Okategoriserade

Får barn krossa sniglar?

En bekant till mig var på treårskontroll med sin son. Detta samtal ägde då rum. Jag undrar vad ni anser om den här saken. Jag tycker att det är väldigt spännande att höra hur ni tänker. Vi kallar min bekant för Stina.

Stina: Min son trampar sönder sniglar, hur tycker du att jag ska hantera det? Inte andra djur men sniglar.

Barnmorska: Du ska ta väldigt allvarligt på det och ringa till BUP. (Nån typ av barnpsykolog vad jag förstår)

Stina: Som sagt han visar inga andra tendenser på att vilja skada andra djur det är bara sniglar och jag säger naturligtvis åt honom när han gör det.

Barnmorska: Sniglar har känslor.

Stina: Sniglar har känslor?

Barnmorska: På mitt landställe har vi ett överflöd av sniglar så vi måste få bort dem. Jag lägger dem i frysen för att de ska dö utan att känna smärta.

Stina: Samlar du in sniglar och lägger dem i frysen för att de ska dö? Säg till nästa gång så kan du få låna min son i nån timma!

Allvarlig tystnad. Och mördande blick från barnmorskan.

Stina: Jag skojade.

Barnmorska: Jag förstod det. Hur refererar din son till sig själv? Säger han ”jag är hungrig” eller ”Stefan är hungrig” när han är hungrig.

Stina: Tjaaa… oj nu blev jag lite ställd, får tänka här… hmmmm….han säger nog sitt namn tror jag…

Barnmorsak: Då är han sen i utvecklingen. Vid tre års ålder ska barnet säga ”jag” om sig själv annars är det något att se över.

Som ni kanske förstår så skrattade jag gott åt det här. Inte för att jag anser att små barn får krossa sniglar, jag hade dragit Ringo i örat och satt honom i skamvrån om han trampade på en snigel – såklart. Men jag måste nog anse att det är minst lika oroväckande med en vuxen person som samlar in sniglar och lägger dem i sin frys för att hon anser dem på det viset dör en smärtfri död.

Nu väntar jag med spänning på att höra vad ni anser!

Bilden har inget med texten att göra den är bara så jävla härlig och jag måste peppa mig lite nu när jag håller på att bli fet. Fast det kunde lika gärna ha varit sniglar på pinnarna för jag älskar sniglar. Med persilja och vitlökssmör.

You Might Also Like

 • Kalle
  13 juni, 2013 at 14:27

  Det är nog barnmorskan som borde gå till BUP…

 • Nico
  13 juni, 2013 at 14:39

  Ärligt talat, vad är det för människor som dras till barnmorske-yrket?! Har läst och hört flera sånna här sjuka historier den senaste tiden hahaha. Låter som ett skämt varje gång! Sjukt att människor som ska hjälpa andra verkar vara de som behöver mest hjälp själva

 • Bu
  13 juni, 2013 at 14:41

  Barnmorskan kunde antagligen ha uttryckt sig annorlunda (och det kanske hon också gjorde), men annars handlar det mest om att barnet instinktivt trampar på ett djur utan att reflektera över att det dödar djuret eller om det gör ont. Att det ”bara” rör sig om sniglar kan vara en tillfällighet då barnet självklart aktar sig för större djur.
  Helt ärligt talat har de flesta psykopater gemensamt att de tog livet av djur som insekter, sniglar, skalbaggar när de var små.

 • Bu
  13 juni, 2013 at 14:42

  Fast det var rätt kul skrivet.. 😉

 • Lotta
  13 juni, 2013 at 14:46

  min kille är den snällaste som finns, inte en enda gång har han slagit eller puttat mindre barn eller lillasyster. Aldrig är han elak mot andra djur. Sniglar däremot krossar han. Jag tycker det är ok…

 • yvonn e i rynkeby
  13 juni, 2013 at 14:51

  lilla snigel, akta dig.

 • elle
  13 juni, 2013 at 15:07

  Alltså, anledningen till att barn tycker att det är roligt att trampa på sniglar är ju för att det knäpper om skalet. Samma princip som att trampa på röksvampar, det blir en effekt! Nej, jag tillåter inte mina barn att göra det men det motsäger inte det faktum att jag kan förstå tjusningen.

  För övrigt låter barnmorkan (eller barnsköterskan) väldigt konstig. Tyvärr är min, och en stor del av min umgängeskrets, erfarenhet att det samlas diverse spånhuvud på just bvc 🙂

 • Carrie
  14 juni, 2013 at 04:36

  Har aldrig tänkt på detta angående sniglarnas känslor men det var intressant att ägna lite tid. Tycker dom är för söta med sitt lilla hus på sin rygg men jag har å andra sidan inga problem med snigelinvasion i min trädgård (har ingen trädgård) Verkar ju mest troligt att det är effekten barnet är ute efter som elle skrev, alltså knäppljudet. Sen verkar ju denna barnmorska rätt hispig om hon uttryckt sig på detta sätt. Vafan kontakta barn och ungdomspsykiatrin för att en unge krasat några sniglar? Sen att hon lägger dom i frysen för att på ett skonsamt sätt ta livet av dom hahaha..nutty om du frågar mig

 • Maria
  14 juni, 2013 at 05:46

  Dessa distriktssköterskor som arbetar på BVC…många av dem spelar i en egen liga. Jag har mött tre IOM en flytt. En var nojjigare än jag. Jag fick sitta o lugna henne i att min son kommer att vända sig snart. En annan tog väldigt hårt på ”testen” som barnen gör exempelvis vid treårkontrollen och femårskontrollen. Majjgood vad hon höll på. Min femåringen ville inte rita en prinsessa. Hon ville hellre rita en apa. Detta var absolut inte ok 😎 Har förövrigt tre fullt normala barn.

 • Tom
  14 juni, 2013 at 06:04

  Jag tycker den viktigaste frågan här är: Har sniglar verkligen känslor?

 • Kjelles Näsa
  14 juni, 2013 at 07:38

  Asså Tjenare Tjenare, riktigt jävla het ser du ut på fotot 😉

 • Camilla
  14 juni, 2013 at 07:38

  Men hallå!!? Lilla vän, trampa på sniglar har nog alla barn gjort nån gång! Psykopat liknelsen är väl ändå att ta i! Då ska det röra sig om större djur än insekter..typ katter, fåglar och liknande. Skärp dig!

 • Anna
  14 juni, 2013 at 07:55

  Dragit i örat…

 • Flippflopp
  14 juni, 2013 at 08:00

  Skulle det inte kännas att frysa ihjäl? Är det mer skonsamt att sakta frysas till döds än att krossas på en halv sekund? Låter som damen behöver mest hjälp

 • Esmeralda
  14 juni, 2013 at 08:09

  Jag tror inte på historien för 5 öre! De som vill uppfatta saker fel gör det alltid, ofta och gärna. Mammor hos barnmorskan är så nerviga och analyserande. Har varit där själv så jag vet. Och visst finns det inget roligare än att kunna återge nån sånhär skräckhistoria ( chockbesked- som Aftonbladet skulle skriva) till sina väninnor , så att alla bara kan gapa ut i det tomma i ett unisont- meh Guuuuud asså! Good for her me sniglar i frysen. Och, by the way, vem kommer ens på tanken att fråga barnmorskan en sån sak? Har inte barn i alla tider försökt att ta kål på små djur. Jag säger inte att det är särskilt trevligt. Men har de inte gjort så?

 • Maria
  14 juni, 2013 at 08:17

  Väldigt tråkigt att personal, oavsett yrkeskategori, slänger BUP omkring sig som ingenting. Speciellt med tanke på oss som faktiskt går där med våra barn. Det är en lång, svår och bitvis väldigt ledsam väg. Att sitta där och vända ut och inpå sitt liv, sin relation och barn inför människor man inte känner som sedan skall analysera och komma på ”vad som är fel” på just vår fina unge. BUP är inget ställe man ”bara går till” så där, speciellt inte om det handlar om några dussin krossade sniglar…
  Fin blogg annars, hittade hit av en slump. Lycka till md allt och väldigt tjusig bild på Dig, kan förstå att den peppar både dig och andra! (har själv precis tagit tag i några eftersläpande extra kilon efter graviditet nummer 4 och behöver all pepp jag kan få. Börjar fatta att ekvationen lite äldre morsa x 4 ungar = ganska mycket mer jobb att fixa tillbaka kroppen. Men skam den som ger sig!)
  MVH Maria

 • Susanne
  14 juni, 2013 at 08:21

  Hahahaha, jag döööör! Vilket flum till BVC-sköterska… Klart alla har känslor om man ska findra det, undrar hur hon gör med mygg, knott och fästingar, var går gränsen? Kanske vi som jagar först ska skjuta älgen med en bedövningspil innan vi skjuter ”skarpt” då oxå, att ingen tänkt på det????? OBS; min mormor lade sniglar i frysen nere i källaren så de dog där men det var för hon tyckte de var så slemmiga och att då slapp man döda dem på, enligt henne, ett ”äckligare” vis, hon var ganska kvackelmagad 🙂

 • Cattis
  14 juni, 2013 at 08:23

  Snygg kropp, men så var det ju också före LCHF’s tid. 🙂

 • Louise
  14 juni, 2013 at 08:33

  Eller mamman som sitter på BVC och tar upp detta…..

 • Louise
  14 juni, 2013 at 08:36

  Mamman visade väl ändå på oro som tog upp detta som ett problem… Eller är hon bara knäpp?

 • Maria
  14 juni, 2013 at 08:44

  Tror att barnmorskan menade, att barn som
  är stygga mot djur, stora eller små, KAN har en
  empatistörning.
  Min underbara mamma lärde oss barn att aldrig
  vara elaka mot ett djur, vilket har följt mig och mina
  syskon under livets gång.

 • KL
  14 juni, 2013 at 08:45

  Jag reagerade mest på att du skulle dragit ditt barn i örat, det är rätt kränkande, skulle du dragit din anställd i örat om hen gjorde nåt mot dig du inte gillade?

 • Sara
  14 juni, 2013 at 08:49

  Skilja på snigel och snäcka. Snigeln har inget hus, snäckan är en ’snigel’ med hus.

 • Sara
  14 juni, 2013 at 08:51

  Eh….nei! Jag tror inte alla barn trampar på sniglar. Faktiskt första gången jag hör det og tycket det låter ganska sjukt.

 • Annie
  14 juni, 2013 at 08:54

  Det perfekta beviset på hur man ser ut utan LCHF

 • Elin
  14 juni, 2013 at 08:56

  När jag var liten så brukade jag dela på daggmaskar för att se hur länge det tog innan delarna slutade röra på sig. Undra vilken dom jag skulle ha fått av den barnmorskan om jag träffat henne när jag var barn?

 • Sara
  14 juni, 2013 at 09:06

  Hej, hur kan alla här inte reagera på det viktigaste i texten? Nämligen att det är en barnmorska som säger detta. På BVC jobbar INGA barnmorskor det jobbar BVC-sköterskor (barnsjukdköterskor eller distriktssjuksköterskor).

  Hur kan alla tro att det är en barnmorska som är på BVC, är det själva ordet barn? En barnmorska jobbar bl.a. på MVC och förlossningen, de har kunskap om gravida kvinnor och nyfödda barn ( oftast tills de är några dagar) inte äldre barn. Äldre barn tar barnsjukdköterskor hand om.

  Barnmorska och barnsjukdköterskor är två vitt skilda yrken med helt olika kunskaper.

 • hellokittymorsa
  14 juni, 2013 at 09:09

  Barnmorskorna lever kvar i 1600 talets Sverige…använd sunda förnuftet…hon mördar ju själv sniglar…

 • Cattis
  14 juni, 2013 at 09:10

  Äääääntlgen någon som kan tänka och dessutom sunt kritiskt.. De flesta kärringar väljer istället att kacka unisont om hur hemska ALLA barnmorskor är..

 • Cattis
  14 juni, 2013 at 09:10

  Precis 🙂

 • cia
  14 juni, 2013 at 09:27

  Min grabb på tre år brukar också trampa på snigelhus men vissa dagar kör ju bilar över dessa och cyklister. Det är ibland omöjligt att som vuxen att inte krossa snigelhus, speciellt om man bor i Sigtuna där det finns både skog och bebyggelse.

 • Mia
  14 juni, 2013 at 09:35

  Jag tänkte precis samma sak! Man går väl inte till en Barnmorska på 3årskontroll hahaha. Jag tror denna historia är något ”kryddad” om man säger så

 • Kalle
  14 juni, 2013 at 09:43

  Fast du har väl inga barn själv Sara?

 • Jennifer
  14 juni, 2013 at 09:45

  Om ”Stina” fortsätter säga till honom när han gör det, tror jag inte att han kommer utveckla något konstigt beteende. Han är ju fortfarande liten och bara i början av just sin utveckling. Däremot barnmorskan känns det ju inte helt 100 med. Det är nog snarare hennes beteende som ska ifrågasättas!

 • Marianne
  14 juni, 2013 at 10:03

  Men vem vet om flugor har känslor?? Dom slår vi ju ihjäl! Eller är sniglarna värda mer?? Haha undra va hon gör med dom??

 • M
  14 juni, 2013 at 10:06

  Hahaha, älskar’t!!

 • Johanna
  14 juni, 2013 at 10:07

  Vilken obehaglig barnmorska…

 • mini
  14 juni, 2013 at 10:11

  Ooopps!

  Jag som ”bjuder” sniglar på öl – brännvin – salt, kanske lite eld också.

  Det gäller iofs större sniglar, mördarsniglar 🙂

  Klart att sniglar inte tänker, i alla fall inte logiskt tänkande som människor, det gör heller inte hundar/katter.

  Inge fel på den grabben alls och hoppas jag slipper bli inspärrade på vuxenpsyk när jag mördar alla mördarsniglar. Snigel som snigel alltså.

 • sorry
  14 juni, 2013 at 10:18

  haha. förlåt men när jag var typ 5 år så trampade jag på en snigel. ( bara för att ) jag tror jag bara blev lite äcklad o sen gjorde jag det aldrig igen.
  men en grej jag gjorde några gånger va dra av benen på dom där ”pappa långben” spindlarna. precis som alla andra barn gjorde. o ibland kastade jag stenar i myrstackar. det är så klart hemskt. men jag var väldigt liten och jag tror faktiskt det är ganska så ”normalt” i väldig tidig ålder att barn gör sånt utan att vara psykopater 😉

 • Lisa
  14 juni, 2013 at 10:25

  Äsch, det var det fånigaste jag hört. När jag var mindre så testade jag att dra av vingarna på en fluga (fy skäms fick jag göra givetvis) för att se vad som hände.
  När jag blev äldre samlade jag maskar i en burk, satte dem på krok och dränkte dem i väntan på att e skulle bli fiskmat.
  Nu i vuxen ålder plockar och avlivar jag mördarsniglar för att de äter upp allt som växer i mitt trädgårdsland.

  Jag fyar givetvis mitt barn som trampar sönder sniglar, men hur lära dem när vi vuxna gör likadant?! Det är väl bara tillvägagångssättet som skiljer. Jag har absolut inte blivit någon osympatisk person som vuxen, och alla djur ska tas varsamt hand om. Men flugor smäller jag (om de inte flyger ut genom fönstret som jag först öppnad), råttor kläms i fällan och sniglarna plockas och avlivas. Skadedjur och husdjur skall göras skillnad på.

 • Lotta
  14 juni, 2013 at 10:27

  Nu arbetar ju inte barnmorskor på BVC , det är distrikssköterskor som arbetar där . INTE barnmorskor. Barnmorskor följer den gravida, förlöser och har cellprov och preventivmedel.

 • Emma
  14 juni, 2013 at 10:35

  Haha, min ena dotter sa en gång när hon var mindre:
  – Såhär får man inte göra mamma.
  Hon pekade på en snigel och BAM, trampade på den. Sen tittade hon på mig med arg blick och sa åter igen.
  – SÅ får man INTE göra.

  Kul att hon verkligen ville visa mig hur man absolut INTE fick lov att göra.

  btw. tor de flesta barn gör så. precis som man som vuxen ibland har tvångstankar att man ”måste” känna på strykjärnet snabbt med ett finger, fastän man vet att det är tokhett.

 • maja
  14 juni, 2013 at 10:36

  Går man till barnmorskan på 3-årskontroll?

 • sandra
  14 juni, 2013 at 10:40

  Herre Gud bara i Sverige!

 • Wiggi
  14 juni, 2013 at 11:03

  haha ja, weird barnmorska må jag säga! Att skickas till BUP för att ungen inte blivit rätt uppfostrad känns en smuuula överdriven. Men jag skulle göra som Katrin, dra i örat, skamvrån, en fet utskällning och en lektion om respekt gentemot djur och natur.
  Att frysa sniglar är en smärtfri död och har man trädgård är sniglar en stor fiende och jag har svårt att se att trädgårdsägarna kommer sluta ha ihjäl de små slemmiga rackarna.
  Men visst, död är alltid död och det blir svårare att förklara ”skillnaden” för barn.

 • Kari
  14 juni, 2013 at 11:16

  Oj, så mycket okunskap..
  Flera har påpekat skillnaden mellan barnmorska och en sköterska som jobbar på BVC.
  Någon har även påpekat skillnaden på snäcka och snigel, alltså en snäcka har ett hus på sig, annars är det en snigel..
  Att lägga en snigel i frysen ger signalen att det är vinter och de somnar… det mest humana sättet att döda (mördar-)sniglarna på…och sedan är det så kallt så att de dör.
  Tyvärr är de så många så man ”orkar” inte att vara humana, utan klipper dessa.

 • Åsa
  14 juni, 2013 at 11:29

  Nåt som jag ofta tänker på : Barn gör inte som vi säger de gör som vi gör. Min polare springer runt med flugsmällare och dödar allt som flyger och hur är hans barn tror ni??? Vi alla har nog trampat sönder en snigel eller två nån gång. Själv sa jag en dag nu räddar vi några från cykelbanan. Då påpekade ett barn att det var viktigt att se åt vilket håll snigeln var påväg.
  Min son åt en snigel med skal och allt när han var 2. Förövrigt var han en matvägrare. Nu är han 11 och är oerhört matglad och matintresserad. Han anser att den som uppfann brieosten borde få nobelpriset. Gör inte saker större än de är.Vindar vänder. Välj dina strider.

 • Vinter
  14 juni, 2013 at 12:06

  De flesta är helt jävla sjuka som arbetar på BVC! De har skapat oerhörda problem för vår familj. JAg tror att de flesta sjuksköterskor som arbetar på BVC, har haft problem med sina egna barn, egna problem under barnaåren och de känner sig ALLTID underlägsna; barnläkare, barnmorskor etc. De följer slaviskt något jävla program som Socialstyrelsen har utformat och det finns inget logiskt i det de säger. Min son är tvåspråkig och skulle vid tre års ålder bli hotad (mer jag) att bli anmäld till Soc ” en s k orosanmälan” för att han inte pratar lika mycket som andra treåringar. Han pratar mer på sitt andra språk (fadersmålet). Nu är han ju en cool liten romare, så han kommer nog klara livet i den svenska skolan änså. Dock har sonen blivit riktigt illa tilltygad och sänkt i självkänsla av talpedagoger som enbart pratar över hans huvud satm andra som fortsätter prata över hans huvud. Det är inget fel på honom, men vissa bvc-sköterskor skapar och ser problem hos andra familjer då i detta fall hennes egen dotter pratade som ett mongo upp till 6 års ålder och nu måste hon skicka alla andras ungar till talpedagoger samt anmäla dem till soc för att de är lite sena i talet. Ciao buona notte säger vi.

 • carro
  14 juni, 2013 at 12:33

  Jag tror att kvinnan i sig som fryser in sniglar inte syftar på sniglar med skal, utan mördarsniglar.
  Medans pojken tycker det är roligt att de krasar, alltså vanliga vinbärssniglar.

  Jag tror inte att det är sunt att barn skadar något annat levande, men det handlar ju även om nyfikenhet. Istället för att göra det till en stor grej kanske man kan lära pojken om hur sniglar fungerar och vad deras funktion är i miljön.

 • Anna
  14 juni, 2013 at 12:42

  Haha det töntigaste jag har hört!
  Vem orkar bry sig om ett sånt litet djur som en snigel?!
  Har ingen av er växt upp på landet??
  Alla som äter fläsk eller nöt kött, vet ni hur det går till? Jag har deltagit på en del olika slakter och jag kan säga att vi fryser då inte in en älg eller en ko.
  Å rent logiskt, vem tror ni är mest smart och har mest känslor av en snigel och en ko?????
  Det är rent töntigt att en del faktiskt försvarar SNIGLARNA? Förstår ni inte hur blåsta ni låter?
  Flugor, fästningar, getingar med mera? Är de oxå sånt ”som ska frysas in”?
  Haha jag dör.
  Man är ingen psykopat för att man dödar en snigel. Barn är barn. Å ni vet väl vad som händer när man trampar på en snigel? Det kommer ut ngn rätt äcklig gegga, å ni kan inte tänka att de kanske är de som barnet tkr är skoj? Jag tror faktiskt inte ett litet barn ens reflekterar över att den ”dödar ett djur med känslor”, utan mer att det låter/ser kul ut!

 • Helena
  14 juni, 2013 at 13:27

  Hahaha den barnmorskan verkar ju rent av banan!!

 • mariab
  14 juni, 2013 at 13:39

  Det är en mycket stor och viktig skillnad mellan att döda djur för att man tycker det är kul eller vill plåga eller känna makt och att t ex döda djur för att äta eller skjuta av rådjur i ett villaområde för att de gör skada. Man kan naturligtvis diskutera om vi överhuvudtaget har rätt att döda djur för mat eller annan vinning men det är en annan diskussion. Barn som dödar och plågar djur är en helt annan femma, det kan vara allt från riktigt riktigt allvarligt till bara en dum engångshändelse i oförstånd men det är ALDRIG bra och ska alltid tas på största allvar. Får helt enkelt inte hända – nolltolerans gäller.

 • Louise
  14 juni, 2013 at 13:57

  Låter som tjänstefel att göra en orosanmälan till soc pga att en treåring pratar dåligt?!? Var det bara det?

 • Carrie
  14 juni, 2013 at 14:01

  Hahaha den här bloggen är ju helt underbar och jag får lära mig nya saker om sniglar och barnmorskor som jag aldrig annars skulle orkat söka kunskap om. Jag älskar den här bloggen och är helt klart beroende av att kika in här. Var jobbigt igår när det inte ville funka. Men tack och lov nu är allt i sin ordning och jag väntar med spänning på vad som dyker upp härnäst :D.

 • Malinka
  14 juni, 2013 at 14:14

  Håller med helt!
  Om barnet gör det för att han/hon tycker det är kul bör man ta ett allvarligt snack med barnet och lära barnet om att alla varelser är värda att leva.
  Funkar inte det, bör man ta kontakt med ett proffs.
  En gång ingen gång, men upprepade gånger är inte ok.

 • Emma
  14 juni, 2013 at 14:21

  Jag tycker man ska lära sig barn att respektera alla djur, man trampar inte sönder sniglar. Men det är för att jag inte tror att så små barn tänker olika om sniglar eller tex hundar, som vuxna gör. Men jag tycker inte heller BVCtanten ska få det att låta SÅ allvarligt. Mamman får säga åt sitt barn ordentligt, för det har hon ju uppenbarligen inte gjort eftersom barnet fortsätter med det, tycker jag. Sen tycker jag inte det är lika allvarligt att en treåring trampar sönder sniglar som att en sexårig trycket in pinnar i sniglar för att se när de ålar sig, som jag så ett barn göra..DÅ är det allvarligt på riktigt!

 • Emma
  14 juni, 2013 at 14:24

  Hur många älgar dödas på slakteri undrar jag?

 • Annika
  14 juni, 2013 at 14:30

  Heter de verkligen barnmorskor, de som jobbar på bvc? Vår var ingen bm utan en fd sjuksköterska som sadlat om till barnsjuksköterska. Nåväl.
  Tror inte att Stina behöver oroa sig nämnvärt. Hur många barn drar inte vingarna av flugor och utvecklas till helt normala fullt fungerande vuxna sedan? Typ alla.

 • Null
  14 juni, 2013 at 14:59

  PRECIS!!

 • Anette
  14 juni, 2013 at 15:47

  Jag trampar på sniglar och snäckor. Dödar getingar och spindlar och andra småkryp. Jag är 46 år och för övrigt snäll och omtyckt.

 • Malin
  14 juni, 2013 at 16:53

  Min erfarenhet av bvc är ungefär den samma som din. Inte pga talet men så mycket annat. Jag hade nog hellre varit utan faktiskt. Som ny förälder känner nog många sig maktlösa och vill ”verka” normala mer än att ifrågasätta. Usch så mycket stress det orsakade hos oss med alla dåliga tips om att sluta amma etc.

 • Michaela
  14 juni, 2013 at 18:22

  HAHAHAHA det här är på riktigt det roligaste jag läst på länge! Jag skrattar aldrig högt för mig själv men kom precis på mig själv med att göra just detta. Hahahahaha.

 • Sofie
  14 juni, 2013 at 18:34

  Vinbärssnäcka, snäcka inte snigel.

 • Katti
  14 juni, 2013 at 19:03

  Och mina barn som leker med minigrodorna o så dör en groda för att den gjorde det ska vi till BUp då, eller när vi trampar oavsiktligt o när de var små avsiktligt så näe ta mej fan ring polisen, snigelmördare…själv mördade jag grodyngel som barn…gick inte att stoppa mig…o ja jag är frisk. Man bör vara lite försiktig när man pratar om sina barn på barnavårdscentralen….de vill har nog fått order från högre instanser att hitta ADHD o andra diagnoser tidigt.

 • Monika
  14 juni, 2013 at 20:24

  Hen? Katrin jobbar väl inte i ett zoo. Hon pratade om sniglar

 • Johanna
  14 juni, 2013 at 20:30

  Kanske fanns annat som inte framgår som gjorde att BUP kom på tal?

 • Vinter
  14 juni, 2013 at 20:57

  Hej Malin och Louise, Till dig Malin vill jag säga att vi inte är ensamma om att bli drabbade av dessa på BVC. Ja, Louise, givetvis var det enbart detta. Sedan sonen var åtta månader har hon sagt; ”och om han inte pratar senare så kan han gå till logoped…osv”. Först nu har jag förstått detta tjatet, då hennes egen dotter har haft så stora problem. Jag har naturligtvis bytt sköterska samt talat med verksamhetschefen. Tack ändå.

 • Malinka
  14 juni, 2013 at 22:05

  Läs hela inlägget så fattar du hennes kommentar Monika

 • Mia
  14 juni, 2013 at 22:09

  1. Jag lägger sniglar i frysen
  2. Jag tror inte att sniglar har känslor
  3. Jag tror inte att man har en utvecklingsstörning för att man trampar på sniglar – men det är ju lite ofräscht….

 • elle
  14 juni, 2013 at 23:14

  Oj då Sara, nu satte du dit mig! Tänk att jag levt så många år utan den kunskapen.

  Vad är ”mördarsniglar” som det talas om här nedanför?

 • Carina
  14 juni, 2013 at 23:25

  Undrar jag vem som r mest behov av BUP?? Inte är det barnet iaf!!!

 • Bu
  14 juni, 2013 at 23:46

  Ja Camilla, nu är det ju givetvis en utmaning att bemöta starka och hållande argument som ”Amen hallå?!!?”, ”lilla vän” samt ”skärp dig”, men det här är i vilket fall den information jag fått under omfattande studier i psykologi i Lund. Men eftersom din egen unge också tar död på smådjur så betyder det att inget av det varken jag eller barnmorskan (?!) säger är sant. Kallas försvarsmekanismer. Lycka till.
  Det rör sig dessutom inte här om enstaka fall, utan om ett barn som fortsätter döda sniglarna trots att mamman förklarat varför han inte ska göra det. Han är medveten om vad han gör och att detta är fel, men väljer att fortsätta. Testa att trampa på hans leksaker, som dessutom är döda ting och se om han är lika oberörd då. Sannolikt börjar han då gråta. Hälsosam känslomässig prioritering – tror inte det. Lilla vän.

 • Moa
  15 juni, 2013 at 00:04

  På riktigt! Ni föräldrar måste börja uppfostra era barn!! Katrin är ett föredöme och ja, barnet ska känna sig ” kränkt” om det har dödat eller gjort ett levande väsen illa, det är så man lär sig!!!! Det kommer bli en generation fullblodsegoister med hög självmordsfrekvens eftersom ni föräldrar inte kommer klara att curla 35 åringar. Ni gör era barn en otjänst att inte lära dem rätt och fel. De kommer älska er ändå, lovar ❤

 • Moa
  15 juni, 2013 at 00:07

  Ärligt, bara för att djur inte tänker logiskt innebär det inte att de inte känner smärta!!! Hur dum får man bli!!?? Det gör lika ont på djur som på människor, och du skulle väl inte tycka det var så kul om ditt barn plågade ihjäl ett spädbarn? De kan inte heller tänka logiskt din idiot.

 • Psykopater hela högen
  15 juni, 2013 at 00:34

  Du är sjuk i huvudet Lotta och din son också.

 • Psykopater hela högen
  15 juni, 2013 at 00:37

  Förmodligen att du har en empatistöring utan dess like. Ett faktum.

 • Malinka
  15 juni, 2013 at 00:48

  Ja jag hade dragit skitungen i örat ordentligt, ville bara förtydliga för den där Monika. Man kan inte kritisera en kommentar om man inte läst inlägget ordentligt från början.

 • anonym
  15 juni, 2013 at 00:50

  Slakten är i jaktsammanhang inte själva dödandet utan flåningen, styckandet osv. Tycker för övrigt att barn ska lära sig visa respekt för alla levande varelser men också vara medvetna om att kalven flås innan den äts och att snigeln räknas som ett skadedjur. Circle of life

 • Hyrestanten
  15 juni, 2013 at 01:10

  Herregud vilken korkad sköterska! Mamman bör anmäla henne till verksamhetschefen. Innan dess borde hon fråga sköterskan vad hon brukar göra med flugor och myggor, för jag kan inte tänka mig att hon är så brutal att hon slår ihjäl dem.

 • Eva Cajsa
  15 juni, 2013 at 08:44

  Hej! Eftersom jag själv arbetar på Bvc har jag bara en enda kommentar.Byt Bvc!

 • Hanna
  15 juni, 2013 at 09:26

  När jag var liten brukade jag dra bort benen på gräshoppor. Flera gånger gjorde jag det. Brutalt. Fick säkert massa skäll varenda gång om jag känner mina föräldrar rätt. Men jag är HELT frisk idag, tro det eller ej 😉

 • Maria
  15 juni, 2013 at 10:56

  Eftersom mamman frågade om sniglarna på BVC,
  måste hon uppleva det som ett problem.

 • Linda
  15 juni, 2013 at 12:35

  Att en treåring krossar sniglar känns inte ett dugg farligt.

  En treåring kan inte förstå konsekvenserna av sitt handlande (det kommer först i 4 års ålder). Treåringen förstår inte att snigeln dör eller varför det är fel.

  Tvärtom tycker han säkert att det låter roligt och är kul.

  Lär barnet att det är fel, säg till på skarpen. Så småningom förstår han.

  Vår treåring gör allt han inte får. Men Gud alla hispiga människor dom lär sig vad som är rätt och fel så småningom.

  Dödar han katter vid 7 års ålder kanske det är dax att söka hjälp men några sniglar i treårsåldern, nä.

  Alla barnmorskor är inte konstiga. Vi har en superfin barnmorska som alltid pratar med oss och lugnar oss. Hon hade sagt ”Det känns säkert svårt att han gör så men han måste få lära sig vad som är rätt och fel och det tar tid. Prata med honom och försök att få honom att förstå. Om ett tag kommer han att sluta och allt är helt normalt.”

 • jenna
  15 juni, 2013 at 13:00

  Det låter som att ”barnmorskan” kanske var en förklädd psykpatient.. Låter mest troligt!! haha men jävligt rolig story 🙂

 • Camilla
  15 juni, 2013 at 20:54

  Vad jag vet finns det inga rekommendationer för BVC-personal att vidta några åtgärder ang. språket förrän barnet kommer upp i skolåldern. Skillanden är så stor mellan barn och om man ingriper tidigare kan det snarare ha en hämmande effekt. Det är vanligt att barn som är tvåspråkiga är senare i talet, men de kommer i fatt. Det är också så att barn som inte har några syskon är tidiga i talet (oftast), medan yngre syskon lätt är senare (pga av duktiga syskon som gärna fungerar som tolkar när föräldrar inte förstår). Vi hade en fantastisk bvc-sköterska, men tyvärr oturmed förskolepersonalen. Somförälder får man helt enkelt vara lite cool, laid back: det mesta löser sig. Så även snigelmördande…

 • Camilla
  15 juni, 2013 at 20:56

  Det var det värsta jag hört: skäms!

 • julia
  16 juni, 2013 at 11:18

  Bu, glömmer du att barnet är tre år? Jag minns att jag och i stort sätt alla barnen på mitt dagis trampade på sniglar,åt myror och drog i daggmaskar. Och jag var säkert 5 år och är idag ingen psykopat. Lärarna sa såklart till oss och pratade med våra föräldrar men jag tror inte att någon misstänkte att vi var psykopater. Jag har även pratat om detta med flera av mina vänner och de gjorde precis likadant. Och ditt argument om att barnet vet att det han gör är fel och ändå gör det håller verkligen inte och det borde du veta eftersom du pluggat psykologi. Skulle en treåring ha ett utvecklat konsekvenstänkande? Barn gör saker som de vet är fel under hela sin barndom.

 • Jonas
  16 juni, 2013 at 19:44

  Pratar om sig själv i tredjeperson? Låter som de flesta kändisarna.. 😉

 • Ann
  18 juni, 2013 at 09:40

  Barn ska krossa sniglar. Jag lär mina barn att krossa sniglar. Mean slug-killer machines är vad de är! Barnmorskan behöver kontakta psykiatriska öppenvården snarast. Och avskiljas från sin tjänst. Schysst bild på dig!

 • Maria
  18 juni, 2013 at 11:42

  Alla barn stampar ihjäl kryp och dyl. Det jag tycker känns konstigt är att sniglars slem kan innehålla ehec och det lägger barnmorskan i frysen? Bland maten? Känns äckligt!

 • Lisa
  23 juni, 2013 at 15:50

  En snigel är inget DJUR

 • Linn
  23 juni, 2013 at 16:02

  Jag var väldigt sadistisk som barn, mot andra barn med, men det blev folk av mig med tillslut. Så tror inte det är nåt o haka upp sig på, barn gör extremt konstiga saker ibland oavsett hur de blir uppfostrade, det är en del i att bli människa och växa upp..

 • Ebba
  25 juni, 2013 at 15:19

  Lotta du är fantastisk! Älskart :’)