Okategoriserade

Ett blogginlägg

Det krävs en tågresa för att jag ska skriva ett gammalt hederligt blogginlägg men här kommer det. Mysigt att åka tåg med sol och vackert landskap utanför fönsterrutan. Mindre mysigt med en 200-kilos tung man som bräker i ”bluetooth” i sätet bredvid mig men vad ska jag säga?! Alla kan ju inte visa respekt för sina medmänniskor då hade ju välden varit en alldeles för tråkig plats men på riktigt?! Vem sitter och pratar i telefon på ett tåg? A men det är väl en stor man som gör antar jag. Han tänker väl att hela världen är intresserade av att lyssna på vad han har att säga. Inte? A han skiter i alla fall helt i att vi andra tvingas lyssna på honom. Jag fokuserar bort honom.

Varit på ett spännande möte en tretimmars resa från Stockholm. I samma sekund jag kom fram och satte mig i bilen som skulle ta mig till slutdestination ringde Ringos fröken. ”Ringo har ont i magen han måste hämtas”. Okej… Jag borta, Bingo i Karlshamn, mamma i Spanien, Nova i skolan… Jävligt najs ändå hur jag och Bingo roddar den här situationen på distans som två agenter typ. Jag klickar en Uber till skolan, messar regnumret till fröken. Samtidigt messar jag min vän som jobbar på Stockholm Kids och ber om en tid. Bingo ser till så hans ass åker hem, plockar Ringo och tar honom till doktorn. Allt detta utan att ens någon märker att jag roddar med en smått panikartad situation. Förutom chauffören i början. ”Han kanske måste operera blindtarmen”, sa han efter att han hört mitt samtal med fröken. Ha ha, så typiskt man att säga med monoton röst. ”Nä men gå in i ditt möte här där du inte kommer att ha tillgång till din telefon de närmaste fem timmarna. Du förresten din 9-åring kanske behöver operera blindtarmen. Tack för idag. Vi ses när jag ska köra dig tillbaka till tåget sen”. Älskar män!

Så fort jag satte mig i bilen igen och kunde ringa Ringo ringde jag. ”Mamma det sjukaste har jag varit med om. Pappa kom och stoppade en pinne i min stjärt, sen bajsade jag så mycket som jag aldrig bajsat i hela mitt liv. Förstoppning. Ha ha, ja nu kommer han förhoppningsvis inte att stressa toalettbesöken mer. Älskar när barn får lära sig saker genom trial and error.

Kommer behöva säga till den där jätten bredvid mig snart kan inte lyssna mer på honom. Ska jag berätta en sjukt rolig historia på tal om stora män som pratar för högt i sina bluetooths på tåg?! Det här är riktigt kul kan jag säga. Jag åkte tåg till Göteborg för några år sen. Mitt emot mig sitter en liknande man och bräker på. Jag blir irriterad såklart. Jag var på väg för att medverka i SVT Debatt och behövde förbereda mig på tåget inte lyssna på hans tjötande säger man så? Jag noterar att han avslutar samtal efter samtal med ”Hej baby, puss älskling, hej hej”. Så tills luta kan jag inte hålla mig. Åååååå nu går han av han bredvid mig fan va skönt. Alltså han här idag inte han i historien. Tillbaka till historien. Jag säger: ”Ursäkta att jag stör men du pratar väldigt högt och jag noterar att du avslutar dina samtal med ”Hej, baby, puss älskling, hej hej”, men kan lätt tro att du har ganska många älskarinnor”. Han börjar skratta och jag med. Han frågar om han får bjuda på middag det får han inte. Kaffe? Inte det heller. Han berättar om sin familj om sin döttrar som älskar mig. Döttrar älskar ofta mig så det är sen gammalt, hade gärna kastat in en flirtande smiley här men har ingen aning om hur man får in den så då vet ni att jag blinkar med ena ögat här. Okej… Det visar sig att mannen jobbar som högt uppsatt på ett väldigt intressant företag för mig så det slutar med att vi pratar i två timmar och skiljs åt med att han ska fixa ett möte till mig med rätt person för något jag har intresse av skit i vad. Okej så det går två dagar när jag får samtal från en bekant som säger ”Hörde att du åkt tåg med Lisas nya kille?” ”Eh, va? Nä han var lyckligt gift, visade bilder på sin familj för mig han hade två döttrar…” ”A nä han har varit ihop med Lisa i ett år köpt lägenhet till henne på Strandvägen” ”Va?! Han berättade om lägenheten på Strandvägen sa att den var för att han jobbade så mycket i Stockholm”. A men nu kanske ni tror och tänker att jag berättar den här historien för er för att jag är i fullkomlig chock det är jag inte jag är med jag fattar hur folk håller på men var det inte festligt att jag 1. Var helt säker på att hans babyälsklingsnack var till sin fru och döttrar. 2. Att jag skojade om att det lät som att han pratade med älskarinnor. 3. Att jag hade helt rätt!

Asså vet ni hur många roliga historier jag sitter inne på eller? Jag skulle kunna skriva en bok med bara roliga historier. Träffade Lisa på stan sen förresten. ”Du, träffade din nya snubbe på tåget du vet att han är gift med sin fru och låtsas vara lycklig i det i alla fall?”, sa jag till henne. Det stämde inte enligt Lisa. Jag måste missuppfattat situation enligt henne. Okej. Ha ha. Sex månader senare kom Lisa på honom med en annan. Han hade under en knullning råkat ringa upp Lisa så hon fick sitta och lyssna på honom in action. Åh Gud nu kom jag på en till historia… ha ha.

Det var inte meningen att jag skulle dra den där historien det var situation som framkallade den. Nu ska jag hem till mina kottar. Eftersom tåget kommer till stan 17.30 fick Bingo rycka in och hämta Falke. Ha ha undrar vad Falke tänker när Bingo kommer och hämtar bara honom. Ja men Ringo skulle på fotboll men är ju nu hemma med förstoppning och Rambo ska på kalas så det var bara den jobbiga kvar. Förlåt han är bedårande men som jag ofta säger åren mellan 2-3 är en utmaning. I fredags skrek han som en stucken gris helt utan orsak. Nova såg på. Vi försökte med allt. Gulla, krama, peka, mata. Inget funkade. Minns att de andra haft såna utbrott också så de berör mig inte alls men det är ju vidrigt att ha en liten kotte två äpplen hög som låter som en hel blåsorkester. Och inatt då?! Sparkade mig i ansiktet tills jag gick ut ur rummet. Kröp ner hos Rambo och sov där istället. Han liksom krälar efter mig i sängen. Flyttar jag kommer han efter. För att sparka mig i ansiktet. Sjukt.

Så kom jag hem. Hann såklart inte inte lägga ut det här inlägget på tåget sen kom badningar och nattningar mellan så ska lägga ut det nu. Just det läxningar också. Ringo frågade Rambo ”What is your favourit sport?” Rambo svarade ”Fotboll”. Han fattade. ”Näää, sacker”, rättade Ringo. ”Det heter soccer med o. När du säger med a betyder det något helt annat”, rättade jag. ”Vaddå?” ”Sugare” ”Ehhh sugare?” ”A eller torsk” ”Torsk?” ”A men tönt då? Eller fan vet jag nu sover vi”. Har ni såna här krävande diskussioner med era barn också?! Ha ha ha… Här om dagen försökte Nova förklara mens för killarna det var ju ett samtal för Gudarna. ”Så nu när du har ems Nova har du en bebis i magen? Eller nej det går ju inte för du har ju ingen pung…” – Rambo fem år.

Okej godnatt. Kul att du läst hela min text. Den var kanske lite hattig men sån är ju jag. Puss!

You Might Also Like

 • S
  8 april, 2019 at 22:16

  Du måste fortsätta blogga!! Har saknat dessa långa inlägg! 😍

 • Emma
  8 april, 2019 at 22:35

  Haha fantastiskt 😂 fortsätt skriva så lovar jag att börja läsa en blogg igen iallafall. Alla andra skitbloggar har jag lagt ner för längesen. Heja heja!

 • Frida
  8 april, 2019 at 22:46

  Saknar detta som faaaasen!! Fortsätt blogga😃✌️

 • angelica
  9 april, 2019 at 00:18

  Skriv mera !!!

 • Anette
  9 april, 2019 at 06:18

  Gud så roligt! Fortsätt är du smäll, vill läsa ALLA dina historier framöver! Du är en 🌟

 • Sara
  9 april, 2019 at 06:27

  Haha. Skriv mer! Dina texter är så underhållande!

 • Josefine
  9 april, 2019 at 07:07

  Ja fortsätt blogga!

 • Paulina
  9 april, 2019 at 09:16

  Hurra!! Äntligen

 • Hanna
  9 april, 2019 at 09:54

  Älskar när du bloggar 😍. Så roligt, är som att läsa hur man själv tänker, helt ärligt, inget filter 😆

 • Karin
  9 april, 2019 at 10:10

  … fortsätt för tusan!!!😀

 • Anna
  9 april, 2019 at 10:32

  Fortsätt blogga! Älskar det!!

 • Angelica
  9 april, 2019 at 10:59

  Underbart! Jag vill läsa mer!

 • Johanna
  9 april, 2019 at 11:41

  Kommenterar nästan aldrig men om det kan få dig att skriva oftare är det så värt!
  Älskar när du skriver!

 • Ewa
  9 april, 2019 at 11:59

  Det finns grupper, speciellt en grupp, som alltid skriker i mobilen. Och de personerna kommer i olika storlekar. Så vad har storleken på näsan, öronen, munnen, händerna eller storlek överhuvudtaget med saken att göra?

 • Susanne
  9 april, 2019 at 18:10

  Jag vill gärna att du fortsätter blogga!

 • Pia
  9 april, 2019 at 19:26

  Tycker om när du bloggar, du uttrycker och är mer underhållande på detta sätt.

 • Emma
  14 april, 2019 at 19:39

  Har saknat dina inlägg! Snälla börja blogga ♥️♥️♥️♥️