Okategoriserade

Dagen rann iväg

”Är det ditt första barn?”, sa verkstadskillen när jag hämtade min bil. ”Andra”, svarade jag utan att förstå innebörden av hans fråga. Jag kom på det efter att jag kört iväg. Han måste ju tyckt att min bil var så städad och ren så att den omöjligt kan användas till frakt av barn. Allra minst en treåring med galonkläder och gummistövlar… Fast jag har barnstol i den… Vad menade han? Hmm… A men ni kanske kan förstå hur ren jag är utav mig. Jungfrun. Såna är vi. Organiserade också. Jag önskar att jag hade fått ett barn i Jungfruns tecken. Aja, nu blir det en Tvilling och en Skytt. Bara att bita ihop och gilla läget.

Beställde Mercas egna bilstol. Merca anser att barn får sitta framåtvända från tre, det kan jag hålla med om. Ringo kommer att bli jätteglad över det bytet! Åt lunch med Maggan idag. Det var mysigt. Sen sprang jag in i Puman på stan, det var också mysigt! Vi bestämde att det blir Ibiza i sommar. Jag har aldrig varit på Ibiza och känner att jag kan behöva en resa där jag inte vet om det är dag eller natt och heller inte bryr mig. Jag har gått lite väl hårt in i min roll som mamma och mår ju dåligt av att vara ifrån Ringo i tre dygn men vet ni vad?! Jag tror att det kommer att bli ändring på den fronten nu när Ringo får sin Rambo. Att lämna dem tillsammans kommer nog att vara enklare. Jag vet inte men jag får för mig att det kommer att vara det. Vi får se. Han kommer inte att heta Rambo jag bara skojade. Romeo kanske…

Nä men om jag skulle ta och avsluta den här dagen med att gå hem. Det gör jag. Har jag sagt att jag har fått halsbrännan från helvetet? Fast bara på natten. Nu börjar det. Jag kan väl aldrig ha tur hela vägen, jag trodde inte det så jag är inte chockad men fan va jobbigt det är, som en brinnande eld som far runt i min mage och bröst. Jag suger på Gaviscon och det hjälper väl lite men faaan. Några tips? Ska jag sluta dricka kaffe?

You Might Also Like

 • linda
  19 september, 2013 at 18:10

  Nacken är utvecklad tidigast vid 4 års ålder, en framåtvänd stol vid 3 år är livsfarlig. Vad väljer man helst en bruten nacke eller lite trångt för benen….

 • Bea
  19 september, 2013 at 18:29

  Åh det där tjatet om hur stolen ska vara vänd… Det beror ju på hur man krockar (från vilket håll), hur hög bilen är, kvalité på bilstol och storlek och ålder på barn. Så länge som möjligt är riktlinjen men inte är det så att alla barn på 4-års dagen föds med fullt utvecklad nacke…

  Tycker du skall fortsätta med kaffe det håller ju magen igång så slipper du trög mage i slutet av graviditeten…

 • ida
  19 september, 2013 at 18:42

  Alltså, Romeo är jäkligt fint namn. Inte speciellt många som heter så heller..

 • Chocochock
  19 september, 2013 at 19:02

  Vet inte om choklad hjälper mot halsbränna, men gott är det!
  Besökte Stockholm idag och passade på att köpa en kasse på NK. Vilket utbud ni har där i Stockholm…!

  Skriver ikväll på bloggen vad jag köpte.

  http://chocochock.se

 • Sofia
  19 september, 2013 at 19:05

  Du ska tugga Gaviscon, inte suga pucko! Och det där med vända bilbarnsstolen typ för att Ringo nog tycker det är roligt….också rätt puckat.

 • Therese
  19 september, 2013 at 19:07

  Novalucol har hjälpt mig enormt både förra och denna graviditet.Sugtabletterna inte flytande.

 • hejsonja
  19 september, 2013 at 19:24

  Jag tror helt klart att det blir bättre med två barn. De kan bära bördan av sina föräldrar tillsammans 🙂

 • hejsonja
  19 september, 2013 at 19:26

  Otrevliga människor löper 72% större risk att köra in i ett träd och dö.
  Så du är nog i ännu större fara tyvärr.

 • Sandra
  19 september, 2013 at 19:27

  det enda som hjälpt mig mot halsbrännan under mina 3 graviditeter har varit att:
  1. Aldrig äta efter kl 20. Och då menar jag absolut ingenting!
  2. Ingen fet mat, alls!
  3. Omeprazol

  Men skatta dig glad du, jag har fått halsbrännan från helvetet redan runt v 14 alla 3 ggr…

  Lycka till!

 • anni
  19 september, 2013 at 19:27

  Rocco kanske?

 • linda
  19 september, 2013 at 19:29

  Man brukar ju inte välja hur eller vilken hastighet man krockar i eller hur? 😀 Hur hög bilen är eller hur säker bilstol du har har ingenting med det att göra så länge barnet är yngre än 4 år. Vid 4 års ålder är nacken tillräckligt utvecklad men man rekomenderar ändå att sitta i den längre, gärna till 5 års ålder!

 • Yvonne
  19 september, 2013 at 19:31

  Jag vet att jag reducerar mig till idiot när jag är inne och kommenterar på bloggar men…Katrin, du är så jäkla skön! När jag någon gång har 1% av din självkänsla ska jag vara stolt (och jag tycker ändå att jag är rätt trygg redan nu). Att våga stå så totalt för vem man är och vad man tycker. wow. Och våga ändra sig då och då. Respekt! Och vad skulle jag säga nu igen då…? *tänker” Jomenvisst, att Romeo är så cool. Unikt och snyggt och passar förstås med resten av din familj. <3

 • Anna
  19 september, 2013 at 19:33

  Prova att ta två Novalucol när du har halsbränna (tuggtabletter). Jag är gravid i vecka 31 och har jättemycket halsbränna, men tycker det försvinner direkt med Novalucolen. Brukar behöva ta det cirka tre gånger per dygn

 • linda
  19 september, 2013 at 19:37

  storlek på barn har förresten ingen betydelse. Varför kan inte folk ta reda på fakta innan de sprider massa skit. Seriöst det är barns liv det handlar om. Det finns utbildningar man kan gå där man på riktigt får se vad som händer med en nacke på ett barn under 4 år vid krock framifrån. Ring NTF och ta reda på fakta innan du sprider massa skitsnack!

 • Skånetjej
  19 september, 2013 at 19:40

  Jag säger bara omeprazol!
  Inget annat hjälper, tro mig.
  Sista veckorna av min graviditet satt jag upp och sov pga halsbrännan. Blev sedan tipsad om dessa underbara piller 🙂
  Receptfritt dessutom:)

  Lycka till! Kram från en som vet hur det känns 🙂

 • Lii
  19 september, 2013 at 19:42

  Novalucol hjälpte mig! Tog 2 st per gång,tuggtabl!

 • Jeskan
  19 september, 2013 at 19:54

  Omeprazol! En tablett om dygnet och ALL halsbränna försvinner! Annars kan man ju äta ett paket åt gången av dessa tuggtabletter, och ändå få halsbränna efter en kvart igen…

 • mslyckad
  19 september, 2013 at 19:59

  Jaaaa sluta med kaffet o drick inget bubbelvatten o at absolut inte nat for nara inpa laggdags

 • claudia
  19 september, 2013 at 20:02

  sötmandel

 • Alexandra
  19 september, 2013 at 20:05

  Omeprazol:)

 • Camilla
  19 september, 2013 at 20:22

  Hej katrin,
  Jag hade värsta halsbrännan de sista veckorna och det enda som hjälpte var omepracol. Tar bort all halsbränna!!!! Får lov att tas under graviditeten och finns recpetfritt.

 • anna
  19 september, 2013 at 20:53

  Omeprazol en gång om dagen, kan ta ett par dagar innan det fungerar. Sedan tugga Novaluzid istället för Novalucol, den är starkare. Ett husmorstips: havregryn med lite lite vatten – ingen tillredning! Suger åt sig magsyran..

 • J
  19 september, 2013 at 20:58

  Omepracol!!!!!!!!!!!

 • Sofia
  19 september, 2013 at 21:01

  Underligt att Katrin lever fortfarande då 😉

 • Mallaballa
  19 september, 2013 at 21:15

  Lite roligt när du säger att du har gått in i din mammaroll lite väl hårt…på vilket sätt menar du då? Refererar du då till att du inte lämnar honom ”mer än tre dagar i rad”?
  Jag säger inte att man inte kan lämna ett barn tre dagar, oavsett om man är mamma eller pappa, men inte har man gått in för lite väl hårt då….snarare tvärtom, med tanke på att man har ETT lite barn att ta hand om, Nova är ju självgående i den bemärkelsen, samtidigt som ni använder er av barnflicka när det kärvar och ni vill förverkliga er själva. Nja..mammaroll vet inte riktigt om jag köper det riktigt

 • Carina
  19 september, 2013 at 21:30

  Några skedar lingonsylt. Hjälper mot magkatarr !

 • Camilla
  19 september, 2013 at 21:32

  Hej,jag säljer bantningspiller, fantastiska sådana 120 st för ynka 3000:- spänn ! Hjälper garanterat mot halsbränna också, vid seriöst intresse maila [email protected] Hör av er då!!

 • Ann
  19 september, 2013 at 21:51

  Hej K!
  Läste ditt inlägg om ”bokstavsbarn” och ville bara säga, för jag kommenterar typ aldrig.

  Jag hade precis samma upplevelse när min son när han var tre, det är normalt. Så jävla normalt.

  Ett barn får bryt, kan inte sluta, vet inte hur de ska sluta, kan inte ta emot våra kloka uppmaningar.
  Så är det jag VET. Min kille är fem nu och han har inte dessa utbrott längre.

  Du är en sällsynt bra mamma och kärlek i massor och självklart lite snack kring det som hände gör de små till goda fina människor.

  Herregud deras liv är långt och vem vet vilka små diagnoser de ska få genom livet och det krävs fan mer än fem minuter för att kunna uttala sig som den mannen gjort, det vet jag oxå.

  Be strong/A

 • Pinglish
  19 september, 2013 at 22:05

  1 tsk bikarbonat kan du svälja med lite vatten några gånger per dag.
  Sen är ju en bit färsk ingefära rena dundret för alla de sorters magkänningar.

 • Cissi
  19 september, 2013 at 22:14

  Omeprazol, en morgon och kväll, hade jag inte överlevt utan under min senaste graviditet!

 • anonym
  19 september, 2013 at 22:16

  Fast enligt Katrin så får man vare sej trög mage eller några andra magproblem alls om man äter enligt LCHF 🙂

 • anonym
  19 september, 2013 at 22:18

  Jaa i måsarnas stad finns det många olika kassar att köpa 🙂

 • anonym
  19 september, 2013 at 22:20

  Ringo har fått allt han har velat på direkten sen han föddes …hans vilja är Katrins lag ! inte konstigt att den ungen är odräglig överallt !

 • anonym
  19 september, 2013 at 22:25

  Men hur går det här ihop ? man får ju inga som helst problem med magen när man äter LCHF ! och du har ju flera gånger berättat om att du sluppit ALLT negativt vad gäller graviditet på grund av att du äter LCHF ????

 • anonym
  19 september, 2013 at 22:30

  Hur kan man som förälder låta sitt barn äta sån skitmat som Donken har ? du bor i Stockholm där utbudet på BRA matställen är ganska stort . kan väl inte vara så att Ringo bestämde som alltid 🙁

 • hejsonja
  19 september, 2013 at 22:36

  Ja fast nu pratade vi faktiskt om människor som sitter framåtvända i barnstol, vilket jag antog att du gör fast det kanske var fel av mig.

 • Veronica
  19 september, 2013 at 22:43

  Novalucol var det enda som funkade för mig när jag väntade min son. Somnade med en tablett på tungan,vaknade när den hade smält och fick lägga dit en ny.

 • Ina
  19 september, 2013 at 23:06

  Storleken har visst betydelse! Har man ögonen/öronen ovanför kanten på vilstolen så ska du byta genast! Annars är en krock nästan farligare för du har inget som stoppar upp!

 • viola
  19 september, 2013 at 23:07

  Du menar väl tuggtabletterna, eller finns det Novalucoltabletter att suga på för halbränna?

 • Lindy
  19 september, 2013 at 23:09

  ett tips, döp erat barn till river! River Rimer! Kommer absolut inte finnas någon med ett coolare namn! Okej kanske ringo då!

 • P
  19 september, 2013 at 23:13

  Kanske du helt enkelt inte känner KZ?
  Kanske du bara känner den K som bloggar…?
  Har du någonsin tänkt på det?

 • P
  19 september, 2013 at 23:16

  Men nu har hon halsbränna, vad är det du inte förstår?

 • Kaa
  19 september, 2013 at 23:19

  Om du tuggar den så fungerar det, inte om du suger på den

 • jeanette
  19 september, 2013 at 23:35

  Omeprazol är jätte bra. Jag brukar köra Herbalifes aloe vera koncentrat. Funkar kanon och är hälsosamt

 • Mallaballa
  19 september, 2013 at 23:47

  Jag känner absolut inte Katrin, kommenterar endast och bara hennes logginlägg!!
  Har du någonsin tänkt på det?

 • Evelinn
  20 september, 2013 at 00:43

  Döp honom till Rocco! Så grymt

 • Carrie
  20 september, 2013 at 04:06

  Totally agree 🙂

 • Bikarbonat
  20 september, 2013 at 06:15

  Lite bikarbonat i vatten. Hjälper alltid eftersom det är så basiskt.

 • linda
  20 september, 2013 at 07:14

  Ja det har självklart betydelse. Då får man köpa en högre stol som går att höja högre. Finns mkt att välja på även för långa barn så de också kan sitta bakåt tills deras nacke är tillräckligt utvecklad. Det finns inget som stoppar upp en framåtvänd stol. Huvudet åker framåt precis som allt annat i bilen för att sedan åka bakåt igen = små barn bryter nacken.

 • Elin
  20 september, 2013 at 07:14

  Jag är v41 nu, har galen halsbränna som Hållt mig vaken hela nätterna. Har provat allt, för mig hjälper det att äta tidigt på kvällen, aldrig lägga mig ner direkt efter mat och TUGGA VANLIGT tuggummi, typ extra med mint. Helt sjukt men den hjälper direkt. Så ibland vaknar jag på natten måste tugga tuggummi någon minut och sen somnar jag om. Bättre än alla tabletter som inte hjälper

 • Jessica
  20 september, 2013 at 07:26

  Drick vichy vatten! Det hjälpte mig, halsbrännan försvann med en gång 🙂

 • Kjelles Näsa
  20 september, 2013 at 07:57

  Vischan vatten!? Du måste mena Virre?! Jag drar några Virre när halvjäveln är sur som fan och jag nästan får upp både magsyra o galla, det hjälper som fan! Kanske inte bra o dricka Virre när man är på tjocken, men gör som kvinnorna i Storbrittanien, drick ett par Guiness öl om dagen, bra för magen o bra för bebben sägs det ! Tack å hej från Kjelle!

 • Kjelles Näsa
  20 september, 2013 at 07:57

  Vichy vatten o halsjäveln, ska det stå för fan! Hick!

 • Amy
  20 september, 2013 at 08:03

  110 cm ska ungen vara…
  Alltså jag tog körkortet i december och där var de så jäkla tydiga med den ändrade rutinen med när man får vända på sitt barn. Det sitter alltså inte åldern när nacken är färdig utvecklad, ungen bör inte vara under 110cm. Sen kan man fortsätta diskussionen i all evighet då man aldrig vet åt vilket jävla håll man kommer krocka. En underbar vän från Wolkswagen har även han meddelat att vänd aldrig på en unge som är under 110cm. Och ja jag vet inte men är inte Tyskland i framkanten när det kommer till bilar och dess tillbehör…

 • Anna
  20 september, 2013 at 08:44

  Losec 10 mg är det enda som hjälpt mig! En enda liten tablett om dagen och halsbrännan är borta, magiskt.

 • Moa
  20 september, 2013 at 09:20

  Obs! välj medicin UTAN ALUMINIUM mot halsbränna.

 • Sophie
  20 september, 2013 at 09:53

  Drick mjölk, det är det enda som hjälper mig mot halsbränna =)

 • birgitta
  20 september, 2013 at 14:59

  En tsk. bikarbonat o ett glas vatten hjälper i alla lägen slipper man piller som inte är bra.

 • P
  20 september, 2013 at 15:33

  Ehh…, du har ju åsikter om hennes mammaroll, så jag tänkte att du kanske inte förstår att K kanske är en annan människa i verkliga livet än på sin blogg?

 • Py
  20 september, 2013 at 15:36

  Drick Neskaffe istället. Det funkar för mig!

 • Mimsan
  20 september, 2013 at 19:01

  Omeprazol/Losec mups 10/20 mg en per dag och du slipper halsbrännan. Novalucol/Gaviscon är bara för stunden.

 • anonym
  20 september, 2013 at 22:22

  Vet du inte ens att halsbränna kommer från magen 😀

 • Sara
  20 september, 2013 at 23:48

  Vår son växte ur sin bakåtvända mär han var tre (han är inte överdrivet lång). Med växte ur menar jag att ögonen var högre än kanten på nackskyddet. Vi åkte till Säkerhetsbutiken för att byta till en annan stol och de sa att det inte fanns på marknaden och att han var tillräckligt lång för att sitta framåtbänd. BARN ÄR OLIKA!

 • Sara
  20 september, 2013 at 23:50

  Har du träffat honom?

 • Carina
  21 september, 2013 at 11:55

  En tesked bakpulver med ett halvt glasvatten!

 • Jenny
  21 september, 2013 at 15:14

  Håller med om att dricka mjölk, det var dte enda som hjälpte mig. En kort stund bara precis så jag hann somna iaf 🙂

 • P
  21 september, 2013 at 21:10

  Det vet jag mer än väl, men nu har tydligen problemet dykt upp, så NU har hon halsbränna! Inte svårare än så.

 • Py
  21 september, 2013 at 21:13

  Istället för vanligt bryggkaffe alltså, menar jag.

 • Morsan
  22 september, 2013 at 02:14

  Sötmandel åt jag mot halsbrännan! Gjorde underverk kan jag säga!!

 • Lila
  24 september, 2013 at 09:33

  Trist att du blev felinformerad (men man bör dubbelkolla en så viktig sak).

  Det är helt enkelt skitsnack. Sprid inte dyngan vidare är du snäll.