Okategoriserade

God morgon

Vaknade just. Haft en hemsk natt med lilla Rambo som hostat sönder sin lilla bröstkorg. Jag var på apoteket på dagen för att rådfråga men i Sverige finns det inget man får ge en så liten förutom luftrörsvidgande och det hjälper ju inte mot hosta precis. Stackars lilla tjockisen har skrikit och hostat desperat hela natten och jag har gjort gröt (någon som sa att det är slemlösande), fyllt flaskan med kamomillte, mjölkersättning etc. Jag tyckte att jag var sjukt smart när jag kom på att jag kunde klicka ner lite bonjelo munnen på honom för att det skulle bedöva i halsen men det hjälpte inte heller. Han hade så ont i sin hals och hostan blev bara värre och värre.

Till slut satt vi i soffan och tittade på Blacklist och till slut somnade han och jag och sen var det morgon och Ringo och Bingos avfärd och jag som skulle ha mamma-barn-häng här hemma och har handlat den finaste ekologiska kycklingen, fetaost, gjort en ratatouille… Fick avboka såklart. Vad ska jag göra? Jag har luftrörsvidgande hemma. Ja han ligger högt och jag hade öppet fönster så det var kallt i rummet. Jag hade till och med klistrat en lapp på hans bröst som utsöndrar eucalyotusdoft som jag köpt i Polen.

Alright, nog om det. En hemmadag har jag inte haft på länge så det blir bra att rensa lite garderober…jag har blivit besatt av sesamolja har ni? Testat alltså? Det är beroendeframkallande bara så att ni vet. Och sjukt svårt att hitta användningsområden för så det har gjort att jag äter nudlar med sesamolja, sambal, soya och grillkrydda en del. Så har jag ätit mycket rå lax också. Älskar det. Sashimi som jag häller sesamolja och soya över. Lite avokado till det så har man världens godaste middag.

Nu fick jag sms från H&M. Jag får 100 kr om jag handlar för 500 kr. Vid uppvisade av smset. Okej, kommer säkert att nyttja den rabatten Ringos strumpor försvinner och jag orkar faktiskt inte bråka med honom om regnkläder VARJE gång grinar han och säger att de andra kommer att säga att han är ful. När jag dragit på honom ett par pippgula brallor fick jag dåligt samvete men när vi nu bytt till ett par svarta tunna så funkar inte det längre. Men visst vi kan köpa ett par med Angry Birds på om det gör att vi slipper tjafset.

Oj nu vaknar den lilla. Återkommer.

You Might Also Like

 • Sara
  25 september, 2014 at 13:01

  Ett tips på hosta är faktiskt att smörja bröst och rygg med smör innan läggdags, jag trodde de va ett skämt men testade och för mina barn funkar det, kläderna luktar skit efter men det är de värt, ibland smörjer jag flera gånger per natt men oftast räcket det 1 gång, och jag lovar att det inte är nåt skämt, har själv 3 barn på 5, 1,5 och 4 månader! Lycka till!!

 • Jane
  25 september, 2014 at 13:26

  Luftrörsvidgande kan visst hjälpa mot hostan tsm med massa vätska som gör slemmet mer lättflytande.
  Min dotter på 5 har infektionsastma och även min 1åring.Luftrörsvidgande gör att dom får upp slemmet lättare och kan därför korta ner tiden med hostan.
  Kan kanske vara värt att testa endå?

 • syrran
  25 september, 2014 at 13:32

  Varför ringer du inte 1177 om råd???

 • Catrin
  25 september, 2014 at 13:35

  Med tanke på att Ringo har haft problem med hosta borde du veta att luftrörsvidgande hjälper mot hosta. Min minsta har haft samma problem som Ringo med hosta (värre faktiskt och fortfarande problem). Det första man ska göra är att börja med luftvidgande och om inte det hjälper: kolla om han ska få flutide.

  Inte kul när barnen är dåliga, lycka till!

 • syrran
  25 september, 2014 at 14:06

  Varför skriver du att luftrörsvidgande inte hjälper mot hosta. Det är precis vad det gör. Varför lyssnade du inte på apotekspersonalen. Om du vet bäst, varför då rådfråga någon!!

 • Isabell
  25 september, 2014 at 14:21

  Ge Rambo varmt honungsvatten på en sked, funkar super!

 • Molo
  25 september, 2014 at 14:37

  Kan vara bra att gå till doktorn för att lyssna på lungorna och kolla i öronen.Bakterier och virus som ger hosta kan sätta sig på öronen.Har samma med min lille nu och det visade sig vara dubbelsidig öroninflammation.

 • Martina
  25 september, 2014 at 14:46

  Vi fick rådet av en läkare att ge varm/ljummen saft, för det är slemlösande.

 • Cathrine
  25 september, 2014 at 15:21

  Tunnt med Vicks salva på bröstet och ha honom skrikfri som möjligt …

 • Julia
  25 september, 2014 at 15:38

  Ta vanlig torkad timjan och lägg i tekula. Brygg te på det. Låt honom dricka det.

 • Mirelle
  25 september, 2014 at 17:05

  Halvera en gul lök o ställ bägge halvorna i hans rum, luktar pizzeria men hjälper!

 • S
  25 september, 2014 at 17:05

  Ge Rambo Nurofen för babys eller om det inte finns i Sverige åtminstone alvedon eller Ipren för babys. Då slipper han åtminstone det onda och Nurofen/Ipren verkar också mot svullnad så det kan ju hjälpa lite också. Jag skulle nog värma hans rum. Tycker min son hostar mer när det är kallt i rummet. Good luck!

 • Helena
  25 september, 2014 at 17:29

  Undvik allt med mjölk då det är slembildande. Luftrörsvidgande skall tas vid slemmig hals. Ge mycket vätska som hjälper till att göra slemmet tunnare (lättare att hosta upp).
  Höj upp huvudänden på sängen (tex böcker under sängbenen) så blir det lättare att hosta upp slemmet.

 • elise
  25 september, 2014 at 17:51

  Ringo hade ju stora problem med hosta när han var yngre. Så du har ju erfarenhet. Det är bara att gå tillbaka i bloggen och läsa de hundratals råd du fick då!!!

 • Asa
  25 september, 2014 at 18:28

  @isabell: barn under ett ar ska inte äta honung!

 • Ninisen
  25 september, 2014 at 19:18

  Se upp så han inte har förkylningsastma. Det har min lille.

 • Christine
  25 september, 2014 at 19:40

  Blir mörkrädd över alla hemmahumbug-kurer som rekommenderas

 • Camilla
  25 september, 2014 at 21:27

  Nässpray är helt klart det mest effektiva mot hosta…funkar mycket bättre än vilken hostmedicin som helst! Nasoferm för barn 1-10 år är bäst! Använde det på min son från ca 9 månaders ålder

 • Anni
  25 september, 2014 at 22:05

  Dela en lök och lägg vid hans säng

 • Linda
  25 september, 2014 at 22:51

  Fy fan vad du skriver sköna inlägg! Typ exakt som man tänker!!!!!! Fortsätt! Föresten måste ju du typ va min lchf gud nu då? Har käkat fett tre veckor nu o droppat 5 kg!!! Love it!

 • Jenny
  26 september, 2014 at 13:17

  Gå till läkaren och få Molipect utskrivet, det får enligt fass tas från 6 månader.

 • jenny
  26 september, 2014 at 22:58

  Finns även receptbelagt desentol mot krupphosta, hjälper mot slem plus att den har en lugnande värkan. Funkar bra för vår tjej!

 • B
  27 september, 2014 at 13:37

  Skär gul lök i skivor/klyftor och sätt dessa i vatten. Det luktar förjävligt men det har funkat bra för både vårt och våra vänners barn.