Okategoriserade

Hårt liv med stora problem

Det här sättet som folk håller på med här börjar störa mig ordentligt nu. De samarbetar liksom inte. Vad som stör mig? Att folk går ner på morgonkvisten och ”paxar” solstolar med sina kläder. Sen skiter de i att dyka upp och låter oss andra som faktiskt vill utnyttja stolarna att stå utan. Idag kom vi ner till poolen klockan halv tio. Alla solstolar var ”paxade” och när jag frågade personalen om råd så fick jag det fjantigaste svaret. ”The rule: First out” gäller här. Då Nova och Bingo gått iväg för att köpa frukost stod jag med Ringo i ena handen och en stor väska med alla leksaker och kläder i den andra. ”Men kan jag inte ta två av de stolarna som står tomma?”, undrade jag men det fick jag inte. Tyvärr var alla stolar redan paxade så jag fick lösa problemet själv. Eftersom jag blev jävligt irriterad över situationen så satte jag på Ringo puffarna och satte honom på det grunda, sen gick jag på jakt. Med uppsikt över Ringo hela tiden såklart gick jag längst poolens kortsida. Jag lyckades hitta en solstol med endast en t-shirt på så den ”råkade” glida av när jag tippade den på sidan. Sen bar jag stolen till den delen av poolen där småbarn avser plaska och så var jag nöjd. Om någon såg min stöld så var de välkomna att komma och diskutera saken.

Appropå den grunda delen av poolen så längtar jag till att slippa den. Ungar i en pool är ingen rolig historia och jag trivs inte alls i detta oväsen men jag tvingas naturligtvis att ligga där. Säkert i minst fem år till. Mmmm…Tur att vi har ”turas-om-regeln” som gör att man kan gå ifrån och läsa eller vila lite mellan varven för de där ungarna vill man ju lätt nita. Alltså inte sina egna men typ alla andra. Nog om det. Finns inget för att lösa det dilemmat. Stolproblemet går däremot att lösa. Det är nämligen bara low life white trash som håller på och snikar till sig stolar som de lägger sina jesus-sandaler upp-och-ner på för att bara ha dem där. Känslan av att veta att man har en säng som står där och bara finns måste ju vara en av höjdpunkterna på semestern antar jag?! Jag lovar, idag satt vi vid poolen från halv tio till halv ett och flertalet av sängarna var det aldrig någon som kom till. De där äckliga sandalerna irriterade mig istället hela förmiddagen och jag tror närmare bestämt att jag ”råkade” spilla lite ketchup över ett par av dem vid något tillfälle.

Halv ett ville vi gå upp och vila en stund på rummet för solen störde oss så då packade vi vårt allt och gick upp. Inte fan lämnade jag kvar kläder på stolen för att paxa den vidare. Tänker aldrig sjunka till den nivån. Måste däremot kämpa ännu hårdare och tjäna mer pengar så vi kan bo på ännu bättre hotell för på riktigt bra hotell händer inte såna här saker. När man kommer ner till poolen så får man alltid en stol och så var det inget mer med den saken. Kämpa vidare helt enkelt. Sätta högre mål. Trots att vi pröjsar 4000 kr per natt så får vi stå i kö för att få ett bord i en restaurang som är halvtom och slåss om en solstol som ett rovdjur. Ni ser hur hårt livet är, va?!

20121227-213118.jpg

20121227-214641.jpg

You Might Also Like

 • SweTex
  28 december, 2012 at 08:40

  Mentalt är du ca 10 år gammal, va? Seriöst, jag försöker inte ens vara elak eller cynisk. Det räcker att läsa vad du skriver, du gör jobbet själv. Din ”ironiska” rubrik betyder ju ingenting eftersom det här är faktiskt hur du tänker. Du verkar ju ”störa” dig på en hel del saker, har du någonsin funderat på om det beror på hur DU beter dig. Nej, naturligvis inte.

 • SweTex
  28 december, 2012 at 08:47

  Och FYI…till och med White Trash med lite taskig ekonomi försöker dricksa om dom går ut och äter här.

 • Linda
  28 december, 2012 at 09:25

  Har sett det här dilemmat vart vi än åkt på semester.
  Är så ”bonnigt” att paxa stolar på semestern.
  Rena vilda västern där vi flertalet gånger sett vuxna människor springa runt sena kvällar/nätter lägga ut drösvis med handdukar, fula sandaler, barnens t-shirtar, etc. Oftast trots regler där man ej får paxa stol i förväg.
  Och som du skriver, hälften av gångerna dyker de här människorna inte ens upp!?
  Thailand, Malaysia, Mexico, USA, Dominikanska, överallt är det samma problem.
  Och vi har alltid bokat väldigt bra hotell i hopp om att komma ifrån detta ”charter”-beteende. Nope!
  Folk har inget vett över huvud taget!!

 • Carola
  28 december, 2012 at 11:00

  På hotell med förstklassig service ser personal till att du får det du vill ha…en självklarhet! Om inte så är det inget förstklassigt hotell helt enkelt och man återvänder inte. Det du beskriver hände varje gång på charterresor när barnen var små, men t o m där fanns det personal som samlade ihop handdukar som folk försökte paxa med, eftersom det var förbjudet.
  Stå på dig Katrin, ni är gäster som betalar för er och kan kräva er rätt!

 • 28 december, 2012 at 11:21

  ”Trots att du betalar 4000 per natt…” Nej, det är just därför att… Well allt är relativt. Ja du får nog jobba ihop lite mer tills nästa semester.

 • Kristina
  28 december, 2012 at 13:52

  Oavsett sk klasstillhörighet(om man över huvud taget bryr sig om sånt)eller vad det är för status på hotellet så är det ett jäkla oskick att paxa solsängar!

 • Mini
  28 december, 2012 at 15:24

  Du bör läsa böckerna om psykopaten Silferbielke. (Buthler & Öhrlund) Känns som att du tänker som en psykopat. Haha. störa sig på småsaker och hämnas genom att hälla ketchup på andras saker. Jaja livet är inte lätt.

 • Jenny
  28 december, 2012 at 15:42

  Håller med, avskyr paxande och brukar fint lägga saker åt sidan tills de som paxat dyker upp. Och även fast man försöker tänka att det är synd om de nervösa patetiska människorna som paxar och har sig blir man ju irriterad!

 • Lisa
  28 december, 2012 at 18:26

  Värst är väl ändå de som paxar solstolar vid poolen för att de ska ha dem när de kommer tillbaka från stranden på em….

 • aaa
  28 december, 2012 at 18:56

  Vilket skitställe, åk hit http://www.fritidsresor.se/resa/thailand/phuket/karon-beach/centara-grand-beach-resort-phuket/ nästa gång istället, ni kommer att älska det! Där är det service och underbart hotell. Hela poolen är av marmor och sanden vid hotellet är helt ljuvlig, bästa stället i Phuket. Boka själva så får man ännu lyxigare rum för samma peng. Finns inget att klaga på alls.

 • Isa
  28 december, 2012 at 21:46

  Du verkar inte särskilt nöjd med Hawaii 😉

 • maria moberg
  28 december, 2012 at 21:56

  Tycker Du verkar så missnöjd med semestern.
  Försök att se det postiva, barnen verkar ju
  trivas och må bra.
  Maria

 • Cookie
  29 december, 2012 at 00:51

  Vad trist att betala så mycket och så uppleva så där usel service! Tycker generellt att de brukar vara väldigt serviceinriktade på amerikanska hotell. Kanske ni borde sticka till Thailand och hyra nåt litet hus eller så, kanske är bättre?

 • Rebecca
  29 december, 2012 at 02:47

  Bor på Ritz-Carlton på en ö i Västindien och här paxar folk solstolar kl:07 ! Helt sjukt, och tänk dig att vi betalar 4 ggr det ni betalar per natt.

 • anna
  29 december, 2012 at 08:11

  word!

 • anna
  29 december, 2012 at 08:16

  För en ganska fattig trebarnsmorsa låter detta som utopi! 1600kr/natt…ofattbart. Jag tänkte NÄSTAN börja tycka lite synd om mig själv, men så tänkte jag på det Katrin skrev om att sikta högre. Jag kommer kanske inte att ha råd med Västindien och 1600kr per natt och vet inte ens om det är dit jag vill sikta. Tror nästan jag hellre skulle resa med familjen till någon mindre skidort. Men sikta högre låter bra! Upp med hakan alla morsor som känner lika!

 • sofie
  29 december, 2012 at 13:17

  Älskar hotellen där personalen MED GLÄDJE går omkring och avlägsnar handdukar och kläder från solstolar där ingen människa syns till. Snacka om makt!!

 • Monica i NY
  29 december, 2012 at 16:57

  Oj, ja det ar inget fint hotell ni bor pa da. Hawaii ar dyraste stallet i varlden, typ, sa man far betala det dubbla for att fa riktig kvalitet. Hawaii ar inte sarskilt populart bland de flesta amerikaner pa grund av det, det ar mest medelklass fran vastkusten, och Asien, som aker dit. Eller stenrika manniskor som bor pa femstjarnigt eller har hus (Oprah). Satsa pa Karibien nasta gang (men inte Jamica eller Dominican Republic, det ar ocksa trashigt.)