Okategoriserade

God kväll

Mmmm imorgon börjar Rambo på dagis det känns ju…mest märkligt. Är det redan slut? Hur kunde bebisåren gå så fort? Jag hoppas att jag får ett barn till i mitt liv. Inte nu men om några år. Jag är medveten om att det inte alls är säkert med min ålder och allt men jag hoppas det i alla fall. Barn är det bästa som finns. Mötte min väninna som är 40 och stolt sa ”Jag vill inte ha barn. Jag är så som du brukade vara. Jag vill inte ha barn det verkar så jobbigt”, sa hon. Jag tog hennes hand, såg henne djupt in i ögonen och svarade ”Försök att få ett barn du kommer annars att ångra dig”. Jag skiter i vad ni tycker jag vet att det är så. Klart att man inte lider av det som man inte vet något om men kom igen. Finns det någon med barn som inte håller med mig? När man vet hur det är att ha barn så vet man ju att de som inte får barn missar det bästa man kan få eller hur?

Jag har sett så många bra filmer på sista tiden. Jag vill tipsa er om att se Lasse Hallströms senaste film Hundred Foot journey den är fantastisk och den har min svåger filmat. Ni kan se det på eftertexten Linus Sandgren heter han. Dallas buyers club var ju också väldigt sevärd. American Hustle så jag också. Mycket bra! Också Linus som filmat. Duktig svåger man har, va?! En underbar människa också.

Jaha ja… vad mer? Åker till Nice på torsdag. Jag, Ringo och Rambo. Hälsa på babor alltså min pappa som bor där. Min farmor är där så det känns lägligt att hänga med henne i ett par dagar. Hon är ju trots allt 91 år så man får ta vara på den tid man har kvar tillsammans. Så en lång helg i Nice blir det. Mysigt. Ringo önskar sig en spark på tre hjul för en sån fick han provköra i Nice sist vi var där så vi får se om jag reser hem med två barn och en jättespark!

Åhhh inte alls mycket som hänt mig som är värt att reflektera över de senaste dagarna och imorgon kommer jag alltså att hänga på dagis så det är blir ju inte mycket spänning att skriva om heller. Men det är väl så. Ibland är livet slentrian och så får det ju vara. Inte allt för länge bara. God kväll.

pappababcia

 

You Might Also Like

 • Madde
  12 januari, 2015 at 07:55

  Godmorgon! Klart du ska skaffa ett barn till, en liten dotter kanske. Vänta dock inte för länge utan kör nu innan du blir för gamal annars kommer du ångra dig. I övrigt är du är bäst. En helt underbar blogg.

 • ebba
  12 januari, 2015 at 08:55

  Hur kan du vara så egoistisk att skaffa barn i din ålder. Stackars barn som har gamla föräldrar. En som vet!!!

 • bettan
  12 januari, 2015 at 09:08

  Bebisåren? Han har ju precis fyllt ett år! Vet du inte hur gammal ditt barn är. Då är det ILLA!!!

 • Katarina
  12 januari, 2015 at 09:11

  Jag tycker nog att det bästa är om bara de som vill ha barn ”skaffar” barn. Det är sant att vi som har valt bort barn inte vet vad vi missar, men det betyder ju också att ni som lever familjeliv inte vet var NI missar. Dink-livet är gött som satan.

 • oMing
  12 januari, 2015 at 09:24

  Det verkar som att du skaffar barn bara för DIN EGEN SKULL!!

 • Jasmine
  12 januari, 2015 at 09:31

  Jag har inga barn, och tänker inte skaffa några heller.Är så jävla trött på att hela tiden behöva försvara det!!!

 • Jenny
  12 januari, 2015 at 11:03

  ALLA som skaffar barn skaffar barn för sin egen skull, apropå några av kommentarerna. Det är en egoistisk handling oavsett ålder på föräldrarna. Jag såg inte till att bli med barn för någon annans skull än min egen. Det är befängt att tro något annat. Sen att man uppoffrar det mesta av sitt tidigare leverne för sitt barn när det väl kommer, det gör man av ren kärlek.

 • kelly
  12 januari, 2015 at 11:29

  Är du inte rädd för att ditt barn blir ”mamma åt sin mamma” när det blir vuxet, om du väntar!!

 • lira
  12 januari, 2015 at 12:07

  Rätt så korkat och narcissistiskt att tro att alla tycker precis som du gör. Många människor gör det misstaget. Tror att bara för dom tycker och känner på ett visst sätt så gör alla andra det också. Jag ska berätta en hemlighet för alla er – människor tycker OLIKA. OCH människor har olika behov. Människor har olika tillgång till energi och ork. Människor är olika emotionella. Människor har olika sätt att tänka. Människor har olika sätt att förstå. Människor har olika sätt att uppfatta saker och ting. Listan kan göras oändlig. Så att försöka övertyga någon till att bli som sig själv är näst intill en omöjlig uppgift. Låt andra vara! Ta ansvar istället för vad du själv gör och ditt eget liv! Katrin, du har ett liv. Försök och lär dig något medans du är här!!

 • Linda
  12 januari, 2015 at 12:20

  ebba: Dina föräldrar hade ju inte kunnat skaffa dig när de var yngre för det ägget och den spermien som tillverkade just dig fanns inte tillgängliga då. Menar du att det hade varit bättre om du inte funnits alls än att du fick leva och fick äldre föräldrar? I så fall så är det väl inte dina ”gamla” föräldrars fel att du inte uppskattar ditt liv?

 • Sofia
  12 januari, 2015 at 12:35

  Det är inte meningen att alla ska h barn.
  Jag har inget behov av att skaffa barn och tänker heller inte göra det. Visst, barn är säkert en otrolig gåva – såklart. Men mitt liv får inte sämre livskvalite för att jag väljer att leva utan.
  Är dessutom väldigt tacksam över att ha en sambo som heller inte vill skaffa så slipper jag den pressen sedan.

 • Madde
  12 januari, 2015 at 17:24

  Klart man ”missar” barn om man inte skaffar barn – på samma sätt som man missar hästar om du inte skaffar hästar, eller missar rymden om man inte blir astronaut, eller choklad om man inte vill äta choklad osv i all oändlighet. Självklart vill inte alla kvinnor ha barn och självklart kommer alla inte ångra det. Jag vågar mig på att säga att DET vet du också.

 • Davve
  12 januari, 2015 at 23:23

  Lira, intressant att du predikar om att Katrin ska låta alla tycka som de själva vill. Samtidigt ser det ut som att du skriver att katrin ska tycka som du tycker.. Och att hon har mkt att lära sig av dig. Blir ju ganska dubbeltydigt.

 • camilla
  13 januari, 2015 at 15:12

  Kelly..det kan hända även om man är en ”ung” mamma eller hur? Jag fick Ms som ung mamma….så stackars mina barn dom får / fått ta hand / hjälpt / klarat mycket själv..när det varit som värst!
  Tänk ett varv till trots ditt inskränka tänkesätt.

 • EvaCecilia
  13 januari, 2015 at 22:02

  Lev och låt leva.
  Låt var och en besluta vad de vill göra ang barn.
  Har inga barn själv, 8 IVF (200000 kr fattigare) men jag trivs och njuter.

 • Charlotte
  14 januari, 2015 at 04:12

  Skulle aldrig vilja leva utan barn. Det finns ingen större gåva. Sen att någon jämförde med hästar r ju lite skevt i MINA ögon.