Okategoriserade

En härlig dag

Det var kul i Tylösand idag. Alltid kul att röra om lite grann. Vara den där ”friska fläkten”. Jag är väldigt bra på att föreläsa och jag har många ämnen att föreläsa i och plötsligt tyckte jag att det var kul igen! Jag har varit så uttråkad så länge men idag var det verkligen roligt så nu funderar jag på att dra ett mejl till talarforum och se om det finns nån efterfrågan på Katrin Zytomierska. Idag var min frågeställning ”Hur förtjänar man makt hos konsumenten” och det har jag ju verkligen gjort så det var ett bra ämne för mig.

Direkt efter mig var det Stig som är chef på Livsmedelsverket och han var…som en politiker. Väldigt trevlig och charmant men om han gav svar på våra frågorna…nja… Alltså han sa många bra saker det gjorde han. Han sa att livsmedelsverket ska fokusera på alkohol, salt och socker. På tungmetaller i kosttillskott och på listeria och det är ju väldigt bra. Men på matfrågan svarade han inte. Jag frågade rakt ut. Eller jag kanske mera påstod, jag sa ”Stig jag håller dig personligen ansvarig för att barn serveras lättmjölk och margarin i skolor och dagis”, jag sa det på ett skämtsamt sätt och folket skrattade men jag var ju såklart allvarlig i min fråga.

Stig menade på att kvalitén på skolmaten var mycket bättre än vad den varit förr men att problemet ligger i de ”mjuka värdena” som han kallade dem. Dessa är t.ex. att skolbarn får lunchrast klockan tio på morgonen och då i sju minuter. ”Hur bra skulle ni äta om ni fick lunchrast tio på morgonen och då fick sju minuter på att äta lunchen?”, undrade Stig. Jag vet inte vad han fått sin information ifrån men Nova har i alla fall lunch mellan 11.30-12.30 varje dag. Maten är däremot katastrofal. Jag blir alltid helt perplex när hon berättar hur potatisarna är från burk och har en hinna runt sig som är seg och så vidare… Jag borde bli politiker. Jag skulle vilja starta ett parti precis som Gudrun gjort. Det skulle bli ett väldigt bra parti tror jag.

”Coolt att du nu är tjenis med chefen för livsmedelsverket”, sa Bingo just på telefon. ”Ja, jag skulle kunna mejla honom och jag tror att han skulle svara för han gillade mig”, sa jag. Jag borde jobba som hans sidekick, vi skulle utgöra ett perfekt par. Tror jag.

Så kom jag hem till två ljuvliga små barn som byggde lego-kiosk med min mamma och Bella. Så har vi gosat och badat och mormor hade gjort Paolos perlini som kidsen älskar och Rambo med. Han får ju bara lite för det är säkert salt i men han smaskar i sig och gapar som en fågelunge. Väldigt kul! Då sitter jag i soffan och matar en sked rill Ringo och en sked till Rambo. Sån är jag. Oseriös morsa som kör tividinner. Näe, tivikvällsmål.

Så slocknade Rambo prick åtta som vanligt och Ringo ligger i min säng och kollar Rolliepollie och väntar på att jag ska komma och gosa med honom så jag gör det.

Ska bara visa er hur Rambo äääälskar att dyka ner från sängen. Det är ganska gulligt.

You Might Also Like

 • jaja
  5 september, 2014 at 21:32

  ………………………………………..

 • hmm
  5 september, 2014 at 21:58

  *******************************

 • sophia
  5 september, 2014 at 22:32

  Hade nästan gett upp bloggen då det inte gått att kommentera

 • andromeda
  5 september, 2014 at 22:44

  hej Katrin! Tror du ska lägga ner din dröm om att bli politiker, alldeles för mycket ”tjafs” för dig som har dels småbarn, företag och ett hem att sköta, ”glöm,et”! Tiden räcker liksom inte till för att helhetsresultatet ska bli bra.
  Gullig film med Rambo och Bingo!

 • Malin
  5 september, 2014 at 22:45

  Mitt barn (5 år, går i förskoleklass) har lunchrast 10.20 och vid hämtning 16.45 är hon ett hungrigt monster! Vem i hela friden kan äta så tidigt och stå sig hela eftermiddagen?? Fruktstunden på em retar magen mer än det mättar.

 • davve
  6 september, 2014 at 00:16

  Du jobbar på. Bra Katrin.

 • davve
  6 september, 2014 at 00:17

  https://www.youtube.com/watch?v=tkJxanPRUlc

  hhaah älskar denna intervjun med dig och bingo 🙂

  han bara.. Ni lever era liv på nätet instagram och facebook. hur klarar ni det?.. LOL

 • bolle
  6 september, 2014 at 08:03

  Davve; ????

 • Ida
  6 september, 2014 at 08:52

  Lunchen är ofta en timme på skolor men det innebär tyvärr inte att se kan sitta och äta i en timme. Mina små ettor går och äter 10.45 sedan ska alla 40 ta mat (tar tid!) och 11.15 måste vi vara ute ur matsalen då ska alla bord vara torkade osv. Helt galet, blir cirka en kvart dessa barn får äta och oftast hinner de inte en andra portion. Så visst är de mjuka värdena viktiga!

 • katarina furin
  6 september, 2014 at 11:30

  Hej Katrin, Var en av dem som lyssnade på dig på Livsmedelsdagarna. du nämnde flera gånger ”e-ämnen” och indikerade att det var något som man inte vill ha. Jag vill bara i all välmening påpeka att du själv säljer ett s.k e-ämne, guarkärnmjöl. Inget fel i det. Det är en utmärkt produkt. E-ämne eller e-nummer belagda produkter är inte alltid av ondo. E-nr skapades en gång för konsumentens säkerhet och innebär inte alltid att det är farliga eller syntetiska produkter. En produkt som guarkärnmjöl är helt naturlig, men har trots detta ett e-nr (e 412). Om du vill lära dig mer om e-nr och dess möjligheter så är du välkommen att besöka vårt seminarium i Köpenhamn:)
  http://www.alsiano.com/News/Coming-up-Alsiano-Food-Seminar-2014.aspx?Action=1&M=NewsV2&PID=261

 • CONCITA
  6 september, 2014 at 11:32

  ⋱ ⋮ ⋰
  ⋯ ◯ ⋯
  ⋰ ⋮ ⋱
  .✿¸.•*`✿`*•..¸✿¸.•*`✿`*•..¸✿.

 • margareta
  6 september, 2014 at 11:51

  Jaja Stig Orustfjord Livsmedelsverkets generaldirektör
  gillar alla kvinnor säkert även dig Katrin så ring honom du!

 • M
  6 september, 2014 at 17:38

  Vi ska vara glada att vi ens har mat jäkla bortskämda ungar och andra med som klagar….

 • Jonas
  7 september, 2014 at 22:30

  JAG hade röstat! LÄTT! 🙂