Okategoriserade

Fetton göder sina barn

Jag har blivit nedbjuden till Göttelaborg för att debattera om barn och socker. Jag har tackat ja till att medverka. För att det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Det vore intressant att höra om hur ni har det på era barns dagis? Serveras det socker? Hur? När? Viktigast – vad tycker ni om det?

Jag kommer att tänka på en tjockismorsa som inte klarar av att motstå pressen från sina barn, eller det är ju hennes fel såklart men jag kan inte låta bli att tycka så jävla synd om henne. Varje måndag spelar jag och Ringo (numera även Bingo) tennis. Varje måndag möts jag av den här megafeta morsan och hennes två små barn som hon matar med glass. Varje måndag får de en var sin stor strut efter ett avklarat tennispass. Första måndagen vi var där blev jag lite paff när vi passerade repan där de på ett överdrivet sätt annonserar om sin glassförsäljning. ”Får jag en glass?!”, tjoade Ringo. Fettomorsan stod i repan med sina ungar. Jag blev tagen på sängen och reagerade spontant. ”Du får en glass för att det är första tennislektionen för terminen. Sen får du en efter den sista. Okej?!”, sa jag och Ringo var enig. Då kollar den ena snorungen upp på mig med en strut i handen och säger ”Vi får glass varje dag”. Jag reagerade spontant igen sån är jag tyck vad ni vill om det. Jag sa ”Ja men man ska inte äta glass varje dag för då blir man tjock”, sen såg på den tjocka familjen med avsmak.

Till saken hör att samma pojke eye-ballade mig tidigare i duschen. Det var helt sjukt jag duschade och han stod och glodde på mig. Med halvöppen mun stod han och glodde och dregglade. Jag vet inte hur gammal han är sex kanske. Så jävla äckligt var det. Inte för att jag slet åt mig handduken för att skyla mig jag kunde ju inte bry mig mindre men det var sjukt opassande bara. Till slut kom big mama och sa till honom och tog bort honom från mig.

Det var en parentes. Den feta tog åt sig över min kommentar och veckan efter sa hon nej till glass. Det var på riktigt bland det sjukaste jag skådat. De här två ungarna skrek som om de blev skinnflådda. Jag har aldrig sett barn skrika så hysteriskt och på ett så vidrigt sätt tidigare. Jag var tvungen att gömma mig bakom min bil för jag kunde inte hålla mig för skratt. Wow. Minns ni när jag åkte till Göteborg för en si så där sex år sen och mamman stod upp hela resan för att hennes två små döttrar insisterade på att ha ett säte var? Det här var första gången som jag mötte hennes överkvinna. De skrek och sparkade och slogs och var helt rabiata och sen åkte jag därifrån. Jag tror att det slutade med att hon gick in och köpte glass till barnen efter att jag åkt för hon fick inte in dem i bilen.

Sen den dagen har de fått glass varje måndag men det är inga andra barn som ens stannar vid repan förmodligen för att de ser hur de här människorna ser ut vad vet jag?

Sjukt att han glodde så där på mig i duschen, va? Sjukt att hans feta morsa köper glass till honom varje dag, va? Eller? Hur ställer ni er i debatten? Vet ni över huvud taget vad socker är för något och vad det gör med kroppen? Är folk upplysta?

You Might Also Like

 • Kerstin
  15 oktober, 2014 at 10:26

  Har länge förfasat mig över alla elaka kommentarer och inlägg som riktats mot dig, t.om tyckt synd om dig.
  Det är inte synd om dig utan du förtjänar det vilken människosyn du har och så rakt igenom elak, nä fy fan för dig.
  Du bryr dig inte om vare sig det är barn eller vuxna som du förnedrar och trampar på. Tror du gillar att göra andra förbannade helt enkelt.

 • sara
  15 oktober, 2014 at 10:26

  på förskolan där jag jobbar har vi nolltolerans. Vi har naturell yoghurt, egengjord musli etc.

  Sen är vi lite oense om vid födelsedagar etc. vissa tycker att det borde vara ok att bjuda på glass eller dyl medans jag och ett gäng till säger HELL NO. dels för att vissa föräldrar sagt att deras barn inte får äta socker, men också för att de blir som gaaalna av den där sockerkicken.

  Blir lika förvånad varje gång jag ser någon 1-3 åring äta godis/glass/ dricka läsk. varför ska dom göra det? de vet ju inte ens vad det är dom ”går miste om” förrän de blir introducerade av sina päron och är därför lika nöjda med majskrokar/puffits eftersom de inte vet om något annat. Aldrig att jag kommer ge mina barn sånt och låta de bli beroende innan de ens kan prata ordentligt,

 • Jessica
  15 oktober, 2014 at 10:35

  Mitt i all denna galenskap vet jag inte ens var jag ska börja att tycka. Ett för mig ovanligt tillstånd.
  Eller jo, jag tycker att vi alla ska träna, äta, läsa, älska, uppleva, sörpla och vara på det sätt som får oss att må bäst. Kanske mår fru 130 kilo bättre i sin kropp än vad du gör? Kanske dör hon innan dig men spelar det någon roll?

 • Karin
  15 oktober, 2014 at 10:42

  Majskrokar… Hur/varför ge det till barn? Inte bra!

 • Annika
  15 oktober, 2014 at 10:54

  Det var inte nolltolerans på fsk. Glass en gång i månaden för att fira allas samlade födelsedagar. Har inga problem med det alls. Jag är inte så rädd för socker att jag skriker nej per automatik till glass. Tycker att det är värre med skräpmat i så fall. Sen tror jag ju inte jag på LCHF som hälsans frälsning heller.

 • ELLE
  15 oktober, 2014 at 11:19

  Min barn går på montessoriförskolan här i kommunen och jag vet inte det är lika på alla förskolor. Men förskolan har en egen kock, och han bakar bröd med mandelmjöl, inte vanligt mjöl. DET tycker jag är jättebra.
  Frukt får de på eftermiddagen, men när det är kalas serveras det glass som kocken gjort. Och det är sådan glass som du gör till Ringo. Med turkisk yoghurt och bär i.
  De får visserligen ketchup ( med stevia) och pasta och allt socker är inte borttaget. Men de är lite mer medvetna. På gröten får de rårörda bär i stället för sylt.

  Det tycker jag är jättebra! 🙂

 • Susanne
  15 oktober, 2014 at 11:19

  Har aldrig kommenterar förr men nu får det väl ändå vara nog. Är du inte riktigt klok? Vilka kommentarer om andra människor du skriver. Jag blir uppriktigt bestört och väldigt ledsen hur du kan vräka ur dig. En sak om man inte vill ge sina barn socker men detta påhopp. Hur i h-vete tänker du? Någon hjärna kan ju inte finnas bakom ditt pannben. Jag blir orolig för dig, är du verkligen lämplig som förälder? Din stackars omgivning måste ju reagera hur du beter dig och fundera om du verkligen är lämplig som förälder själv. Fruktansvärt beklämmande att läsa, vilken människosyn. Skulle kunna kommentera dina egna barns utseende och lyten men tänker inte sjunka till denna låga nivå, jag har fortfarande förståndet i behåll till skillnad mot dig.

 • ELLE
  15 oktober, 2014 at 11:20

  Och du, kan ni inte göra ett rejält jäkla försök att få in era produkter på Ullared?!
  Jag tror det hade sålts som smör i solsken på deras livsmedelsavdelning och de har Mandelmjöl m.m. redan i dag.
  Ni kan väl göra ett försök att få in åtminstonde bröd och pizzamix?

 • Elin
  15 oktober, 2014 at 11:37

  Jag tycker att en måttlig mängd med godis eller vad barnet önskar är rimligt. På sommaren blir det onekligen mer glass – min son tjatar varje dag efter något och jag säger oftast nej, han får skrika bäst han vill. Jag säger att om man äter för mycket mår även tänderna dåligt. Det är viktigast för mig men även att skydda min son mot ohälsosam övervikt! Såklart!

  Helt sjukt att barn får äta glass varje dag. Dessa barn låter beroende. Stackars barn.

 • Elin
  15 oktober, 2014 at 11:38

  En dag i veckan är det rimligt – glömde jag skriva!!

 • emelie
  15 oktober, 2014 at 11:43

  Asså du är så rolig när du skriver att jag skrattar ihjäl mig! Förstår inte varför folk blir så upprörda? Är de grejer att hon skriver fetto? Jag själv tycker det är motbjudande med feta människor och speciellt att se dem äta! Men tycker däremot att det är riktigt grymt när man tar tag i sitt liv och tappar all den extra vikten. Det finns verkligen inget positivt alls med att vara överviktig! Och att föräldrar tillåter sina barn att bli överviktiga är bara skrämmande och riktigt elakt.

 • isa
  15 oktober, 2014 at 11:50

  Förstår ni inte ironi??? Hahaha

 • Biggan
  15 oktober, 2014 at 11:53

  Mina barn är födda för tidigt och alldeles för små enligt alla kurvor och parametrar. Båda har en skada som gör att de har svårt att känna hunger och äta sig mätta. Så mina problem är att jag aldrig får i mina barn tillräckligt. Vilket har varit en oerhörd stress eftersom det ligger i ryggmärgen att ge sina barn näring. Mina barn ser ut som hungrande barn från Biafra. Jag är heller inte överviktig. Vi är smala i min släkt. Jag är medveten om att mitt problem är ovanligt och att de flesta barn är som du kallar dem fetton. Normala kroppar är inställda på att lagra så mycket föda den kommer åt eftersom den tror att det råder ständig brist på föda. I vårt moderna samhälle finns det föda att få tag på hur lätt som helst. Dessa människor som du föraktar så är egentligen människor som följer kroppens naturliga signaler: Ät så mycket du bara kan. Snart är det brist på mat.
  Visst vi har skaffat oss kunskap på vägen men jag tror att vi är oerhört styrda av kroppens egna signaler. Däremot tycker jag att alla makthavare är oerhört flata vad det gäller lagstiftning. Vi vet i dag att många tillsatser ger canser. Vi vet att socker är skadligt. Vi vet att det vita mjölet gör mer skada än nytta. Jag tycker att det skulle göras en regäl upprensning i utbudet. Förbjud alla tillsatser, färgämnen och skadliga ämnen. Bort med socker och skräpmat från butikshyllorna. Erbjud rena livsmedel som man ser vad det är. Godis glass och läsk? Det går att göra hemma till fest med hjälp av frukter bär och mejeriprodukter. Jag föraktar inte de feta. Jag föraktar dem som stoppar i gift i våra livsmedel och låter det säljas i butik som födoämnen. När det egentligen hör hemma i färgbutiken.

 • rosa
  15 oktober, 2014 at 12:11

  Man får hoppas att det du skriver bara är för att provocera.Annars är du en elak människa! Är det så du tänker uppfostra dina barn i samma anda.Stackars barn

 • Jag
  15 oktober, 2014 at 12:13

  Tycker det lite gör långt med hur du uttrycker dig…. Snorungar!!! Osv…
  Det är barn som tyvärr inte har en mamma somförstår bättre, kanske har svårt att säga stopp, kanske haft en likadan mamma…. Vad vet jag!!..

 • billa
  15 oktober, 2014 at 12:22

  Varför måste du ta ut din ilska på fetton. Skit i dem stör de dig. Det är inte du som är fet! Eller så behöver du nya läsare, då bloggen är dalande.Pengaförlust!!!

 • K
  15 oktober, 2014 at 12:29

  Till Isa: Ironi? Man har inte rätt att vara så genuint elak oavsett om man försöker vara ironisk eller inte. Katrin verkar helt klart känna sig ”äcklad” av tjocka människor. Hur tror du det känns för de som VERKLIGEN är överviktiga? Den ”tjocka” mamman kanske kämpar stenhårt och har gått ner 10 kilo redan och är glad för det…eller så skiter hon i sin vikt. Det är väl hennes ensak och inget Katrin bör göra sig ”lustig” över. Att vara elak ena stunden och sedan i andra stunden tjäna pengar på folks övervikt – det är illa. Var finns empatin?

 • Linn
  15 oktober, 2014 at 12:43

  Hahahaha så överkänsliga människor är. Du säger ju bara sanningen?

 • Jools
  15 oktober, 2014 at 12:45

  Jag skrattade högt och häpnade när jag såg på aktuellt häromdagen.,de gjorde det till sån grej att man på vissa fsk plockat bort tillsatt socker. Nyhetsuppläsaren snörpte på munnen när hon frågade forskaren om det verkligen är bra med noll tolerans mot tillsatt socker. Hallå, TILLSATT! Varför ska barn få det på förskolan?
  Jag blir tokig på allt socker! Det är ju inte direkt att barnen handlar el väljer, det är ju de vuxnas val. Jag häpnar!

 • Pjotr
  15 oktober, 2014 at 12:53

  Asså. Du är fanimej iskall. Skiter i om du sårar andra. Tänker bara på dig själv. Hur kan det ha blivit så. Uppfostran? Skaffa dig ett eget liv!!

 • Flum
  15 oktober, 2014 at 12:55

  Ditt inlägg är under all Kritik Katrin. Det är en vidrig människosyn du har. Skäms på dig.

 • Mrs T
  15 oktober, 2014 at 12:58

  Håller HELT med dig Katrin! Jag är 43 år, mamma till två barn och styvmor till två. Skulle ALDRIG falla mig in att ge mina barn sockergift! På helgen får de handla godis, det brukar för bli för 10 kronor var och de ÄTER INTE ENS UPP DET! Barn som inte matas med socker hela tiden har inte behovet att stoppa i sig mycket av sån skit!
  Tänk er för, det är ni vuxna som ger era barn deras vanor!
  Bort med sockriga flingor, vitt bröd och söta pålägg. Att ge sina barn sånt till frukost borde klassas som barnmisshandel. När första lektionen börjar har de redan en sockerdipp och tappat koncentrationen.
  Bort med sockret NU! Go go go Katrin!

 • Kim
  15 oktober, 2014 at 13:06

  Varför generalisera. Finns mer än fetton som göder sina barn. Var är skillnaden??

 • lillan
  15 oktober, 2014 at 13:11

  GUD vilket omdömeslöst inlägg. Sättet att skriva påminner om en fjortis!!!

 • Gullan
  15 oktober, 2014 at 13:16

  Det är verkligen förvånande att ingen anmält dig till Soc ännu med tanke på att du verkar så knäpp och aggressiv. Det kan verkligen inte vara ngn lämplig miljö som dina barn tvingas växa upp i med en så hatisk och aggressiv förälder. Stackars Ringo och Rambo, jag blir rädd för dig, hur ska då de må?

 • Emma
  15 oktober, 2014 at 13:20

  Är förskollärare på en kommunal förskola i småland.

  Vi har nolltollerans mot tillsatt socker. Vi äter ju dock frukt två gånger om dagen. Men vi har naturell yoghurt/fil osötat äppelmos till gröt eller tinade bär. Och osötad ketchup.

 • Me
  15 oktober, 2014 at 13:30

  Vilken sjuk kommentar om ungen som glodde på dig i duschen! Barn är nyfikna av sig, inget konstigt med det. Dessutom hemskt att höra hur du kollade snett på hela familjen bara för att de är tjocka och äter glass. Skäms du inte?!

 • Moa
  15 oktober, 2014 at 13:33

  Men vad är det för människor som läser din blogg? Vilka mesar. Skrattade högt av inlägget och gillar att du skriver som det är. Sedan tycker jag att det är tragiskt att mamman är så fet som du beskriver. Och tycker synd om barnen som får styra. Hoppas hon läser det här och förstår att det inte är barnen som ska bestämma. Genuint elak och omdömeslös HAHAHA det är väl mer omdömeslöst att vara sprängfet?

 • Hannah
  15 oktober, 2014 at 13:40

  Hhahaha bästa inlägget jag har läst
  Klockren!

 • james
  15 oktober, 2014 at 14:07

  Förstår om Ringo blir retad.Med en sådan morsa!!!

 • Sven
  15 oktober, 2014 at 14:09

  So whats new? Egoistiska utseendefixerade mammor får egoistiska utseendefixerade barn. Dina ungar är sannerligen inga änglar.

 • bolle
  15 oktober, 2014 at 14:15

  Surtant. Gnälltant är vad du är!!!

 • Janet
  15 oktober, 2014 at 14:20

  Jag tycker att det låter gott med glass varje måndag…

 • camilla
  15 oktober, 2014 at 14:57

  På våran förskola så serveras det smoothies när något barn firas i höga glas och sugrör mycket uppskattat ! Inget barn har frågasatt vart glassen tog vägen som dom bytte bort mot smoothie. För. 2år sen.

 • I
  15 oktober, 2014 at 14:57

  Jag kan bara hoppas på att du inte säger så barn hör 🙁 att påpeka barns storlek är att bädda för ätstörningar inklusive dina egna … Man behöver inte göda sina barn men tar man bort allt o dom inte får äta helger kalas mm så kan det bli så att dom trycker i sig när ni inte ser !!! Jag har varit fet i hela mitt liv rädslan att mina barn skulle må så dåligt som jag gjort över min vikt va fruktansvärd jag va livrädd att dom skulle bli som jag ..jag hade alltid koll MEN inte så Mina barn märkte såg jag att dom lag på sig tog jag bort vissa saker ur kosten idag är mina barn vuxna med normalvikt 🙂 jag har heller aldrig någonsin pratat bantning med dom utan tvärtom ! Samhället är så fixerad vid utseendet o alla är vi lika på insidan ! Tänk dig för jag har alltid fått höra av mina föräldrar hur fet jag är ät inte si o ät inte så OCH det sätter spår både i huvet o själ ! Barn dör i ätstörningar 🙁 och dör dom inte så får dom garanterat en väldigt dålig självkänsla ! Bara en tanke du kanske borde ta med dig !

 • selma
  15 oktober, 2014 at 15:14

  Men herregud har din blogg blivit hackad? För så där skriver man verkligen INTE om andra människor. Usch!

 • Fröken Jenny
  15 oktober, 2014 at 15:22

  Stockholms stad, alltså alla Stockholms kommunala skolor och förskolor har sockerförbud. Mycket bra anser jag (är lärare) för att stå upp för ett hälsosamt liv! Detta är en markering för att stoppa barnfetman som ökar, speciellt bland barn som växer upp i utsatta områden. Frukt & grönsaker ÄR bra för barn och de kan äta hur mycket som helst av det! Jag är emot LCHF-kost el andra dieter till barn. De behöver alla ingredisenser i kostcirkeln för att växa & må bra!!

 • Jepp
  15 oktober, 2014 at 15:47

  Du är absolut bäst! Bara du som kan säga en sådan sak. Jag hade nog tänkt det men inte vågat säga något. Bra gjort!!

 • Helen
  15 oktober, 2014 at 15:54

  Åh vad bra gjort! Det är hemskt när barn blir feta pga lathet hos föräldrarna!
  På förskolan där mina barn går har de en sund inställning. Vi får inte ta med glass på födelsedagar eftersom det blir för mkt socker ( alltid nåt barn som fyller år) men de har bullar vid speciella tillfällen, ex lucia. De har naturell yoghurt och Bregott. Så jag tror många förskolor börjar få upp ögonen för detta!

 • Anne
  15 oktober, 2014 at 15:55

  Jag och sonen håller det relativt sockerfritt. Lördagar får han välja något att äta framför en film, ibland väljer han godis, ibland föreslår han att vi ska göra fruktsallad.
  Det finns inget dramatiskt över socker.

 • Maria
  15 oktober, 2014 at 16:15

  Det är ju gott med glass. Så mycket och ofta som möjligt 🙂 Jag är rund, glad o go och rör på mig väldigt lite. Guuud så tråkigt med träning! Och tacka vet jag en rund o go man att mysa med. Livet är kort, njuuut medans tid är! Det tråkiga är väl bara att Katrin verkar tro att mamman faktiskt brydde sig om vad Katrin hade sagt till sina barn veckan innan?! Äsch Katrin, sluta upp med att beundra din egen spegelbild och gör nåt vettigt av din energi istället! Förakt leder aldrig till något produktivt eller positivt.

 • kia
  15 oktober, 2014 at 16:23

  Hur länge skall man ha koll på sitt barn. Annars får man väl anlita en privatdetektiv som kan rapportera om barnet äter något sött t ex på väg hem från skolan!!!

 • millan
  15 oktober, 2014 at 16:31

  Som barn fick jag ALDRIG äta något sött som godis kakor och glass. Vilket har resulterat i att jag nu vräker i mig sötsaker tills jag spyr!!!

 • Anette Starby
  15 oktober, 2014 at 16:38

  Jag tycker det är onödigt att ge sina barn glass varje dag eftersom det är farligt att äta socker varje dag. Barn förstår ju inte hur farligt det är & som förälder tycker jag att det är viktigt att lära dem att äta glass & godis i måttliga mängder på helgerna. Bra skrivet Katrin!
  Mvh http://starby.devote.se

 • ängeln
  15 oktober, 2014 at 16:48

  Vilken hemsk jargong du har. Du framstår som en mycket osympatisk människa!! Är du verklige 37 år???

 • Lo
  15 oktober, 2014 at 16:52

  Att ge barn socker ibland är för dig lika med att döda dom. Men att köra ett barn i en icke godkänd bilstol, det är okej??? Du är så märklig Katrin.

 • Hyrestanten
  15 oktober, 2014 at 17:08

  Det finns något som är betydligt värre än en överviktig mamma som ger barnen glass och det är en förälder med viktfobi och en hemsk människosyn. Det kommer definitivt att ge barnen betydligt värre problem än övervikt.

 • Lotta
  15 oktober, 2014 at 17:21

  Hur någon som är rädd om sitt rykte kan bjuda in DIG för att debattera barn och socker är en gåta.
  Du är i mina, och många andras, ögon en av de mest ohälsosamma människor som finns och dessutom med en helt sjuk människosyn. Därför borde du förbjudas att överhuvudtaget deltaga i nånting som har med barn att göra. Huva. Du är en vidrig människa.

 • marie blom
  15 oktober, 2014 at 17:29

  Alltså kan säga att alla dina regler kommer att slå tillbaka på dig en vacker dag. Slappna av! Ha mysigt med dina barn och använd sunt förnuft så ordnar sig allt! För mig är det bara osäkra föräldrar som sätter upp massa regler för att dom inte klarar av lite kaos. Jag är förskollärare och har tre egna barn som vuxit upp till helt normala fina människor trots att jag har haft lagom med regler. Vi har haft en avslappnad miljö hemma där det är ok att ha lite skit i hörnen och att äta godis då och då. Inget av mina barn eller jag är överviktiga-däremot nöjda och avslappnade.

 • Madde
  15 oktober, 2014 at 17:40

  Du har så rätt Katrin! Älskar denna typ av inlägg. Stå på dig!

 • Rebecka
  15 oktober, 2014 at 18:13

  Amen to that!

 • Esmeralda
  15 oktober, 2014 at 18:21

  Ängsliga ängsliga människor som växer av att trycka ned den som vågar gå mot strömmen ( läs den som vågar väga för mycket). Det är så oerhört platt, så förutsägbart, så räddhågset och så transparent att samla billiga poäng genom att gå på den som äter för mycket och tränar för lite. Det finns så MYCKET som är så FEL, som är så UPPRÖRANDE och VIDRIGT i vår omvärld att det är rent ut sagt banalt att behöva angripa det enda man kan bara för att det är synligt för ögonen och uppenbart. Många barn kommer att lida av sina föräldrars handlande. En del barn kommer att behöva ta konsekvenserna av att deras mödrar offentligt gav uttryck för sin enorma dumhet!

 • Anette
  15 oktober, 2014 at 18:24

  Fettot är med säkerhet mer mån om sin fothygien än den viktfixerade Latrinen som visar upp sitt vidriga skrev och skitiga tår, det gör att man bara vill spy………

 • La Nouvelle
  15 oktober, 2014 at 18:37

  Svara gärna på våran enkät om designade hårsnoddar.
  Informationen är viktig för vårt nystartade skol-företag.
  TACK!

  https://docs.google.com/forms/d/1E-nheVPSJpJzqgtuYsGAuT4MoxVrjuzCbkWJFj2qBPI/viewform

 • laura
  15 oktober, 2014 at 18:44

  Jag håller med dig Katrin; det är inte rätt att ge sina barn glass varje dag. Men din människosyn gör mig mörkrädd. Den här mamman ville förmodligen vara ”snäll”/klarade inte av att stå emot barnens tjat. Vad ger dig rätt att döma människor>?

 • ville
  15 oktober, 2014 at 18:45

  Du är så jävla aggressiv. Stackars de i din omgivning. För att inte tala om dina stackars barn!! Kan du inte ta ut din ilska på annat än oskyldiga människor!!! Surtant!!!

 • Bu
  15 oktober, 2014 at 19:14

  Jaha så var vi tvungna att provocera för att få till lite kommentarer. Och varför inte göra det genom att kalla ett sex-årigt litet barn för pervers. Men visst, det här lilla barnet blev säkert skitkåt av att titta på din ’sexiga’ kropp och lät bara dreglet forsa när han jämförde dig med sin egen mamma. Och så givetvis håna någon som är tjock. Nä fan nu pallar jag inte läsa det här skiten mer, din dumma jävla kossa 😀 Icke alltså.

  Om Feta Tanten läser det här – alltså du har ETT SÅDANT STORT STÖD om du ger Katrin på käften. En riktig fet smäll.

 • Bu
  15 oktober, 2014 at 19:20

  Och en sak till – jag tror inte på att barnen tittade upp på Katrin och sa ”vi får glass varje dag”.. Icke en chans. Katrin hittar på. Fiktion kallas det. Det är tom väldigt möjligt att Feta Tanten inte ens finns heller.
  Tänk efter lite.. Fiktiva fantasier från ett tragiskt och desperat sinne..

 • Tuva
  15 oktober, 2014 at 19:30

  Bra Bu. Där satt den!

 • Pilla
  15 oktober, 2014 at 19:31

  Jag jobbar som förskollärare i eskilstuna kommun. Där har vi total förbud mot socker. Har bara naturell yoghurt & hemmagjord müsli. Vi får glass till jordgubbarna på midsommar & pepparkaksdeg till julbadet, det är det enda! Bra riktlinjer tycker jag!

 • gab
  15 oktober, 2014 at 19:38

  Fattar ni inte att det här aldrig har hänt! Det är bara ”hitte på”, för att ni ska bli VÄLDIGT upprörda och skriva många och långa inlägg på bloggen. Själv får jag oftast dagens skratt när jag kikar in här. Du skriver underhållande och bra Katrin.

 • fia
  15 oktober, 2014 at 19:59

  Haha vilken fantasi du har.. Ljuger så du tror dig själv

 • Esmeralda
  15 oktober, 2014 at 20:06

  Det är som att folk missar målet här. Ingen kan ju, med dagens forskning och insikter, påstå att överdrivet sockerbruk är bra för hälsan, lika lite som droger är det, lika lite som rökning är det, lika lite som alkohol är det. Detta är vi överens om. Det som är beklämmande i historien ( faktisk eller fiktiv), är att det förefaller legitimt att utsätta en grupp människor ( i detta fall överviktiga) för ett allmänt hån, för allmänt förnedrande.

 • Saga
  15 oktober, 2014 at 20:23

  En 6-åring som dregglar… ??? Du är sjuk… Och desperat efter kommentarer… Och förresten… Din son har en svart tand… Va ful han är då…. Känns det bra att jag skriver det… Nej … Tänkte det…

 • Undrande
  15 oktober, 2014 at 20:38

  Är det sämre att vara överviktig än att vara elak?

 • titti
  15 oktober, 2014 at 20:45

  Önsketänkande! Att en 6 åring glodde och dregglade över din nakna kropp. Hur kan man tänka så om ett barn? Eller är det pedofilen i dig som kommer fram???

 • Ia
  15 oktober, 2014 at 21:09

  Jag är tjock. Du är osympatisk. Jag kan banta!

 • Ninisen
  15 oktober, 2014 at 21:13

  Ok mot vuxna. Men nu så du detta till ett BARN. En jäkla skillnad. Stackars barn! Är ju föräldrarnas fel. Säg till dom så inte barnen hör. Inte smart av dig EGO.

 • Elin
  15 oktober, 2014 at 21:25

  Min 4 årige son får lördagsgodis. 4 smågodisar får han välja varje lördag om han har uppfört sig under veckan. Min 2 åring ser ju att min 4 åring får en påse ned något gott i varje lördag så han blir hu helt hysterisk om han inte får. Därför får han en likadan påse fast ned torkad banan eller russin i. Han förstår inte skillnaden och är jätteglad. MEN GUD vad alla glor när mina barn far runt med varsin påse i handen. En del till och med kommenterar!

 • J
  15 oktober, 2014 at 21:29

  Att säga till ett barn att den blir tjock av att äta glass med mera är såå fel! Aldrig att jag skulle säga det till min son. Vi säger, äter du glass varje dag eller godis m.m så kommer tandtrollen göra illa dina tänder. Vi använder aldrig smal eller tjock m.m som ett positivt eller ett negativt ord. Han har varit med mig och hälsat på folk med olika handikapp, människor som har olika kulturer. En öppnare och snäll kille som alltid säger hej till alla och bryr inte hur människan ser ut ( vilket vi kommer se till att det förblir så) får man leta efter. Döm aldrig en människa hur dom ser ut, utan hur hon/han är mot dig. Ser många överklassn tanter som skämmer bort sina barn med godis, glas, saker m.m Finns i alla former kan jag lova! Något gott en gång i veckan skadar ingen, speciellt inte barn som springer av det på två röda. Och du har gått ner i vikt, men ska du inte göra om näsan..’och fixa ögonen? Kom igen? Ska vi alla börja hoppa på vandra eller va vuxna? Inte fan mådde jag bättre att skriva det till dig även om nu skulle tycka det. Hoppas du inte hoppas på fred på jorden.. Rimmar väldigt dåligt i sånt fall. Kom igen, bli en lika bra människa som dina barn nu 😉

 • Mammamia
  15 oktober, 2014 at 21:30

  Om man fått välja sina föräldrar hade jag alla dagar i veckan valt den feta mamman framför dig. Att bli uppfostrad av en mamma med din trångsynthet och ditt fördömande sätt mot dina medmänniskor hade gjort mig till en människa jag inte hade velat vara.

 • Davve
  15 oktober, 2014 at 21:32

  Haha alla här rasar mot en kommentar från katrin! Ni har inga liv! 😀

 • Ninisen
  15 oktober, 2014 at 21:47

  Tydligen inte du heller Davve.

 • Elina
  15 oktober, 2014 at 22:08

  Bra skrivit Katrin!
  Så fjantigt att man inte ”får” skriva tjockis,fetto mm när alla gör det hemma. Vad är dom då, Överviktiga? Sååå löjligt när folk skriver om du är ”lämplig” att vara förälder. Det är väl klart som korvspad att du är! Jätte engagerad mamma i kost, sätta gränser, uppfostran och allt vad det innebär i att vara en bra förälder.
  You go milfen! Skönt med folk som säger vad dom tycker

 • Vän till mamman du talar om
  15 oktober, 2014 at 22:31

  Det är svårt att se hur du fullkomligt vräker ur dig saker utan att veta hur en familj tänker som i detta fallet kring socker och om huruvida barnen skall få en glass eller tre.

  Hur somnar man gott om natten, givetvis gör man inte det.
  För har man förstått hur tankar skapar och har man förstått hur tankarna om vad man stoppar i sig är nyckeln till frihet ja då talar man inte längre om för människor hur dom ska leva sina liv. För ingen kan veta hur den andra tänker inte sant?

  Tänk om det faktiskt är så att du präntar i dina barn att socker är rent livsfarligt men i själva verket är det tanken om att det är livsfarligt som gör det livsfarligt att stoppa i sig det som är avgörande för sjukdomar fetma osv.
  Visst, dina barn får inget idag men Katrin vad händer när dom är stora nog att välja själva?
  Hur farligt är det då att vackla och ta det i sin mun som är livsfarligt?

  Kanske är det mamman som aldrig skulle säga att något är förbjudet som lär sina barn att känna själva såsmåningom? Kanske är det så att det för dom inte heller är så farligt med en glass även längre fram i livet med den vetskapen?

  Kära Katrin, jag älskar att du brunner för din väg, det som fungerar för dig och får DIG att må bra.
  Men, du förstår ingen kan veta hur en annan tänker varför du bör uppmuntra istället för att förnedra.
  Den som måste få fram sin sak och göra sig hörd på det sättet kommer sällan närmare en bättre värld.
  För det är väl det du vill, att alla ska må bra

  S

 • Susanne
  15 oktober, 2014 at 22:32

  Jag tycker du är jätte duktig med det du håller på med. Men att skriva om andra som du gör på ett sådant nervärderande sätt tycker jag är hemskt. Du för över din avsky på dina barn som sedan kommer se ner på andra människor. Tyck gärna illa om oss med lite vikt men det är inte ok som du gör

 • erika
  15 oktober, 2014 at 22:32

  Har aldrig kommenterat här. Bara läst de senaste 2-3 åren. Och jag är helt ärligt livrädd för att möta dig i verkligheten.
  Tänk om jag blir ett av dina offer trots min viktminskning på 30 kg sen i mars.
  Du vet inte vilka människor du möter om dagarna, du vet inte vad andra tampas med eller deras historia. Jag har kämpat men, jag skulle fortfarande kunna bli ett av dina offer, vad är då mitt kämpande värt? Det är som att en läkare skulle ge diagnos utan att träffa sin patient o utan att göra en undersökning. På samma sätt dömer du människor runt omkring dig i din vardag.

  Snälla du är över 30, du borde veta bättre. Det är tack vare människor som dig som mobbning aldrig kommer att upphöra.

 • zingo
  15 oktober, 2014 at 22:33

  Menar du att 6 åringen blev kåt på dig. Vilken komplimang. Med halvöppen mun stod han och´glodde och dregglade. Hur kan du skriva så om ett barn! Det kan inte stå rätt till med dig!!!!

 • maria
  15 oktober, 2014 at 22:57

  Att socker inte är det bästa att proppa sin kropp full av är nog de flesta överens om, och att skapa ett socker beroende hos unga barn är ju givetvis inte ok. Barnmisshandel om det går för långt enligt mig.

  Det jag inte förstår är följande. Hur kan en vuxen kvinna prata så nervärderande om andra människor, barn som vuxna? Vad ger dig rätten att trycka ner andra. Det är väl upp till var och en hur den väljer att se ut. Vi har väl ändå kommit så långt i vårt samhälle att man ska kunna klä sig, sminka sig, välja sin sexuella läggning, vikt man önskar etc utan att man ska bli förnedrad av andra människor och då framförallt inte av en vuxen människa som ska vara en förebild för de yngre.

  Men jag får tacka dig ändå. Jag jobbar som lärare och i morgon ska jag ta upp med mina elever näthat och förtryck och dra ditt exempel.

  Usch, ska sluta läsa din blogg nu. En sak är att provocera men en annan är total nedvärdering.

 • Klara
  15 oktober, 2014 at 23:04

  Om folk vill vara feta låt dem vara det. Förstår inte varför du bryr dig?
  Vad gäller barnen, om du hade brytt dig for real, tar man mamman åt sidan och pratar inte över barns huvud.
  Det i duschen känns perverst av DIG att ens tro.

  Tror bestämt detta är påhittat för publicitet.

  Annars tycker jag du är grym samt din och Bingos podd.

 • Amelie
  15 oktober, 2014 at 23:12

  HAHAHAHAHA JAG GARVAR IHJÄL MIG!!!!! Hahaha kan inte sluta flabba, du är BÄST, du är så KLOCKREN! Kanske Europas roligaste kvinna. I alla fall Skandinaviens roligaste & självklart ärligast. Alltså åh vad jag gillar dig.
  Hahahah älskar också att se hur folk lackar ur totalt, dem tappar allt och får utbrott och kommenterar så att det brinner i hela kroppen. Jävlar vad förbannade vissa är. Men du är grym och jag älskar det du just skrev.
  Jag tucker det är fruktansvärt fel att ungar ska få i sig så mycket socker och jag tycker att det är dags för föräldrarna att vakna upp och börja ta ansvar!
  Jag jobbar som lärare. Vi tillåter inget socker på skolan (ålder 6-11) fyller någon så bjuder man på grönsaker, frukt eller riskakor. Absolut ingen glass eller annat kladd. På fritids får barnen ofta fiberrikt bröd. Tycker det är super viktigt och detta är även sånt föräldrarna uppskattar. Dem har själva vart med och bestämt att allt socker ska uteslutas. Saft eller annat dylik serveras inte heller. Under sommar fritids kan någon isglass komma fram, men det är enda gången.
  Det räcker med att äta godis på helgen. Barn mår inte bra av för mycket socker, dem sover sämre och koncentrerat sig mycket sämre, vetenskapligt framställt.
  Vill eller bojkotta allt socker.
  Stor kram till dig!

 • Salvatore
  15 oktober, 2014 at 23:16

  Sanslöst hur du sätter dig till doms över andra människor som om dina åsikter var de enda sanningarna.
  Sanslöst att hänga ut denna mamma och hennes barn här, många kan identifiera familjen på det du berättar. Kanske till och med mamman läser din blogg. Hur tror du det känns för henne då?

 • emma
  15 oktober, 2014 at 23:20

  Jag tror inte något är farligt i lagom mängd. Vår dotter får två godisar på lördagen, hon vill såklart ha mer men det får hon inte. Hon äter pasta, potatis, frukt, glass, dricker saft etc. Men de onyttiga sakerna äter hon inte så ofta. Jag tror mer på att uppfostra henne och lära henne att hantera socker, alltså inte överdosera. Jag tror att barn som inte får socker fören de är typ 5 år blir beroende direkt och kan inte sluta tänka på det, och när de är stora nog så äter de så fort de får chansen. Medan barn som från början lär sig att hantera socker och äta det i liten mängd vid speciella tillfällen blir inte beroende och besatta. Det är vad vi TROR i vår familj. Kan inte säga om de är sant, om 18 år vet jag 😉

 • babi
  15 oktober, 2014 at 23:26

  Du är ju för fan helt PERVERS. Sök hjälp innan det är försent. Tänk på dina barn!!

 • Maria
  15 oktober, 2014 at 23:36

  Du kan ju knappast lira tennis pp Kungliga för där har de inte någon glass. Vilken b-klubb spelar ni i ?

 • Sanna
  15 oktober, 2014 at 23:56

  Så bra skrivet, du är min förebild! Du hjälpte mig att gå ner många kilo i vikt, mår så himla mycket bättre idag, tack!

 • Sophia
  16 oktober, 2014 at 02:35

  Fy fan vad du är rolig!! 😀

  Du säger högt det alla tänker. Så är det bara.

 • Maria
  16 oktober, 2014 at 04:42

  Ruttet.

 • Åsa
  16 oktober, 2014 at 06:48

  Att du säger så direkt till ett överviktigt barn visar vilken kall människa du är.

 • Davve
  16 oktober, 2014 at 07:51

  Haha alla kommentarer här bevisar bara en sak. Svenska folket älskar att ha något att rasa mot. Att bli förbannad över. Har ni inte något bättre för er än att skriva strunt… Om en så uppenbart skriven kommentar av Katrin att provocera upp er. 😀 hon vinner jämt.

 • Esmeralda
  16 oktober, 2014 at 08:32

  Till ”Elina”vill jag bara ha sagt- visst är det skönt och befriande när någon ”vågar” säga ”som det är”. Visst är det då för mysigt att sitta bakom datorn och smånjuta av att någon ( läs en överviktig) äntligen ”sätts på plats”.

  På det sättet är det underhållande att vistas just på det här forumet ( ja visst, absolut jag är inne här själv tadaaa). Det ger en klar bild av den övergripande dumheten. För du är dum i huvudet Elina. Det är vad du är. Hela din kommentar andas lågintelligens. Sådärja. Skönt att få sagt ”som det är”! Skönt att få säga att du är DUM och OINTELLIGENT när det är uppenbart för alla att du är det.

 • Linda
  16 oktober, 2014 at 08:42

  Men herregud! Är det moraltanternas dag härinne? Ta inte allt så allvarligt. Ni nappar direkt på Katrins krok

 • Linda
  16 oktober, 2014 at 08:46

  Men herregud! Är det moraltanternas dag härinne idag? Ni nappar direkt på Katrins krok. PK människor finns det alldeles för många av i detta land/En föredetta tjockis

 • My
  16 oktober, 2014 at 08:46

  Sjukast av allt är ditt inlägg här….

 • viola
  16 oktober, 2014 at 08:49

  Davve; Lätt att ta till som försvar när det blir hett mellan öronen. Att det är IRONISKT skrivet!!!

 • en mamma
  16 oktober, 2014 at 08:53

  Kan omöjligt vara skrivet av en psykiskt stabil människa! Ge sig på små barn. Huuuuu!!!!!!

 • Lisa
  16 oktober, 2014 at 09:02

  Esmeralda hahaha där fick ”Elina” va? Tror att hon precis som jag inte skulle ta åt sig av en sådan kommentar. Jag har blivit kallad smal så länge jag kan minnas. Varför är DET okej om man inte får säga att någon är tjock? Skärp er. Om någon är extremt överviktig kanske den behöver höra det så att förändring kan ske om denne inte är nöjd med det. Och är tjockisen nöjd så tar den väl inte åt sig av en sådan kommentar som Katrins?

 • Davve
  16 oktober, 2014 at 10:04

  Folk som ger sina barn jättemkt godis och glass gör det för att kompensera för något annat! Katrin har helt rätt.

  Antar att det är därför folk reagerar som de gör. Sanningen sårar.

 • Davve
  16 oktober, 2014 at 10:04

  Viola, ja det är väl enklare att skriva något argt och korkat tillbaka istället för att tänka smart.

 • Annica
  16 oktober, 2014 at 10:22

  Min sambo sa att han såg dig på bussen en morgon o din unge skrek o lev om i hela bussen, betedde sig som en skitunge o du gjorde inte ett skit. Utöver det sa han att han åt en chokladkaka.. till frukost…

 • Esmeralda
  16 oktober, 2014 at 10:24

  Kalla mig politiskt korrekt, kalla mig moraltant, kalla mig lättprovocerad eller vad ni än vill. Det rör mig inte i ryggen. Tvärtom. Mitt övertag i den här diskussionen är ändå pinsamt påtaglig .

  Jag tänker fortsätta missionera för att mobbning inte är OK. Det är definitivt inte OK att en 40 årig kvinna mobbar någon. Det säger mer om Zytomierska än om den hon hoppar på.

  Ni som menar att den som är överviktig behöver uppmärksammas på det. Jaså. Varför det? För att ”sanningen” alltid måste fram? För att man alltid måste vara ”ärlig”? Oj. Man blir nästan rörd av er omtänksamhet.

  Det enda ni njuter av är att få trycka ner någon annan. Och det definieras som mobbning och inget annat. Den som på allvar vill hjälpa någon på traven att gå ned i vikt, gör det på annat sätt.

  För vad är det jag säger här. Att det är BRA att äta socker? Att det är BRA att väga för mycket? Att det är BRA att inte ta hand om sin kropp? Att det är BRA att ge efter för sina barns önskemål om godis och glass?

  Jag hävdar bara att samhället har blivit så fullständigt invaggat i tron på att om man bara har en låg vikt, är allt däromkring oviktigt. Så fartblinda i vår iver att vara smala att vi inte ens betraktar överviktiga som människor. För det är helt i sin ordning att kalla dem vad som helst. De är vår tids pestsmittade. Som bespottas offentligt medan omvärlden hejar på och tycker att de åtminstone måste tåla att höra ”sanningen”.

  Jag är den första att skriva under på att ett sunt leverne är att föredra. Jag försöker praktisera det själv. Och jag kan uppmana andra till att göra det.

  Men att vädra någons tillkortakommanden och i tid och otid angripa dem på det mest förnedrande vis. Ni måste väl ändå hålla med om att det är ren och skär mobbning.

  Varenda en av oss har en svag länk. Det kanske inte handlar om vikten. Vi kanske har ett barn, en vän eller en förälder som är den svaga länken. Är det OK att angripa dem? Att någon måste sätta dem ”på plats” och berätta ”sanningen”. En dotter på skolgården som ”måste få veta om” att hon läspar, helst genom en offentlig förnedring. Och är hon TJOCK, då jävlar behöver hon minsann veta det.

  För man får ju ”skylla sig sjäv”, eller hur?

 • Blä
  16 oktober, 2014 at 10:25

  Tycker det är tragiskt att en sån som signaturen Amelie får arbeta som lärare med tanke på det dåliga språk hon uppvisar både i uttryck och i skrift. Inte konstigt att det går så dåligt för den svenska skolan när det finns såna lärare som hon. Det borde vara förbjudet för såna som Amelie, som inte kan stava riktigt, att arbeta som lärare. Dessutom visar KZ en sjuklig sida då hon tror att en 6-årig pojke tittar på henne som en vuxen man. HELT JÄVLA SJUKT ÄR DET. Antagligen tittade han väl för att han såg att KZ är så lik häxan Pomperipossa.

 • Ninisen
  16 oktober, 2014 at 12:15

  Davve: Igen. Du verkar uppenbarligen inte heller ha nåt bättre för dig än att kommentera?

  Hallå alla! Detta så hon till ett litet barn! Ni kan väl inte mena att det är ok? Föräldrarnas fel helt o hållet. Ta det med DOM!

 • laura
  16 oktober, 2014 at 12:43

  Esmerald- bra skrivet. Ibland har jag verkligen svårt att förstå hur vuxna människor kan agera som Katrin, inte konstigt att Friends då behövs i skolan…

 • Linda
  16 oktober, 2014 at 13:05

  Hade ungen stått och stirrat på mig hade jag sagt till honom ”va fan glor du på” och visat honom onda ögat

 • Linda
  16 oktober, 2014 at 13:08

  Och vad gör en 6 årig kille i damernas omklädningsrum? Ush. Jag spyr

 • Linda
  16 oktober, 2014 at 13:13

  Inför barnfria affärer, badhus, caféer, restauranger etc. Jag mf tycker inte om skrikande ungar som lever rövare överallt. Smittospridare de Luxemburg är dom oxå. Står och petar i näsan, sen gräver i smågodis hyllorna. Vem vet vart deras orena händer varit mer än i näsan?? Ahh jag mår fan illa bara av tanken. Vidrigt

 • Linda
  16 oktober, 2014 at 13:14

  Smittospridare de lux skulle de stå

 • Jeanette
  16 oktober, 2014 at 13:47

  Kan tycka att du kastar lite sten i glashus. Du skulle ju aldrig ge Ringo socker men hur gick det där? Är bara att titta på lite kort från i somras här på bloggen där både det ena och det andra med socker finns med.

 • Lisa
  16 oktober, 2014 at 16:05

  Esmeralda jag förstår din poäng men du missar halva grejen. Nu hade personen Katrin skrev om två problem – övervikt och noll pli på sina barn. Jag tänker att hon kan behöva höra detta för att förstå att det senare är rätt illa. Det handlar inte om att trycka ner andra utan rätt och slätt säga som det är.

  Du skriver ”varför måste en överviktig uppmärksammas om att den är överviktig”. Återigen, varför är det okej att uppmärksamma mig om ”oj vad smal du är” ”du är för smal” ”oj dina handleder är som en liten pojkes” men överviktiga ska slippa höra att de är tjocka? Kallar du inte det för ”mobbning”? För mig är precis samma sak.

 • selma
  16 oktober, 2014 at 18:38

  Smittospridare de Luxemburg-
  Muahahaaaaaa

 • Alexandra
  16 oktober, 2014 at 19:07

  Har samma problem på den ena gymmet jag går till. Där byter pojkar, som bara är ett huvud kortare än jag (jag är 167 cm lång), om med sina mammor när de ska in till bassängen. Klart att de stirrar på alla damer och det är mycket obehagligt.

 • Eva
  16 oktober, 2014 at 21:21

  Har full förståelse för att du tycker att det är äckligt med barn som skriker för att de inte får äta sötsaker. Precis lika äckligt som barn som skriker för att andra barn vill leka med deras leksaker eller för att de inte vinner i spel. Ouppfostrade barn helt enkelt!

 • Linda
  16 oktober, 2014 at 22:56

  Jag är sockerberoende. Har ätit sötsaker i princip varje dag sen barnsben, och det är för jävligt att vara beroende av socker. Får jag inte socker så blir jag skakig, blir illamående, förbannad. Jag är som en heroinist som måste ha sin sil varje dag! Jag kämpar hela tiden mot det där vita giftet. När suget är som värst och jag skakar och svettas. Får jag socker då, så blir jag lugn i hela kroppen, mår bra igen och blir glad och pigg, sen kommer ångesten. Det är helt sjukt! Jag har inte förstått eller tänkt på det här förens för ett par år sedan. Nu har jag sökt hjälp på beroendemottagning för att bli av med den här skiten. Sockerberoende räknas in i samma kategori som alkoholberoende, drogberoende etc. Så att inte ge socker till sina barn är helt rät!

 • Esmeralda
  16 oktober, 2014 at 23:09

  Jag håller fullständigt med dej i det . Lisa, att den som är underviktig inte heller ska behöva utsättas för påhopp. I min värld rimmar det lika illa. Underviktig, normalviktig, överviktig- same same. Men det duger inte att använda det som ett försvar, att för att det ena sker legitimerar vi det andra. Däremot var det hemskt roligt, du som skrev ” smittospridare de Luxemburg ”. Ha ha. Stavningskontrollen är alltjämt en källa till glädje

 • Lot
  16 oktober, 2014 at 23:32

  Lågt.

 • Naomi, 19, god-hälsa-älskare
  17 oktober, 2014 at 00:53

  Hej Katrin!
  Jo, jag såg just den här debatten och tyckte du hade en bra poäng i det du argumenterade för – socker är inte bra och bör därför inte bli ett invant beteende hos barn.
  Så jag tar mig in på din blogg i hopp om att inspireras och ta del av lite härliga LCHF-recept… Men till min förvåning får jag syn på det här inlägget med rubriken ”fetton göder sina barn” – Jag trodde de skämtade under sändningen gällande de uttalandena. Det var inget skämt. Det var en mild version av din elakhet riktad mot den här kvinnan och hennes barn. Fruktansvärt. Skamligt. Omodernt. En extrem dubbelmoral gentemot det du just suttit och pratat om under debatten; Att vara ett gott föredöme för sina barn.
  -Och linda inte in det i nån jävla klyscha om att ”jag säger vad jag tycker”! För det här är ingen åsikt, det här är renodlat HAT. Hat riktat mot en kvinna vars bakrund du inte känner till, hat riktat mot hennes BARN (?!). Vad håller du på med?! Och du grubblar över hur dina produkter ska sälja bättre? Vad sägs om att tona ner på elakheterna och ta dig samman. Att anklaga barn under 7år för att ha kollat på dig med en nån sexuell åtrå och kalla människor för ”fetto” kommer inte att öka försäljningen. DU är ditt varumärket. Dina uttalanden kommer alltid förknippas med dina produkter. Och elakhet + omänsklighet + omogenhet = ingen bra produkt liksom.

  Att vara en offentlig profil inom hälso-branchen som du är, ta det till en författarnivå, vädja för barnens hälsa och prata om att vara en förebild när det kommer till dina barns inställning till socker. Den bilden hade jag av dig fram tills nu. Inte längre. Aldrig mer.
  Jag älskar träning, har en god hälsa och älskar hälsosam mat. Din blogg ger mig zero inspiration, och det därför att hatet mot människor tar över allt. Du pekar med hela handen på vad som är ”rätt och fel”, så icke-insprirerande det kan bli. Med en profil som din ska man vilja värva alla typer av människor med alla typer av kroppsformer- med eller utan avsikt att bli smal. Du står inte för något annat än intolerans. Väldigt tråkigt.

 • Maria
  17 oktober, 2014 at 08:32

  Ville bara säga till Naomi 19, SÅ BRA SKRIVET!

 • Susanne
  17 oktober, 2014 at 09:08

  Naomi, 19- SÅ bra skrivet!! Håller med i varje ord. PRECIS så är det!

 • Inga
  17 oktober, 2014 at 10:19

  Men om vi slutar att köpa hennes produkter och att ge henne en plats i rampljuset så blir det tyst på denna galna människa. Så länge hon får plats i media och tjänar pengar på att vara elak kommer hon att hålla på. Så det är kanske dax att sätta stopp på denna dåren. Är själv en normalviktig person som inte äter socker och vitt mjöl för att må bättre. Och det är inte tack vare Katrin utan det fanns pionjärer innan denna tokiga människa tog plats

 • Lilla mamman
  17 oktober, 2014 at 10:26

  Haha Katrin! Du är så genomskinlig! Jag förstår att du och Bingo går ihop! Du är en verbal version av dom blonda uppblåsta trasiga tjejer han omgett sig med! Du har ett sådant uppmärksamhets behov att du byggt upp en värld där du är rättfärdigad och dina tankar om andra och världen är de enda rätta. Du är en äldre lite mer skavd version av dom trasiga som ställer upp i Big Brother! Jag ger det till dig, socker är inte bra. Men det är heller inte ditt oattraktiva behov av uppmärksamhet eller ditt ständiga icke konstruktiva paj kastande! Jag minns hur ofräsch och mullig du var för några år sedan! Något som ständigt verkar vara återkommande när man tar upp dig till diskussion är att du visade din reella intelligensnivå när du tyckte BIngo & Ringo var en bra ide! Jag lever ständigt med att mitt handlade avfärgas på mina barns framtid! Något du inte verkar ha tagit i beaktande mer än när det gäller kost!

 • E
  17 oktober, 2014 at 21:20

  Vem FAN yttrar sig såhär om barn? Hur kan NÅGON vilja förknippas med en person som yttrar sig såhär om barn? På samma sätt som DU ansvarar för vad DINA barn stoppar i sig ligger ansvaret på FÖRÄLDRARNA, inte barnen! Och allvarligt? ”Det var helt sjukt jag duschade och han stod och glodde på mig. Med halvöppen mun stod han och glodde och dregglade.” Det är DU som framstår som pervers eftersom du tolkar ett barns nyfikenhet som något sexuellt eller fel. Barn ÄR nyfikna, det borde du fan som mamma veta om. Fyfan. Din inställning äcklar mig. Skuldbelägga oskyldiga barn för föräldrarnas val. Mår illa nu, tack för det!

 • Sara
  18 oktober, 2014 at 11:16

  Herregud lugna dig människa kolla bara på dina egna barn. Ringos tänder liknar ju förfan min gammelmormors så sluta hacka på andra människor speciellt barn jävla retard inte undra på varför Hitler använde er pollacker som slavar. Tycker så jävla synd om dina barn speciellt Ringo som kommer lära sig läsa om nått år. Fan va kul för han o få höra av andra att han har en svin mamma. Dina barn är föresten överdrivet fula! Som sagt fixa till din sons tänder det är ju förfan synd!

 • Helena
  18 oktober, 2014 at 16:57

  Jag hoppas jag att detta bara är en skämtinlägg.
  Att du kallar folk fettmorsor är ju fruktansvärt. Vad fan är du för en trångsynt och elak människa? Vad gör det om hon ger sina barn en glass varje lördag? Skadar det dig? Det är kanske deras lördagsgodis. Har på riktigt tyckt att du verkar vara en bra och fin människa tills jag läste detta. Kan säga att jag skulle hellre vara lite fet än att vara dig.

 • oj så bra
  19 oktober, 2014 at 20:51

  Det är så skönt att läsa vad du skriver! Du säger precis det som hälften av alla svenskar tänker men inte vågar säga. Förstår inte varför folk blir upprörda. Hur snällt är det egentligen mot sina barn att ge dom en glass varje dag. Förmodligen kommer det sluta med övervikt och sedan blir de mobbade i skolan (det är fel att mobba någon för övervikt) men det kan inte undvikas, barn är elaka! Fel av föräldern! Heja heja du!

 • maja
  20 oktober, 2014 at 09:53

  Vad är det för speciellt med att få glass varje dag?! Man tar ju udden av att det ska vara nåt extra.
  Glass tycker jag är nåt man unnar sig eller får för att fira något speciellt, det var ju lycka när man var liten och man fick glasstårta eller en glasstrut, gjorde ju ens dag, för att man inte fick det så ofta och att det var en lyx.
  Förstår inte det där med att fika och äta bullar och kakor jämt. Det blir ju ingen lyx av det, nä bara vid speciella tillfällen för att fira nåt, tyck jag.

  Det är bra att du vågar ta upp och lufta dessa ämnen, när andra inte vågar.

  vänjer man inte barn vid något så vet de inte vad de missar/saknar.

 • Sara
  20 oktober, 2014 at 15:14

  HAHAHA så jääävla rätt!!

 • Elisabeth H
  26 oktober, 2014 at 02:07

  Jag tycker vad som är mer hemsk är din syn på människor. Från uppväxt lär du dig att inte vara så respektlös mot människor. Du är riktigt respektlös mot dessa föräldrar.

 • immabeokay
  26 oktober, 2014 at 07:49

  Jag fick i princip aldrig socker när jag var liten. Eller jo, när jag fyllde, på påsken och på julafton. Några gånger per år. Jag var inte sockerberoende, som många av mina vänner var. Jag hade en vän som brukade äta rent socker. Hon tog sockerbitar direkt från skafferiet och sög på!!

  När jag blev äldre, flyttade hemifrån och fick egen ekonomi, spårade det ur. Jag har i hela mitt liv haft problem med depressioner (nu får jag äntligen behandling för detta) och jag har en benägenhet att trösta mig med allt som känns bra för stunden. Jag började ”unna” mig god mat, och jag började ”unna” mig socker. Ganska snart hade jag sockerabstinens dagligen. Jag gick upp 20 kg på ett år.

  Då fick jag nog. Jag hade usel kondition, var trött och svag men just därför kände jag att så här kan jag fan inte fortsätta. Så jag började träna och med ren viljestyrka gick jag igenom abstinensen och höll mig undan ifrån ohälsosam föda. Jag lyckades gå ner 10 kg.

  Nu tränar jag sporadiskt, men har lyckats hålla vikten. Jag kämpar dock fortfarande med mitt sockerberoende. Jag får galen abstinens och faller jämnt tillbaka.

 • Jennifer
  21 oktober, 2015 at 12:58

  Många hatar Katrin för hon är ärlig,ärligheten kan svida. Att göda sina barn med glass och godis är en form av barnmisshandel, diabetes bland barn har ökat lavinartat, finns barn som dör av sin övervikt, att ge barn godis eller glass en gång i veckan är okej, men inte mera. Sedan kan inte föräldrar sätta gränser på sina barn. Nu skrek barnet ,ja man undrar hur barnet kommer att vara i tonåren. våga vara förälder i stället!