Okategoriserade

En magisk kväll

Vissa stunder alltså. Jag hade en sån när jag sprang i Wawa på löpbandet på Bristol. Jag hade en till just nu när jag sprang runt Djurgårn. De verkar skölja över mig när jag springer. De magiska stunderna. Det är som en euforisk känsla av välbehag utan att låta allt för pretto. Jag känner mig lycklig i mig själv. Just i den stunden så betyder inget annat något. Inte mina barn, inte min framgång, inte mitt utseende, ingenting jag känner mig bara nöjd. De håller i sig i några minuter och sen försvinner de. Sen börjar jag tänka på mina barn och allt härligt i livet. Allt hemskt också men jag försöker alltid att fokusera på det härliga för när som helst kan det ta slut och fan va arg jag skulle vara om jag plötsligt skulle dö och då fokuserat allt för mycket på ledsna tankar.

Japp det var dagens filosofi. Jag tror att det är frigöringen av endorfiner som gör att jag får det här ruset. Skit i det nu. ”Faaaan, Ringos fyrhjuling är kvar på dagis hur mycket väger du?”, sa Bingo preciiiiiiis när jag stod med högerfoten utanför ytterdörren. ”Ehhh skämtaru eller är du den enda människan i hela Sverige som inte vet att jag väger exakt 58,5 kilo?!”, ha ha ha. Jag sa inte så men det kändes kul att skriva nu bara. Minns för hundra år sen när det var en fråga i ett korsord i Veckorevyn. ”Exakt hur mycket väger Katrin Zytomierska” var frågan. Kul tyckte jag. Jag åkte på att hämta med mig Ringos fyrhjuling efter min löprunda. Jag tror inte att jag sett Bingo skratta så mycket någonsin faktiskt. Och han fick med sig Ringo i skrattattacken så där låg de dubbelvikta Bill och Bull och gapflabbade åt tanken på att se mig susa genom Östermalm på en bitteliten fyrhjuling ämnad för en fyraåring.

Det var kul att åka på Ringos fyrhjuling. Den går alldeles för snabbt för en fyraåring.

Åker till Halmstad imorgon. Måste gå hemifrån klockan sju. Måste gå upp halv sju. Trist tid att gå upp. Måste föna håret. Det ger mig tur. Det kommer att gå bra såklart men flyget kommer inte att krascha om jag fönar håret. A ni fattar mera sån tur.

Barnen sover. Jag hade ett litet bråk med Ringo för en stund sen. Jo förresten det där med att Ringo skulle vara mobbad på dagis var ju ett skämt. Jävla unge han säger bara så där för att han inte ska behöva bära kläderna. ”De andra kommer att säga att jag är ful” bullshit. Pratade med Magnus han höll på att skratta ihjäl sig när jag antydde att de andra barnen skulle vara taskiga mor Ringo. ”Att Ringo skulle vara mobbad? Ringo är den sista ungen på dagis som är mobbad det måste du ju haja!”. Hör det på grov göteborgska. Backslickgöteborska. Fredde ni vet Magnus är min Fredde. Underbar. Både Magnus och Fredde. Magnus son Carl är Ringos bästis på dagis. De är värstingarna om ni kanske kan tänka er. De är snälla och så men de busar och fajtas och spelar bandy och läser inte och pysslar inte. Aha ja… men det är inte så lätt med barn för Ringo har lärt sig hur han kan manipulera mig och Bingo och Nova säger också ibland att han plutar med underläppen för att få som han vill och sen gör segertecken bakom våra ryggar mot Nova. Jävla unge. Måste lära mig att överlista honom. Tro mig jag kommer att lära mig att överlista min lilla son.

Det kom fram en jättesullig tjej till oss på ICA Esplanad idag. ”Jag vill bara säga att jag tycker så otroligt mycket om dig. Jag är 43 år gammal och läser din blogg och jag tycker verkligen om dig”, sa hon. ”Mamma varför älskar hon dig?”,undrade Ringo när hon gått sin väg. ”Varför älskar du mig?”, frågade jag Ringo. ”För att du är bra på att läsa”, sa Ringo. Nöjer mig med det svaret.

Alright det blir en grön smoothie, lite musli och göra klart min presentation för livsmedelsdagarna i Tylösand imorgon. Godnatt. Och tack för att du kom fram och sa att du tycker om mig det var jättegulligt.

You Might Also Like