Okategoriserade

Hallå vinter!

Skönt för mig, mindre kul för er kanske men vintern är här. Den 26:e september kom vintern i år är inte det ganska så tidigt? Borde inte hösten hålla i sig i en månad till? Vi kör utrensning på kontoret. Började igår. Det är så sjukt det där för jag anser mig själv vara ganska så bra på att kasta saker. Det är för att jag lever med en man som aldrig har kastat en pryl i sitt liv. Som så fort som jag säger att det här kastar vi svarar han ”jag tar det till studion”. Men man är olika i olika människors sällskap och på kontoret är det jag som är Skalman. Alla jag jobbar med är ju mellan 21-28 år och i det ålderspannet verkar man inte ha några problem med att kasta saker. Linda ställer på ”att kasta bordet” och jag är genast där och packar upp och ställer tillbaka. ”Nä men de här krukorna ska vi väl inte kasta?”, säger jag. ”De har stått på hyllan i ett år utan att de används men om du vill ha kvar dem så har vi kvar dem”, ler Linda med sammanbitna tänder. Hon tänker nog ”Din jobbiga jävel först säger du att jag ska rensa och sen vill du ju inte kasta något?!” Men jag börjar genast tänka julstjärnor och kan vara bra att ha i framtiden…Dåligt.

Jag har problem med halsbrännan. Pepcid funkade bara den första natten, redan den andra hjälpte det inte alls och sen var vi tillbaka i stan så då åkte jag för att köpa medicin som jag får ta och då blev det Omeprazol (som ni sa) och flytande Gavsiscon (som ni sa) men det hjälper inte. Första natten sov jag. Vaknade inte en enda gång och då kände jag att Omeprazol gjorde susen, men redan andra natten fick jag klunka Gaviscon och det hjälper ju men så fort som Ringo eller Bingo väcker mig så får jag sen ligga med brännande värk i mage och bröst och vänta och vänta och vänta… Jag slutade med kaffe igår men det gjorde ingen skillnad alls. Kul tycker jag när folk rasar på Blondinbella att hon dricker en cappuccino. Jag dricker (i vanliga fall) två koppar svart och två med mjölk varje dag och har gjort det hela min graviditet. Jag blandar ut mitt svarta kaffe med kallt vatten så det är inte så starkt och jag dricker bara nescaffe men ändå. HJÄLP MIG. Vad ska jag börja dricka äta för att bli av med halsbrännan?

Jag ska träffa en barnmorska om en timme. För att prata igenom min förra förlossning. Traumat ni vet. Det blir kul.

Jag åker till Polen nästa vecka för att besöka våra leverantörer och se till så att alla är certifierade som de ska och att allt är som det ska. Jag är övertygad om att det är så för Polen sköter sig mycket bättre och har MYCKET högre krav än Sverige men säger svenska reglementet att jag ska kolla detta så gör jag det. Sen har jag ju släkt i Polen så det är mest trevligt att åka. ”Mä!? Ska du åka helt själv?! Gravid och allt” Svar: Ja. Jag ska åka helt själv och bo på hotell med krispiga lakan och en 9:a ifrån en ambulans om något mot all förmodan skulle inträffa. Jag ska ha det bra. Njuta av tystnaden och ensamheten. Jag saknar ensamheten ha ha ha, är det inte sjukt?! Är det inte den som ska vara ens värsta fiende? Den som alla flyr från och jobbar hela livet för att undkomma? Lever man familjeliv så saknar man ensamheten då och då. Jag är så jävla trött idag också. Och sur på den här halsbrännan så jag känner mig extra bitter förmodligen. De där blonda två som jag lever med har ingen förståelse för mig och att jag behöver sova. Den större av dem kunde ju ta och skärpa sig lite kan man tycka.

Ha! Nu kom Linda tillbaka från grovsopen med en hög tallrikar i famnen. ”Jag ångrade mig och tänkte på dig”, sa hon glatt och ställde in tallrikarna i skåpet. Ha ha ha.

You Might Also Like

 • Alexaspjäxa
  26 september, 2013 at 10:48

  Knapra novalucol, den blå sorten. Det är det enda som funkar för mig, om än tillfälligt, men då knaprar man några till!

 • Gun-Britt Andersson
  26 september, 2013 at 10:52

  Pröva med samarin, hjälpte mig och smakar inte illa.

 • anna
  26 september, 2013 at 10:55

  testa knapra sötmandel, många säger att det ska funka. har inte testat själv då min halsbränna verkar har försvunnit av sig själv.

 • Mslyckad
  26 september, 2013 at 10:59

  ett tips till är att halvsitta upp så du håller magsyran där den ska vara, nere i magen..

  Ha det så bra i Polen

 • Mslyckad
  26 september, 2013 at 10:59

  halvsitta upp när du ska SOVA alltså…

 • Jessica
  26 september, 2013 at 11:09

  Har du testat vichy vatten? Inga tabletter hjälpte mig när jag var gravid men vichy vatten gjorde det 🙂 hade nog alltid en flaska i handen :p

  Vichy vatten, inte vanligt bubbelvatten som Loka osv ;p

  Hoppas du hittar något som hjälper!

 • Susanne
  26 september, 2013 at 11:13

  Sötmandel!!!!!

 • Åse Molin
  26 september, 2013 at 11:13

  Bikarbonat utblandat i ett glas vatten. Klockrent 🙂

 • Susanne
  26 september, 2013 at 11:15

  Ser att nån tipsat om Samarin…det ska man INTE ta i slutet av geaviditeten för då binder man lättare vätska (innehåller ju mycket salter)!!!!! O man behöver ju inte bli plufsigare än nödvändigt 😉

 • Pernila
  26 september, 2013 at 11:17

  Här har du en som hade stora jävla problem med halsbränna när jag var gravid. Varje vaken minut led jag och jag har testat allt på apoteket och inget hjälpte.
  Prata med min barnmorksa som fixa en läkartid och dom skrev ut tabbleter dom r inte glada för det så man får ligga på dom och till slut fick jag en bra medicin som hjälpte mig och jag blev av med det helt vilket jag aldrig våga tro.
  Så skit i det dom har på apoteket det hjälper bara korta stunder om ens det och prata med din barnmorksa så du får något.

 • Pinglish
  26 september, 2013 at 11:21

  BIKARBONAT en tsk då och då
  Hjälpte otroligt bra

 • hanna livet på Malta
  26 september, 2013 at 11:35

  Nu äter ju inte du potatis, men rå potatis funkar så jäkla bra. Gör ett undantag och pröva. Ensamheten är så vackert, vara ensam är näring för själen. Kram

 • Mallan
  26 september, 2013 at 11:48

  bubbelvatten naturel drack jag mot min hemska halsbränna + att jag knaprade novalucol, Hoppas du blir va med din, annars så försvinner den direkt bebisen är ute=)

 • Elin
  26 september, 2013 at 11:50

  Losec mups. De enda som hjälper. Dock är dom inte snabbverkande så man får ha lite tålamod nått dygn innan de börjar hjälpa. Ta en varje dygn i förebyggande syfte så håller sej halsbrännan långt borta.

 • Elin
  26 september, 2013 at 11:51

  Ska tillägga att jag åt losec i flera månader varje dag under min graviditet och kunde sedan utan problem sluta när barnen var ute.

 • Sandra
  26 september, 2013 at 11:55

  Be barnmorskan skriva ut omeprazol, det ända som hjälpte under mina graviditeter

 • Jenny
  26 september, 2013 at 12:03

  RENNIE!! Du måste pröva det, milt, funkar kanon när man är gravid alltså. Finns på apotek. Du kan äta MÅNGA tabletter per dag. Tuggtabletter med lite mintsmak. Funkar alldeles utmärkt att halvt i sömnen knapra i sig en liten tablett på natten, och det hjälper direkt, det första lilla man sväljer och halsbrännan är borta! Sen ett annat plus är ju att det inte känns som att dricka lite rinnig Helosansalva, som
  Gaviscon 😉 Lova att prova! Kram

 • Elin
  26 september, 2013 at 12:04

  Jag åt omeprazol i ca ett halvår, tyckte att det hjälpte om man tar det regelbundet i maximal dos. Dock måste man vänja av sig med den om man äter det under en längre. Upphöjd huvudända rekommenderade läkaren, det kan hjälpa för att hålla magsyran nere. Jag slutade med kaffe och stark mat, och försökte se till att magen hade något att jobba med när det började bli värre, så att man ska slippa den värsta smärtan. Dock är det ju varken bra eller smidigt att behöva äta stup i kvarten, men naturell yoghurt var bra. Ett annat tips är att inte dricka precis innan man ska sova.

 • alexandra
  26 september, 2013 at 12:05

  Omeprazol morgon och kväll, men ge der en vecka. Be en läkare skriv ut, då får man storpack. Omecat eller omeprazol penza är bäst. Ska ju vara samma i alla men det kan vara olika då det är olika tillsatsämnen förklarade en kirurg för mig.

 • Stina-Kajsa
  26 september, 2013 at 12:27

  Läste du inte vad hon skrev? Hon har ju provat Omeprazol…

 • birgitta
  26 september, 2013 at 12:31

  ska det va så jäkla svårt pröva bikarbonat ?måste de va en massa gifter i innan man tror på något.

 • Johanna Gustafsson
  26 september, 2013 at 12:36

  Hej
  Jag åt lingonsylt en msk vid behov. Det hjälpte mig.

 • Tina
  26 september, 2013 at 12:47

  Honung är kalas mot halsbränna! Men det kanske inte är så lchf 🙂

 • Anna C
  26 september, 2013 at 12:49

  Och ligga på vänster sida, eftersom magsäcken då hamnar lägre än om man ligger på höger sida och magsyran rinner då inte upp i matstrupen. Alltså magsäcken ligger lite åt vänster om mitten av kroppen.

 • Jessica
  26 september, 2013 at 12:53

  Novalucol tuggtablett hjälpte mig superbra när jag var gravid och hade sjukt mkt uppstötn. Gaviscon spydde jag av för det var så otroligt äckligt 🙁

 • ML
  26 september, 2013 at 12:54

  En matsked havregryn ska du börja med på morgonen, bra mot halsbrännan. Sluta med kaffe, själv dricker jag cappuchino och det går bra.
  Apropå vintern, så var det sommar ena veckan och nästa vecka blev det vinter. Vart tog hösten vägen, kan man ju undta….men jag tror nog den kommer. Måste ju bli varmare….

 • nathalie
  26 september, 2013 at 12:54

  Du kanske inte känner till det men det finns olika sorters Omperazol. 🙂 det är som med Voltaren; det finns en receptfri (svagare) variant och så finns det en receptbelagd (starkare). Jag har provat båda och det var bara den starkare som hjälpte. Jag hade magkatarr men då har man ju också problem med halsbränna så. Bara FYI liksom. 🙂

 • ML
  26 september, 2013 at 12:55

  man kan undra och inte undta 😉

 • Anna
  26 september, 2013 at 13:00

  Jag led också av en helt vidrig halsbränna och tillslut hjälpte bara mjölk! Jag drack ett par liter om dagen! Men det hjälpte!

 • Moa
  26 september, 2013 at 13:06

  Lägg ett par matskedar linfrön i varmt vatten, vänta tills det blir slemmigt (några timmar) och drick varje dag. Ser äckligt ut men smakar ingenting.

 • Isidora
  26 september, 2013 at 13:29

  Prova att gå till ett apotek i Polen när du ändå ska dit. Köp med dig lite tabletter mot halsbränna där!! Jag är skapligt övertygad om att de har mycket bättre läkemedel och att det är enkelt att få tag på bra grejjer där. Själv köper jag alltid mediciner vart jag än åker i Europa.

 • sofie
  26 september, 2013 at 13:42

  Katrin!
  Hoppas du läser detta. Jag har äntligen fått bästa botmedlet mot halsbränna. Losec, omeprazol, Losec mups heter dom inom vårdgenren. Finns receptfritt på apoteket (röd förpackning) och DET ENDA som hjälper och du får äta dem när du är preggo! Livsräddare!

  TRY IT!

  /Sofie

 • Anna
  26 september, 2013 at 13:54

  Provade också alla möjliga piller under min graviditet, men det enda som hjälpte var Ramlösa naturell. Drack säkert 1,5 l om dagen, men det hjälpte!

 • Camilla
  26 september, 2013 at 13:58

  Tack SOS barnbyar för allt ni gör! Vi är stolta faddrar och jag är så glad att jag fick göra mitt livs resa till Ghana. Det är ett år sedan och hoppas att en dag få återvända.

  Läs alla fina recensioner av albumet Umeå!

  SOS Barnbyar Generalsekreterare Anna Ryott tjänar 75000 kr i månadslön.

  Hur orkar man resa till Ghana om man är utbränd? eller var det depression/ångest och att man va slut? hm
  3320 Twitter
  25288 Facebook

 • Camilla
  26 september, 2013 at 13:59

  Gud vilken usel låt och musikvideo. Skräp

 • Suss
  26 september, 2013 at 14:02

  Tar emot att erkänna men jag har faktiskt hört värre låtar.

 • Suss
  26 september, 2013 at 14:04

  Men den är enformig

 • Suss
  26 september, 2013 at 14:04

  på ett irriterande sätt

 • Emelie
  26 september, 2013 at 14:10

  Hej Katrin.
  Under mina tre graviditeter är det bara Novalucol tuggtabletter som hjälpt. Halsbränna är fruktansvärt jobbigt,det önskar jag inte ens en fiende;-). Testa tuggtabletterna så ska du se att det blir bättre!
  Lycka till med bebisen förresten!
  Kram E

 • Martina
  26 september, 2013 at 15:20

  Mellanmjölk! I mängder! Hade gräslig halsbränna och det var det enda som hjälpte. Iskall:-)

 • jeanette
  26 september, 2013 at 15:21

  Aloe vera juice koncentrat ska du dricka

 • Jenny
  26 september, 2013 at 15:24

  För mig hjälpte det med mjölk och Rennie. Så det är mitt tips till dig!

 • jenniepennie
  26 september, 2013 at 15:32

  Fick losec mups rekommenderade av min bm, man kan tydligen ta dem från 7:e mån utan fara. Detta var ju rena himmelriket mot allt annat äckligt jag tuggat/druckit! Bara svälja en tablett med lite vatten och sedan slippa den hemska halsbrännan

 • Wendy
  26 september, 2013 at 15:36

  Ja alla verkar vi tycka olika, jag klarar inte av att tugga tabletter som bara fastnar i tänderna och smakar skit..typ Gaviscon.
  Så mitt tips är flytande Galieve Mint. Funkar superbra direkt! Finns på Apoteket .

 • Anna
  26 september, 2013 at 15:36

  Färsk ingefära, gör ingefärste
  Söt mandel kan du pröva att knapra på, kamomillte

 • Trudy
  26 september, 2013 at 15:48

  Det bästa mot halsbränna är GLASS. Kall glass i stora lass. Jag lovar.

 • Lii
  26 september, 2013 at 15:49

  Märkligt att du testat alla tips förutom Novalucol som säkert 50 pers tipsat om.

 • Joanna
  26 september, 2013 at 16:19

  Jag åt esomeprazol 40 mg cirka var tredje dag.. Så fort det hemska började komma tog jag en! Funkade perfekt!

 • Mimmi
  26 september, 2013 at 16:19

  Har du inte provat grädde?1-2 msk ovispad grädde innan du lägger dig. Bomull i magen:)

 • Viv
  26 september, 2013 at 16:31

  Den blå sorten???

 • Viv
  26 september, 2013 at 16:33

  Eller inte! Tyvärr…

 • tia
  26 september, 2013 at 16:36

  Gaviscon har en annan funktion än Rennie o Novalucol
  R+N neutraliserar magsyran
  G lägger sig som ett lock så inte magsyran ska komma upp

 • tia
  26 september, 2013 at 16:41

  Kanske just för stunden när du äter den men sen blir halsbrännan oftast värre
  Pga att det är så sött.

 • P
  26 september, 2013 at 16:51

  Här står väldigt mycket av vad du kan äta för att slippa halsbrännan. Jag skulle vilja vända lite på det och säga att det oftast handlar om vad du INTE ska äta.
  För mig är det Big No No med tex söta saker och speciellt det som innehåller sockerersättning, syra som i frukt (juice av alla slag), tomater, vitt bröd är värst (vilket du ju inte äter) Mitt förslag när du ska lägga dig är tugga i dig 2 Novalucol ta sen flytande Gaviscone (vet, det är skitäckligt) Lycka till

 • Trudy
  26 september, 2013 at 17:00

  För mig är kall glass det enda som fungerat, och det har fungerat bra vid alla mina 4 graviditeter. Tipset fick jag av en 11-barns mamma.

 • Lii
  26 september, 2013 at 18:18

  Glass är sällan varm

 • Evelina
  26 september, 2013 at 18:39

  Samarin har varit det som funkat på mig, annars är aloevera juice ifrån Forever Living något att rekommendera.

 • Anne
  26 september, 2013 at 20:11

  Losec Mups.

 • Rina
  26 september, 2013 at 20:30

  Är erfaren på sura uppstötningar och halsbränna tyvärr, innan jag hittade lösningen. Gör så här:
  1. Högt med kuddar under huvudet (o halva ryggen) när du sover.
  2. Ät inte strax innan du lägger dig på natten.
  3. Läggdags: Sätt dig på sängkanten och knapra i dig en tablett Novalucol. Lite mintsmak, riktigt god faktiskt!

  Lycka till och ha det så skönt i Polen!

 • Alex
  26 september, 2013 at 21:23

  Efter att ha VÄLDIGT NOGGRANT blivit informerad om hur den polska sjukvården tar hand om födande kvinnor kan jag säga att jag ALDRIG hade åkt till Polen som gravid!!!!!!! Never ever!

 • Johanna Lindman
  26 september, 2013 at 21:52

  Bulla upp med några extra kuddar så du halvsitter och sover. Det gör att magsyran inte löper upp i matstrupen och irriterar och kan orsaka reflux.
  Annars är det små måltider som gäller (fördelar syrabelastningen jämnare), och speciellt inga stora måltider tätt på läggdags (då bildar magsäcken mer saft för att bryta ner födan).
  Utöver det så är det omeprazol som gäller!

 • Johanna Lindman
  26 september, 2013 at 21:53

  Och förresten, FLERA små måltider.. När du äter såpass få gånger per dag så blir det värre för magen också..

 • Ellen
  26 september, 2013 at 23:42

  Men nej, inte vinter det är ju höst? Vinter är det när det är minusgrader i några dagar.
  Enligt kartan på tb4 är det inte heller vinter här nere än. Så: Höst!

  Och sötmandel är bäst!!

 • Kulan
  27 september, 2013 at 05:30

  MOT HALSBRÄNNINGAR HJÄLPER MANDEL! Börjar själv vecka 30 på söndag och har haft en massa problem med halsbränningar och inte hittat några mediciner som hjälper. En kompis tipsade mej om mandel och lakrits och speciellt mandel har hjälpt mej mycke. Lakrits kan man ju inte klämma i sej så mycke men mandel kan du äta nästan hur mycke som hällst 🙂

 • Linda
  27 september, 2013 at 06:34

  Hej! Jag hade halsbrännan från helvetet och framförallt kvällstid!

  Det som hjälpte mig att framför allt somna och somna om, om jag vaknade på natten var:

  1. Sov högt med huvudet
  2. Knapra Novalucol (den blåa förpackningen), smakar faktiskt gott också!
  3. Drick MJÖLK , fick alltid ha mjölk vid sängbordet! Men det var de som hjälpte bäst. Även om d hjälpte en stund. Men då hann jag somna in iallafall!

  Hoppas du hittar något som hjälper!

 • helen
  27 september, 2013 at 12:34

  Teatat dricka fil eller ta nån sked turkisk yoghurt. När du känner av det.Nått basiskt kan hjälpa. Man kan få halsbränna av lök högt fett intag speciellt smör bacon grädde även från rökt o stekt mat. Äpplen apelsiner päron gurka paprika. Men allt är individuellt. Men vid en graviditet kan man ju få alla konstigaste symptom o reagera på sånt man annars inte reagerar på. Ät lite men ofta. För om magen är för ”mätt” trycker den ut galla eller när den är för tom.

 • MM
  27 september, 2013 at 16:21

  Lii :-)))

 • Dixie
  27 september, 2013 at 23:12

  Du har en poäng, kommunala sjukhus är fifty shades of communism här i Polen (där jag bor). Men det fina med Polen är att det inteär ett kommunistiskt samhälle längre, vilket innebär privat sjukvård bl.a. Jag födde barn här på privatsjukhus och det var rena rama Four Seasons och vården var fantastisk. Det kostade knappt 30 papp för ett planerat snitt (var på
  sjukhuset i en vecka i en jättesvit). Det är 10% (!) av vad det kostar i London där jag också fött barn. Skulle jag vara Katrin skulle jag åka till Polen enkom för att föda barn.

 • Chi
  28 september, 2013 at 08:26

  Hej! Du ska äta ph balans ph-kalk. Gå in på phbalans.com och beställ eller kolla närmaste återförsäljare.

 • Monika
  28 september, 2013 at 10:54

  Hej! Det enda som hjälpte mig vid mina graviditeter var att höja sängen i huvudändan några decimeter och halvsitta.

 • Helene
  28 september, 2013 at 14:52

  Tipsade ju om Vichyvatten för några inlägg sedan och jag håller fast vid det. Ha alltid Vichyvatten hemma och du är garanterat av med halsbrännan efter en liten stund.