Okategoriserade

God morgon

Är den god? Ja men det är den. Jag somnade nio igår. Tio gick jag upp för att göra en flarra till Rambo och sen sov vi alla tre till åtta i morse. Bingo jobbade natt så jag var väldigt orolig att barnen skulle gnälla, vakna och tvinga mig att springa runt och fixa vatten, kissa, vyssa etc. Men som om de kände på sig att jag var obrukbar så sov Rambo 13 timmar i sträck och Ringo bad jag snällt att han inte skulle ropa efter mig då han var törstig eller kissnödig för att jag kände mig sjuk och då sa han ”Okej, mamma”, och sen gjorde han inte det heller. Natten innan var ett jävla spring nämligen. Men då var det Bingo som sprang.

Jag vet inte vad det är med mig och det känns inte så bra. Jag börjar undra om det verkligen är PMS eller om det kan vara något annat. Någon obalans i kroppen kanske? Jag har ändrat om min kost och äter numera mycket mindre fett och kött. Äter mest gröna grönsaker, kokosolja, fisk, avokado och quest. Jag måste ju bli av med mina sista kilon och då kan jag ju inte vräka i mig en massa mat såklart men kan det vara orsaken till att jag känner mig svag och dålig?

Jag tror att jag har pollenallergi för jag är helt täppt i näsan och yr i huvudet. Jag har sovit 11 timmar nästan i sträck och ändå sitter jag och gäspar på kontoret. Jag har ingen livslust alls. Jo när jag ser på mina barn har jag det, inte annars. Jag känner mig sjukt negativ och tung i kroppen.

Jag vet inte varför jag delar det här med er egentligen för det sista jag vill är att folk ska kommentera mitt tillstånd på gatan. Igår mötte jag minst 10 personer som sa ”Hur mår du just det du har PMS, ha ha ha”. Ha ha ha? Antagligen är ha ha ha för att de kommer på sig själva med att erkänna att de läser min blogg för det kan väl knappast vara ha ha ha för att jag har PMS och mår dåligt?

Jag ska jobba nu. Det funkar lika bra med eller utan PMS. Det blir värre med podden. Spela in en podd när man känner sig låg och depp och trött. Inte så bra.

You Might Also Like

 • Joanna
  17 juni, 2014 at 10:55

  Hörrö Mrs LCHF,
  Kör på skaldemans så kommer allt rasa av dig!

  Hoppas att din PMS blir bättre inom kort, inte kul alla att vilja strypa varannan människa man stöter på!
  😉

 • Diana DeMarkey- LiveYourDreams!
  17 juni, 2014 at 11:16

  Det verkar inte vara en bra dag idag heller, hoppas din dag snart blir bättre och du, kila in på hälsokost och köp hem lite tabeltter för PMS, finns massa bra. =)

 • Sofia
  17 juni, 2014 at 11:16

  Allt eller inget. Max eller noll. Klart du blir trött. Lite kolhydratbrist är det nog också. Bränslebrist. Ät lite mer bra kolhydrater och du kommer bli piggare.

 • Awa
  17 juni, 2014 at 11:38

  Jag är mycket nyfiken på vad det är du har. Låter precis som jag känt mig nu en längre tid och det är inte PMS, jag är 70 år. Jag äter normal varierad kost och känner mig absolut inte gammal. Det är inte skoj att känna att man vill fräsa åt alla eller t o m slå in skallen på dom.

 • Anna
  17 juni, 2014 at 11:39

  Har du kollat ditt järnvärde? Järnbrist gör ju att man blir orkeslös, och äter du mindre kött så får du också i dej mindre järn.

 • lena-karin Eliasson
  17 juni, 2014 at 11:43

  Hej Katrin, brukar läsa din blogg men inte kommentera ..
  -det är det så många andra som gör !
  Men när di nu mår så dålig kan jag inte låta bli.
  min dotter blev ”konstig” när hon fick barn och mådde jätte dåligt.
  Det visade sig att efter en hel del tjat på läkarna att hon hade fel på sin sköldkörtel.. hon hade fått något som kallas för Hashimoto´s disease..
  Nu när hon har fått hjälp med den så mår hon såååå mycket bättre.
  Det är väldigt vanligt att just sköldkörteln går banans vid en graviditet och sen aldrig blir bra igen.
  Men symptomen är svår att diagnostisera.
  Hoppas du mår bra snart.
  MVH Lena-Karin

 • quinna
  17 juni, 2014 at 11:45

  något som är bra mot PMS …..skiva vitlök rulla in i ost och ät varje dag eko förstås

 • Emma
  17 juni, 2014 at 11:46

  Borderline? Finns jättebra hjälp att få!

 • Maria
  17 juni, 2014 at 12:05

  Ja du. Antingen så är det så att du äter för lite. Din kropp orkar inte med längre. Och då är problemet lätt att lösa.
  Eftersom du verkar äta väldigt lite så kan det ha lett till järnbrist. Det är ju också lätt att lösa.
  Annars låter dina symptom lite som sköldkörtelproblem. Det måste man få behandling för. Sköldkörtelproblem yppar sig oftast på det sättet du beskriver. Man känner sig deppig helt enkelt.

  Boka tid med en läkare så löser de snart ditt problem.

 • Amelie
  17 juni, 2014 at 12:06

  jag tror du är gravid igen

 • Marta
  17 juni, 2014 at 12:32

  Typiskt pollenallergi. Kolla upp det!
  Tätt i näsan, tung och väldigt trött, typiska symtom.
  Jag vet!

 • p
  17 juni, 2014 at 13:00

  Känns ju som att Katrin e så långt ifrån borderline man kan komma.

 • p
  17 juni, 2014 at 13:00

  Typ inlägget innan?

 • camilla
  17 juni, 2014 at 13:05

  Både jag och min tonårsdotter har fel på sköldkörteln. .min dotter vart otroligt låg och nere.hennes sköldkörtel kollapsade strax efter förlossningen. Akut på sjukhuset för dom trodde hon fått en hjärtinfarkt.det visade sig att hon producerade noll hormoner.hon är på väg uppåt nu…men det tar tid m inställning Av medicinen. Säger som. Lena-Karin kolla upp den!!!!!!

 • bea
  17 juni, 2014 at 13:17

  Katrin tar redan medicin för sin hypotyreos!!!

 • Jenny
  17 juni, 2014 at 13:23

  Hej Katrin!
  Känns som att jag stalkar dig med inlägg (se under ditt förra inlägg) men kom på att den här artikeln kan vara väldigt relevant läsning. Den handlar om just hormonell obalans och hur det kan manifestera sig i kroppen beroende på var balansen uppstår. Återigen något som du kan få hjälp att rätta till hos en läkare som specialiserar sig på hormonbehandling (observera att det ska vara bioidentiska hormoner och inte syntetiska som ökar risk för cancer och hjärt-kärlsjukdomar).

  http://www.naringsmedicinsktidskrift.se/MichaelLam.html

 • Ann.B
  17 juni, 2014 at 13:26

  Hej din stackare!
  Jag har mått precis så som du beskriver, och då höjde min läkare Levaxindosen och jag mådde bra igen redan efter två dagr. Så det kan vara värt att kolla det. Är inte kul att må som du nu gör. Hoppas det ordnar sig!

 • cissi
  17 juni, 2014 at 13:39

  Precis????

 • denise
  17 juni, 2014 at 13:45

  Näringsbrist så klart, Du svälter dig nästan, för att till varje pris gå ner i vikt. Var rädd om din kropp det är den enda du har!!!

 • Emelie
  17 juni, 2014 at 13:59

  Kanske sköldkörteln eller vitamin B12 brist.

 • camilla
  17 juni, 2014 at 14:24

  Utmattningsdepression.. ..symptomen är klockren! !!! Har haft det själv Fast jag sa själv…aldrig att jag har/får det! Är ju en super kvinna!! Fem barn.varav En handikappad svårt hjärtsjuk kille..jobbade nätter och kvällar m psykiskt sjuka människor!! Det funkade ju….ett tag

 • Anonym
  17 juni, 2014 at 14:56

  Men hur ska Katrin kunnat få utmattningssyndrom ? hon gör ju knappt ingenting själv !!

 • nollkoll????
  17 juni, 2014 at 15:04

  Och de vet du?

 • EA
  17 juni, 2014 at 15:23

  PMDS, sök på det. Jag har det och känner igen mig i det du skriver. Man vaknar svart, känner sig helt likgiltig. Trött, så trött. Och minsta lilla saken kan få en så sur att man tror att det kommer vara för alltid.

  Tur att jag har en man med tålamod. Och en dotter som älskar mig, trots svackor. ; ) PMDS är vidrigt!

 • Emilie
  17 juni, 2014 at 15:53

  B vitaminbrist kan du kolla upp med blodprov.. Man mår skit av det!

 • charlotte
  17 juni, 2014 at 16:01

  Hejja katrin!

  Du, utrensningssymtom är det säkert. Det kommer gå över, efter regn kommer sol

 • charlotte
  17 juni, 2014 at 16:06

  … Å så försvann det andra jag skrev… Morr. Nåväl. Utrensningssymtom är det nock. En läkeprocess

 • violetta
  17 juni, 2014 at 16:35

  Allt du skriver stämmer precis in på utmattningsdepression.Har själv varit där!!

 • Therese
  17 juni, 2014 at 16:40

  Tror du är trött/mår dåligt på grund av kosten.

 • M
  17 juni, 2014 at 17:17

  Kan faktiskt vara så enkelt som att det är pollenallergin som ställer till det. När mitt drar igång varje säsong så har jag ett par veckor då jag är helt håglös, gråter, orkar inte göra något, somnar överallt och känner mig som en oresonlig 13-åring. Sen lättar det. Har fler i släkten som får samma symtom och vad jag kan förstå av läkare är det inte helt ovanligt.

 • Tant Maj
  17 juni, 2014 at 17:20

  Har man en autoimmun sjukdom (hypothyreos) kan man få flera. Jag fick både det och Addisons sjukdom efter jag fick mina barn. Obehandlat kan man dö av bägge… Ta kontakt med en läkare och kräv provtagning. Hittas inget, kräv mer provtagning. Till slut hittar man felet om det finns ett och kan behandla det. Visst kan det vara PMS, men som kvinna får man alltför ofta det och klimakteriebesvär som svar på vad man än har för problem… Inte okej!

 • trötter
  17 juni, 2014 at 17:42

  Dags att dra i handbromsen, låter som kroppen din är på väg att bli utbränd.. så ska inte en frisk kropp fungera.. Du vet nog att för en frisk kropp så måste man ha bra med sömn, måttligt med motion, skippa kaffe, alkohol, salt, gluten, mejeriprodukter, rött kött och fläskkött.. Bra är frukt, bär, grönsaker, lite nötter och frön, juica massor.. men jag vet lättare sagt än gjort – tills man en dag kroppen lägger ner med ena grejen efter den andra, då är det bara att göra det..

 • Carolin
  17 juni, 2014 at 17:47

  hej! Det är inte järnbrist du har då..? Man kan lätt få det m lchf-kost tydligen.. Jag äter strikt (ätit så i 3 år-isch) o för ett tag sen var jag tröttare än en jävla zombie, sinnessjuk lättirriterad o kände mig näst intill suicidal. Började ta järn o känns mkt MKT bättre. Perioden när man förlorar blod hjälper ju liksom inte…………… Google it!

 • trötter
  17 juni, 2014 at 17:48

  har du din idiot nånsin tänkt på att människor har olika tillgång till energi? Att mäniskor faktisk är olika? Högsensitiva människor som jag tror Katrin är tar förbrukar sin energi på extrem kort tid, och är på den tiden också mycket effektivare än dom flesta. Oj oj du har mycket att lära, och kommer hinna sprida mycket dålig energi på vägen med ditt dömande av andra pga din okunskap..

 • Secret agent
  17 juni, 2014 at 18:17

  Hej!

  Jag vet inte om du läser kommentarerna men obalansen kan bero på flera olika saker, jag skulle rekommendera att du besökte någon som arbetar med alternativmedicin och som kan ”scanna” problemet. Ingen läkare i världen har kunnat hjälpa mig så mycket som alternativ medicinen vilket handlar om att skapa balans på ett naturligt sätt. Levern står för en stor del av hur hormoner omsätts i kroppen och om den är överbelastad så mår man ungefär som du nu. Been there and never went back! Det finns en väg ut.

  Idiotiska kommentar på detta inlägg undanbedes, tack.

 • Anna
  17 juni, 2014 at 18:21

  Men du äter nästan inga kolhydrater och du har dragit ner på fettet, klart du inte har någon ork för du får ju inte i dig något energi! Dessutom har du dragit ner på proteinet också.
  Du äter för lite och kroppen ställer in sig på svält, ät mer fett så går du blir du piggare OCH går ner lättare i vikt

 • anonym
  17 juni, 2014 at 19:46

  Du lider nu för att du håller på gå ner i vikt. Men det kommer vara så värt sedan=)

 • anonym
  17 juni, 2014 at 19:50

  Ja jippie! Det skulle ju vara kul, eller?=)

 • Anna
  17 juni, 2014 at 20:02

  Men då behöver hon ju inte beklaga sig!!!!!

 • Meusmme
  17 juni, 2014 at 20:05

  Det är sant att om levern är överbelastad kan det leda till att tex sköldkörteln slutar producera hormoner och så blir man trött, deppig etc. Det är tex mer ansträngande för levern att hantera både protein som fett än kolhydrater och har man då enbart ätit detta i flera år….tja..

 • Meusmme
  17 juni, 2014 at 20:10

  Tant Maj kanske skulle skaffa sig ett liv istället för att underhålla sig genom att försöka skrämma slag på folk som redan mår dåligt? Man kan dö av underproducerande sköldkörtel? Det var verkligen inte vad läkaren sa till mig, men bra att Tant Maj är här och reder ut!

 • malin
  17 juni, 2014 at 21:13

  Du.är grym katrin. För attdu delar med dig av ditt fantastiska liv, men också av dess baksidor. Svårt att vara en vanlig människa i dessa tider då alla har sina perfekta liv överallt. Du inspirerar. Jag lider av extrem pms, oftast, inte alltid. Och då är livet kasst. Fy tusan att vara kvinna några dagar i månaden. Hoppas det blir bättre.

 • Annelie Melmblom
  17 juni, 2014 at 21:44

  Katrin! Gå till din husläkare och ta blodprover speciellt, sköldkörtel.

 • Tant Maj
  17 juni, 2014 at 22:07

  Hm, nu skrämmer ju du slag på alla som äter LCHF och som redan mår dåligt…

 • Tant Maj
  17 juni, 2014 at 22:09

  Better safe than sorry, i det här fallet.

 • karamell
  17 juni, 2014 at 22:10

  Då var det nog lite inbillning, för du märker inte av en dosökning på 2 dagar

 • fröken
  17 juni, 2014 at 22:11

  Katrin äter Levaxin mot underfunktion i sköldkörteln

 • bitte
  17 juni, 2014 at 22:12

  Är du läskunnig??

 • fröken
  17 juni, 2014 at 22:53

  Meeeeen varför inte läsa bloggen ordentligt eller läsa kommentarerna, så hade du sett att Katrin HAR problem med sköldkörteln OCH att hon faktiskt äter medicin för det.

 • Victoria
  17 juni, 2014 at 23:11

  Från en dag till en annan – mår toppen på alla vis av htp-5, låter som humbug men fantastiskt – hjälper seretoninnivån upp efter stressrelaterad deppighet. Verkligen – hoppas du eller ngn du känner läser för htp-5 är en mirakelkur. Kram till dig och dina vansinnigt goa ungar!!!

 • Nina
  17 juni, 2014 at 23:53

  Höj dosen för levaxinet…jag mådde som du efter jag fött min andra dotter. Hemskt..värst var det för alla runt omkring….

 • Rebecka
  18 juni, 2014 at 19:44

  Vad det gäller kosten så tucker jag du ska sluts med quest och allt annat knäppt helt och hållet. Tycker du verkar stoppa i dig så mycket tveksamt. Back to basics med en kost på kött, fisk, ägg, fett (smör och olja) och grönsker med mycket vitaminer och mineraler som kål och broccoli. Struntar du i allt annat och ät dig mätt och glad på det kommer du må bättre och gå ner det sista du vill i vikt. I övrigt vad det gäller ditt mående bör väl en grundlig hälsoundersökning vara på sin plats.

 • Anna
  19 juni, 2014 at 03:25

  Du verkar stressbanta. ej bra när man kommer över 35. Kroppen är jätte känslig för stress vid 35 och pluss. Stress gör att kroppen ej tappar vikt. Jag tror att lchf är på väg att gå över till benämningen lågkolhydratkost. Det bästa att äta är Fisk, bra oljor som ex kokosolja, gröna grönsaker. grönsaker som växer ovan jord. nötter och gröna blad grönsaker, mycket ovärmebehandlade. köttprodukter som bacon är inte nyttigt. ej heller mejerivaror. Särskilt inte för kvinnor. Du kommer att gå ner men skynda långsamt helt utan stress.

 • Susse
  19 juni, 2014 at 05:37

  Precis vad jag med tänkte skriva:)
  När jag har järnbrist känner jag mig sjukt trött och deppig!

 • Sandy
  20 juni, 2014 at 02:55

  Eller en jordgubbe i örat

 • Sandy
  20 juni, 2014 at 03:00

  ”Höj dosen”? Det är ingenting som man bara gör! Man tar blodprov för att se vilket värde man har och om det inte är som det ska så talar läkaren om hur du ska ändra dosen.