Okategoriserade

Ego-veckan börjar nu

Jag kom ut från nya (fantastiska) ICA Esplanad med en orkidé i ena handen och en bukett oreanga rosor i den andra. På min underarm hängde en LÄTT påse med en massa bladgrönt och prosciutto crudo. Jag kände mig nyseparerad. Så som jag tror att den första veckan i ens liv känns efter att man separerat. Alltså den första barnfria veckan man upplevt. Klara färdiga gå nu börjar min ego-vecka. Det betyder att alla är på landet och jag är i stan. Jag kommer inte att klara en hel vecka såklart men tre dagar VET jag att jag kommer att klara och njuta och sen får vi se… Vad jag ska göra? Jag hade tänkt resa bort men jag är så less på sol och strand så jag kommer att hänga hemma själv. Yoga varje morgon. Ta det lugnt efter yogan. Jogga runt Djurgårn. Gå på stan själv. Äta lunch med vänner. Äta middag med vänner. Vara hemma själv. Sortera garderober. Ta ner prylar i källaren. Rensa. Ligga på soffan och se på serier. Träffa vänner utan barn. Jobba lite. Fan vet jag vad jag ska göra men en sak är säker. Jag ska vara spontan. Känner jag för att gå till NK direkt efter yogan så kommer jag liksom bara ta och göra det. Otroligt. Ja men det känns helt otroligt lyxigt att få vara själv hemma i en hel vecka om jag vill. Fem dagar ska jag klara. Det måste jag göra. Men han är ju så liten… Vi får se helt enkelt. Jag ska inte tvinga mig själv från ön bara för att jag kan.

Den gröna smoothien är hotad. Det är sant. Pratade med en extremt påläst vän idag. Bingos syrras man faktiskt. Sjukt påläst och Bingos syrra också i och för sig. De var inte alls lyriska över den gröna boken. Plocka ut godbitarna absolut, sa de men att hälla i sig en massa grön sörja varje dag? Att äta raw food? Det går emot evolutionen sa dem. Jag vill förtydliga att varken jag eller Bingo har haft planer på att sluta äta kött eller börja äta raw food men jag har ändå börjat intressera mig för ämnet och Victoria skriver ju att man ska äta det som man känner sig sugen på och att börjar man dricka de gröna så tappar man lusten på kött och lagad mat. Och alkohol. Har inte märkt det alls än så länge och när jag och Bingo tryckte i oss Gudruns nya korvar idag med ost och chili var det som att vi möttes i delirium. Well done, Gudruns korvar!

Om inte människan hade börjat tillaga maten och fortsatt äta raw food (som schimpansen) hade vi inte levt dubbelt så länge som schimpansen. Mmmmm intressant det här. Och det finns ju en anledning till att människan fortsatt att utvecklas från schimpansen och det är delvis vår utveckling i födan… Att vi började tillaga maten. Jag tror att min slutsats än så länge är att man ska äta kött av kor som ätit gräs, fisk som simmat fritt och som inte är odlad, allt ekologiskt för det förklara Victoria på ett väldigt logiskt sätt och så fokusera på omega tre. Chiafrön och vetegräs. Kokos naturligtvis. Frön och lite nötter. Och smör såklart men inte allt för mycket. Ägg naturligtvis. Och grädde. Men inte mjölk. Ost menar ju Victoria är extremt försurande men jag vet inte om jag köper det argumentet för ost är ju det absolut godaste som finns. Mycket fokus på gurka och vattenmelon för det är alkaliskt. Och linfröolja.

Kan ni ge er in debatten, tack. Jag håller på och försöker skapa den perfekta hälsan som ni kanske märker. Jag är inte alls klar men börjar känna ett sug efter en ny bok: Den perfekta hälsan. Vad tror ni? Jag tror att om jag bara läser på lite mer så kommer jag komma på ett sätt som gör att man aldrig kommer att bli fet, ful eller dö. Eller man kommer nog att leva i 150 år i alla fall. Ha ha ha..

Oj så trött jag blev. Jag ska sova utan att bli väckt en enda gång på hela natten. Åtta och en halv timme ska jag sova. Sen ska jag yoga och sen bara gå runt på stan tror jag. Fast det har jag redan sagt, va? Jag börjar bli tjatig. Och jag har inte ens blivit gammal än. Tänker mig kanske en till unge innan jag blir gammal. Måste jobba hårdare i så fall. Fyra ungar kostar en del. ”Mamma kan du inte köpa den där röda sportbilen igen?”, undrade Ringo idag. Vi lånade en Porsche Panamera för nåt halvår sen som Ringo älskade. Inte lika mycket som jag men han älskade bilen. ”Om jag ska kunna göra det så måste jag jobba så himla mycket och jag vill hellre hänga med dig, Rambo och Nova just nu”, var mitt svar. ”Men kan du inte fråga Babor om han kan köpa den till oss han har jättemycket pengar”, sa Ringo då. Jag ska kolla med min pappa vad han säger om den saken. Förskott på arv kanske?

You Might Also Like

 • Kajsa
  11 augusti, 2014 at 00:30

  Du är mer än välkommen ner till göteborg!;)

 • LOT
  11 augusti, 2014 at 01:30

  Paleo

 • M
  11 augusti, 2014 at 06:00

  Perfekta hälsan? det hänger nog på dina gener! lev och njut av livet i lagom dos..

 • Sigrid
  11 augusti, 2014 at 07:09

  Hej hej!
  Det är inspirerande att du är så engagerad vad gäller den ”perfekta kosten”. Jag har funnit min och älskar den. Ett tips, i all välmening, är att jag tror det är viktigt att du är tydlig i var du står kostmässigt gentemot dina LCHF-anhängare. Risken är väll annars att förvirringen blir stor och trovärdigheten med LCHF sjunker.
  Jag gillar ditt nya gröna jag. Jag är vegan och försöker äta så basiskt som möjligt, det passar mig. Alla måste dock hitta sin väg! Lycka till!

 • JAg
  11 augusti, 2014 at 07:13

  Du är för skön Katrin!!!…

 • bonny
  11 augusti, 2014 at 07:42

  Var har ni fått tag på er barnflicka??

 • bonny
  11 augusti, 2014 at 07:43

  Är redan förvirrad!!!!!!!

 • Nadja
  11 augusti, 2014 at 07:53

  Pernilla Carrier på Carriercarrier är kvinnan du söker! Hon optimerar din kost med kinesologi. Sjukt proffsig!

 • Lotta
  11 augusti, 2014 at 09:48

  Du är ju helt besatt av mat…..

 • Donna
  11 augusti, 2014 at 10:19

  Här har vi Katrin Z som håller på
  att såga ned grenen hon sitter på.
  – Hur menar du?
  Jo, hon har en affärsverksamhet med
  LCHF men nu har hon själv gått över
  till nåt hokuspokus med gröna röror.
  – Skojar du?
  Nej, Jag tror hennes LCHF kunder känner
  att de fått en ordentlig smäll med blomkål
  och selleri rakt i fejset.
  – Vad blir nästa steg?
  Glassdieten! Ät 5 paket GB-glass vanilj om
  dagen. Toppa med riven goudaost.
  – Låter inget vidare.
  Nej, men en modern diet skall innehålla en
  stor portion lidande.
  – Jag avstår…
  Fortsätt du att se ut som en tunna.

 • Donna
  11 augusti, 2014 at 10:23

  Finns det nån evidensbaserad vetenskaplig fakta som visar att
  det hon förmedlar stämmer?

 • Saras
  11 augusti, 2014 at 10:41

  Ja hurra ett till barn! Du verkar vara så duktig och fin med dina barn. Go for it!

 • fellow
  11 augusti, 2014 at 11:17

  Den perfekta hälsan är du nog inte rätt person att skriva om. Sen ska man börja följa vad kroppen är sugen på EFTER att man har avgiftats med frukt och grönsaker, nötter och frön. Och det tar några månader (i vissa fall kan det dröja upp till 2 ÅR). Det är inte lätt att följa en rå diet, och enligt mig så är det heller inte helt nödvändigt att köra 100% raw. Jag föredrar 75% och då juica massor för att hinna få i sig alla kalorier man behöver för dagen, och resten kokt eller ugnstekt mat (absolut inte stekt eller grillad). Håll nere på saltet är superviktigt, tog 3 månader helt saltfria och shit vilken skillnad i kroppen. Den blev helt lugn, helt obeskrivligt. Och den optimala hälsan får du genom att utesluta alla kött, mejeri, gluten, alkohol, kaffe, fast food, processad mat. Skitjobbigt i början, men senare är allt det där ett minne blott. Och läste nyligen att dom bästa att äta VARJE dag för att förebygga och hindra cancer är vitlök, radiccio (röd) sallad, och spenat. Sen endive sallad och roman, broccoli, grönkål. Inte så mycket av dom goa grönsakerna som dom flesta äter som gurka, tomat, morötter isbergssallad. Folk måste verkligen vakna upp och lära sig om vad som verkligen är bra näring för kroppen, om dom vill ha optimal hälsa då..

 • Lizz
  11 augusti, 2014 at 11:42

  Sigrid-Bonny, det där tycker jag låter konstigt. Jag äter LCHF sen flera år. Det var Katrin som fick mig intresserad. Men det är förstås inte viktigt för mig att K ”är tydlig med var hon står kostmässigt” Katrin får äta bara godis om hon vill, jag äter LCHF för att det fungerar. Katrin säljer LCHF varor det innebär inte att hon måste äta det. Varför blir man förvirrad av vad någon annan äter?

 • toy
  11 augusti, 2014 at 11:48

  @Donna, så du anser att om Katrin förespråkar en diet på glass så kommer du att följa hennes råd? Du tänker inte själv, du gör bara som Katrin?

 • Bu
  11 augusti, 2014 at 12:36

  Försöker komma på ett sätt att förklara vad Sigrid menar för Lizz som inte förstår, men det är liksom redan så uppenbart förklarat. Känns som det är överflödigt att förtydliga.. 😀

 • Bu
  11 augusti, 2014 at 12:38

  Var i texten säger hon det?

 • My
  11 augusti, 2014 at 12:58

  WORD!

 • My
  11 augusti, 2014 at 12:59

  Ja vart säger hon det? Snarare säger hon väl tvärtom.. Hon KAN tänka själv. 😉

 • Anna
  11 augusti, 2014 at 13:10

  Har du sett en film som heter Underkastelsen?
  Apropå leva länge:)

 • Sofie
  11 augusti, 2014 at 14:48

  Hej Katrin!
  Jag är så sjukt jävla nyfiken på vad du har i den där gröna super drinken du skriver om väldigt ofta! Kan du skriva ut receptet? Jag vill verkligen prova den 🙂

 • leila
  11 augusti, 2014 at 20:49

  Till att börja med så kan vi ju göra klart att människan inte har utvecklats ifrån apan. Bara att påstå något sådant visar ju att dom tydligen inte är sååå pålästa.

  Om du fortfarande tror att människan härstammar i från apan och är sist i ledet, så får du gärna förklara varför vi fortfarande har apor och schimpanser mfl?! Är dessa defekta apor som aldrig blev människor?

 • Åsa
  12 augusti, 2014 at 06:58

  Jag har också blivit lyrisk inför gröna smoothies och köpte JJs bok, och sedan lite skeptisk. Aurveda, som jag tycker har många vettiga idéer, är emot gröna smoothies. Inte bra med så mycket rått och blanda ingredienser sådär tror jag är huvudargumentet. Ser fram mot att läsa vad du kommer fram till med tiden!

 • Cecilia
  16 augusti, 2014 at 12:48

  Hej Katrin

  Jag har nu kört på en version av vegansk 80/10/10 kost i 2 veckor. Och jag VET att jag aldrig kommer gå tillbaka till något annat för det har varit det bästa jag någonsin testat. Det är inte en diet, det är en livsstil. Jag tror ju inte det är för vem som helst att plötsligt bli vegan över en natt. Själv har jag pga etiska skäl varit vegetarian till och från i 8 år, så för mig var inte steget särskilt stort.

  Enligt riktigt 80/10/10 diet (80% kolhydrater, 10% fett och 10% proteiner) är det bara raw food som gäller, men jag äter tillagad mat till middag varje dag. Det bästa med denna livsstil är att det är INGEN KALORIBEGRÄNSNING! Jag har testat varenda jävla diet tidigare och haft sånt sjukt sötsug och försökt hålla mig under mina 1300 kalorier. Varje dag har varit en jävla kamp för att inte äta choklad, glass och kakor. Men sedan dag 1 har jag inte ens tänkt att jag vill ha choklad. Nu äter jag ca 3000 kalorier om dagen och jag ser till att äta en varierad vegankost så jag får i mig alla näringsämnen och vitaminer.

  Som sagt, detta är inte för alla. Det är en stor omställning för vissa, men inte för mig 🙂 Alla kommer ha olika åsikter om detta och det är bara vilka källor du väljer att tro på. Lycka till med allt!