Okategoriserade

God lunch

En av mina tjejer på kontoret har inte sett filmen Cocktail. Jag dog just. När jag berättar för tjejerna att jag i hela mitt liv varit kär i Tom Cruise så drar de tröjan över huvudet och skäms. ”Men han är ju bög?”, säger en. ”Inte min smak alls”, säger en annan. Men alltså skämtar dom!? Cocktail, Top Gun… Tönigaste som finns tydligen. Ja ha. Vem är hetaste hunken enligt dem då? Channing Tatum. Vi googlar. Jag kräks. Jag måste tydligen se Dear John för att fatta… Jag undrar vad tjejerna tycker om Joaquin Phoenix då han ligger som stark tvåa min hunk-lista men icke. Bra skådis men njääeee… tycker dom. De har ingen koll. Säg en till då, tjatar jag… Kellan Lutz säger dom. Usch, säger jag. James Marsden säger jag och boom! där möts vi.

I morse när jag åkte med bussen till dagis välte vagnen som Rambo satt i. Jag blev förskräckt såklart men Rambo asgarvade. Bra ibland att de inte fattar de små tjockkorvarna. Apropå tjockkorv så utspelade sig en smått pinsam situation på bussen i tisdags då jag hämtade Ringo och hans vän och vi steg på bussen. Det fanns ett tomt säte så jag säger till killarna att de ska sätta sig där båda två. Genast reagerar Östermalmstanten med lila hår och Hermes-sjalen ”Ja men ni är små och smala pojkar ni kan dela säte. Jag är också smal och nätt så jag kan dela med någon jag med ja vi är inga tjockisar. Nä nä inga tjockisar som tar en massa plats…” Jag tror att hon sa det här minst fem gånger. Högt och brett vrålade hon om hur tjockisar tar för mycket plats. Plötsligt ser jag att tjejen som sitter på sätet bredvid det tomma sätet där Ringo och Gordon ska sätta sig är jättetjock. Hon stirrar högröd i ansiktet på tanten. Hon ler överlägset, hennes kinder flammar upp, hon öppnar munnen för att gå till attack, hon stänger den igen. Hon himlar med ögonen, hon drar på mungipan. Hon lutar sig fram mot tanten. Hon lutar sig tillbaka. Hon kan inte bestämma sig om hon ska gå till attack eller nonchalera den allt för ärliga brackan. Jag tycker att det var intressant att beskåda. Det är så typiskt överviktig människa att ta illa vid sig. Känna sig träffad och stött. Hörde på nyheterna i morse att överviktiga barn presterar sämre i skolan än normalviktiga. No shit? En tjock unge måste ju gå runt hela dagarna och gräma sig över sitt fläsk. Tänk sjuka föräldrar som tillåter det…

Vad mer… Det var nåt… Jo! Ringo kallar mig numera för Katrina. Han säger det mer rysk brytning om ni kan föreställa er. Gormar från alla möjliga ställen hemma ”Katrinaaaaaa kan du ge mig vatten!”. Pucko. Jag kallade busschauffören för pucko här om dagen när han körde som en jävla dåre. ”Vad är pucko?”, sa Ringo. ”Typ som knäppis men snäppet värre”, sa jag. ”Får jag säga pucko, mamma?” ”Ja det får du”. Ringo får även säga skitbra hemskt, va? Hur ska jag kunna förbjuda barnet att säga sånt som jag säger tänker jag. Och dessutom har jag inget emot att man svär lite. Vem bestämmer att det är så hemskt egentligen? ”Mamma, den är skiiiiitfin”, sa Ringo när jag provade en klänning här om dagen.

A nä men då så hörrni.

You Might Also Like

 • laura
  23 april, 2015 at 13:01

  Har du tappat läsare eller finns det en annan anledning att du börjar med din tjockis-mobbning? Tycker du på allvar att det är kul att en människa känner sig sårad, skamsen och förnärmad som den tjocka tjejen vars ansikte blev högrött säkert kände sig är du empati-störd. Skulle du tycka det var roligt om man bytte ut en handikappad/svart/välj själv eller är det bara överviktiga människor det är ”ok” att trycka ner? Alla har inte ditt självförtroende och kan rycka på axlarna när de blir mobbade, hade du haft civilkurage och empati hade du sagt åt den gamla Östermalmshaggan att det klart att ächlet hennes är benigt för det är ju dithän det bär med henne. Men nej, stå du och skratta med och lär dina barn att det är ok att trycka ner människor bara för att de på något sätt avviker mot den norm du har satt upp som ideal. Idiot!

 • Monika
  23 april, 2015 at 13:16

  Du kanske är lite åt det bisexuella hållet om du gillar feminina killar?…

 • F
  23 april, 2015 at 14:30

  Du är en sån elak och hemsk människa så man blir alldeles förfärad. Dina pojkar kommer växa upp till mobbare (den ena är det redan) och bete sig minst lika elakt mot andra människor. Ingen tycker om elaka barn eller vuxna, usch och fyfan.

 • thelady
  23 april, 2015 at 14:44

  Vilken förskräcklig läsning. Trodde ett tag att du skrev bara för att reta upp folk. Men nu börjar jag faktiskt tro att du verkligen menar det! Huuuu Ajjö!!

 • Sara
  23 april, 2015 at 14:57

  Jag heter Sara och är 13 år och över viktig, inte jätte fet men tjock, blir otroligt ledsen när du skriver att barn presterar sämre pga att vi går och grämer oss över fläsket! Vi kanske inte orkar koncentrera oss eller vara i skolan på grund av att bli mobbade pga över vikt. Jag blir jätte ledsen när jag läser det du skriver.

 • Jag
  23 april, 2015 at 15:01

  Trampade i klaveret igen…Eeeeeeee… Ja!!!!!…… Trist läsning..

 • Jenny
  23 april, 2015 at 16:08

  Jag är hellre fet och mår bra i mig själv än att vara smal och behöva trycka ner andra och provocera för att må bra.

  Hoppas att dina barn på något mystiskt sätt får en bättre människosyn än dig.

 • emelie
  23 april, 2015 at 16:10

  Man har flera olika val i livet, bla att man kan välja att käka nyttig mat och man kan och välja att käka lagom med mat. Så tjocka människor har ju enbart sig själv att skylla. Varför ta illa vid sig av Katrins text? Dessa människor borde istället skämmas när de sitter på donken och vräker i sig burgare 🙂

 • Sara
  23 april, 2015 at 16:22

  Emelie, tack att du tycker att jag ska skämmas! Jag äter bra mat, min mamma , pappa och bror är normal viktiga. Jag tre en medicin som måste ha för att överleva som kan ge över vikt. Jag äter bra mat rör på mig ändå menar hon på att jag barn som jag då presterar sämre för fläsket. Dumma vuxna hoppas ingen mer i min ålder läser inlägget för de kommer också bli ledsna.

 • tina
  23 april, 2015 at 16:50

  Katrin lägg ner snacket om överviktiga.. Alla har inte samma förutsättningar eller grund.. Gillar dig skarpt när det gäller träning, barnuppfostran och mansuppfostran… Själv tränar jag 6 ggr i veckan springer milen på 50 min.. Men skulle aldrig få för mig att klanka ner på överviktiga…P.s jag är en Viktväktare med…. Häng mig inte nu….. He he 😉

 • Anette
  23 april, 2015 at 17:51

  Bättre fet och glad än manodepressiv, koögd och totalt blåst!!

 • cissi
  23 april, 2015 at 18:00

  Konstigt att Katrin trycker ner och tydligen tycker överviktiga människor är ”mindre värda” än normalviktiga. Hon tjänar ju ändå ganska gott om pengar på dem….vad skulle hon leva på om folk inte behövde gå ner i vikt? Sluta mobbas!

 • Ewa
  23 april, 2015 at 18:32

  Ingen är perfekt, speciellt inte Katrin. Visst idealet är att vara smal. Idealet är att ha oval ansiktsform. Idealet är att ha liten rak näsa. Idealet är att vara smart, empatisk och omtänksam. Nej Katrin, Du är lika litet perfekt eller snygg som någon annan. Sorry för den.

 • hannah
  23 april, 2015 at 19:02

  Så sorgligt att läsa din text… jag lider av ständig inflammation i mina muskelfästen och i mitt bröstben, det gör att styrketräning är omöjligt för mig, samma sak med att jogga osv. Jag äter bra men träningen saknas därför är jag verkligen inte slimmad.. hoppas du tänker en gång extra nästa gång, man vet inget om personer man inte känner och man vet inte deras historia! Ta till dig detta snälla.

 • Emma
  23 april, 2015 at 19:07

  Laura: Att vara svart är inte osunt eller farligt för hälsan. tvärtom.
  att ha ett handicap är inte självvalt eller ett destruktivt beteende.
  att vara överviktig kan vara självvalt men även ett handicap. Dvs bero på fysisk eller psykisk åkomma.
  Att överäta är ett osunt beteende liksom att röka eller knarka.
  beror övervikt på sjukdom är det väl ingen som dömmer?
  Övervikt är ett i-landsproblem som orsakar mängder av sjukdomar.
  sen ska man givetvis aldrig mobba oavsett livsöde.
  även psykiska problem i barndomen kan orsaka överätande som ett sätt att härda ut.
  vissa dövar med mat. andra med droger och alkohol osv.

 • Anneli
  23 april, 2015 at 19:30

  Nej nu var botten nådd…

 • Jenny
  23 april, 2015 at 19:47

  Folk som dömer överviktiga har ingen aning om vad som fått personen att gå upp i vikt, alla vräker inte i sig snabbmat. Viktökning kan även bero på medicinbiverkningar och sjukdomar. Hur kul är det då att höra att man är ett ”jävla fetto som borde ut och träna istället för att värka i sig burgare på donken”?

  Tror att livet vore mycket roligare för fler om dom struntade i hur andra såg ut och koncentrerade sig på sitt eget mående istället.

 • laura
  23 april, 2015 at 19:48

  Emma- du vet inte om övervikten är ”självvald” som du beskriver det. Ibland kan den bero på medicinska behandlingar och är lika lite självvald som att vara svart eller handikappad. Att jag nämnde dessa grupper beror på att dessa liksom överviktiga ofta utsetts för diskriminering. Och som du sedan så klokt beskriver kan övervikten bero på att en del ”överäter” för att döva problem såsom andra använder alkohol/droger- tycker du då dessa människor som redan lider och skäms för sitt beteende förtjänar att mobbas? Förtjänar någon att mobbas? Tycker alltid det är trist när det sparkas neråt mot de som redan har det svårt oavsett anledning- tuffare vore om Katrin sparkade uppåt- men då vore det iofs inte mobbing….

 • kate
  23 april, 2015 at 20:04

  Sååå jävla patetiskt när en snart 40 årig tvåbarnsmamma går ut på sin BLOGG och MOBBAR en grupp människor, som hon inte vet något om!! Vad lär hon sina barn?? Skrämmande!

 • Ira
  23 april, 2015 at 20:12

  Ha ha tanten låter som Katrin om 10 år

 • maria
  23 april, 2015 at 20:19

  Ingen vill vara fet, och är absolut inte glad över att vara fet.
  Sedan till barnen som är feta, de presterar sämre än övriga barn rapporterades idag.
  Inte konstigt att dessa barn får sämre resultat,
  de blir mobbade ,retade och får inga kompisar. Hur kul är det?

 • jaja
  23 april, 2015 at 20:48

  Märkligt många här som tror många är feta pga av medicineringar. Större delen av alla feta är ju feta av andra anledningar är medicinering.

 • Joanna
  23 april, 2015 at 20:49

  Ira hahaha precis! Kan det vara du Katrin eller en av Dig som sade så?

 • Maria
  23 april, 2015 at 21:45

  DU är ett jävla rikspucko. To say the least.

 • Flopp
  23 april, 2015 at 21:47

  Var gång det skrivs om vikt kommer kommentarer om ämnesomsättningssjukdommar och mediciner som orsaker till övervikten. Man måste utgå från de förutsättningar man har. Är du amputerad kan du sitta och glo eller skaffa proteser och gå. Går du på cellgift skaffar du peruk eller är skallig. Har du psoriasis köper du en IR-bastu eller har blommande utslag. Är du ämnesomsättningssjuk eller äter medicin ändrar du kost och motion eller blir/är överviktigt. Det är liksom ingen ursäkt. Vi förhåller oss till de sjukdomar vi har. Och jo, alla kan ha en sund och hälsosam vikt om man prioriterar det och lägger tid och kraft på att ta reda på hur man når dit med sina förutsättningar.
  Men man hånar inte människor.

 • lisa
  23 april, 2015 at 21:48

  Eller så kan man tänka sig för vad för språk du använder… tycker det är konstigt att en mamma tycker det är okej att säga pucko, är väl som att kalla nån idiot? Är det okej tycker du?
  sen att du är så otroligt dum och säger såna idiotiska saker, som med tjocka människor. Det är ett samhällsproblem och fattar inte du att mycket i det är psykisk ohälsa?
  att kalla tjocka dumma… ja du katrin..
  synd att man inte kan få injektioner med empati för du skulle behova få upp din EQ, om du har nån alls.

 • Malin
  23 april, 2015 at 22:34

  Du är ju störd, bara störd.

 • felicia
  24 april, 2015 at 00:36

  Hahaha skrattar ihjäl mig

 • K
  24 april, 2015 at 00:51

  Länge sen jag var inne här, men som vanligt vill Katrin ha lite fler kommentarer på ett som vanligt konstigt inlägg, och det fick hon ju. Hittepå blogg!

 • M
  24 april, 2015 at 02:27

  Jag tar aldrig åt mig om någon kallar mig fet eller annat som har med mig tjocklek och göra, det är ju jag som går och bär mitt fläsk haha!

 • flisan
  24 april, 2015 at 06:34

  Men snälla Katrin, ja din blogg har varit urtrist länge nu så du måste såklart få till en debatt och lite läsare. Hellre fet än att se ut som en trampad tennisboll….

 • Susanne
  24 april, 2015 at 07:06

  Det där var lågt även för dig Katrin.
  Jag är själv överviktig och kan inte träna då jag efter en bilolycka skadade mitt ben. Jag började med Lchf för ett år sedan och gick ner tio kg men fick sedan besvär med tarmarna och har haft divertikulit 6 gånger under detta året. Vid varje insjuknande får jag ont (ja, jag har fött barn så jag har något att jämföra med) och magen stoppar upp totalt, detta har lett till att jag nu mer eller mindre skrotat Lchf helt. Så kanske det är som så att jag aldrig kommer att bli smal nog att passa i din värld, men vet du vad, jag är hellre i min värld där människor bryr sig mer om hur man är än hur man ser ut.

 • My
  24 april, 2015 at 08:14

  Jag tycker att de med enorma kranar till näsor får skylla sig själva om de är pollenallergiker…. samma IDIOTISKA resonemang.. 😉
  Överviktiga barn presterar sämre i skolan för att de blir utfrysta och mobbade, ingenting annat.

 • jenny
  24 april, 2015 at 08:35

  Wow! Sista gången jag går in här. Desperat efter läsare! Lchf är ingenting som ens du hick ner i vikt på, du svalt dig och levde på grönsakssmooties..

  Du mobbas..hade jag härt häxan säga så hade hon nog fått en smäll ala ”ghetto style” då allt utanför gamla stan är förort för dig! Sen hade jag skällt ut henne!

  Det är en naturlig reaktion att inte tolerera mobbare! Så typiskt svenskt att tycka en jävla massa om ”jag är absolut inte rasist men jag tycker inte det är fel att säga negerboll” jag tycker inte att de ska komma hit osv! ”Så tjock hon är, hon borde gå ner i vikt”.. och du borde focusera på dig själv i stället, då kanske du hade blivit framgångsrik någon gång din häxa!

 • Marianne
  24 april, 2015 at 08:41

  Finns många mediciner som har övervikt som biverkning. Även gör så att det är svårt att få upp pulsen när man tränar

 • janet
  24 april, 2015 at 11:36

  Oj vad folk blir arga…jag tycker att du är stört-rolig ja!

 • mich
  24 april, 2015 at 12:48

  HAHA vilken häxa du är.. Nästan lite smått roligt. Tycker du är skön ibland, men ibland skäms man lite över hur hemsk och omogen du kan vara. Håller dock med om det där med barn. Det är hemskt med föräldrar som låter ungarna vara överviktiga, eftersom man inte vet bättre som barn och inte kan bestämma själv. Men det där på tunnelbanan var verkligen hemskt! Usch skulle spy på kärringen. Spelar ingen roll ifall man bör vara normalviktig. Mobbning är mobbning. Aldrig okej. Har man någon uppfostran så får man ont i magen när man hör någon säga så till någon annan. Så jävla fult och äckligt. Uäääk!

 • barbro
  24 april, 2015 at 17:42

  Du är obehaglig Katrin. Dessutom lider du av hybris (slå upp det) med ditt tjatande om hur framgångsrik du är på alla plan. En lite sorglig figur, kan ja tycka, som tror att väsentligheterna i livet sitter på ytan. Väx upp!

 • disa
  25 april, 2015 at 00:28

  Inte en endaste av er pinsamma människor som tänker tanken att det här är en historia…. HISTORIA..?
  Kanske har det aldrig hänt??
  Dessutom, varför bryr ni er så mycket om vad EN enda människa säger? Varför läser ni hennes blogg?
  Ni vet hennes inställning och att hon provocerar. Om ni är överviktiga och så oerhört känsliga vad en enda människa säger så gå inte in på den här bloggen!
  Men ni måste liksom, för hela ert liv går ut på att hitta saker att klaga på!
  Herre Guuud BRY ER INTE!

 • Anna
  25 april, 2015 at 01:25

  Jag störning ej när det gäller vuxna ! Men här skriver hon något som är mobbing mot BARN. Det stör mig! De kan inte försvara sig, hon mer eller mindre idiotförklarad dem för att de är över viktiga. Det är ej ok att skriva så som skrev om barn! Jag hoppas hon kan stå för den meningen snart, eller hennes så kallade bästa vänner, Magdalena Graaf en utav dem. Tycker hon också samma om barn som är överviktiga?

 • Elsa
  25 april, 2015 at 01:27

  Samma här skiter i vad hon skriver om vuxna, för så är hon, men här mobbar hon barn, och det är ej ok, fult. Vill du att dina barn ska bli mobbade för att de ser ut som albinos?

 • SoL
  26 april, 2015 at 17:18

  Karma, ett väldigt talande ord. ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad” är ett annat bra ordspråk. Kan vara något att tänka på!

 • Mona
  29 april, 2015 at 01:28

  Barn mår dåligt av sin övervikt pga av de blir
  mobbade för att det är feta.Av andra smala saker
  som dig.
  Jag är säkert fet i dina ögon men jag har en sjukdom
  som ger mig försämrad ämnesomsättning.
  Den kan inte tränas bort.Periodvis lever
  jag på yoghurt och banan då jag mår illa av
  mina sjukdomar. Har 16 mediciner per dag. Nej de kan inte tas bort för då dör jag.

 • Elsa
  29 april, 2015 at 20:52

  hahaha så sjukt provocerande och underbar. så smart är du hahaha skrattade högt. ”a men dåså hörrni.” legend är du

 • Jonna
  1 maj, 2015 at 11:18

  Fler sånna här inlägg!! Skiiiitroliga att läsa, strunta i dumma kommentarer för du är grym!
  Kram

 • Elin
  2 maj, 2015 at 10:46

  Jag vet att du vill provocera fram en reaksom men jag blir så sur hur du skriver för du sitter och kränker ner på folk som är överviktiga!! Man gör inte sånt det är mobbning vill du att dina barn ska mobba dom som är svagare i skolan? Kan va nått att tänka på tack för mig!