Okategoriserade

God kväll

Ja men det var väl kul att det nu funkar så att min instagram är ihopkopplad med min blogg? På så sätt kan jag variera korta inlägg med bild med längre texter utan bild. Funkar bra för mig. Så nu sitter vi här. Jag och min kille. Vi jobbar fast jag är ju tjej och han är ju kille så jag jobbar, lagar mat till imorgon, plockar ur diskmaskinen, langar in ny i disken, bloggar, mejlar Svante och Pim om helg i Dalarna, googlar stuga i Sälen och jobbar om vart annat och Bingo jobbar. ”Skulle du kunna hjälpa mig med typ disken?”, undrar jag och då svarar Bingo ”Jag jobbar”. ”Men kan du inte göra lite av allt samtidigt?”, undrar jag och då svarar Bingo ”Det kan jag inte för nu jobbar jag”. Som muminpappan. ”Men det gör ju jag också samtidigt som jag gör allt annat?”, tycker jag. ”Fast du är mycket bättre än jag”, svarar Bingan och vet på så sätt att han får mig att hålla tyst. Sant, tänker jag. Sopa, tänker jag sen. Man, tänker jag i steg tre.

Har jag berättat för er om ett av mina nyårslöften? Det är att rensa. Kasta, sortera, ge till städerskan och göra mig av med. Jag har så sjukt mycket saker hemma som jag inte använt på flera år och det tar bara plats och gör ingen nytta alls. Dessutom har jag och Bingo bestämt (ett annat nyårslöfte) att flytta om ett år till en stoooooor lägenhet så nu tänker jag att jag flyttstädar mest hela dagarna. Så att när väl den dagen kommer då vi kan flytta så behöver jag inte stå och sortera skit i en massa timmar utan då är det bara saker kvar som jag vill ha. I helgen har jag till exempel rensat ut ett skåp i köket där jag hittade ett oöppnat paket havregryn som gick ut 2010. Så det finns att rensa. Städerskan är väldigt glad kan jag säga. Varje vecka går hon härifrån med en goodibag med ibland helt nya kläder med lappen hängandes kvar. Förra veckan fick hon en Furstenberg-klänning och ett par Anine Bing-jeans som jag inte får igen. Hon var glad. Hon är jättesmal så alla mina kläder passar på henne. Kul att göra henne glad för hon är fantastisk!

Imorgon är min lediga dag så jag ska ut och äta middag med min vän Jessica. Det ska bli så otroligt jävla in helvete trevligt. Vi ska till Brillo som var fullbokat. Hur kan en taverna med 300 sittplatser vara fullbokad på en tisdag? Bravo Brillo!

Bingo ska tydligen imitera Buzz Lightyear hela kvällen. De är väldigt lika när man tänker på det. Muskliga med stora huvuden och fyrkantiga drag. Ringo tycker mycket om Buzz och Pappa Bingo! Det är kul att hänga med dem. Mamma är inte alls lika kul i det avseendet.

ps. Ringo vill aldrig äta middag klockan sex för han är inte hungrig då. Tidigaste halv sju lyckas jag få i honom mat. Det var någon som uppmärksammade att jag borde ge Ringo middag klockan 16. 15 äter han mellis på dagis så det vore ju lite svårt att tvinga i honom mat en timme senare. Så nu vet du!

You Might Also Like

 • Therese
  28 januari, 2013 at 22:28

  Tips på stuga/ lägenhetshotell i Sälen: Ski Lodge. Så otroligt snyggt!!! http://www.skistar.com

 • mian
  28 januari, 2013 at 22:45

  josefin toomson i top model äger

 • Maria
  28 januari, 2013 at 23:00

  Haha, du är rolig!

 • Jennifer
  28 januari, 2013 at 23:40

  Jag köpte din bok idag. ”Dags att bli smal” och har nyss sträcktläst den, är en ”slowreader” men har ett grymt tålamod och vipps så stängde jag igen boken och är hur taggad som hellst!

  Jag har aldrig varit överviktig, men aldrig smal heller! Jag är nog den som folk anser vara normal smal, då jag har långa smala ben, men jag är också den de aldrig möter på stranden! Helt enkelt för att jag hatar mina extra kilon på magen!

  Men nu ska det bli ändrig! LCHF är kul, jag börjar lära mig mer och mer och för första gången i mitt liv tycker jag att det är kul att laga mat och baka (är 22 år och alltid vart bortskämd med god hemlagad mat av min familj)

  Så den 1 Februari börjar jag med LCHF på riktigt! Träning är inbokad och familj och vänner är medelad. Jag vet att jag klarar detta om jag bara vill, har ju redan börjat med träning och LCHF i några veckor men fuskat lite och inte vart supernoga. Nu är jag mentalt redo!!!

  Nu blev detta längre än tänkt, men tanken vara att tacka för din bok, som gett mig den sista knuffen jag behöver för att få min drömkropp, smal och vältränad.

 • maria moberg
  28 januari, 2013 at 23:43

  Tycker ordet städerskan låter så nedlåtande.
  Mycket bättre med städhjälpen+namn
  På mitt arbete sa vissa städerskan, jag tycker man ska kalla arbetskamrater eller anställda vid namn.

 • Maria
  29 januari, 2013 at 06:30

  Hej Katrin,
  Ser att du rensar, skönt!! Jag håller på att samla in kläder m.m. Till behövande i Sthlm, ensamstående mammor och pappor som har det tufft. Dom kommer vi hitta genom dede lopez blogg, Twitter m.m. Vi har lite kontakter också som hjälper oss att få tag i dom som behöver. Vi har samlat in både barn och vuxen kläder, saker till hemmet och leksaker. Tanken är att vi ska leverera allt i mitten på mars senast. Vill du skänka till dom får du gärna höra av dig. Vi behöver allt. Tänker själv att dom som behöver kommer önska till sina barn, för det är det man gör i första hand. Om dom då även får lite fina saker till sig själva så blir det ett plus :).
  Lycka till med alla dina fantastiska projekt!!

 • Camilla
  29 januari, 2013 at 07:41

  Hej jag säljer rövpiller dessa underbara piller har underlättat min viktminskning enormt. Du får köpa 3 kurer för endast 1695:- . Vid seriöst intresse maila Camilladiarre @ live.se

 • SweTex
  29 januari, 2013 at 08:53

  Jag får börja fråga efter royalties snart, Camilla, but keep up the good work.Hehe…

 • SweTex
  29 januari, 2013 at 08:59

  Maria…du kommer att bli besviken, den enda gång KZ ger något till någon är när det ”får henne att känna sig bra” (se hennes tidigare post för ett tag sedan), Hemlös eller inte, med en telefon och ”vita skor”!. Det handlar inte om empati, det är om hur det får HENNE att känna sig.

 • prinsessanadia
  29 januari, 2013 at 10:00

  Så om hon ska till sin revisor så får hon inte säga hans titel utan ska istället säga hans namn? Och om hon imorgon vill berätta att maten på restaurangen var bra, får hon då inte säga att kocken gjorde ett bra jobb? Att du anser att man inte får kalla en städerska för dennes yrkestitel handlar ju enbart om att du ser ned på städyrket. Hade du inte gjort det hade du inte sett ett problem med att använda yrkestiteln, precis som du antagligen anser att det är helt okey att använda t.ex en revisors titel, antagligen för att du anser det vara mindre nedlåtande.

 • Hjärtat
  29 januari, 2013 at 10:23

  Jag slås ofta av hur du curlar din man och slår in dörrar som öppnats gällande ojämnlikhet i förhållanden. Jag är sambo med en man som kan göra minst lika mycket som jag i hemmet samtidigt som han gör en bra karriär som forskare, varför skulle han inte hjälpa till? det är ju hans barn lika mycket som mitt. Jag måste säga att jag blir förundrad över hur många tjejer som fortfarande låter sina män slippa undan så mycket, tycker det är ofta man läser eller hör om att många killar inte går upp på nätterna heller och hjälper till att ta hand om sina barn. Eftersom jag har varit hemma mest med vår son så har ju jag givetvis haft mer tid med honom på dagarna och gjort mycket av hushållssysslorna hemma då men när min sambo har kommit hem från jobbet så har han tagit över och hjälpt till med allt inklusive nätterna något annat har inte funnits på kartan, givetvis inte hela nätter men gått upp allafall en gång två gånger när det var som värst och vår son hade kolik till exempel. Tycker också det verkar att många män nästan ser sig själv som duktiga när de är ”barnvakter” åt sina egna barn när de någon gång i ibland tar över ansvaret, mycket märkligt tycker jag. Synd att du inte kan vara en bra förebild i jämnställdhet vad gäller familjelivet du som har så mycket skinn på näsan och verkar vara driftig med allt annat. Bara en liten reflektion..ha en bra dag!

 • fia
  29 januari, 2013 at 10:25

  Usch du skriver om ”städerskan” som en lägre stående varelse. Inte fan sitter nåt betydande i ett yrke.

 • Sara
  29 januari, 2013 at 12:46

  Det är nog bra om du och Bingo flyttar ihop på riktigt. Läste ett av Bingos tweets för en tid sedan där han skrev att han hade städat hemma hos Katrin. Inte att han hade städat hemma utan hemma hos Katrin. En formulering som säger en hel del om läget.

 • C
  29 januari, 2013 at 14:54

  Bra skrivet!!

 • Vinter
  29 januari, 2013 at 14:54

  Taverna Brillo har haft stor 50% introduktionskampanj, därav fullbokat en tisdag. Lycka till med rensningen!

 • Ea
  29 januari, 2013 at 15:24

  Frånsett att jag vet hur jag hamnade här 😉 så instämmer jag totalt och delar din åsikt.

 • Nikolina
  29 januari, 2013 at 15:45

  Här ser jag att de är sig likt.
  Har inte läst bloggar på ett tag.
  Men känner mig glad att vara tillbaka.
  You go girl !
  Älskar att bebis äter leverpastej rätt ur burken.
  Har oxå en bebis som älskar leverpastej. 🙂
  Kolla in min blogg om du är nyfiken.
  Ankpung.se
  Mvh

 • maria moberg
  29 januari, 2013 at 17:15

  Tycker man ska tilltala folk med deras namn och inte deras titel.

 • Lisa
  29 januari, 2013 at 17:43

  Bingo tycker de flesta göromål är onödiga och påhittade av Katrin.

 • Anna
  29 januari, 2013 at 21:59

  Nämn en enda människa som ger bort saker till behövande och som inte mår bra när de gör det!

 • Hjärtat
  29 januari, 2013 at 23:06

  Tack! hoppas Katrin kan ta upp detta ämne på bloggen