LCHF

Glutendebatten

Jag vill inte ge mig in i den för jag anser den vara sinnessjuk men herregud vad folk gör bort sig i media och det helt frivilligt. Läkare som säger en sak och sen menar en annan ”De tog inte med allt jag sa, jag sa faktiskt att svenskar äter för lite fibrer…” Bla bla bla jag önskar att de här idioterna bara kunde inse hur mycket skada de gör genom sina uttalanden för människan är över lag en svamp som suger åt sig information och i synnerhet den som en tidning som SVD tillhandahåller. ”Ja ha ja nu säger en läkare att jag visst ska äta gluten jag men då gör jag det”. Och sen sitter folk och trycker in i sprutor i magen på sig själva och känner sig trötta och deprimerade och vad händer då…? Jo men de går till doktorn för att få utskrivna läkemedel. Vet ni att jag allt oftare får höra från folk som har diabetes 2 att de fattar att deras doktor är sponsrad/mutad/betald av läkemedelsbranschen men att de inte riktigt vet hur de annars ska göra än att lyssna på honom? Är inte det hemskt? Någon svamlar om att man måste äta gluten för att kunna upptäcka om man är intolerant annars kan man inte upptäcka det, men tillåt mig skratta HA HA HA. Jävla popcorn. Lika bra att jag börjar kedjeröka på momangen så att jag om tio år vet om min kropp klarade ciggen eller om jag fått cancer eller kol. För hur ska jag annars veta? Jag kan ju inte utesluta ciggen för då får jag ju aldrig veta om jag kunde röka eller om det skulle göra mig sjuk.

Ä fy fan för oansvariga människor. Vill ni få klarhet i uttalanden och en tydligare bild av vad som sagts så har min väninna Lina gjort en grym redovisning. Och även ringt upp folk för att få svar på deras dumma uttalanden. Spännande läsning utlovas!

Här har ni Lina och foodpharmacy.se

You Might Also Like

 • Anna
  5 mars, 2015 at 10:38

  Jag förstår hur du menar, och jag håller med. Samtidigt så finns det en poäng med att inte utesluta gluten för barn, för att inte riskera att man missar en intolerans som resulterar i en diagnos. Utan en diagnos kan man inte kräva att barnen ska få glutenfri kost i skolan, och man kan heller inte får utskrivet glutenfria varor på recept (vilket underlättar för de med en mer begränsad ekonomi, än den t.ex. du eller jag har). Min ena dotter är diagnostiserad med glutenintolerans, och både förskola och skola har krävt läkarintyg på diagnosen för att erbjuda henne glutenfri mat. Sedan har jag fått kämpa mig blå för att de ska ta steget och ge henne naturligt glutenfri mat.

 • Vicky
  5 mars, 2015 at 11:41

  Du verkar till att ha mycket ilska inom dig. Tycker man inte som du är man en IDIOT. Har du blivit mobbad som barn eller…. något måste ha gått snett …Ta det lugnt. Kan inte vara bra att vara så arg!!!

 • tjohoo
  5 mars, 2015 at 11:48

  Bra där Katrin!

 • irja
  5 mars, 2015 at 11:52

  Vicky din tönt.. och du tycker att du är perfekt då så klart ja? Tycker det är jättebra att Katrin tar upp detta. Och by the way..från det ena till det andra.. FUCK CORPORATIONS POLITICIANS AND RELIGIONS!!

 • Irene
  5 mars, 2015 at 13:59

  Bryr mig inte !

 • Ina
  5 mars, 2015 at 14:00

  Har diabetes och obotlig cancer i bukspottskörteln med spridning. Har inte ätit gluten i hela mitt liv då jag är glutenintolerant: Varför varför varför jag???

 • Benny
  5 mars, 2015 at 14:56

  Och den största idioten av alla som sprider en massa påhitt och rapakalja omkring dig är DU KZ….

 • Simba
  5 mars, 2015 at 15:10

  Vilket jävla svammel. Alla är idioter, utom du förstås. Vad grundar du dina uttalande på.Du verkar helt förvirrad!!!

 • Phil
  5 mars, 2015 at 15:15

  Du verkar ju helt SPEEDAD!!?

 • Lotta
  5 mars, 2015 at 16:54

  Men Katrin, läkare har i alla fall en utbildning inom fysiologi och hur kroppen fungerar. Du har bara en empirisk studie gjord på dig själv samt diverse skönlitteratur publicerad utan källhänvisningar och som är grundad framför allt på personliga åsikter. Kom igen när du har något vettigt att komma med. Det är ok att du inte äter gluten, att du vill utesluta det från dina barns kost och att du skriver din åsikt i din blogg, men du har inte mer rätt bara för att du mår bättre utan gluten. Vi är inte alla likadana, varken på utsidan eller insidan. Vissa tål gluten, andra inte. Vissa tål nickel, andra inte. Det finns de som dör av en jordnöt och de som inte tål vatten. Fortsätt du utan gluten, men ta och lugna ner dig i hur alla andra bör göra.

 • erika
  5 mars, 2015 at 17:46

  Att läkare är mutade av läkemedelsindustrin… Skulle inte tro det!

 • maggan
  5 mars, 2015 at 18:57

  Jag tror att du är på fel spår. Jag är född på 60-talet och på den tiden var folk varken allergiska, laktosintoleranta, deprimerade eller feta i någon större utsträckning. Jag kan försäkra att man åt både gluten, laktos och kolhydrater!

 • Sanna
  5 mars, 2015 at 19:51

  Jag har efter massa olika undersökningar, bla koloskopi och test mot glutenintolerans (jag ”tål” gluten) fått diagnosen IBS.
  Har nu på eget bevåg käkat glutenfritt i två veckor och har aldrig mått bättre!

 • Therese
  5 mars, 2015 at 19:58

  Jag är ju ett levande bevis på att gluten är dåligt! Vad är det folk inte förstår??

 • Hyrestanten
  5 mars, 2015 at 23:59

  Katrin, du är beviset för att många outbildade människor lätt låter sig påverkas, anammar konspirationsteorier mm. Man kan ha olika åsikter, självklart men ditt sätt att kalla precis alla som inte tycker som du för idioter säger mer om dig än om dem. Tror du på fullt allvar att du är smartare/ vet mer än en läkare??? Det är synd att du uttrycker dig på det sättet, det gör inte att du framstår som speciellt seriös.

 • Sofia
  6 mars, 2015 at 02:56

  Det är verkligen konstiga uttalanden på sistone. Svenska läkare känns lite bakåtsträvande. I USA pratar man ml glutenkänslighet och att i princip alla mår bättre utan. Nu forskning visar på kopplingar mellan gluten och diverse sjukdomar tex ADHD. Jag säger bara sluta med gluten några veckor och se hur din kropp reagerar, ni kommer bli förvånade. Katrin jag undrar hur du gör med barnens kost på förskolan??

 • sussi
  6 mars, 2015 at 06:46

  Du är ju helt OBSTINAT. Lyssnar du överhuvudtaget på andras åsikter. Nej för du har ju RÄTT!

 • Godis
  6 mars, 2015 at 06:58

  Jo, alla läkare är korrupta. Ni ska lita på Katrin, hon jobbar helt ideellt och har inget som helst intresse av att tjäna pengar.

 • svalla
  6 mars, 2015 at 11:56

  Nej godis! alla läkare är inte korrupta, dom hänger bara inte med i utvecklingen, och det kallas för IGNORANS! Ovilja att titta närmare på sådant som egentligen kan kategoriseras in som ”alternativ” läkekonst.

 • Lisa
  6 mars, 2015 at 12:06

  Jo du är omvänd nu (tänker på youtubeklipp på dig för endast ett par år sedan där du smaskar icke lchfknäcke och pratar om att du absolut inte tror på lchf) men glöm inte bort hur det var då. Du har fortfarande ingen koll. Jag säger inte att gluten är bra. Jag menar bara att du kanske ska lugna dig lite om det inte är provokationen och människors reaktioner som driver dig i detta.
  Bara för att DU tror på lchf och kostdoktorn och några andra läkare så innebär det inte att det stämmer.
  Gluten är skit. Fett är skit. Allt i för stora mängder är skit för våra kroppar. Åh jag orkar inte ens

 • Johanna
  6 mars, 2015 at 15:50

  Katrin, jag älskar att du ifrågasätter och står på dig…OCH har ett kritiskt tänkande, tvärtemot många andra!

  Jag undrar vart du ställer dig i övriga frågor när det gäller gifter i kroppen? Komjölk och vacciner..etc?

  Du som verkar mån om att inga gifter ska få göra entré i dina barns kroppar, vaccineras dom? Det finns ju mängder av information som aldrig når massan men informationen finns där för den som vill upplysas..
  Det är ett känsligt ämne och många tar för givet och gör en självklarhet av vaccin när dom i själva verket kanske skadar mer än dom gör nytta? Läs in dig på ämnet och skapa debatt

 • Sanna
  8 mars, 2015 at 19:29

  Att inte vaccinera sitt barn mot tex mässling eller kikhosta är ett BORTSKÄMT och egoistiskt ställningstagande. Lyfter man blicken något och är det minsta allmänbildad vet man vad man utsätter sitt barn och andra för tex nyfödda eller kroniskt sjuka. Även friska barn och vuxna kan drabbas av svåra komplikationer.

 • Lotta
  11 mars, 2015 at 06:58

  antar att du också har koll på hur jävla myclet läkemedelsbolagen tjänar på vaccin och att det är en jävla bluff. skulle önska att ngn som du som annars har koll kunde gräva djupare och släppa bomben så fler fattar!!!!!! stackars ungar