Okategoriserade

Fokus

På väg hem från yogan idag (3 minuters promenad) passerade jag tre stycken mammor som var på väg med sina små barn till dagis/skola. Samtliga gick med sin Iphone i handen och skrev något på den. Kupade ryggar, bekymrade miner, total frånvaro. De små barnen gick bredvid sina mammor i tystnad. De har väl lärt sig att om det säger något i form av umgänge på den korta stund man har med sina barn på morgonen så får de antingen att ”mmmmm” eller ett ”vänta mamma ska bara…”. Så jävla trist att det har blivit så här. Jag undrar hur det kommer att påverka barnen i framtiden. Fan va deppigt det är när jag verkligen tänker på det. Jag vill införa mobilförbud hemma men Bingo är tveksam. Jag avskyr när han pratar i mobilen hemma. Jag tycker inte att man ska göra det. Hemma fokuserar man på barnen, hushållssysslor och en trevlig gemensam middag. Sen när barnen har somnat kan man snacka resten av kvällen om man vill men jag vill inte att mina barn ska ha en bild av sina föräldrar med en telefon i handen.

Nova är bra på att säga ifrån. Ringo har också lärt sig nu. ”Mamma, pappa jobbar i telefonen!”, tjoar han från vardagsrummet när jag lagar middag om Bing tar upp sin telefon. Han skvallrar för övrigt om det mesta och det är skit kul. ”Mamma, pappa tog samma kniv i smöret och i patejen!”, kan han säga när vi möts framför barnkanalen. Ringo äter alltid frukost framför barnkanalen. Tycka vad ni vill om det men så är det hemma hos oss. Middag äter vi inte framför teven men frukost går bra.

Okej, en dusch och en lång gos för sen kommer barnflickan för att ta Rambo och jag ska jobba idag. Från 11-16 jobbar jag på kontoret idag. Nä just det naprapaten först, åååååhhhhh längtar till att bli knäckt.

A nu vaknade lillprinsen. Vi ska ta veckobadet.

You Might Also Like

 • Sara
  29 april, 2014 at 09:14

  Jag tror att din uteblivna viktnedgång beror på att du inte helammar längre. Hade du ammat var tredje timma hade du nog fortsatt att tappa i vikt.

 • Andrea
  29 april, 2014 at 09:36

  Håller med dig i detta till fullo!! Så störande med folk som jämt å ständigt ska kolla i sina telefoner! Och har man dessutom barn så ska man väl för f*n prioritera å va med dom å inte glo in i telefonen hellre?!

 • fiona
  29 april, 2014 at 10:01

  Får du ingen föräldrapeng när du jobbar eller….

 • G
  29 april, 2014 at 10:25

  Vart kommer dina as snygga wedges som du har på wellnes bilden?

 • TL
  29 april, 2014 at 10:52

  Bra där! Håller med till fullo. Läste ngnstans att forskarna tror det påverkar barnen på samma sätt som att växa upp med föräldrar med psykiska besvär. Samma problem med närvaro och barnen upplever distansen som påverkar dem. Anknytnibgsproblematik och osäkerhet, bekräftelsebehov.. Fan, för en pryl. Komigen. Jag tror som du på mobil/padda ”förbud” vid hämtning och lämning och på källen innan läggning. Inte så svårt. Sjukt needy f ö med de som är nåbara och uppkopplade 24/7. Men det är en annan femma.

 • goa
  29 april, 2014 at 11:06

  Åh ÄNTLIGEN ett vettigt och bra inlägg från dig.. Thats the way to go girl!

 • Evelinasfina Skönhetsblogg
  29 april, 2014 at 11:08

  Mobilförbud hade i många fall varit bra 🙂

 • Marika
  29 april, 2014 at 11:34

  Håller med om att det är för mycket ”mobilstirrande” bland föräldrar, men det kanske är lätt att ha mobilförbud hemma om man har barnflicka. Har man inte det, kanske det inte är lika lätt att inte använda mobilen under barnets vakna timmar?

 • Lady
  29 april, 2014 at 11:59

  Du får ha tålamod med vikten. Fokusera på att äta nyttigt. (Jag äter inte själv LCHF och anser det inte vara nyttigt), men du tror ju på din teori och enligt den så ska din vikt normaliseras om du bara fortsätter äta LCHF, eller har jag fel?

 • Lady
  29 april, 2014 at 12:00

  Oj, skrev visst under fel inlägg.

 • Catrin
  29 april, 2014 at 12:37

  Håller helt med dig! Mobilerna tar över samhället. Jag erkänner att jag själv håller på alldeles för mycket med min mobil. Ska åter igen införa att vi lägger mobilerna i hallen. Om någon ringer hör man ju det och resten kan man strunta i.

 • sita
  29 april, 2014 at 12:40

  Har sett dig på stan, pratandes i mobilen med Ringo i släptåg. Men det är klart du har kanske ändrats åsikt idag?!!?

 • Ulrika
  29 april, 2014 at 13:01

  Fast de mammorna kanske har ätit frukost med sina barn vid bordet utan någon tv på…
  Fast jag håller med dig att mobiler och datorer hemma inte ska användas så länge barnen är vakna, det kan man pyssla med när det sover.

 • Hedda
  29 april, 2014 at 13:21

  Hur kommer barnflickan in i bilden menar du? Katrin är ju föräldraledig på deltid och jobbar på deltid och då har barnflickan Rambo (okej även när K gör ärenden till naprapaten, lunchar mm). Tror du alltså att Katrin betalar en nanny för att passa hennes barn medan hon sitter och blippar med telefonen som privatperson, kollar fejjan och spelar flappy bird?

 • Fia
  29 april, 2014 at 13:28

  Jag erkänner att jag har väldigt svårt att inte ha med mobilen när jag umgås med mitt barn. Han (5 mån) är supergullig men ofta blir det såhär: vi har ögonkontakt och ”pratar” eller jag sjunger en sång, han är väldigt social och ler mkt osv, sedan blir han intresserad av nån grej och börjar utforska den på egen hand och då dras jag direkt till telefonen eller datorn om den står inom räckhåll. Får sedan dåligt samvete och stör honom så att vi ska umgås igen. Försöker begränsa mig och bara kolla mobilen när han sover men det är inte så enkelt.

 • Cathrine
  29 april, 2014 at 13:37

  Bra katrin, så tycker jag med. Det är så kort tid vi är med barnen sen när de lagt sig kan man göra vad man nu måste på mobilen. Man och samhället blir så osocialt om man sitter med en dator/mobil/tv hela tiden

 • laura
  29 april, 2014 at 13:40

  Jag undrar hur det kommer att påverka barnen att de ständigt och ofta ovetande exponeras i tid och otid på sociala forum, bloggar etc. Jag skulle tycka det var urjobbigt om det fanns massa videor från min barndom utlagda på nätet. Sen undrar jag hur naturlig ens samvaro med barnen blir när allt man gör hela tiden ska exponeras… Jag tycker du ska se dig i spegeln först innan du klankar ner på andra Katrin även om jag håller med dig i sakfrågan.

 • Anna
  29 april, 2014 at 14:05

  Jag håller verkligen med. Det är så tragiskt, så tragiskt. Framåtvända vagnar med mammor eller pappor bakom som bara håller på med telefonen. Barnen försöker prata och föräldern hummar där bakom. Så klart att barnet förstår att föräldern inte lyssnar. Jag undrar om föräldrarna inte vill njuta av sina barn den korta stund de är små?

  http://www.hemmafrulivet.wordpress.com

 • marika
  29 april, 2014 at 14:06

  Ja, kanske på väg till/från naprapaten, lunchen etc kan hon kolla sms, Facebook mm. Om jag är föräldrarledig på heltid och tittar kanske på mobilen i 30 min, spenderar jag iaf mer tid med mitt barn än den som har barnflicka hälften av tiden. Dessutom åt jag frukost med barnen i ca 30 min. Det är så jag menar! Kanske jobbar den mamman hon såg på ett jobb där man inte kan använda mobilen där heller, stackarn när får hon titta i mobilen?

 • lolita
  29 april, 2014 at 14:47

  DU VÄNDER KAPPAN ETER VINDEN!!!

 • issa
  29 april, 2014 at 18:48

  Så fan du har gjort, din jävla stalker

 • Natalie
  29 april, 2014 at 19:30

  Mysigt liv!!!!<3<3<3

 • Malin
  29 april, 2014 at 21:00

  Å va sorgligt att ni inte äter fruktost tillsammans. Då missar ni ju ett viktigt tillfälle att prata med era barn. Tänk om Ringo har något viktigt att prata om på morgonen, men då sitter ni och tittar på barnkanalen. Sorgligt att det har blivit så i samhället. Hur ska det bli för honom i framtiden. Deppigt när jag verkligen tänker på det.

 • Davve
  29 april, 2014 at 21:09

  Sluta vara så nedlåtande. Ingen tvingar dig att läsa.

 • Davve
  29 april, 2014 at 21:12

  Ja Malin du har verkligen inga egna problem eller liv! Du bryr dig mer om Katrin.tror hon är fullt kapabell att ta hand om sitt barn.

 • goa
  29 april, 2014 at 21:19

  nedlåtande vadå? det va ju en jättesnäll kommentar ju 🙂

 • Karin
  29 april, 2014 at 22:44

  Kollade på din och Binngos youtube kanal och vilken underbar familj ni verkar vara. Ringo är bland de sötaste jag sett, vilket charmtroll:)
  Tror att Ringo och Rambo får hur kul som helst tillsammans när Rambo blir lite äldre. Och Nova är så söt.

 • Anna
  29 april, 2014 at 23:57

  Håller med dig helt!! Mer mobilförbud och mer fokus på det som är viktigt i livet våra nära och kära. Fång dagen och ös över tid å kärlek på våra barn- det är vår framtid!!

 • mmm
  30 april, 2014 at 00:45

  JAG HAR NYFUNNEN RESPEKT FÖR BINGO!!!

 • Malin
  30 april, 2014 at 13:59

  Men lilla Davve, du kanske inte förstod att jag var ironisk. Vilket liv har du då som orkar gå in och kommentera min kommentar??? Och jag tror att Katrin är fullt kapabel till att ta hand om sina barn och jag tror också att kvinnan som pratade i telefonen också är det. Jag är en mycket kapabel mamma till tre underbara barn! Kram på dig gnällPelle!

 • davve
  30 april, 2014 at 17:59

  en gnällpelle som kallar mig gnällpelle.. det är ironi 🙂

 • Malin
  30 april, 2014 at 23:13

  Visst är det! Tänk att du förstod ironi ändå! Bra jobbat!

 • davve
  3 maj, 2014 at 12:37

  Ja Malin. du har verkligen ”satt mig på plats”.. duktigt lilla flickan.

 • Camilla
  4 maj, 2014 at 01:04

  Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1790kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]