Okategoriserade

Fågelkvitter och lite regn

Ja det är väldigt typiskt att jag ska känna av min allergi mot Skutt. Jag är ju allergisk mot pälsdjur, pollen, gräs, björk, jag fick en hel lista utskriven från doktorn för ca tjugo år sen. Sen dess har jag aldrig känt av något. Inte Bella, inte något annat djur, jo katter känner jag alltid av men inte så att jag dör utan jag känner att det kliar i ögonen och så nyser jag och snörvlar lite. Men så länge jag inte rör katten så är det lugnt. Jag kom inte ens på tanken att jag skulle känna av Skutt men det gör jag. Det är ingen kris eller drama och det är inte så att jag måste lämna tillbaka honom men jag kan inte ligga och kela med honom för då svider det i ögonen och så börjar jag nysa. Typiskt och skittrist men tur i oturen att vi är på landet där vi alltid har öppna dörrar och veranda så det är lugnt. Så länge jag inte hånglar med honom är jag okej. Finns det piller som Bingo kan köpa med sig till mig mot djurallergi som man får ta när man är gravid?

Och nu ska ni få höra vad som hände imorse. Bingo skulle ta 07.14 färjan in till stan. Han fällde upp den där grejen som man ska fälla upp för att sen ställa sig upp när han såg att båten närmade sig. Men båten bara sket i honom och åkte vidare. Bingo vinkade och hoppade och flaxade men han bara drog. Som tur är så har vi vår egna båt och bil så han fick köra en nödvariant men tänk om det hade varit jag som stod där och skulle in till ett viktigt möte? Så jag pratade med Bingo och gick naturligtvis i taket över det som hänt. ”Men har du ringt Waxholmsbolaget?” ”Jag har pratat med Pelle”, svarar Bingo. Pelle är vår vän som jobbar som kapten på Waxholmsbolaget. ”Och?!”, nästan ryter jag. ”Nä men jag har mycket på jobbet idag så jag har inte riktigt tid att lägga på det här. Ta tag i det du, du är mycket bättre på det här än mig”, avslutar Bingo och jag ringer Waxholmsbolaget där jag får veta att de enligt PUL-lagen inte får ge ut namnet på kaptenen som körde båten. ”Men man har väl rätt att få veta varför han inte stannade båten, eller?” Men det har man inte, utan man har rätt att få hjälp om man ringer på en gång och säger att man inte blivit upplockad. ”Jaha men ni har väl inte öppet sju på morgonen heller?” ”Det har vi inte men då ringer man ett annat nummer” ”Som jag då antar att man blir hänvisad till om man ringer på det här numret?” ”Det blir man inte för vi har stängt” ”Så ska jag då känna mig till numret eller hur funkar det då?” ”Du kan få det av mig nu” ”Jo fast om jag hade råkat ut för det här imorse så hade ju inte du svarat för då har ni stängt” ”Det stämmer” ”Så hur ska jag då veta var jag ska ringa?” ”Det är en bra fråga” Det tycker jag med”.

Varför är det så här uselt på de allra flesta företag? Varför finns det inga vattentäta upplägg någonstans? Varför är det alltid tjafs och strul och ”Jag tänkte inte på det” vad det än gäller. Det är inte svårt att lyckas och göra karriär, det spelar ingen roll vilket land i världen, för det finns så mycket slarv att gör man något bra så är man unik. Och uppskattad. Nu tänkte jag lägga tio minuter på att mejla Waxholmsbolaget. Jag återkommer.

You Might Also Like

 • Haderittan
  13 juni, 2013 at 12:28

  Gravida kan ta både Tavegyl och Kestine men rådfråga din läkare först.

 • Erika
  13 juni, 2013 at 12:30

  Allt som är receptfritt är ok som gravid sa min bm förra veckan.

 • Mimmi
  13 juni, 2013 at 12:40

  Gå in på teddytassen.se , de har bra medel för allergiska som man har på så du inte blir allergisk mot den.

 • Carrie
  13 juni, 2013 at 12:42

  Nazaleze är ett finkorningt cellulosapulver som puffas upp i näsan och hindrar allergener från att ta sig in i kroppen. Fungerar vid alla luftburna allergier och tas ej upp av kroppen så helt riskfritt att använda när man är gravid.

 • Krister
  13 juni, 2013 at 13:14

  Köp ett gevär och skjut en salva när båten närmar sig.

 • Linus
  13 juni, 2013 at 13:41

  eller kaninen om inga piller hjälper 😉

 • Malin
  15 juni, 2013 at 15:26

  Inte receptfritt! Jag frågade min vårdcentral och fick höra att tavegyl var det enda jag fick äta när jag var gravid och det fick jag utskrivet av läkare. Men blev sinnesjukt trött av dessa (de används tydligen äve n som insomningstablett) så jag tog dem inte ofta…

 • elle
  15 juni, 2013 at 21:18

  Din bm har fel!

 • hermes olpe
  25 februari, 2014 at 21:46

  hermes bags 2014 kia soul Fågelkvitter och lite regn | Katrins Blogg