Okategoriserade

Folk är inte kloka

Jag har alltid undrat över folk som säger till andra om saker som inte rör dem alls. Jag har funderat på om det är något som kommer med åldern eller om det är något som bara bor inom idioter. När man åker bussfil eller parkerar på stoppförbud är sjukt bra exempel. Folk som viftar med armar som säger ”Man får inte stå här”, som om jag gjorde det av ovetskap. Igår var den en kvinna som sa ”Herregud att du litar på honom på den där i trafiken”, när Ringo korsade ett övergångsställe på sin spark. Utan hjälm absolut men vi är inte så strikta med sånt på Östermalm. Jag kunde inte låta bli att jävlas så jag svarade ”Han åker på den själv till dagis!”, sen gick jag. Hon skakade på huvudet så att kinderna kluckade som på en fasan ni vet? Sen gick hon baklänges över övergångsstället som att hon var redo att tycka in för att rädda Ringo. Om något skulle hända. Vad det skulle kunna vara kan jag inte fundera ut.

Har jag berättat om Ringos simskolelärare? Det är den absolut i särklass sjukaste människan jag varit med om. Han är så dum i huvudet så att ni inte kan ana. Både på ett positivt sätt och ett negativt men INGEN klagar så jag håller käft. Eller jag ringde in efter första lektionen men blev bemött av en häpen person i andra ändan så då bestämde jag mig för att aldrig mer klaga på honom igen. Bita ihop och pressa och puscha Ringo på ett helt sjukt sätt. Men så göra alla här. Du skulle aldrig kunna ana att det här äger rum i Sverige men det gör det. Simskoleläraren är inte svensk han är typ sydamerikan. Det är väldigt intressant det hela för samtliga föräldrar sitter på bänken och håller andan i 30 minuter. Sitter på kanten av soffan redo att kasta sig för att rädda livet på sitt barn. Läraren låter barnen simma på djupt vatten utan puffar då de inte kan simma. Han lär dem att dyka och crawla. Barnen kämpar för livet och man ser skräck och panik i deras ögon mesta dels av tiden. Överlevnadsinstinkten är fenomenal och lite gråt eller lite vatten eller lite kallsup är ingen fara…!

Den här läraren? Han himlar med ögonen, fryser ut den som inte klara uppgiften, bagatelliserar gråt, mobbas om en unge inte vill göra något, ryter åt föräldrarna att de ska vara tysta eller dra därifrån. Det är en cirkus. Jag har filmat honom men vågar nog inte lägga ut klippet med risk för att han kan bli arg och jag vill INTE bråka med honom.

Jag har tackat ja till att medverka i ett program och ni kommer att älska det här! Jag har en hel del förberedelser att rodda med så idag ska jag lämna Rambo hos min 91-åriga farmor i tre timmar. Nä nu höll ni på att sätta i vrången åh herregud tänk om den där vidriga tanten läste min blogg hon hade vid det här laget redan hunnit ringa socialen. ”Hon låter sin fyraåring åka spark utan hjälm och hon lämnar sin 10-månaders med en 91-åring!!”. Soc hade redan hunnit ringa vid det här laget. En vacker dag ska jag berätta för er om Soc men jag vågar inte fortfarande. Dom och simskoleläraren är de enda två instanserna som jag på riktigt är rädd för. Båda saknar humor nämligen. Jo! Barnflickan är med också såklart. För att övervaka. Fast farmor leker så fint med Rambo det är supergulligt.

Jag måste köpa filter till miljötoan på landet. Måste måste måste Bingo vägrar att skita i naturen som han säger. Jag har inga problem med sånt, ha ha ha. I somras när Bingos kompis Johan var ute och hälsade på utbrast han plötsligt ”Vad i helvete är det här det är den största hundkabeln jag sett i mitt liv vad har ni haft för hund här ute?!” Bingo spanade in korven och såg häpet på sin vän. ”Ä men asså det här är fan människobajs jag kan se det…”, fortsatte Johan. Bingo bytte samtalsämne och dagen efter när jag kom ut frågade han mig om jag hade nån aning om vad korven kunde komma ifrån. Jag skrattade så jag höll på att gå sönder. Okej så här: Det spöregnade, vi hade strömavbrott, det var mitt i natten, alltså kolsvart ute. Jag blev nödig och kutade ut. Gjorde min grej och rusade upp i sängen igen. Råkade ha glömt bort det dagen efter. Sånt händer.

Åh nu ringer Helpling.se på dörren. Spännande!

You Might Also Like

 • Elin
  22 oktober, 2014 at 11:44

  Kan ju vara bra att ha i åtanke att du inte ska stanna på stoppförbud för at inte hindra platser som är till för ambulanser, eller stå för vattenposter som brandkåren behöver.
  Om du kör i bussfilen skiter jag i, det är ditt problem.

  Det är visserligen lag på att ungarna ska ha hjälp, men om din unge slår sig, så är det ju bara dig själv och ditt barn det drabbar.
  Många huvudskador sker från cyklar där barnen står still på cykeln, men tappar balansen, eller snubblar på sparkcykeln, kanske också ngt som får dig att tänka till?

  Ang. simskoleläraren. Har svårt att tro på det du skriver, för du skulle väl aldrig utsätta Ringo för en idiot utan att gripa in??
  Nej, det tror jag knappast.

 • Elin
  22 oktober, 2014 at 11:44

  Haha, ha hjälp??
  Menade så klart Hjälm! 🙂

 • sarah
  22 oktober, 2014 at 11:49

  hahah älskar att du delar med dig 🙂

 • Johanna
  22 oktober, 2014 at 11:52

  Idiot till simlärare skulle jag säga!!! Anmäl honom till svenska simförbundet och byt sedan simklubb skulle jag säga!! Har själv vart Elitsimmare och hjälpt små att lära sig simma och om de ska lära sig på rätt sätt måste det ha respekt för vattnet men även känna sig bekväma och hitta självförtroende!! Det han gör är ju tvärt om= de får en fobi för vattnet, panik och ingen självkänsla :(…. Ledsen för att det finns idioter överallt där ute som alltid ska veta bäst om andras barn och lägger energi på att ofta bevisa det för andra oxå

 • titti
  22 oktober, 2014 at 11:53

  Min son åkte utan hjälm på sin spark, körde omkull och fick hjärnskakning…

 • Lisa
  22 oktober, 2014 at 11:54

  Hahaha helt med dig! Folk som blinkar med helljus när man kör om kanske lite för fort irriterar mig mest. Saktar ner och lägger mig en halvmeter framför dem då blir de plötsligt inte så engagerade längre?

 • keh
  22 oktober, 2014 at 11:59

  Du har ingen humor heller, man känner den inte, och uppfattar den inte alls.

  Man hör att du och porrmannen spelar charader också i podden, väldigt kantigt fast ni själva tror att ni är sköna lirare.
  Kan ni sluta prata sådan grov, ful Stockholmska också, det låter helt sjukt när en Skåning och en polack använder svenskan så. Rikssvenska är bättre. Hesa röster också får en att bara rysa obehagligt, speciellt när någon myser med sin egen röst så som du gör. Inte för att jag lyssnar på er men ett tips bara.

  Förövrigt har du tappat det helt.
  Du var kul back in the days, med bröderna Schulman, nu.., är ni ju bara helt desperata du och din ”kille”
  Håll er till att sälja mat och ta kort på nakna tjejer. Lämna underhållningen till proffsen.

  Ser du humorn i det jag skriver?
  Klass på den.

 • Maggan
  22 oktober, 2014 at 12:00

  Om aktiviteterna på simskolan verkligen går till på det sättet som du beskriver så kan jag inte förstå hur du(eller någon annan!) kan ha kvar barnet där. Vad är ni för vidrig föräldraskara där på bänken? Seriöst? Hur kan man bara se på om ens barn är skräckslaget? Och dessutom tvinga tillbaka det vecka efter vecka?

  Nej fy fan.

  Korven däremot, det var askul.

 • Mandiz
  22 oktober, 2014 at 12:00

  Elin och Katrin: Kollektivkörfältet (bussfilen) skall kunna användas av utryckningsfordon. Idiotiskt och egoistiskt att köra där!

 • Karin
  22 oktober, 2014 at 12:17

  Jag vet, helt sjukt när folk inte kan sköta sitt och sluta lägga sig i andras liv som de inte har med att göra. Som tex om en mamma ger sitt barn glass varje gång på tennisen eller inte. Det är ju upp till henne och inget någon annan behöver lägga sig i eller hur? Dessa vardagspoliser alltså 😀

 • Ida
  22 oktober, 2014 at 12:31

  Folk säger till av oro, för att de bryr sig.
  Det om simskola fick jag riktigt ont i magen av, jag skulle aldrig utsätta mina barn för det!!! Är det ett skämt så har du en humor som är mer än bara sjuk.

 • Biggan
  22 oktober, 2014 at 12:38

  För min del tycker jag att aktiviteter ska vara kul för barnen. Visst det är viktigt attt lära sig simma. Men inte till vilket pris som helst. Stockholm är stort. Jag hade bytt simmskola och anmält honom. Sen det här med att följa lagar och paragrafer. De är ju till för en anledning. För att göra trafikbilden så säker och bra som det går för oss alla. För att minska olyckor och för att räddningsfordon ska komma fram när de behövs. Det är ju tur att inte alla struntar i att följa alla trafikregler. Då skulle ju ingen kunna ta sig fram i trafiken.

 • laura
  22 oktober, 2014 at 13:22

  Om det du säger om simskolan är sant fattar jag inte att du har kvar honom där. Herregud det finns ju andra, Och du menar då att alla föräldrar som är där ser sina ungar livrädda men är för mesiga för att säga ifrån, är det ett Östermalmssyndrom eller? Hellre låta sina ungar lida än att stöta sig med en simlärare? Mesproppar (du inklusive)!

 • Li
  22 oktober, 2014 at 16:05

  ”Utan hjälm absolut men vi är inte så strikta med sånt på Östermalm.”

  Haha,jag avlider 🙂

  Skitsamma hur ni på Östermalm är och beter er, det du skriver är ju faktiskt för att driva med oss, so for it Katrin 🙂 Vi med humor ler och vissa skrattar.

  Men stämmer det där om simläraren, tänk om han kommer från Dalarna men är redigt mörk, det du. Eller Hälsingland/ Jämtland eller var nu Bingos delar av familjen (mamma?) bor. Dit ni brukar åka och mysa, plocka bär, kantareller mm, Det skulle va något det 🙂

  Oavsett varifrån simläraren kommer och om din story stämmer ska snubben anmälas.
  Vad är ni för fegproppar till föräldrar som låter honom hållas med de metoder han har för att lära barn simma.
  Är även det en liten ”skröna” från dig.

  Jaja, kul läsa dig är det alltid men jag läser INGET om din vikt eller vågar eller annat, ät och må bra så lever du längre (förhoppningsvis i alla fall)

 • Ull
  22 oktober, 2014 at 16:54

  Fast… Lägger dig i andras saker det gör ju du ta mej fan hela tiden. Så du får men ingen annan. Ett östermalmsproblem kanske?

 • K
  22 oktober, 2014 at 17:26

  Ull: Det där med att lägga sig i ja….. Det finns visst ett talessätt som säger nåt om att ”inte kasta sten om man sitter i glashus” eller nåt….. Tänker på det du Katrin sa/gjorde mot ”tennisfamiljen” härom dagen. Är inte det att lägga sig i?

 • Sofia
  22 oktober, 2014 at 21:57

  Elin!!
  Tveksamt att det är lag på att barn ska ha hjälm när dom använder en sparkcykel va!!!???

 • CJ
  22 oktober, 2014 at 22:21

  Jag har råkat ut för en lärare på Östermalms…, gällande babysim,som är i det skicket och ev från det landet också, kanske samma.. Mitt barn gråter fort han ser honom, inte undra på det, som han är med barnen. Kommer gå på sk igen-simmet, för att slippa den där typen.

 • Enmamma
  23 oktober, 2014 at 03:19

  Åh jobbigt med simläraren. Anmäl!
  Vi har nu lyckats få en underbar simlärare. Han är utländsk, men har lyft barnen i gruppen nå otroligt. Det är många av barnen som har gått flera terminer som inte har lärt sig något, men som däremot nu på några veckor in på denna terminen har börjat simma någorlunda tack vare denna nya läraren.
  Han hejjar på barnen och uppmuntrar dem, ger ”High five” när de är duktiga.
  Finns en mindre rutcherkana där som en flicka inte hade vågat åka i tidigare, han försökte med henne och tillslut gick hon upp och han höll i hennes hand hela vägen uppifrån o ner o hoppade ner i vattnet (springandes) tillsammans med henne, såg helt galet kul ut men ungen kiknade av skratt.
  Han lär barnen rätt simteknik också. Helt otroligt så olika det kan vara på simlärare.
  Hoppas ni byter så ni får en vettig lärare!!