Okategoriserade

De kallar mig hetsboll

Jag tänkte att ni ska få lära känna mig riktigt väl ikväll. Jag ska berätta vad jag ska göra de närmaste dagarna och vad jag har för marginal på saker och ting. Så här ser hela mitt liv ut och jag lyckas alltid att få till det. När jag försöker att se objektivt på mig själv så tror jag att jag är en person som konstant är ute efter adrenalinkickar och det kanske är så vad vet jag. Is i magen är tydligen också något som jag uppskattar.

I fredags köpte jag en resa till Thailand. Jag kom då på att det var läge att fixa pass till Rambo. Jag gick ut på pass-sidan för att få mig en rejäl käftsmäll. Den första tiden jag fick för att göra pass var den 19:e mars. Ok, inte möjligt. Så jag ringde till passenheten dvs polisen. Satt i kö i nästan en timme för att sen komma fram till en poliskvinna som bekräftade att så var fallet. ”Okej, du måste hjälpa mig för jag har köpt en resa till den 27:e februari så jag MÅSTE hinna fixa ett pass åt min bebis innan det”, vädjade jag med min lenaste stämma. ”Jag ska göra ett undantag sa kvinnan”, och började genast knappa på sitt tangentbord. Och här ska ni lära er den första läxan. Eftersom jag utser mig själv till lärare/proffs i att få som jag vill. Och det nu. Om man visar sig desperat och vädjar till en människa utan att ge sig utan bara bli mer och mer desperat ju längre samtalet fortlöper så får man ofta hjälp till slut. Jag fick en tid att göra pass i Norrtälje(!!) den 12:e februari. Perfekt! Fast plötsligt säger poliskvinnan ”Du kan inte få ett pass till det här barnet för han har inget efternamn ännu”. Ehhhh what?! Come again??

Det visar sig att det är upp till mig och Bingo att gå till XXX och bevisa att Bingo är Rambos pappa och att han ska få heta Rimér. SEN kan vi göra pass till barnet. Okej, nu börjar jag svettas. Kvinnan låter mig behålla den tid som typ inte existerar egentligen och jag ringer skatteverket för att se hur många dagar de behöver för att registrera hans efternamn. Efter en dryg timme i telefonkö får jag veta att det går på momangen när de fått in papperna från XXX, men att det är bäst om jag ringer för att kontrollera att de fått in papperna. Men gissa om jag kommer att ringa?! Läxa nummer två: Inget händer någonsin om man inte ringer och ringer och ringer och ringer. Man ska aldrig någonsin lita på någon som säger ”Då gör jag det” för det är ingen som gör något. Om man inte ligger på och tjatar och är en jobbig jävel. Då händer det saker.

Samtal nummer tre går till XXX. Jag skriver XXX för jag minns inte vad det heter. Eftersom det är vårt andra gemensamma barn räcker det om han postar papperna till oss så kan vi skriva på dem och skicka tillbaka dem till honom. Sen kan han skicka dem till skatteverket. Helt omöjligt som ni hör för nu är ju varje minut av enormt värde för oss då det tar ca en vecka att få passet och tiden den 12:e kommer jag inte för allt i världen att loosa.

Tillbaka till läxa nummer ett. Vädja, smöra, lisma, gulla men framför allt förklara väldigt tydligt. ”Om du kan vara så snäll och pressa in oss för den här signaturen på måndag så räddar du verkligen vår situation snälla kan du hitta en lucka på fem minuter för oss att komma till dig och skriva under pappret så att du sen kan faxa det till Skatteverket så att vi kan tjäna tid där med?” Vi har en tid klockan 10.00 imorgon.

Efter att vi sajnat papperna imorgon kommer jag att ringa honom tills han säger att han faxat pappret. Sen kommer jag att ringa Skatteverket om och om igen tills de har mottagit och registrerat Rambos efternamn. Jag har ju bara tisdag på mig att få det här gjort för onsdag klockan 9.40 har jag en tid i Norrtälje för att göra pass till Rambo och då måste allt vara kirrat.

Sen har jag en god marginal på typ tre dagar för passet att bli klart och när det är klart så ska jag glatt sätta mig i bilen och åka ut till Norrtälje för att hämta det. Någon som har nåt trevligt fika att rekommendera i Norrtälje? Kanske någon som behöver en bloggpuff?! Jag känner mig väldigt givmild när jag är i Norrtälje det kan jag lova och jag måste ju amma innan jag åker hem igen så informera mig gärna!

Så där. Passar det här in i min hetsiga personlighet tycker ni? Jag tycker nog det.

ps. Vi har Questbars Berry i fyndhörnan ser jag. Sjukt att vi har det för det är en av våra bäst säljande produkter och den är asgod och innehåller några få kolhydrater och extremt lite kalorier om man räknar såna. Då vet ni.

You Might Also Like

 • Helen
  9 februari, 2014 at 21:11

  Fiket Tre Praliner på Tillfällegatan (jepp i själva stan om man nu ens kan kalla Norrtälje det) är bra. Lätt att parkera i närheten dessutom.

 • M
  9 februari, 2014 at 21:19

  Gör samma som du!
  Brukar också kunna ”gira” förbi nästan alla telefonköer … utom Telias!
  Rätt väg att gå … Good feeling efter väl förrättat värv!
  //

 • Anna
  9 februari, 2014 at 21:24

  I love it. Låter normalt i min värld. Fast jag hade nog tom åkt med papprena själv mellan de olika instanserna om jag kunnat. Katrin, trippelkolla bara så att du får passet när du tror i Norrtälje…

 • Elisabet
  9 februari, 2014 at 21:24

  Gör passet i Norrtälje men säg till dem att du vill hämta det i City, gjorde jag och det var inga problem 🙂

 • elsa
  9 februari, 2014 at 21:45

  Fiket hörnan är jätte mysigt! ! Allas favorit cafe där. Gammaldags och gulligt!

 • Mimi
  9 februari, 2014 at 21:48

  Och kolla upp så ni inte måste vara med båda på plats hos polisen! Skam den som ger sig!!!!

 • Mikaela
  9 februari, 2014 at 22:10

  Välkommen till Norrtälje! Gå genom stan den börjar ”mitt emot” polisstationen. Gå rakt fram på posthusgatan till du kommer fram till vattnet där, på höger sida, världens bästa café! Synd att de renoverar utanför bara…Annars café hörnan, googla det. Besök annars Edblad och butik hallonsoda!

 • Caroline
  9 februari, 2014 at 22:33

  Tips tips! Du kan välja vilket passkontor du vill hämta ut passet på när det är klart, det gör du på plats. Good luck!

 • Nilla
  9 februari, 2014 at 22:38

  NI MÅSTE VARA MED BÄGGE 2 TÄNK PÅ DET!! Eller kolla om Bingo kan skriva på innan.. Och gör som någon skrev, hämta ut i City!!

 • Sussie
  9 februari, 2014 at 22:44

  Rekommenderar fiket ”tre praliner”… i mitt tycke enda fiket i ”norrtan” som är bra. Några fik som enligt min mening INTE är värt ett besök är ”cafe hörnan eller cafe tullen… Big No no!!
  Men som sagt, tre praliner tycker jag om, även cafe landkrabban är helt ok!!
  Du borde starta ett Lchf-fik här i norrtan Kattin, sa det till min man häromdan, jäklar vad jag skulle fika med gott samvete då!! 😀
  Om du ska äta lunch här så gå till ”Ett glas”…
  Ha det så bra! /Susanne

 • ML
  9 februari, 2014 at 22:46

  Ja, det har du rätt i: Minns när min dotter var sent ute med att fixa ett pass till sina barn vad det strulade. Pappan fick också lov att skriva under något iallafall. De bodde ej ihop och hans underskrift faxades över. Ena barnets pass blev fixat och klart, men det dröjde med det andra. Fick det i sista minuten för det var en massa strul….ja, så kan det vara.

 • Nathalie
  9 februari, 2014 at 22:55

  Det är ju en jättebra egenskap. Du får det ju gjort mycket snabbare. Så skulle jag också vilja vara, men jag tycker att allt i min omgivning är så trögt och segt så därför går det inte att vara så som du är.

 • Kristina
  9 februari, 2014 at 23:02

  Är det bara jag som tänker på ordet ”framförhållning”?
  Varför beställde du resan innan?

  Men, givetvis, lycka till:))

 • Pia
  9 februari, 2014 at 23:08

  Hej! Har precis varit i samma pass-situation alldeles nyligen.

  Tips:

  – Gå in på polisens hemsida och sök tider typ en gång i timmen, eller oftare om du har möjlighet. Så fort någon avbokat sin tid kommer den upp där. Jag gick ut och in en hel söndagskväll för två veckor sedan och vips dök en ledig tid upp dagen därpå i City kl 18.00. Du måste dock logga in under ”byte av tid”, det går inte att boka in ytterligare en ny tid, det känner systemet av.

  – Bingo måste skriva på ett speciellt papper som du kan printa från samma hemsida. Namnteckningen ska bevittnas av två personer

  – Du kan hämta passet i tex City. Det tar inte längre tid, enligt polisen.

  Lycka till!

 • Tess
  9 februari, 2014 at 23:09

  Det verkar vara nån bugg i kommentarsfältet. Den som har kommenterat senast, den människans namn och mejladress ligger kvar i fälten som man själv ska fylla i ???

 • Pia
  9 februari, 2014 at 23:16

  Hej!

  Var precis med om samma dilemma för två veckor sedan efter ha köpt en restresa.

  Jag gick in och ut typ flera gånger i timmen på Polisens hemsida, för varje gång någon avbokar sin tid dyker den upp och blir tillgänglig/bokningsbar. Då du redan har en tid är det viktigt att logga in på Byte av tid och inte nybokning, det går inte att ha två tider bokade samtidigt, det känner systemet av.

  Du kan välja att hämta ut passet varsomhelst och det ska inte försena det hela, enligt Polisen själva.

  Bingo måste signa ett papper, och namnteckningen ska bevittnas av två olika personer.

  Det tog 3 arbetsdagar för mig att få passen.

  Lycka till!

 • Pia
  9 februari, 2014 at 23:17

  PS) Jag lyckades få en citytid i stället för en Norrtäljetid genom att hålla på och söka återlämnade tider…

 • Pia
  9 februari, 2014 at 23:20

  Just nu finns det en tid i Sollentuna i morgon tex, 15:20!!!

 • Gittis
  9 februari, 2014 at 23:21

  Du borde få Nobelpriset…..Kanske jag med då det liknar mig … Hi hi!

 • Pia
  9 februari, 2014 at 23:23

  Tid finns just nu i morgon i Sollentuna 1520!

 • Pia
  9 februari, 2014 at 23:33

  Enligt tidsbokningen så finns det lediga tider från 19 feb (fanns även ngn strötid innan) så du har nog kollat lite fel då du hittade mars. Stressa ner lite så kanske det inte behöver bli så stressigt i slutänden.
  En annan lösning är ju att åka utanför sthlmsområdet där passtationerna ff har drop-in oxå. Så jag tror inte du behöver bli så hyper över detta.

 • Ylva
  10 februari, 2014 at 02:13

  Kom ihåg bilaga till passansökan! Finns på polisen.se – klicka på Pass – blanketter – pass. Skriv ut och fyll i. Ta även med kopia av Skattemyndighetens registrering av namnet! Dessa två grejer är viktiga för att det inte ska bli krångel när ni väl kommer fram!

  Passet kan hämtas ut på annan passmyndighet, måste inte vara samma som där man ansöker..

  Lycka till!

 • Sofie
  10 februari, 2014 at 03:35

  XXX = Socialförvaltningen för att erkänna faderskapet?

 • Sofie
  10 februari, 2014 at 03:43

  19 mars i City? Jag bokar den 4 just nu..

  Du behöver INTE hämta passet i Norrtälje sen – säg att du vill hämta ut det i City när ni gör ansökan!
  Glöm absolut inte detta för du kan inte ändra dig om var du vill hämta det i efterhand!

  Sen bör passet vara klart redan efter tre arbetsdagar faktiskt.

 • Sussie
  10 februari, 2014 at 05:42

  Det här måste ändå ha imponerat på Bingo ?

 • kerstin
  10 februari, 2014 at 06:22

  Efternamn har Rambo för han får automatiskt mammans namn om man inte är gifta. Så ni hade kunnat skaffa ett pass där han heter ditt efternamn sen registrera allt när ni kommer hem. Det är familjerättsbyrån man skriver på papper om vem som är pappan. Det måste alla par göra som inte är gifta med varandra. Det måste ni även ha gjort med Ringo. Sen måste ni vara med bägge två hos polisen för att skriva på passpapperna.

 • kerstin
  10 februari, 2014 at 06:23

  Ibland lämnar folk återbud till sina tider och då blir den ledig för andra.

 • Tina
  10 februari, 2014 at 07:41

  Hört talas om drop-in? Finns hos polisen på bergsgatan och Solna bl.a. Jag tog Solna för de hade mindre kö, fixade pass påm15 min till bebisen. Det kan du inte ha missat på polisens hemsida?

 • Sara
  10 februari, 2014 at 07:41

  Jösses 😀

  http://www.hajnal.se/2014/02/10/10535362-god-morgon/

 • Helena
  10 februari, 2014 at 07:47

  Tänk att bingo måste följa med för att skriva under på polisstationen.

 • Linda
  10 februari, 2014 at 08:11

  Drop in finns i Nacka tex. Bara att åka dit och ta en kölapp.
  Du verkar som vanligt inte ha någon som helst koll på nånting. Du gör det onödigt svårt för dig när det går att lösa det på ett mycket enklare sätt. Ibland undrar man om du överhuvudtaget är läskunnig.

 • Louise
  10 februari, 2014 at 08:47

  För varje elak kommentar du skriver, sänker du respekten för dig själv. Till slut är du inte värd någonting. Du lever bara en gång. Är det värt att lägga ner tid på att vara bitter?

 • Helena
  10 februari, 2014 at 08:56

  Hej! Usch känner igen det där allt för väl. Fick min lille pöjk,tre veckor senare hade vi bokat en resa till Turkiet och behövde då ett pass. Vi hann nog precis. Men usch va ont i magen man hade. Tråkigt att inte få följa med på en resa man betalt och sett fram emot.
  Hoppas ni får en varm och skön resa.

 • anna
  10 februari, 2014 at 08:58

  Hets är en mycket negativt ord. Betyder bl a förföljelse, mobbing, uppvigling att reta. Men det passar ju bra in på dig, din hetsboll!!!

 • Louise
  10 februari, 2014 at 09:02

  Håller med dig Linda!

 • anna
  10 februari, 2014 at 09:03

  ojsan här ligger annas mail och namn kvar. Så här kan man kommentera ,men lämna hennes mail. uj uj

 • carina
  10 februari, 2014 at 09:07

  Ja Fy Usch!!

 • laura
  10 februari, 2014 at 09:08

  Bättre att vara effektiv än hetsig och ha framförhållning som någon sa. Om man impulshandlar så blir allt stressigt sen. Så, nej är inte imponerad för att du lyckas ordna skiten du själv ställer till med:) Men men, önskar dig såklart en jättehärlig resa med dina fina pojkar!

 • emma
  10 februari, 2014 at 09:13

  Att hetsa är inte alls bra. Då kan det lätt bli fel!

 • Susanna
  10 februari, 2014 at 09:38

  På vilket sätt är Linda bitter anser du? Vet du ens vad ordet bitter betyder?

 • Bbpo
  10 februari, 2014 at 09:49

  Men man kan väl för fan åtminstone LÄSA inlägget först innan man börjar svamla om att vara bitter och avundsjuk. Alltså, Louise – vad pratar du om? Din kommentar låter typ som ett jävligt tråkigt skämt (antar att det handlar om ironi?). På vilket sätt är Linda bitter? Hon påpekar ju bara något som stämmer. Är man bitter om man har en åsikt. Vad betyder bitter för dig, Louise? Shit alltså vad korkade människor det finns (men håll då TYST!)

  Linda är snart inte värd någonting.. För att hon säger att det finns dropin i Nacka. Amen HÖR NI?!

 • Esmeralda
  10 februari, 2014 at 10:11

  Låter som en vanlig småbarnsmsmmas vardag. What’s new?

 • Fia
  10 februari, 2014 at 10:23

  Tösses nere vid lilla Torget är i särklass det absolut bästa fiket i Norrtälje säger en som är född och uppvuxen där. Idag är jag Stockholmare,men har landställe i Norrtäljetrakten.det är tradition att varje semester besöka Tösses åtminstone en gång.Ta deras äppelrutor. Sååå fantastiskt goda. Lycka till.

 • Linda
  10 februari, 2014 at 10:28

  Medan ni fikar. Roas av http://www.vadmenarhan.se ha en bra dag!

 • AW
  10 februari, 2014 at 10:52

  I Uppsala är det bara att åka till polisen och fixa pass utan att boka tid. Tar ca 5 arbetsdagar att få det.

 • Helena
  10 februari, 2014 at 14:18

  Vi gjorde dotterns pass i Stockholm och sen fick man hämta det var man ville, vi valde Lidingö eftersom vi bor där. Gick supersnabbt dessutom! Lycka till och trevlig resa!

 • Sessan
  10 februari, 2014 at 14:58

  Jag skulle mera tycka att det är dumt och beställa resa utan pass, inte speciellt smart!
  Men det var tur att fixade sig, men sådär skulle väl alla ha gjort om man är så smart och beställer resan utan pass. Du tror hela tiden att du är så speciell…du är rolig och underhållande men inte är det för du är bättre en någon annan!

 • Jenny
  10 februari, 2014 at 15:11

  Annars kan du ju bara gå och fixa passet på drop-in tiderna. Polisen på Kungsholmen har drop-in. Om du är där tidigt har du passet på ett par minuter.

 • Stön
  10 februari, 2014 at 15:42

  He he..nä, jag var i en liknande sits för ett tag sedan. Dock inte pga dålig planering utan då mitt andra stulits, men hur som helst ringde jag ambassaden (bor i London) och förklarade att jag inte kunde vänta. Fick komma på standby nästa dag. Köpte en kaffe på vägen och tog med en tidning då jag trodde det skulle ta halva dagen. En halvtimme senare var det klart.
  Sedan gick jag därifrån för att berätta för alla jag känner hur fantastisk jag var som lyckats roffa åt mig en plats i passkön så pass lätt. Skrev åtta updates på facebook om det här. Alla var jätteimpade. Min pojkvän var så tagen att han började gråta. Snyftade att han aldrig träffat en tjej som var så handlingskraftig och självständig. Men men…sån e jag

 • 4differentfaces.wordpress.com
  10 februari, 2014 at 16:24

  Om du stannar till lunch har Restaurang Glaset på Stora Torget alltid en Lchf anpassad rätt!

 • Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥
  10 februari, 2014 at 16:29

  Jag tror ni båda måste vara på plats för att fixa passet om jag inte minns fel !! Bra att kolla upp iaf.

 • Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥
  10 februari, 2014 at 16:31

  Jag skulle fixa visum till Kina för att på plats inse att jag inte kan lämna passet där då jag skulle resa någon annanstans dagen efter. Detta efter att jag stått i en enorm kö i 4 timmar. Fick alltså göra om hela faderullan några dagar senare. #jagiettnötskal

 • jessica
  10 februari, 2014 at 16:52

  Finns ju inga ’drop in’ längre i Sthlm på ngn passexp blev jag varse tidigare i år…utan du måste boka tid:-/

 • Tina
  11 februari, 2014 at 05:33

  Exakt! Sådär har jag hållit på och ringt, roddat, fixat och trixat i 8 mån med totalrenovering av hus medan jag varit mammaledig. Träffat olika hantverkare och tagit in offerter, sedan projektlett byggare, grävare, murare, elektriker, rörmokare, målare, fasadmålare, plattsättare, asbestsanerare ( där det dessutom krävdes panikevakuering på stört 1 v), installation av fjärrvärme som tog 6 mån (Fortum samt 4 andra firmor inblandade), installation av fiber, hanterat läckande skorstenar, anläggning av parkeringsplats och grusgång och stödmur, ansökt om bygglov, beställning och ritning av kök, badrum, bestämma färg, tapet och golv, lugnat arga hantverkare när byggmaterial, fönster och dörr var försenat, huserat hantverkare som bott långt borta, fixat fika och kaffe varje dag till alla, pendlat bromma-söder till förskolan med stora tjejen under en tid. Fått stå ut med bankande och oljud hela dagarna med folk springande omkring så man aldrig kunnat ligga och gosa med bebisen i fred. Haft provisoriskt sovrum i matrummet i ett halvår och endast wc, inte dusch, bad el tvättmöjligheter på 5 mån ( med små barn…). Detta under den längsta vintern på länge 2013/14 utan annat än något el-element.. Visst, i-landsproblem men nu är jag glad att huset är klart!! Och tänk, jag lyckade fixa pass till lillkillen på 5 dagar utan att hetsa det minsta 😀

 • Tina
  11 februari, 2014 at 05:43

  Sådär har jag hållit på och ringt, roddat, fixat och trixat i 8 mån med totalrenovering av hus medan jag varit mammaledig. Träffat olika hantverkare och tagit in offerter, sedan projektlett byggare, grävare, murare, elektriker, rörmokare, målare, fasadmålare, asbestsanerare ( där det dessutom krävdes panikevakuering 1v), installation av fjärrvärme som tog 6 mån (Fortum samt 4 andra firmor inblandade), installation av fiber, hanterat läckande skorstenar, anläggning av parkeringsplats och grusgång och stödmur, ansökt om bygglov, beställning och ritning av kök, badrum, bestämma färg, tapet och golv, lugnat arga hantverkare när byggmaterial, fönster och dörr var försenat, huserat hantverkare som bott långt borta, fixat fika och kaffe varje dag till alla, pendlat bromma-söder till förskolan med stora tjejen under en tid. Fått stå ut med bankande och oljud hela dagarna med folk springande omkring så man aldrig kunnat ligga och gosa med bebisen i fred. Haft provisoriskt sovrum i matrummet i ett halvår och endast wc inte dusch, bad el tvättmöjligheter på 5 mån ( med små barn…). Detta under den längsta vintern på länge 2013/14 utan annat än något el-element.. Visst i-landsproblem men nu är jag glad att huset är klart!! Och tänk, jag lyckade fixa pass till lillkillen på 5 dagar utan att hetsa det minsta 😀

 • Tina
  11 februari, 2014 at 05:44

  Vintern 2012/2013 såklart!, 😉

 • Tina
  11 februari, 2014 at 05:55

  Vintern 2012/2013 menade jag såklart!, 😉

 • KarinB
  11 februari, 2014 at 15:09

  Herregud vilket meck! I min stad har vi drop in för pass och max 2 veckor innan man får det, oftast 1 vecka, tom i juli! Det är ju helt hedenhös med att boka tid två månader fram.
  Kanske en liten miss av er att inte regga ert barns namn direkt så hade ni inte behövt stressa in med papprena alternativt digitalt på skatteverket.se?

 • Anna
  11 februari, 2014 at 15:48

  Katrin,
  Vill bara meddela att du behöver inte hämta ut passet på samma plats som du utfärdar det. Så om du gör det i Norrtälje kan du hämta det i stan sen. Bra va!
  Dagens tips
  /Anna

 • Lina
  11 februari, 2014 at 20:52

  Välkommen till Norrtan!
  Ta din 1,5 h promenad genom Norrtälje stad och ut genom stadsparken längs med vattnet. Jättefint promenadstråk! Fika/ luncha på Tre Praliner längs med gå-gatan.
  Passet utfärdar du på min arbetsplats

 • Johanna
  12 februari, 2014 at 00:12

  Jag har inte läst igenom alla kommentarer här så detta kanske redan har nämnts. Men be om att få hämta ut passet i Sthlm så slipper du åka tillbaka till Norrtälje. Hur smidigt som helst 🙂
  Btw så har jag beställt din bok, Dags att bli smal. Ställde mig på vågen och det var fan i mig dags.

 • svea
  12 februari, 2014 at 15:27

  Lite dålig tajming på att renovera kan man tycka

 • Sofie
  13 februari, 2014 at 11:32

  Nej det är slut på drop-in nu. Endast tidsbokning gäller.

 • Sofie
  13 februari, 2014 at 11:37

  Nej de har slutat med drop-in.

 • Sofie
  13 februari, 2014 at 11:37

  Dessutom får du ju inte det direkt i handen, vad snackar du om..

 • Sofie
  13 februari, 2014 at 11:57

  Nej de har slutat med det