Okategoriserade

Den jobbigaste helgen är över

Jag har väldigt svårt att tacka nej till saker. Jag tror att jag har blivit uppfostrad på det sättet för annars kan jag inte fatta var jag har fått det ifrån? Det blir ju liksom aldrig bra när man har för mycket som man ska hinna med men det är väl för att jag är en optimist. När jag sitter där vid datorn på jobbet och tackar ja till saker om tre veckor så känns det så rätt. När tiden väl kommer för att allt det där som ska hinnas med så ångrar jag mig. Med barn är allt dessutom ännu värre att genomföra. Men det verkar jag aldrig lära mig. Jag verkar fortfarande tro att det går fina fisken att ha julbasar hos Nova på förmiddagen, släktkalas på eftermiddagen och middag på kvällen och faktiskt njuta av alltsamman. Att sen fortsätta dagen efter med brunch på lokal och sen släktmiddag igen och så några deadlines till måndag morgon och fortfarande njuta av allt samman?! Jag är dum i huvudet jag erkänner och Bingo får rätt. Mitt nyårslöfte är att lära mig att tacka nej. Det är inte första gången som jag lovar mig själv och andra att lära mig detta och jag misstänker att jag inte kommer att lära mig det i alla fall men jag ska försöka ännu mer.

Min exman led av samma problem. En gång fick en terapeut honom att klippa ut en rund cirkel i rött och klistra på sin dator. Varje gång som någon frågade om något eller när han fick jobbförfrågan som han egentligen visste att han inte skulle hinna med utan att kompromissa bort något viktigare så skulle han se på den röda cirkeln och säga ”nej”. Jag funderar på att sätta upp en röd cirkel på min dator.

Jag pratade med en väninna om det här med logistiken också. Hur det egentligen kommer sig att det är tjejen som tvingas sköta logistiken i familjen. Hon var så kul när hon berättade för mig att hon numera blir galen av att höra sitt namn och att hon fått ett utbrott på sin man där hon skrek rakt ut ”Sluuuuuuta säga mitt namn!”, skrek hon. ”Det är förbjudet för dig att säga mitt namn”. Jag förstår henne. Det räcker faktiskt med att man som tjej ska bestämma över sig själv, barn nummer ett och barn nummer två. Man klarar inte av att bestämma över en man också. I lördags klädde jag på mig själv, jag fönade mitt hår, sminkade mig och allt det där som då skulle hålla tre middagar och en hel dag. Sen gjorde jag allt kring Ringo eftersom Nova och Bingo var och tränade. När de kom hem bad Nova mig om hjälp med klädval och allt runt henne och det kan jag såklart inte säga något om. Men när Bingo plötsligt kommer ut ur sovrummet och frågar vad han han ska ha på sig så fick jag ett mindre psykbryt kan jag säga. Då började Bingo köra en teaterföreställning för Nova där han härmade mig och hur sur jag är. ”Kolla Nova jag heter Katrin och jag har svalt en citron”, gick han runt och larvade sig så att Nova höll på att skratta på sig.

Min pappa höll alltid på så där med min mamma minns jag. Historien återspelar sig och det är ju smått obehagligt kan jag tycka. Det är inte bara på den här punkten som Bingo är lik min pappa. Är det vanligt att man faller för killar som är lik sin pappa? Jag tror det. Jag undrar hur det kommer sig.

Jag fryser ihjäl. Vi har satt upp värmeelement hemma trots att jag fått veta att de är farliga. Vi har inget val för jag tror att det är farligare att frysa hela tiden. Snart åker vi till LA och Hawaii och då ska vi inte frysa på några veckor. Jag ska njuta av tiden där. Ja ja, nu ska jag lägga mig i sängen och sova. Vår vörtmix är sagolik och nu har jag fått feedback på den från lite alla möjliga och det är otroligt vad god den blivit. Imorgon ska jag göra vörtmixar hela dagen. Fram till den 16:e december kan man köpa den hos oss och sen är det slut. Passa på!

20121209-213647.jpg

Den här bilden är från i lördags. Den är väldigt kul tycker jag eftersom den tydligt visar hur kul Bingo alltid är. Inga citroner här inte. Här ser man hur han sjunger för min släkt. Farmor fyller 89 år och det firades med anka. I vår familj är vi galna i anka.

20121209-213701.jpg

När jag kom hem lördag natt var jag fortfarande ganska så välbevarad. Bra produkter och smink. Vad? Shu Uemura och Mac.

20121209-213714.jpg

Här njuter min pappa och min farbror av mitt vörbröd. Hemma hos Monika. Hanucka.

20121209-213808.jpg

Ringos favorit är min kusin Patrik. Ringo älskar Patrik. Och Patrik älskar Ringo. Det är så kul tycker jag.

You Might Also Like

 • camilla
  9 december, 2012 at 21:43

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Heddi
  9 december, 2012 at 21:46

  Kolla gärna in min nya modelbilder på min modeblogg på heddi.se. Jag har sedan 4 månader tillbaka fått enormt många besökare och det uppskattar jag givetvis. Fortsätt besöka min blogg. tack
  mvh Heddi

 • J
  9 december, 2012 at 22:05

  Hej K! Oj vad lik Ringo vart kusinen å du lik din farmor, fint! Kul att d går så bra m dina produkter, grattis :). Har tyvärr dåligt koll på LCHF, men många i min närhet som kör det! Hade först tänkt att fråga dig lite mer om det då jag träffade på dig för ett tag sedan men ville ej ”flyga på dig” – tack dock f bilderna du tog på mig å Isabel :). Må gott! /Mvh J

 • Tinkerbell
  9 december, 2012 at 22:20

  Vilka jävla modellbilder?? Du behöver mediciiin!

 • Tinkerbell
  9 december, 2012 at 22:21

  Jag tror Camilla och Heddi är samma person.

 • Heddi
  9 december, 2012 at 22:35

  Är du blind mska. kolla min blogg där finns modelbilder. Bli inte förvånad om Tyra Banks kontaktar mig. Snälla sluta vara så avundsjuk. bling bling

 • Fillers by Anna
  9 december, 2012 at 22:47

  Bra skrivet om att inte kunna säga nej! Hoppas du kan ändra lite på dig, man mår bättre om an hinner njuta av allt man gör också. Känner väl igen mig i det du skriver!

 • evvo
  9 december, 2012 at 23:05

  Efter allt tjat från dig..så har jag nu varit in o kollat din blogg…Och jag tycker så här : Hur kul är det att se en massa bilder som du tagit på dig själv i hallen/på balkongen?? Varken kul eller inspirerande…Skulle bli hemskt förvånad om Tyra B skulle kontakta dig..i så fall är hon dement eller har blivit blind…Ta och rikta in din ”karriär” på en annan bana, för på det här sättet lär du varken bli känd eller rik..för det är väl det du hoppas på??
  Mvh Eva
  Ps. De som behöver göra reklam för sig i andras bloggar, visar endast att man misslyckats själv med sin marknadsföring/är totalt ointressanta för andra än sig själv.

 • jessica
  9 december, 2012 at 23:07

  jag skrattade ihjäl mig när jag läste om det här med logistiken också. Precis sådan är min kille! Som ett barn..

  skrattande läste jag högt för honom men då säger han att om han inte frågar mig så klagar jag bara på vad han har på sig….då fastnade skrattet i halsen så att säga….

  Är det så för er också?? snälla säg att det är så och inte är mitt fel att jag tar på mig att bestämma allting för mitt kontrollbehov….

 • Annie
  9 december, 2012 at 23:22

  Har kollat in på din blogg. Det räckte med en gång. För att besöka en blogg flera gånger måste personen ifråga ha ”DET”. Något du saknar tyvärr!

 • Chris
  9 december, 2012 at 23:27

  Du är en ren kopia av din farmor – grattis!

 • Heddi
  9 december, 2012 at 23:38

  Jag tror du gick in på fel blogg?! Gå in på heddi.se eller klicka på mitt namn så kommer du rätt.
  heddi

 • Tinkerbell
  9 december, 2012 at 23:41

  Ha ha ha….:D Avundsjuk – ungefär som att ha Ove Sundberg anklaga en för avundsjuka LOL
  Men ärligt, jag kan inte se några modellbilder. Bara bilder du tar på dig själv på toaletten med din telefon. Är det de du menar? 😀 Men du går alltså omkring och tycker att de är fina och hoppas att Tyra Banks ska surfa in och tycka att du är så vacker att hon kontaktar dig. Äee…det är faktiskt inte ens roligt. Det är så patetiskt att man faktiskt blir lite ledsen.
  Du kanske inte har ett så innehållsrikt liv, men du kan ju tex ta en kurs eller lära dig ett språk eller något?

 • A
  9 december, 2012 at 23:44

  Alltså mår du verkligen ok?

 • Anna
  10 december, 2012 at 06:00

  Det tror jag också.

 • Louise
  10 december, 2012 at 08:12

  Härligt inlägg, hög igenkänningsfaktor!:)

 • Dino
  10 december, 2012 at 08:46

  Lägg in ”SÄG NEJ” som bakgrundsbild på telefonen och som skärmsläckare på datorn. Eller skriv det på handen med tuschpenna. Det funkar på mig när jag är i ”säg ja till allt”-perioder…

 • Sandra
  10 december, 2012 at 08:52

  Det är typiskt kvinnligt 🙂 Visst ni kan gnälla på det och tycka det ör jobbigt att det är ni/vi som måste sköta logisiken och se till att saker och ting blir gjort. Men kanske dags att erkänna att det är nog ännu jobbigare att lämna ifrån sig den kontrollen/ makten och få stå ut med att saker inte blir gjorda på vårt sätt utan på killens sätt 🙂 Jag kan i alla fall inte tänka mig att lämna ifrån mig rollen som projektledare för familjen oavsett hur krävande det är ibland 🙂

 • anonym
  10 december, 2012 at 10:56

  Om killen är kapabel att laga mat värt namnet så…

 • Teddie
  10 december, 2012 at 12:28

  En tant som poserarpå en ful betongbalkong i förorten… Inget att avundas. Visst har du en snygg kropp Heddi men utseende är inte allt. Du verkar pantad och bryt dig inte ett smack om dina barn. Hur kul tror du dina barn tycker det är när du står och åmar dig. Hur många timmar lägger du ner på att byta om? Tid du kan lägga på dina barn? Dessutom är bloggen skittråkig. Handlarbara om dig och du är verkligen inte intressant. Du är för gammal för Tyra. Du ser äldre ut än vad du är!

 • Karin
  10 december, 2012 at 14:01

  Hejsan Katrin,
  För 2 veckor sen bestämde jag mig för att bli smal, en gång för alla. Har 13 envisa kilon som jag aldrig blir av med! Köpte din bok och läste hela från pärm till pärm, samtidigt som jag garvade helhjärtat! Boken är skriven på ett fantastiskt sätt som passar och inspirerar mig, mer än vad något annat någonsin gjort!
  Jag körde igång förra måndagen, och har nu under min första vecka följt ditt schema slaviskt, och idag vägde jag in mig. På en vecka har jag gått ner 2,1kg!!! Jag är så jäkla glad!! Tack Katrin, du är ett geni! Jag räknar att vara en snygg,smal milf i slutet av februari =)
  Kram på dig

 • Pernilla
  10 december, 2012 at 14:45

  Jag har inte så stor uppfattning om din blogg är bra eller inte. Har så att säga inte orkat plöja igenom den sida för sida. Men en sak är säker och det är att du är en jättevacker tjej Heddi. Såklart att pöbeln här är avis så det stänker om det. Ha, ha, ha det kan inte bli mer uppenbart.

 • >Emma
  10 december, 2012 at 15:27

  jag med!!!

 • >Emma
  10 december, 2012 at 15:29

  hahaaha dökul konversation!!!

 • Katrin Z
  10 december, 2012 at 16:57

  Jag hoppas att hela din familj går… Håll barnen hårt i handen din vidriga polack hora!

 • Yahel
  10 december, 2012 at 20:24

  Alltså fan vad folk är elaka! Helt otroligt. Alla är vi olika och jag tycker du verkar vara en glad tjej som brinner för kläder och mode! Man blev glad av dig på något sätt! Och jag tycker du ska fortsätta med det du gör? Kan hålla med om att folk verkar avundsjuka. Varför skriver man annars så elaka saker som dom gör? Jag förstår verkligen inte. Bra att du har drömmar, och jätte roligt att du börjar få så många besökare. GO for it girl! Sen att jag kanske inte gillar allt men VEM FAN är jag? Haha bry dig inte om dessa marhoppor som ba MÅÅÅÅÅSTE spy galla över dig? Jag tycker du är bra! Folk har Inge liv. Synd. Patetiskt att klanka ner på någon man inte känner.. Hur i fAsiken är folk uppfostrade? Hua!

 • Heddi
  10 december, 2012 at 23:44

  Hej jag heter Heddi och driver en av sveriges snabbast växande modebloggar för att jag är så vacker, sexig, inteligent och ärlig!
  Behöver du inspiration om hur fint jag bär upp kläderna så kan du få nyttiga tips. klicka in hos heddi.se

 • Iza
  11 december, 2012 at 08:18

  Absolut !!

 • Iza
  11 december, 2012 at 08:21

  Hej heddi ;(

 • Iza
  11 december, 2012 at 08:24

  Men hennes blogg är hemsk… Att ta bilder på sig själv i mobilen på dass på ful förorts balkong o i ett vardagsrum med barnen klängandes, det är löjligt att en äldre tjej beter sig som en fjortis. Kritiken här är relevant med tanke på att hon spammar Katrins blogg, vem vill ha hennes skitinlägg här?!

 • Yahel
  11 december, 2012 at 14:44

  Så det är alltså inte okej att alla människor är olika så länge man inte sårar/gör illa någon! Känner ni er kränkta eller dylikt? Inte konstigt att det blir krig! Såfort någon är annorlunda och dessutom stolt så ska hon få äta skit? Människor.. Hur gör djur? Schimpanser beter sig fan bättre.. Usch

 • Stina
  15 december, 2012 at 17:27

  Hej Katrin! Vill bara säga att du är så fantastiskt vacker och har inspirerat mig till att gå ner i vikt. Det enda är att jag tycker bara jag blir större och större. Försöker med allt, tränar, äter och bara njuta av vardagen. Men jag blir verkligen inte smalare. Vet inte vad jag gör fel. Önskar jag kunde bli smal för en gångs skull. Har typ varit överviktig hela mitt liv! Har du några tips på vad jag kan göra för att bli fin och smal så att jag slipper skämmas varje gång jag visar mig ute?

  Kram, Stina