjort det på några dagar…

Så vad har jag funderat på den sista tiden då… jo jag blev provocerad av gamla människor här om dagen. Jag har en enorm respekt för gamla och tänker att deras liv med krämpor gör att jag har överseende med deras gnäll men här om dagen fick jag faktiskt nog. Jag och Falke cyklade hem från Djurgårn. Jag insåg att jag behövde köpa lunch till honom så jag promenerade in med cykeln i ett köpcentrum. Jag vet att man inte får det och den tar plats och så men Falke är tung så jag tänkte att jag kanske kunde få göra ett litet undantag? Det var mitt på dagen tomt i Fältan. Bara jag och en massa pensionärer. Så fort jag kom in på ICA blev jag tillsagd av en gubbe med rullator. Inte av personalen utan av en kund. Jag bad om ursäkt och förklarade att jag snabbt skulle köpa en färdigrätt och sen gå. Falke satt nöjd och jollrade i cykelstolen, jag gick diskret med min cykel. Passerade någon till gubbe med rullator som stönade till så när gubbe nummer tre med rullator sa till mig att jag borde lämnat cykeln utanför lackade jag. ”Snälla, vad ger dig rätt att ta upp hela gången med din rullator då?”, sa jag. Så jävla otrevligt av mig men jag fick nog. Måste man verkligen bli så jävla sur när man blir gammal? Jag hoppas att jag inte kommer att bli det. Antar att det är livet som gör en sur på gamla dar.

Sen undrar jag över den där Jimmy Durmaz? Jag har inte helt hängt med på alla turer kring allt som hänt men min första reaktion var i alla fall att han borde ha fått spela i den sista matchen mot Mexiko eller? Borde han inte ha fått chansen till lite upprättelse? Hade inte det varit snällt mot honom? Jag fattar att han inte gjorde en bra match och att han därför ska straffas med att inte få spela i nästa men va fan? Kan man inte vara lite sjysste och göra undantag? Fattar inte alls det där…

Jag är så himla glad över att Falke älskar sill är inte det så kul när ens barn äter vanlig mat och inte bara nöjer sig med skit som korv och köttbullar?! Kan inte förstå varför föräldrar ger vika så lätt och serverar sina barn näringsfattig mat bara för att de ska äta… Jag säger inte att sill är det mest fantastiska men jag lär Falke att äta all mat och det visar sig att han nu på riktigt uppskattar smaker det är kul tycker jag. Då känner jag mig som en lyckad mamma! Sen är det ju sjukt mysigt såklart att jag kan laga EN middag till oss som vi bådar gillar. Broccoli, sill, oliver, fetaost, lax massa gott äter vi!

En sista sak innan jag måste sluta. Jag mår inte jättebra. Jag har ont i min nacke och det strålar ner i min skuldra och arm. Jag vet såklart (det vet väl alla) att operation är den sista utvägen men jag kan inte sluta tänka på en sak som hände här om dagen. Jag har besökt en sjukgymnast två gånger. Jag förstår inte vad hon gör, men det är säkert vettigt jag ifrågasätter inte hennes kunskap, jag ifrågasätter hennes motiv. När jag sa till henne att jag nog kommer att operera min nacke för jag märker att det blir värre och jag känner att jag inte kan leva som det är så sa hon att hon hade haft en patient med samma åkomma som valt att operera och som sen fått men. ”Du vet att det inte finns garantier för att en operation blir lyckad, va?”, sa hon. Sen berättade hon att hennes patient fått känningar som att någon stryper henne efter att hon opererats. ”Som att någon tar ett strypgrepp på henne så att hon slutar att andas”. Varför sa hon så till mig? Jag har ju inget alternativ jag måste operera mig så mår jag bättre av att få den här informationen från henne? Vill hon hellre att jag ska gå resten av mitt liv (mina bästa år) i smärta? Om någon av er kan förstå och förklara för mig vad hon ville uppnå genom att berätta det här för mig så snälla förklara. Jag blev så paff när hon sa det så jag fick inte fram ett ord. Sen har jag inte riktigt kunnat sluta tänka på det och inatt hade jag mardrömmar om att jag slutade andas. Så jävla onödigt av henne att säga det här till mig tycker jag. Eller har jag fel?

Aja, nu måste jag ta en dusch för snart vaknar lillen och då jävlar har jag inte en sekund till något alls. Förutom att städa han älskar att städa!

You Might Also Like

 • Märtha Johansson
  29 juni, 2018 at 16:42

  Väldigt onödigt!! Prata med proffsen som ska operera istället och inte vad nån sagt och vad nån har hört.

 • Cissi
  29 juni, 2018 at 16:43

  Cykel inne i affären!? 😳 🙄
  Du kanske kunde tänkt till lite och satt Falke i en kundvagn i stället eller en sån där stor korg med hjul på och sluppit både ilskna blickar, kommentarer och att själv bli irriterad.

 • Loppan
  29 juni, 2018 at 16:44

  Hon ville göra dina förväntningar realistiska så du inte går till op med inställningen att ”nu blir jag bra” utan den mer realistiska inställningen ”hoppas det blir bättre nu”
  Sedan är det din rättighet att veta detta INNAN du väljer op. Inte efter.

 • Anna
  29 juni, 2018 at 16:45

  Operation kan framstå som en quick fix, sjukgymnasten ville väl nyansera den bilden. Jag kan tänka mig att sjukgymnaster tror väldigt mkt på sjukgymnastik och inte vill att patienter ”ger upp” och opererar sig i onödan istället för att ge sjukgymnastik en riktig chans? Att bli bra från diskbråck med sjukgymnastik kräver kanske månader av självdisciplin med övningar flera gånger om dagen och sedan underhållsträning livet ut? Jag har gått i sjukgymnastik en gång för en tillfällig åkomma och kan tänka mig att många många patienter slarvar med övningarna hemma och att det är frustrerande för sjukgymnasten för det får sjukgymnastik att verka meningslöst. Menar inte att just du slarvar Katrin.

 • Eva
  29 juni, 2018 at 17:03

  En rullator är ett hjälpmedel för de som har svårt att gå, balansen etc, lite skillnad mot att vara ” bekväm” och ta in cykeln😉

 • Rebecca
  29 juni, 2018 at 17:35

  Gör operationen! Jag gjorde det på Spine center! Finns i Sthlm. Jag har aldrig ångrat det! Lycka till!

 • Sussie
  29 juni, 2018 at 17:36

  Det är inte hennes sak att säga det till dig, dumt gjort!!!
  Ibland kan man göra undantag som du gjorde med cykeln!! Sen så gick du ju!!
  Ibland för mycket gnäll av gamlingar!!!!
  Trist!!
  Ha en trevlig sommar😎

 • Katarina Österberg
  29 juni, 2018 at 17:51

  Hej Katrin,
  Jag har samma problem som dig fast ländrygg och strålningar mot ben fot med känselbortfall.
  Tyckte läkarna var nonchalanta och ej intresserade av att hjälpa till hemma. Hörde via en specialist i Schweitz om att de går in med stark dos kortison i början för att sen trappa ner. Min läkare i Sverige kände inte till detta. Nu är jag i Marbella och har fått kortison utskrivet med andra mediciner som ska få mig att må bra inom 5 dgr. Har du testat det?
  Här nere har de allt på plats. Alla specialister mm. Om inte detta hjäper ( vilket de tror) är operation ev sista utvägen.
  Kram Katrarina

 • Emi
  29 juni, 2018 at 17:54

  kontakta naprapat Montana i Fintorp..Micke,han arbetade med idrotskillar/hokej i usa många år,han kan sin sak.Testa det skadar aldrig.
  Operationen är sista utväg.

 • Reductil4you
  29 juni, 2018 at 19:13

  Äkta Reductil till salu.. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi.

  Vid seriöst intresse hör av er hit [email protected]

 • Therese
  29 juni, 2018 at 19:25

  Det finns personer inom vården som valt fel yrke. Tyvärr ofta äldre damer. För ett par år sedan kom en sådan i min väg. Jag var inlagd en natt för att de på röntgen sett något bakom näsbenet som skulle undersökas vidare. På natten berättade jag för en sköterska att jag fått flimmer för ögonen. Undrade om det kunden vara ögonmigrän. Nej, det beror nog på hjärntumören – läste i din journal nyss, svarade sköterskan. Ingen läkare hade sagt det ordet till mig. Jag blev förstås livrädd och gick den natten igenom alla stadier. Bad om en lugnande och det slutade med att jag började räkna hur många anhöriga jag skulle träffa där ovan molnen…. Efter magnetröntgen fick jag beskedet att det inte var något annat än näsbenet de sett på röntgen tidigare.

 • G-T
  29 juni, 2018 at 20:45

  Låt dig absolut inte skrämmas – folk älskar ju att spä på sjukdomshistorier, hon märkte väl att du var tveksam och skakis – och tyvärr – en del utnyttjar det. Det är ju väldigt mycket som hänger på det här när man är egen företagare.
  Klart du är skraj om något går fel eftersom du inte har samma skyddsnät.Förstår att du är stressad.Eftersom du kör rejset hela tiden och varit van det i flera år. Men nu får det bli plan B ett tag. Ta hjälp så mycket du kan och planera för det här precis som du planerar allt annat. Informera dig. Fråga fler. Ta reda på options, gå till någon som kan idrottsskador, det tror jag på. Var försiktig i träningen med det som belastar.Tänkt på att du som kvinna inte ska träna som en man. Trist att man inte ska kunna lita på människor inom vården att de ska vara sakliga i sin information. Men TA REDA PÅ så vet du vad du ska göra. Och jag tror innerst inne så vet du att du inte kan ha det som du har det nu.För det tar så mycket energi.Kortison som man trappar ner – visst kan det fungera,absolut. Men hur funkar det att lyfta Falke t ex. ? Vet att jag själv hade ett elände med just den biten och det tog ju tid att bli bra med kortison med den kombon, den var inget bra, just att lyfta bebis var verkligen ingen höjdare..det var nog det kämpigaste av allt…och jag insåg liksom inte att det var ett stort problem heller.

 • Ella
  29 juni, 2018 at 22:09

  Jag opererade mitt diskbråck för ett par år sen, dock nere i svanken, men sååååå jäkla bra det blev, all smärta försvann och nu springer jag och tränar och lever helt utan smärta! Alltså typ det bästa jag gjort!!! Fick också såna kommentarer av folk och läkare runtomkring! Jävligt onödigt…

 • Maria
  29 juni, 2018 at 22:55

  Hej!
  Byt sjukgymnast!! Så oproffsigt sagt!
  Jag op diskbråck i nacken i höstas på neurokirurgen på Akademiska. Ångrar inte det en sekund!! Hade precis som du gått med smärta mest i axel/skuldra flera år utan rätt diagnos. När besvären sedan blev mer påtagliga och även smärta i nacken samt nackspärr + starka domningar och svaghet i en hand, gjordes äntligen MR på nacken!!
  Blev relativt snar op då ryggmärgen var påverkad och var tvungen att op mig annars hade jag blivit förlamad inom några år så neurokirurgen.
  Nu menar jag inte att du kanske blir förlamad, beror ju naturligtvis på hur stort diskbråcket är mm.
  Mitt råd är helt klart att du ska operera dig och det är inget att vänta på tycker jag.
  Har också hört väldigt bra om Spine center i Stockholm!

  Lycka till!

 • Louise Tofft
  29 juni, 2018 at 23:39

  Hej! Lyssna bara på ansvarig neurokirurg alternativt ryggortoped, dvs den läkare som ska utföra operationen. Endast ansvariga operatörer har full koll på komplikationer och risker och endast de ska ge dig sådan information. Sjukgymnaster ska här hålla truten!
  Med vänlig hälsning,
  Louise

 • Mia
  30 juni, 2018 at 08:32

  Katrin bär sig illa åt och som vanligt blir hon ytterst förolämpad när någon påpekar detta.
  Toppen att ge de äldre en rejäl känga. Hon har ju redan avverkat diabetiker och överviktiga (bl a).

 • Anna
  30 juni, 2018 at 08:38

  Hejhej! Först. Gillar dig skarpt framförallt som mamma. Super! Diskbråcket. Vönta med operation. De flesta läker själv men var, förstås, försiktig och gör inte det sim provocerar. Det kommer du förmodligen inte kunna efter en op heller. En op är alltid förenad m risker. Tack för fin blogg o insta. Blir alltid så glad av dig och familj och pepp till bra mat!

 • Linda
  30 juni, 2018 at 09:26

  Googla på John Sarno och tms. Du måste det! Han är läkare och menar att den största delen av all smärta beror på psyket och att många trycker tillbaka känslor som vi borde bearbeta. Jag tror att du ev kan ha sk tms- personlighet (perfektionist typ). En av hans böcker heter Healing low back pain. Läs den. Finns massor av människor i Usa som har blivit hjälpta av hans böcker. Vissa har opererats, inte blivit bra men som blir bra av att läsa boken och gå igenom hans program.

 • Linda
  30 juni, 2018 at 09:27

  Glömde skriva att Sarnos böcker även innefattar nacksmärta trots att bokens titel är low back pain

 • Ullis
  30 juni, 2018 at 10:29

  Min spontana reaktion!!..
  Cykel i Fältan, så dumt , gör du egna lagar numera, varför???.. förstår de sim sade till dig, bra gjort, och rullatorer är ett måste , det kommer du också få vara med om, fastsurrad nu inte tror det, få kan du sitta i Fältan och ”gagga” med dom äldre, kommer på jorden Katrin Om vi alla skulle göra det skulle det vara ännu dummare, för då är det ett bevis på att vi alla är dumma.. där går man….
  Och du är mitt uppe i småbarns livet och det tar ett tag att vara där, då nu kan man inte göra allt, om man inte har någon som ser till dom små , som en nanny, det är”lyx”!!!
  Vi andra får jobba oss fram i vårt liv med allt som hör till, olja brygga hinner du nog med.
  Man behöver inte göra saker hela tiden. Stanna upp, lägg dug på gräsmattan o bara va!! Kolla Falke när han bara är..
  Jag har 3 pojkar som nu är stora, nu kan jag njuta av livet… och cyklar gör jag typ jämt men skulle aldrig köra in i fältan för att jag bara vill det, mycket att bära på…
  Parkera utanför som vi andra gör, gör dig inte osams med folk…
  men som sagt du heter KatrinZytonierska och gör typ hur du vill.
  Och att skita i bälte och det du skrev är osmart det också..
  Jorå jag gillar dina produkter så allt är inte dumt…. god sommar..

 • Ewa
  30 juni, 2018 at 12:03

  Men, gå inte in med cykel i köpcentrum!! Och så blir du irriterad för att du blir tillsagd? Vem är du som inte måste följa vanliga regler, är du något slags undantag, eller?

 • Malin
  30 juni, 2018 at 12:17

  Jag jobbar på ortopeden och den lyckan du kan se när folk slipper sin smärta efter operation är oslagbar!

 • Bilisten
  30 juni, 2018 at 12:40

  Och som vanligt gör cyklister som de vill, skiter i regler?

 • Marie
  30 juni, 2018 at 13:04

  Helt rätt med cykeln. Hade gjort likadant och säkert sagt samma sak, för vad spelar det för roll. Det är väl inte varje dag man rullar in och handlar😜

 • M
  30 juni, 2018 at 16:36

  Sjukgymnasten ska inte säga så, hon vill väl ha patienter kvar..inför en operation så förklarar ju kirurger om vilka risker som finns när man gör operation, och då får man ju själv ta ställning till om man vill göra det eller inte.Prova å käka nyponpulver som gör att leden blir mjukare och drick magnesium kväll..Lycka till..

 • Natalie
  30 juni, 2018 at 17:37

  Jimmy durmaz spelade nog inte eftersom att sverige ledde matchen med 3-0 när byterna gjordes 🙂 jag tror att hade sverige legat under eller varit lika med mexico i matchen så hade durmaz och gudetti förmodligen bytts in😊 dem är grymma och man sparar nog på deras energi till nästa match och låter andra spelare som sitter på bänken spela lite också!

 • Lotta
  30 juni, 2018 at 17:51

  Jag stelop.. två disker i nacken pga. diskbråck.
  Jag led av värk innan, men efter op blev allt ett helvete.
  Men jag vet ju inte vad du har för skada..
  maila mig om du har frågor.
  Lycka till

 • Caroline
  30 juni, 2018 at 21:18

  Hej Katrin,
  Klumpigt av din fysioterapeut att uttrycka sig så, såklart väldigt dumt att skrämma dig på det viset. Kanske borde du byta fysio till någon som är mer förtroendeingivande och mindre klumpig. En operation i nacken är såklart en risk, det kan bli ett jättebra resultat där du är smärtfri efteråt och helt återställd -om du sköter din rehabträning efter operationen (du kommer aldrig undan fysioterapin i alla fall oavsett på eller ej…). Det kan också vara så att operationen inte gör någon som helst skillnad, besvären finns kvar. Det värsta scenariot (relativt vanligt) är att det faktiskt kan bli ännu sämre efter operationen. Det finns stor risk för ärrbildning som kan ge mer problem än själva diskbråcket. Allt detta hoppas jag att läkaren upplyst dig om. Det viktiga är att gå till en fysioterapeut och få hjälp under flera månader innan du går vidare med en eventuell operation. Om du är duktig med rehaben kan du bli helt bra utan operation och det värsta som kan hända är ju ändå att det inte gör någon skillnad och du måste operera i alla fall. Skulle det ändå sluta i operation har du mkt gratis inför operationen, då nacken förhoppningsvis är starkare och återhämtar sig bättre efteråt. Har du inte testat redcordbehandling (neurac) så rekommenderar jag dig att göra det! Tänk på att rehab tar tid, men det är värt det! Stort Lycka till och tack för att du är du!

 • Isabell
  30 juni, 2018 at 22:56

  Ullis …
  Håller med dig….
  Katrin Har egna lagar störst bäst vackrast tror hon….Kör över allt. Bara hon som har rätt. Tag för skriver ärligt vad ni tycker om henne. Hon tar säkert bort detta…..Tål inte kritik. Men håna andra är ett nöje för henne….

 • Sandra
  1 juli, 2018 at 15:05

  Cykel inne i affären!!!???

 • Syrran
  1 juli, 2018 at 19:46

  Min syster har gjort en operation av 3 diskbråck i nacken samt en kotkollaps. Hon är bättre (inte 100 %) men även den specialisten som utförde operationen berättade att det inte är säkert att det blir bra. Jag tror att läkare,sjukgymnaster och övrig vårdpersonal är så vana vid att prata om krämpor och annat så de glömmer bort att det kanske inte är så ”pedagogiskt” att berätta skräckhistorier. Det är vardagsmat för dem men inte oss. Gå in med en inställning om att det kommer bli lyckat, positiv inställning är bra för kroppen/sinnet.

 • språkpolisen
  2 juli, 2018 at 13:51

  Det heter rollator…

 • Evelina
  2 juli, 2018 at 15:30

  Googla ”impingement” har haft samma problem.

 • Katarina Ellesson
  3 juli, 2018 at 14:45

  Det är du som är sur, den tredje gamlingen kunde inte veta att 2 tidigare beroende av rollator hade tillrättavisat dig om ditt tilltag att gå in med cykeln i mataffären. Inte alls förvånade att de sa till. Du skriver att det var TOMT i fältan; men det var ju en MASSA pensionärer skriver du i samma mening. Räknas inte pensionärer in bland folk i din värld?
  Varför göra undantag för Jimmy Durmaz? Är säker på att han kan ta att inte bli uttagen..

 • Katarina Ellesson
  3 juli, 2018 at 20:28

  Förstår att det är jobbigt för dig med nackvärk och hur det ska behandlas. Tycker att sjukgymnasten uttryckte sig oproffessionellt.

 • Anna
  9 juli, 2018 at 18:07

  Detta låter EXAKT som något jag haft, diskbråck i nacken som strålar ut i skuldra/arm (ett tag var jag så dålig att jag inte ens kunde lyfta armen). Det tog lång tid att bli bra (och smärtfri) men det gick (tror ett år om jag kommer ihåg rätt). Jag tror på att undvika operation och istället härda ut/få behandling hos naprapat, sen träna så snart du kan. Det läker och det blir bättre. Det är satans så jobbig och mentalt påfrestande medan det pågår, men du är ju verkar ju sjukt stark just mentalt : )