Okategoriserade

Folk är inte så modiga

Jag har just gjort en ny upptäckt. Ringos användande av nappen har helt och hållet att göra med tristess. Hemma har han inte nappen på dagis och har inget behov av att ha den där – han har kul. Så fort som han blir hämtad och sätts i vagnen så insisterar han på att ha nappen. Går man raka vägen hem med honom så vill han gärna ha nappen resten av eftermiddagen och kvällen tills han ska sova. Jag är såklart medveten om att han vill ha den dels för att han vet att han kan och jag inte orkar att tjafsa om den och dels för att det är skönt för mig att han har den för då kan jag ägna mig åt hushållssysslor och jobb. Nu när vi är på semester har Ringo inte napp alls. Till och med på kvällen när jag försöker trycka in nappen i munnen på honom för att han ska komma i sovmode så puttar han bort min hand och säger ”nej”.

Jag har mitt livs värsta mensvärk kan jag meddela. Jag har ont i magen mest hela tiden. Och tuttarna. Och ryggen. Alvedon hjälper inte. Måste försvinna om ett par dagar. Lagom till Hawaii. Lagom.

En intressant sak hände igår. Vi mötte en tjej som för inte alls länge sen hade ifrågasatt ”vad jag höll på med” när jag skrivit om Josephine 33. Hon hade alltså högt och tydligt frågat folk som hon vet har en relation till mig om vad jag ”håller på med”. Perfekt! Tyckte min vän när den här tjejen kliver in på vårt hotell igår. ”Nu kan hon kanske fråga dig själv vad du håller på med?” och jag tyckte också att det var en bra idé. Jag har ju inget emot att folk undrar vad jag håller på med och jag tar gärna en diskussion med  någon som är kompis med Joesphine 33 (som är 185 cm lång och har jättestor byst?!)  Men jag fick ingen diskussion utan bara ett flackande med blicken och upprepande av Josephines längd och storlek på byst. Det är trist att inte folk är mer rakryggade kan jag tycka. Det är lätt att gå runt och prata om andra när de inte är i rummet men när de kliver in så är det inte lika lätt att ta en strid. Larvigt och fegt. Jag hade ju tyckt att det var jävligt coolt om den här tjejen kunde säga samma sak till mig som hon gör till andra. ”Vad håller du på med Katrin? Varför skriver du att Josephine är oattraktiv och har stripigt hår, det är inte snällt”. Då kunde jag ha svarat ”För att jag tycker att hon är oattraktiv och har stripigt hår, men jag tycker att det är bra av dig att stå upp för din polare jag hade gjort precis samma sak om någon mupp till blogggerska skrivit att min vän är oattraktiv och har stripigt hår. Jag hade sagt till bloggerskan att hon inte är så attraktiv och att hon har en kran till näsa och att hon borde kapa den typ. Nåt i den stilen. Vad som helst hade dugt faktiskt. Allt förutom flackande med blicken och förnekelse. Trist att inte människor är lite mer mottagliga för konflikt, jag älskar konflikter! Gud för ett tråkigt liv om det inte ska innehålla konflikt och diskussion.Okej jag svettas upp och hör den där lilla i poolen. Joinar Ringo och Bingo.

 

You Might Also Like

 • Lena
  22 december, 2012 at 21:04

  Det absolut bästa mot mensvärk är MIDOL! Finns att köpa överallt här. Typ Rite Aid, CVS, Wahlgrens, Ralphs osv.
  Lycka till och ha en fortsatt trevlig semester!
  Kram på er!

 • Anneli
  22 december, 2012 at 21:58

  Alla tycker inte om konflikter och tror inte på att det är det smartaste sättet att lösa oegentligheter. Finns ibland smartare sätt;-)

 • camilla
  22 december, 2012 at 23:07

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Lisa
  22 december, 2012 at 23:08

  Jag är inte den som backar för konflikter, räds aldrig att ta en diskussion. Fast ju äldre jag blir ju oftare tycker jag fan inte det är värt det. Kanske tänkte den här tjejen också så?. Man får välja sina strider.

 • Diana
  22 december, 2012 at 23:25

  Tycker att du borde vara mer påläst när du ska vara med i ett debatt program, du fick så du teg! Det va på tiden! Och ja, jag pratar om detbatt och om bacon!! För övrigt tycker jag att du har vettiga åsikter ibland!!

 • Vic
  22 december, 2012 at 23:36

  Tror ni media kommer slakta Gardell för sitt uttalande om usla skådisinsatser av julkalenderbarnen http://twitter.com/rogsahl/status/282536353919553536/photo/1
  Typ på samma sätt som de vittrade blod och slaktade K när hon uttalade sig om gymkedjor och en vuxen kvinnas vikt? Nej, jag tror inte heller det..

 • Emelie
  22 december, 2012 at 23:39

  Alvedon är skit mot mensvärk! Ta en ipren så är du av med skiten! Jag fick den också nu alldeles lagom till jul… suck!
  Ha de GÖTT i värmen!!!

 • nina
  23 december, 2012 at 01:08

  2alvedon och 1ipren tillsammans lindrar smärta.

 • Thea
  23 december, 2012 at 04:28

  Ja jag har två barn och det där med napp problemet är er sak, jag har varit konsekvent å hur mycke man än älskar sin son lockar och vridnigar i sängen så ok… Här har vi ett nappträd där en av mina barn gjorde sig av med sina, sonen gav dem till tomten. MEN nu är det så här, jag har googlat som fasen… jag har fått diagnosen inflamatorisk reumatism. GIVETVIS har jag panikgooglat och fler av de säger att man ska äta LCHF. Men jag har gjort en GBP som inte lyckats så väl…. och jag kan inte äta all fett som lchf förespråkar – jag har provat. JAG blir gärna en försökskanin..men bor inte i Sthlm… kram och ha det bäst ¨på er sem.

 • Louise
  23 december, 2012 at 08:26

  Nämen vilka typiska tidiga grav symptom 😉 😉 Ha en underbar semester!

 • Sara
  23 december, 2012 at 09:14

  För mycket nappanvändande ger barnen fel muskler i munnen vilket försvårar för dom när dom ska prata. Vid sovstunder kan den vara okej, men inte annars! Detta har jag fått förklarat för mig av förskollärare med över 35 års erfarenhet, så jag litar på att det är sant. jag Vet barn som är yngre än ett år som redan slutat helt med nappen utan några problem alls, och jag vet treåringar som är beroende av den när det blir minsta lilla jobbigt. Så för HANS skull så ska du vägra ge honom den ”bara för att han vill ha den”.

 • Josefine
  23 december, 2012 at 09:55

  Till Sara, att barn pratar sämre pga nappen. Det är en myt! Min dotter är 2,5 och redan när hon var 2 år så berömde alla läkare/barnmorskor osv. Att hon pratar bättre än dom flesta 3 åringar! Nu vid 2,5 så pratar hon i stort sätt som en vuxen människa, hon har ett helt sjukt ordförråd och det är sällan du tar fel på hennes ord. (Pratar även meningar på obegränsat antal ord, vilket är extremt ovanligt som så liten) Och du, hon har napp mest hela tiden, vägrar släppa den från sin sida.

 • Tess W
  23 december, 2012 at 19:11

  Passa på att sluta nu med nappen! Nu medan han är ointresserad! Vår tandhygienist pratade med vår dotter och eftersom dottern var med på det så tog vi bort nappen och det gick kanonbra! Lycka till!
  Stora kramar Tess W

 • M
  24 december, 2012 at 00:35

  Jag kan verkligen inte förstå varför man ska gå runt och säga sin åsikt om människors hår oavsett om det är stripigt eller ej, Jag kan förstå att folk kan tycka det, då det är lätt att göra en observation, men att i övrigt lägga något värde på det finns det ingen orsak till. Om jag ser en person som har breda höfter, stora näsborrar, rött hår, en piercing eller vad jag nu skulle kunna finna oattraktivt, varför ska jag gå fram till den person och säga det till honom eller henne? Bättre är väl då att jag ser till mig själv och slutar störa mig på andra människor. Jag tycker det är tragiskt.

  och ja Katrin, du kan ge oss bloggläsare något, åtminstone mig, försök reflektera över vad andra människor vinner på att få höra kärleksfattiga ord från dig. I övrigt önskar jag alla en god jul.

 • Sofia
  25 december, 2012 at 04:15

  Bra sagt M!

 • Kristina
  6 januari, 2013 at 22:04

  Frågan är väl Katrin om det handlar om feghet. När man hör uttalanden som ”stripigt hår, fethet och fulhet” tänker jag att det är den som uttalar det, som har inre olösta konflikter. Jag undrar varför mulliga personer provocerar dig. Är det på riktigt din största rädsla i livet? Jag vill rekommendera dig att gå i terapi kring dina medvetna och omedvetna grundantaganden och livsvärderingar. Ställ dig också frågan vad det är för värld som du vill att dina barn ska växa upp i. En värld där mobbing är ok? Där personangrepp är accepterar? Där många mår dåligt av att inte duga (i dina ögon)? Du upplevs ibland som oerhört naiv och mycket yngre i dina resonemang än vad man kan tänka om en 30 plussare. MEN till det positiva. Alla människor kan förändras, även du. Så det finns fortfarande hopp om att du kommer se världen ur ett annat perspektiv än ditt nuvarande, rätt enkelspåriga. Där du förklarar personers beteenden (som i detta inlägg) inte ha tillräckligt med mod. Det kan ju vara så att hon inte gillar dina åsikter och det räcker för att inte ta en diskussion. Hon kanske inte vill försöka få en ökad förståelse för dina tankar. Särskilt när de verkar vara så djupgående att du själv inte har koll på hur du framstår.