Okategoriserade

Dra mig baklänges

Okej den här dagen verkar inte bli bättre direkt. Öppnar just ett brev från Trygg-Hansa. Först reagerar jag på brevet eftersom jag inte tecknat någon försäkring hos denna leverantör men sen påminns jag snabbt av att Trygg-Hansa lägger extrema mängder pengar på att bombardera folk med sin skitreklam och att de ännu inte kommit på att de som alla andra kan göra det via mejl utan dessa ägnar sig fortfarande åt att första miljön, irritera mig, tvinga mig att lägga tid på att gå ner till pappersinsamlingen med alla deras papper och intressant nog inte heller bryr sig om att det inte är ok att skicka ut skit till mig när jag inte har bett om det. Den här gången är det inte inte ”Trygga firman” eller vad de kallar det för (då jag har tre företag blir det alltid tre kuvert med samma sak i), den här gången skriver Trygg-Hansa till mig att jag HAR tecknat en Gravidförsäkring hos dem för 0 kr. Intressant tänker jag och undrar hur långt ett företag egentligen kan gå utan att känna skam. 1. Jag skulle aldrig teckna en gravidförsäkring 2. Jag skulle aldrig teckna en försäkring hos Trygg-Hansa 3. Livet har lärt mig att det inte finns något som kostar 0 kronor så jag börjar bläddra i högen av papper som Trygg-Hansa valt att skicka ut till mig. Redan på blad två står det att jag ska betala 1 195 kr. Detta för att försäkra mig mot ett barn med Down syndrom. Det står så. Citat ”ersättning för vissa medfödda sjukdomar t.ex Down syndrom” slut på citat. Föder jag ett barn med DS så får jag 500 000 från Trygg-Hansa. Nej tack jag klarar mig bra utan tackar så mycket.

Jag anstränger mig för att klura ut om jag vid något svagt tillfälle råkat tacka ”ja” till en gravidförsäkring för 0 kr hos Trygg-Hansa…Kan jag ha blivit hjärntvättad av någon manisk säljare på Arlanda mån tro? Har jag laddat ner någon app som tvingat på mig detta? Kanske. I så fall har jag inte märkt det och det gör saken ännu värre. Vad kostar det egentligen att skicka ut detta tänker jag? Tre A4 sidor i fyrfärg, tjockt papper, en folder,  kuvert, porto, 20 spänn blir det lätt. Hur stort utskick på ofrivilliga mottagare? 5000 i ett smäck? 100 000 kr rätt ner i papperskorgen…kanske. Trist är det i alla fall. Framför allt jävligt irriterande.

 

You Might Also Like

 • Nina
  24 juli, 2013 at 14:13

  Kanske därför som deras försäkringar är så dyra : ( jag betalar nu 443 kr per mån för mina två Barn. Visst att den verkar vara toppen om något händer men det Måste väl finnas en liknade men billigare? Svårt att sätta ett pris på något som rör ens barn…
  Tips på en bra försäkring som inte kostar typ 5000 kr per år.

 • Cat
  24 juli, 2013 at 15:28

  Jag betalar ungefär samma summa för mina båda söner….

 • Anna
  24 juli, 2013 at 15:39

  Babygruppens gravidapp har trygg hansa reklam överallt där man lätt kan råka trycka på knappen ” teckna gratis gravidförsäkring”. Kan kanske vara det som du råkat göra? Var väldigt nära att råka göra samma sak

 • Maja
  24 juli, 2013 at 15:47

  Finns ett företag som heter Reklamfritt.se där går det att NIX registrera sig för att slippa pappersbaserad direktreklam. Det är gratis

 • Smile
  24 juli, 2013 at 16:50

  Bästa försäkringen är att stoppa in pengarna på ett sparkonto och spara dom om något skulle hända. Du får ändå aldrig igen pengar om något händer. Någon tusenlapp kanske. Blir barnet handikappat får du betala all utrustning för dom pengarna du får ut från försäkringen. Kommunen kollar först upp om ni har fått ut pengar innan dom går in och hjälper till.

 • Ninni
  24 juli, 2013 at 16:55

  Retar mig på Trygg Hansas formulering: ”medfödda sjukdomar”,DS är ingen sjukdom! Det blir inga barnförsäkringar hos dem inte!!

 • Camilla
  24 juli, 2013 at 17:15

  Jag har Lärarförsäkringar (via facket) det kostar 125kr/mån för samtliga barn i familjen, alltså inte per barn. Sen kan man teckna ytterligare ett skydd om man vill. Hade Länsförsäkringar innan och till och med dem anser att Lärarförsäkringar är bättre än deras försäkring. Fast du måste ju dock vara lärare för att ha den såklart!

 • Cat
  24 juli, 2013 at 18:04

  Självklart ska barn vara försäkrade oavsett pengar på kontot. Idiotiskt annars.

 • Sandra
  24 juli, 2013 at 18:36

  Trygg Hansa skickade ut en liknande grej till min styvpappa, fast då handlade det om en faktura han inte hade betalat för sin bilförsäkring som dom påstod att han hade tecknat hos dom. Han fick med en inbetalningslapp men eftersom han hade bilen försäkrad hos andra slängde han den bara.. Hade det varit jag hade jag ringt och skällt som fan.. Trygg Hansa är dumma i huvudet..

 • Fredrik Asp
  24 juli, 2013 at 19:21

  Trygg Hansa har den absolut bästa barnförsäkringen på marknaden!! Har haft nytta med den flera gånger!! Och jag arbetar inte där! Kan man inte betala som jag 3000kr för den högsta försäkringen men man betalar lätt 5000kr på bilen!!! Vem är mest värd????

 • Malinka
  24 juli, 2013 at 19:22

  Om nått händer med barnet första veckan då? Hur mkt pengar har du hunnit spara då? Förstår mig inte på den logiken. Arbetat på djursjukhus och hör samma sak från djurägare, men när deras älskling tidigt blir sjuk eller skadad står de där med en räkning på 30 tusen och ångrar sig. Känns onödigt när det finns försäkringar som faktiskt ”lindrar fallet” när nått väl händer.
  Och ja jag vet att man inte alltid får ut så mkt man vill men i de allra flesta fall funkar det väldigt bra.

 • isolde
  24 juli, 2013 at 19:42

  Bra skrivet!

 • Maria
  24 juli, 2013 at 19:59

  DS är väl klassat som handikapp

 • Nina
  24 juli, 2013 at 20:11

  Självklart kan man betala 5000 kr för barnen men min fråga var om någon visste någon annan likvärdig försäkring för en lite mindre penning. Trygg hansa lever ju på ett rykte om den bästa barnförsäkringen, visst att den verkar bra men andra kan ju inte vara så mycket sämre!?’

 • Krister
  24 juli, 2013 at 20:21

  http://bankforsakring.konsumenternas.se/forsakring/barn/barnforsakring/jamfor-barnforsakring/

  Den ENDA opartiska jämförelsesajten.

  Är 100 % oberoende och är ett samarbete mellan
  Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas försäkringsbyrå.

 • A
  24 juli, 2013 at 20:47

  Varför skulle du inte teckna gravidförsäkring undrar jag…

 • Fredrik Asp
  24 juli, 2013 at 20:49

  Finns bara två försäkringar som är bra för barn det är Trygg hansa och skandia resten är skit!!! Kolla konsumenternasförsäkringbyrå! Dom är oberoende!!!

 • Fredrik Asp
  24 juli, 2013 at 20:50

  Finns inte en bank som är oberoende!!! Och bankförsäkringar för barn är skit!!! Har jobbat med detta!!!

 • Fredrik Asp
  24 juli, 2013 at 20:53

  Fel det är bara Konsumenternas försäkringsbyrå. Som är oberoende när det gäller barn försäkringar!!!

 • Cat
  24 juli, 2013 at 21:58

  Japp, klassas som ett funktionshinder, ej sjukdom.

 • Sofie
  24 juli, 2013 at 22:02

  Fast det stämmer inte. Min syster tog utökad gravidförsäkring, födde i v 23 och fick ca 6000 kr i månaden så länge barnet var på sjukhus plus några andra engångsbelopp för olika saker. Om dom inte fått det hade dom inte haft råd att vara hemma från jobbet båda två hela neo tiden. Jag har oxå tagit den försäkringen nu, sjukt bra! Hos Folksam, dessutom får man då försäkra barnet utan problem sen, vilket man inte får med en prematur annars.

 • Py
  24 juli, 2013 at 22:02

  Men du, nu är det ju så att det faktiskt är skillnad på djur och barn.Om du har en oförsäkrad lite valp och något händer så kostar det dig massor
  Om du har ett oförsäkrat barn som råkar ut för något, så har du ”fri” sjukvård. Så den jämförelsen var inte så bra

 • Erik
  24 juli, 2013 at 23:31

  ”Jag skulle aldrig teckna en gravidförsäkring ”

  Du vill ofta framställa dig själv som en smart framgångsrik kvinna i sina bästa år som är på tå. Varför en sådan urbota dum ståndpunkt då? Händer något så står du där med byxorna nere och tro mig, resonemanget ”men det händer ju inte mig/oss” kan du lägga åt sidan. När du minst anar det….

 • R
  25 juli, 2013 at 10:49

  Undrar vad hjälper det att ha gravid försäkring? Händer något, fixar pengarna från försäkringen situationen??

 • Ciss
  25 juli, 2013 at 11:07

  Ja, pengarna från försäkringen fixar situationen. Tecknade ingen försäkring med första barnet, gjorde det med andra när graviditeten började med blödningar. Ganska vanligt men pga det så råkade jag ut för tidig vattenavgång och 5 veckor innan fl och 3 veckor efter på sjukhus är inte gratis kan jag tala om. Då satt 13000 kr i ersättning fint 😀 så jag är ganska glad att ha lagt 1200 kr (engångssumma) hos trygghansa på gravidförsäkring. Helt meningslöst är det inte.

 • R
  25 juli, 2013 at 11:25

  Inte precis så jag menade. Försäkringen betalade din sjukhus räkning, inte mer, inte mindre, beror på hur man ser på saken.

 • Prematur mamma
  25 juli, 2013 at 14:29

  Hej
  Efter att Trygghansa inte ville ge min son en barnförsäkring eftersom han var född v 30+6 och då har fått massa extra kontroller som är obligatoriska på prematurfödda som inte vissade något. Han är nu 14 månader och har inga tecken alls på att han var född förtidigt…redan vid 10 mån var han ifatt med vikt och längd.
  Han fick utan tvekan en barnförsäkring på Folksam.
  Så när min barnförsäkring på trygghansa går ut (vid 25 år) så kan jag lova att jag kommer bytta till Folksam samma dag.

 • Fredrik Asp
  25 juli, 2013 at 16:18

  Helt rätt jag glömde skandia!!

 • Lotta
  25 juli, 2013 at 20:55

  Trygg Hansa är mig vererligen ett av få försäkringsbolag där gravid/barnförsäkringen övergår automatiskt i en vuxenförsäkring någon gång i 20-årsåldern. Om barnet drabbas av sjukdom under uppväxten, tex diabetes, så blir det annars väldigt svårt för hen att försäkra sig mot sjukdom. Klart att sjukvården är gratis, men försäkringen täcker ju även mediciner och förlorad arbetsinkomst… Viktigt att tänka på när man väljer att försäkra/inte försäkra.

 • Ciss
  25 juli, 2013 at 22:43

  200 kr per dygn fick vi från trygghansa och att vårdas på sjukhus 80 kr dygn, så nog var det lite mer. Trygghansa var det enda försäkringsbolag som ersatte vid just sjukhusvistelse.

  Men de har nog ”mindre bra”

 • Ciss
  25 juli, 2013 at 22:50

  Det löste min situation iallafall. Men pengar kan ju tyvärr inte lösa allt.

 • Fredrik Asp
  26 juli, 2013 at 16:42

  Finns ingen fack försäkring som är heltäckande!! Tror du att 125kr för alla barnen skulle vara en bra försäkring???

 • Fredrik Asp
  26 juli, 2013 at 16:45

  Läs villkoren så ska du se att det är en skit försäkring. tex 7dagars karens om du ligger på sjukhus mm mm

 • Therese
  29 juli, 2013 at 12:28

  För det första, varför skulle Trygg Hansa gå in o fylla i ett formulär för att teckna en gravidförsäkring åt dig utan din vetskap? Makes no sense.
  Och visst, himla dumt att skicka ut massa papper men vad gör man om man inte har folks mailadress?

  För det tredje, så urbota dumt o sitta o säga att man inte tänker ha en barnförsäkring. Visst, sjukvården är gratis i Sverige, men vad händer om ett barn drabbas av en sjukdom eller ett olycksfall som innebär att man aldrig kan komma ut i arbetslivet? Från försäkringskassan får man då det allra lägsta, då man inte har en inkomst att basera beloppet på. Tror det ligger på runt 6000-8000kr/månaden. O detta ska ditt barn klara sig på… Lycka till.
  Blir du beviljad vårdbidrag ifrån försäkringskassan för att vara hemma med ditt barn får du även 8000kr/månaden till från TH.
  Blir även så himla less på folk som tror att gruppförsäkringar/fackförsäkringar är lika bra som en individuell försäkring + att de är mycket billigare.
  Uttrycket ”för bra för att vara sant” stämmer väl in här.

 • Kajsa
  30 juli, 2013 at 12:16

  Precis! Vår son föddes i vecka 25, då var gravidförsäkring bra att ha, vi fick 200kr om dagen+ plus pengar från fösäkringskassan (Tillfällig föräldra penning)

 • Lol
  15 maj, 2014 at 11:43

  Nog för att jag visste att du var korkad Zytometwerska. Men såhär korkad?

  Gravidförsäkring bas är gratis. Tro det eller ej. Går dock att lägga till saker. Men bolagets syfte är att du ska stanna kvar och köpa barnförsäkring. Vilket är frivilligt att göra, dvs frivilligt att stanna kvar eller skaffa alls.

  Vi hade gravidförsäkring hos trygg hansa. Kostade inte ett jota. Tjejen sprack lite vid förlossningen och fick automatiskt ett antal tusen för det. Utan att ha betalat en krona för försäkringen. Vi gick sedan inte vidare med trygg hansa utan kör Folksams barnförsäkring eftersom den är bättre om man jämför noga. Beloppen kan se lägre ut men oftast får man ett grundbelopp plus en procent av de antal prisbasbelopp man valt. Vi maxade försäkringen.

 • Tommy
  13 september, 2014 at 10:27

  Folksam för en falsk marknadsföring när de upplyser om att s.k. ”medlemsförsäkringar” för barn kan tecknas utan hälsoprövning. I ett senare skede när något inträffar kan de alltid säga att detta varit innan försäkringen tecknades och då gäller inte försäkringen.
  Då är det upp till försäkringstagaren (föräldern) att bevisa att så inte var fallet. Hade däremot en hälsodeklaration gjorts av Folksam vid tecknandet och att den visar att barnet var fullt frisk då, så blir det ju svårt för Folksam att föra sin talan även i en domstol.
  Oseriösa försäkringsbolag där man kan teckna sjukdomsförsäkringar utan hälsoprövning ger bara försäkringstagaren en falsk trygghet och säkerhet.