Okategoriserade

Då Birka verkligen vill veta

Okej ni ska få veta exakt hur det gick till. Och Birka ska få sin utvärdering. Birka Cruises marknadsför sig som en ”barnkryssning”. Jag vet att flera här på min blogg skrev till mig innan att det inte alls är en barnkryssning utan en vanlig kryssning med en utklädd gubbe från filmen ”Dumma mej” på men jag kunde väl aldrig ana det som sker på Birka. Man kan inte marknadsföra sig som en barnaktivitet och sen tillåta den här typen av fylla och beteende det är helt orimligt och sinnessjukt.

Vi steg på båten klockan 17.30 då det var tillåtet att stiga på. Vi gick omedelbart till vår hytt som var en besvikelse. Vi hade medvetet betalat för den dyraste hytten och hade förväntat oss lite mer. Att det dagen efter även skulle visa sig att jag blivit loppbiten på hela min kropp visste jag inte då. Min vän som reste med två små barn fick ligga på tvären över sängen för att få plats. Ringo ramlade ner flera gånger från den smala sängen utan skydd på sidorna. Inte så barnvänligt. Det luktade även äckligt och smutsigt i hytten. Som en bar på dagtid ungefär.

Innan middagen ville vi hinna med en aktivitet så vi begav oss upp på däck för minidisko. Två relativt unga människor stod på dansgolvet och lotsade en skara barn genom huvud-axlar-knä-och-tå – det var ungefär det. De var inte utklädda, uppklädda eller på vidare glatt humör. Jag kanske är bortskämd med barnskötare men dessa brukar vara överkäcka och framför allt övergestikulerande vilket barn uppskattar. Dessa var här för att sköta sitt jobb. Vilket de gjorde. Medelmåttigt.

Buffén kostade 360 kr vilket jag ansåg mycket men kanske för att jag inte drack alkohol vad vet jag. Den kalla maten var helt okej, den varma oätbar. Ringo gillade mjukglassen i maskinen.

Efter maten gick vi till taxfree-shopen för att köpa vatten och nötter. Där blev jag knuffad och påhoppad av tre personer var av den ena feta kärringen nästan la sig på mig, tryckte upp sitt armveck i min näsa och sluddrade fram ”vad tycker du om den här parfymen?”. Jag var väldigt illa till mods efter det här besöket. Naturligtvis märke inte våra barn av alla fulla människor vad vet de om fulla människor?

Vid nio kände vi att det var dags för oss att lägga oss i hytten då det var allt annat än barnvänlig stämning på den här barnkryssningen. Rullgardinen var trasig så jag fick ringa efter hjälp. Det kom en tjock hantverkare som droppade svett i vår säng. Ja, han var tvungen att luta sig över sängen för att komma åt rullgardinen och då det var varmt och jobbigt och han dessutom var väldigt tjock droppade det svett från hans näsa och lukten blandades med den från heltäckningsmattan. Jag vädrade lite och vände på kudden efter att han gått. Han var snäll det är inte hans fel att ingen bryr sig om att ge honom rätt kost. Män kan inte ta hand om sig själva.

Vid elva började skränet från fulla människor. Fulla människor är en komplimang då de var på gränsen till att behöva magpumpas hela drösen. De skrek och var så obehagliga att till och med jag var rädd för att öppna dörren och be dom dämpa sig. Istället ringde jag repan och bad dem skicka upp ordningsvakt vilket de gjorde. Det blev tyst och vi kunde somna om. Ringo som en liten snigel i min armhåla och jag stirrandes upp i taket funderandes vad jag nu gjort för att straffas på det här sättet. ”Va fan jiddrar du för din jävla horunge” och ”Käften din jävla fitta” är ett par citat som etsat sig fast i mitt minne. Rösterna lät som såna där som man bara ser på film. Såna där rakade, arga med järntå som inte tycker om ”blattar”. Det var nog därför som jag inte vågade mig ut. Det var så fruktansvärt hårda och hatisk mansröster.

På morgonen var jag så trött men hade lovat ungarna skattjakt så vi steg upp till frukost. Skattjakten visade sig vara en enskild aktivitet som vi lika gärna hade kunna göra när som helst på dagen. På samlingen fick vi ett A4 med fyra direktioner på. Vi skulle leta ledtrådar på båten. Upp till däck 10, ner till 3, upp till 11, ner till fem. Ingen utklädd pirat, ingen överentusiastisk lekledare. Samma unga människor som tidigare kört huvud-axlar-knä-och-tå. Trött som ett as fick jag gå som krabba på däck 10 och hoppa på ett ben på däck fyra. Skatten var på däck elva och var en tub med godis. Såklart. Skittles var det. De kunde lika gärna gett ungarna gift. Kanske är jag bortskämd här med då jag för ett par veckor sen var på Fjäderholmarna där nivån på skattjakten var otrolig. Utklädda skådisar som letade efter en kista med chokladpengar över hela ön. Det var minst lika roligt för vuxna som för barnen. Lite inlevelse och barnslighet gör mycket skillnad.

Poolen på Birka är så äcklig att jag inte finner ord. Det är svinkallt på båten då de brassar på AC helt i onödan. Kanske för att tillfredsställa fyllona förresten. Gud det var strålande sol ute och vi gick runt och frös inomhus. Det fanns ingen möjlighet att trängas bland skräniga ungdomar och vuxna på den pyttelilla yta som de kallar utomhus.

Jag har nog aldrig varit så knäckt över en aktivitet som när jag steg av Birka Cruises i fredags. Bingo försökte prata med mig men det var inte möjligt. ”Men vad trodde du?”, sa Bingo. ”Jag trodde att jag skulle åka på en barnkryssning och inte på en fyllekryssning med feta svennar som slussats dit med stripade bussar med gubbar från barnfilmen Dumma mej på?!”. Det är så sjukt.

Jag hoppas verkligen inte att någon normalt funtad småbarnsförälder åker på den här kryssningen. Jag menar verkligen det.

 

You Might Also Like

 • Jenny
  30 juli, 2013 at 11:44

  Jag har också bara dåliga erfarenheter av kryssningar. Lägger hellre pengarna på en weekend någonstans, för det blir ju i princip samma pengar som man lägger ner på dessa trashkryssningar..

 • Anna
  30 juli, 2013 at 11:46

  Håller med Bingo, vad trodde du??
  Klart man förstår att de tjoppar ihop barnfam med alla andra sortes människor som vill roa sig på olika sätt.
  Och det har väl aldrig varit särskilt fräscht på dessa båtar.
  Är det första ggr du åker en ålandsbåt?

  Man kan ju alltid ringa och fråga om det verkligen bara är barnfam på en sådan kryssning.

 • Flora
  30 juli, 2013 at 11:47

  Vad förväntar du dig då du åker med ett rederi som är känt för att vara för de som gillar att festa.
  Åk på en dagskryssning till Mariehamn istället så är det mycket lugnare om du absolut måste åka båt med ungen.

 • anonym
  30 juli, 2013 at 11:48

  Håller med det är bara feta äckliga småbarnsfamiljer som åker på dessa kryssningar. Avskummet av Sveriges befolkning. Fy fan vad äckligt med folk som svettas.

 • Isolde
  30 juli, 2013 at 12:02

  Hur fan naiv får man bli. Har du aldrig hört talas om hur det sups på dessa båtar. Kallas familjekryssning, men alla är välkomna. Det är så verkligheten ser ut Katrin!

 • Astral
  30 juli, 2013 at 12:08

  Aldrig mera kryssning!
  Jag gjorde ännu värre tabbe och åkte till Nådendals Spa-hotell. Fyyyy fan säger jag! Två nätter på Silja och två nätter på nådendal spa. Längtade hem varenda sekund. Jag FATTAR inte att det hotellet har 5(!) stjärnor och ännu mindre fattar jag att folk skriver positiva omdömen om det. Det måste vara folk som inte har bott på ett schysst hotell tidigare.

  Brrr.
  Tänk en jättelik finlandsfärja på land. Med ALLT vad det innebär och lite därtill. Blöjbarn i spapoolerna till den grad att jag såg med egna ögon en poolguy som fiskade upp bajskorv med håven.
  Det som sen hände var ännu mera märkligt. När han var färdig med fisket så bar han håven med bajset över hela poolområdet, droppandes och försvann sedan bakom baren. Inga pooler stängdes eller renades. När jag frågade personalen om det så sa tjejen i baren att det inte var några problem för det var klor i vattnet.
  Brrr

 • Yanna
  30 juli, 2013 at 12:09

  Så du svettas aldrig? Men skit luktar det om dig i alla fall!

 • Sara
  30 juli, 2013 at 12:14

  Ok tack få vet jag. Jag har tidigare funderat på om jag ska åka med mina två små på en barnkryssning för deras skull, tur att jag slipper den erfarenheten. Jag vet genom säkra källor att när det händer en olycka nr 2 i en pool måste vattnet bytas ut och saneras. När det händer på Eriksdslsbadet kostar det en förmögenhet för oss skattebetalare. Men vad gör det?!

 • Jessica
  30 juli, 2013 at 12:22

  Nu är det väl ändå såhär att Birka är överlag helt ok båt.
  Dem som åker med Viking Line är trash, där är det ännu värre än det du, Katrin, var med om vid denna resa.
  Viking line är känd för att slussa in skräpet från gömda delar i Sverige, där dem sedan super ned sig innan dem kommit på bussen, förpestar för allt och alla på båten, och spyr över allt.

  Det här med heltäckningsmattor på båtar borde ju förbjudas, fan vet vad som ligger där i, egentligen.

  Jag hoppas Birka tar åt sig det du skrivit, för lite mer service borde ni fått kan jag tycka!
  Och dem borde dessutom sparka personalen som hade hand om barnen under discot och skattjakten.
  Engagemang, vet folk ens vad det är idag?!
  Allt ska serveras åt dem, ingen ska lyfta ett finger själva…
  Skämmes!

 • Anna
  30 juli, 2013 at 12:29

  Ja så här är det att åka på kryssning. . 🙂 trodde jag de flesta visste. Ha ha

 • Yes
  30 juli, 2013 at 12:56

  Men det vet vi ju att Katrin har noll koll på allt som finns utanför Östermalm. Och knappt koll på det heller…

 • Jennie
  30 juli, 2013 at 12:57

  Det va ju tråkigt att det blev så för er!
  Jag och min sambo åkte samma kryssning för några veckor sen och är nöjda. Dottern var överlycklig och hade jättekul..
  Bara för att det blev så för er så betyder inte det att det är så på alla kryssningar och att alla upplever det på samma sätt som du.
  Kanske beror på vad man förväntar sej?
  Man borde veta att folk super på dom båtarna!
  Men du är väl för fin för det..

 • paula
  30 juli, 2013 at 13:08

  Gick på.samma nit för.4år sedan..då silja line . Barnkryssning …jo tjena.. fyllon och en personal som knappt kunde svenska, finska enbart. blåsta på buffe,trots bokning, kunde få äta sena buffen,kl 22..tror inte det va? Bion trasig, våningen med alla tv spel o aktiviteter för barn, kaos, inte en enda personal …
  nej aldrig mer kryssning .
  var även gravid då, lycka när vi klev av båthelvetet.

 • Goo
  30 juli, 2013 at 13:10

  Vem åker ens på kryssning..?! Hah

 • Linda
  30 juli, 2013 at 13:12

  Alla vet ju att Katrin super som ett svin då hon är ute på krogen. Då finns det förstås inga barn i närheten men att hon förfasar sig över folk som super är skrattretande!

 • Anonym
  30 juli, 2013 at 13:13

  Ungefär fem gånger i din tjafsiga lilla berättelse går du på om att folk var tjocka! Speciellt äckligt att du kan vara så nedlåtande mot hantverkaren som kom ner till hytt eftersom du själv säger att han var snäll och inte gjort något fel?! Jag kan inte annat än säga att du måste vara verkligt, verkligt dum i huvudet. Eller så handlar det om någon slags psykisk störning. Du attackerar var och varannan människa du kommer i kontakt med och om det inte finns någon annan anledning så blir det för att de är tjocka, bara för att du ska få dina behov tillfredsställda.
  Jag är så jävla glad att din tripp var så otrevlig. Lika otrevlig hade varje dag varit om alla andra du mött varit som du!

 • Cat
  30 juli, 2013 at 13:23

  Min familj har åkt med Birka Cruices många gånger och har alltid varit nöjda med service och miljön. Självklart valt dyrare och bättre boende, bättre dagar (undvika både fylla och gapiga småungar). Som sagt mycket nöjda och vi är både kräsna och avskyr fylla och skräpiga båtar.

 • Cat
  30 juli, 2013 at 13:25

  + 100, för skillnaden är ju naturligtvis att Katrin är smaaaaal och överklassuper… Suck!

 • Pluttan
  30 juli, 2013 at 13:26

  Haha, ja det är rätt åt henne! Hon tror att alla ska buga och bocka för henne och servera allt på silverfat. Hon tror hon är någon riktig megakändis men 99% av Sveriges befolkning vet inte vem KZ är och de övriga 1% struntar i henne.

 • Cat
  30 juli, 2013 at 13:26

  Svinas bra mycket mer på Vikingbåtarna…

 • Stella
  30 juli, 2013 at 13:28

  Överklassuper? Katrin? Haha… Det är bara hon som tycker hon är överklass. Alla andra vet att hon är WT.

 • Cattis
  30 juli, 2013 at 13:32

  Förresten så har inte den dyraste hytten fönster bakom sängen…haha noll koll som vanligt. Mer och mer övertygad om att du har svårt att skilja på sanning och lögner då du klagar på ALLT och alla. Stackare, vilken miserabel tillvaro att alltid se ner på andra människor runt om kring sig… Synd att du inte föddes med namnet Bernadotte, om ens detta hade varit tillräckligt fint.

 • Anna
  30 juli, 2013 at 13:39

  Har åkt på kryssning med barn flera gånger och det har varit hur trevligt som helst! Dagskryssningar när barnen var yngre (jullovstema, Mumintema osv) och det har alltid varit hur bra som helst och barnen har varit supernöjda! Har även åkt 24 timmars med barn två gånger när det både varit specialteman för barn (ice age4) och även när det inte varit det. Nu är mina barn äldre än Ringo men det har som sagt alltid varit helt okej! Vi har haft A hytt alla gånger. Nu har vi dock inte åkt med Birka utan med Viking och Silja. Viss fylla får man räkna med men det har inte varit något som varken vi eller barnen blivit störda av.

 • Denice
  30 juli, 2013 at 13:47

  Hahah förlåt mig men kan inte för mitt liv förstå att ni som stör er så mycket på allt Katrin skriver och gör läser hennes blogg??

 • Lisa
  30 juli, 2013 at 13:50

  Men hahahah, sluta klicka er in på hennes blogg var eviga dag för att klanka ner på henne! Ni gör ju exakt det som ni ovan skriver är såååå fel?! Vuxna människor… Vad hände med girl power!?

 • Anonym
  30 juli, 2013 at 14:00

  Girl power? Du fattar att Birka kommer läsa det här och att den ”svettige och fete men annars snälle verkstadsarbetaren” kommer få höra om vad hon sagt om honom, va?? På vilket sätt förtjänar han att må skit idag pga Katrin?? Girl power??

 • sandra
  30 juli, 2013 at 14:05

  Åk Disney Cruise från LA, perfekt, så slipper du även Svenne slöddret.

 • Nina
  30 juli, 2013 at 14:07

  Svinkul inlägg, psykopatvarning i kubik. Bekräftar att mina fördomar mot polskan är bekräftade. Ha ha ha.
  Kjamiz

 • Cherry
  30 juli, 2013 at 14:08

  Girl Power? Vet du ens vad det är Lisa? Inget som varken du eller Katrin är i bestittning av i alla fall.

 • Lisa
  30 juli, 2013 at 14:20

  Katrin är inte född och uppvuxen på Östermalm. Hon är en kickersbrud från Solna. Och bara för att man bor på Östermalm så betyder inte det att man per automatik inte har någon koll på något som ligger utanför Ö-malm. Jag talar av egen erfarenhet eftersom jag bor där själv.

 • Isolde
  30 juli, 2013 at 14:27

  Ja och det värsta är att hon inte har någon sjukdomsinsikt! Det är illa!

 • Cathrine
  30 juli, 2013 at 14:34

  Var med på Nådendals spa…. Fy fan vilket ställe sger det bara. Fattar INTE hur och varför folk skriver så bra om den. Fick veta att det är en familj som äger den och driver den själva. Kom in i rummet och trodde jag var på viking line på 80 talet. Slitet och smutigt var det. Fy fan. Frukosten var inget att skryta om helle. Feta och fula gamla människor eller folk med små barn.
  Aldrig mera dit eller marknadsföra det för ngn!

 • smulan
  30 juli, 2013 at 14:36

  Jag tycker ingen kvinna barn eller invandrare eller medmänniska vem som ska känna sig rädda. Så här skickar jag verkligen en styrkekram. Ingen ska känna sig illa behandlad. Men det är beklagligt att Katrin vet så lite om världen att hon tar en kryssning med ett barn. Alla vet att svenska kryssningar riskerar att vara fyllonas paradis. När jag kryssade till Finland så kunde jag fått hela resan betald i natura om jag hade velat. Fick så mycket förslag så det är inte sant. Då ska sägas att jag satt i rullstol, hade min man med mig och ring på fingret och verkligen inte utmanande klädsel. Vi var bara där för att dansa och ha en trevlig weekend tillsammans. Aldrig mer. För en gång skull håller jag med Katrin. Du som är rik som ett troll. Ta Hurtigrutten i stället. Det är dyrt som fan. Fick det i födelsedagspresent av mina vänner. Det bästa jag gjort i hela mitt liv. Den standarden är mycket bättre.

 • Cathrine
  30 juli, 2013 at 14:42

  Katrin. Du åkte ju mitt under semester Säsongen….? Klart det är massa fyllon på alla båtar. September kanske de redan lugnat sig då skulle jag ta silja med barnen till Helsingfors på en veckodag.

 • Cattis
  30 juli, 2013 at 14:45

  Det förutsätter ju att allt som Katrin skriver är 100% sant. Har själv alltid fått en ren hyttnoch utmärkt service men så väljer jag även att betala för det.

 • Cattis
  30 juli, 2013 at 14:47

  Tur nog så vet se säkerligen redan vilken idiot Katrin är och skiter fullkomligt i vad hon skriver då det alltid enbart är ett fåtal idioter som håller med henne.

 • Yes
  30 juli, 2013 at 14:50

  Nu pratar vi om Katrin, inte om dig eller någon annan.

 • Cattis
  30 juli, 2013 at 14:51

  Väljer man Birkas weekendkryssningar så kostar de rejält mycket mer men det får man 100% igen i en fräsch miljö utan fylla, idioter (inkl Katrin) och barnen har det dessutom toppen ombord.

 • Therese
  30 juli, 2013 at 14:59

  Jag och min familj åkte också en likadan kryssning för 2 veckor sedan, samma som er så betalade vi extra för hytten. Det var hemskt, obäddat och ostädad var hytten. Efter påtryckningar på personalen bäddades sängarna om och hytten ”städades”. Barn aktiviteterna var pyton, t-shirt målning från 12 år????, ansiktsmålning Max 20 barn???? Hur tänkte man här? Aldrig aldrig mer utsätter jag mina barn för detta. Båten gick inte i tid från Stockholm och på den extra timmen den stod i hamnen bad vi om att få kliva av efter att ha sett alla fyllon spy och äckla sig. Men det gick inte, så 22 h senare ville jag kräkas rätt ut på folk. Bra skrivet Katrin. Folk ska få veta att det inte alls är en barnkryssning.

 • Nina
  30 juli, 2013 at 15:08

  Alla psykopater tror alltid att dom vet bäst. Ha ha ha. Katrin i ett nötskal. Fetton hit och dit men själv har hon aldrig sett sig i spegeln.

 • anonym
  30 juli, 2013 at 15:15

  Det är ingen BARNKRYSSNING, var har ni fått det ifrån Det är en familjekryssning med extra barnaktiviteter, och där alla andra oxå är välkomna.

 • Kerstin
  30 juli, 2013 at 15:17

  Herregud så jag skrattade åt beskrivningen. Katrin, du har ordets gåva:)
  Aldrig skulle jag åka på kryssning, never

 • anonym
  30 juli, 2013 at 15:24

  Är det något att skratta åt feta. tjocka, äckliga och svettiga människor. Det säger allt om dig.

 • Louise
  30 juli, 2013 at 15:26

  Katrin är lite väl farlig med ord och lätt att få en viss typ av folk med sig! Tänk själv och tänk kritiskt! Katrin ska man ta med en stor nypa salt…..

 • mini
  30 juli, 2013 at 15:31

  smulan

  Dansa? Du satt ju i rullstol.

  Klev du helt enkelt ur rullstolen när du dansade? Eller körde ni rullstolsdans?

 • Cattis
  30 juli, 2013 at 15:41

  De kan ju inte klaga om de inte vinklar sanningen.

 • Cat
  30 juli, 2013 at 15:42

  …en väldigt stor näve salt…..

 • smulan
  30 juli, 2013 at 15:44

  Har du aldrig sett en rullstolsburen dansa? Då har du verkligen missat något. Det svänger som fan med två hjul :-))))

 • sandra
  30 juli, 2013 at 15:59

  Ja men då låter det genast mycket bättre tycker jag, det skall man gott tåla på en FAMILJEKRYSSNING MED EXTRA AKTIVITETER FÖR BARNED, att svennar står och gapar fitta för full hals.

 • sandra
  30 juli, 2013 at 15:59

  BARNEN för guds skull

 • Laila
  30 juli, 2013 at 16:07

  Du måste vara fullständigt obildad. Obildade äckliga människa. Fy faan vad äckligt med obildade människor.

 • Berit
  30 juli, 2013 at 16:10

  Herregud lär dig skriva rätt människa…….

 • Blatte
  30 juli, 2013 at 16:12

  Katrin är väldigt obildad och därför har hon noll koll på allt utanför sin egen lilla värld….

 • Anonym
  30 juli, 2013 at 16:13

  Mer salt än jag har i mitt kök tyvärr!

 • Blatte
  30 juli, 2013 at 16:13

  Det visar bara hur korkad hon är.

 • Krister
  30 juli, 2013 at 16:14

  Folk blir magsjuka därmed…

 • Blatte
  30 juli, 2013 at 16:17

  Katrin är en tjockis själv, det är därför hon blir så störd över dem. Hon känner igen sig själv i alla andra tjockisar.

 • Krister
  30 juli, 2013 at 16:17

  Teta prom do Polski, aby dostać się tam jest lepiej tam. To tyle, aby wypełnić wszystkie rejsy tzw…

 • Blatte
  30 juli, 2013 at 16:18

  Girl Power är motsatsen till Katrin och alla andra mobbare.

 • Krister
  30 juli, 2013 at 16:18

  Sen Estonia avstår jag allt vad färjor heter.

 • Blatte
  30 juli, 2013 at 16:19

  Men snälla, hade hon fötts Bernadotte hade de adopterat bort henne.

 • Therese
  30 juli, 2013 at 16:20

  Ja det är just det, alla andra är välkommen att supa sig fulla och bete sig som as TROTS att Birka hävdar och annonser detta som en barnkryssning. Det är helt fel marknadsföring.slut

 • Sarah
  30 juli, 2013 at 16:38

  Håller med! Aldrig i mitt liv att jag hade satt mig på en sån kryssning! Inte ens när jag var 18-20! Alla vet väll att såna kryssningar innebär massa dräggig fylla? Har ni inte sett den där serien på tv? Haha! Sveriges sommar bjuder på så mycket kul & skönhet så varför ens tänka tanken på att välja kryssning? & sen att kalla folk feta i varannan mening? What’s up with that?! Låt folk se ut hur de vill! Alla är vi olika & gillar olika!

 • Cat
  30 juli, 2013 at 16:40

  Du vet att den där serien var fejk va?? Haha

 • Cat
  30 juli, 2013 at 16:42

  Och mig veterligen har hon heller inte varit fotomodell… 😉

 • Cat
  30 juli, 2013 at 16:42

  😀

 • Hyrestanten
  30 juli, 2013 at 16:50

  Jag kan förstå att resan var en besvikelse och att det fanns vägglöss är ju rent vidrigt MEN en stor del av dina negativa reaktioner verkar ha med tjocka människor att göra. Nästan som om du har en fobi mot dem. Du beskriver dem i nedlåtande, ja rent av hatiska ordalag. Vet du, jag tror ingen som mår bra beskriver sina medmänniskor på det viset och jag känner en sorg över att du har barn som kommer att påverkas av dig. Vet du tex inte att även smala människor svettas? Du har lite att jobba med om man säger så, något som är betydligt viktigare än andelen fett på kroppen.

 • Cat
  30 juli, 2013 at 17:36

  Om det nu fanns vägglöss så bör du ha fått med dig dom hem, har inte läst något om någon sanering. Övertygad om att du ljuger för att krydda din story…som vanligt.

 • Anna
  30 juli, 2013 at 18:15

  För varje inlägg du gör undrar jag mer och mer om du jobbar på Birka? Läst om sanering eller inte? Var är det du läser, Birkas intranät?

 • Sofia
  30 juli, 2013 at 18:33

  Varför åkte ni inte med morgonbåten? Då är det inte så mycket fyllon och är mest barnvänligt då tillsammans med pensionärer. Morgonbåt = barnfamiljer och pensionärer
  kvällsbåt = fyllon och odrägligt folk
  Ta morgonbåten nästa gång så kan du göra en recension av det!

 • jenny aho
  30 juli, 2013 at 21:32

  vi reser på barnkryssning med tallink silja och vi har alltid varit nöjda. där är det mumin tema. sommaren så fixar det extra lekrum åt barnen med bollar,bilar och massa mer. aktiviteter så man hinner inte göra allt då man måste äta och kika runt. buffen är ett måste en gång under resan iaf för barnen. det finns en barn buffe och sedan serveras det oxå taco’s tilllsammans med resten av biffen.

 • Sanna
  30 juli, 2013 at 22:55

  Ganska komiskt av dig av klaga på hytten! ”Bästa hytten” var i själva verket förmodligen den bästa som fanns ledig. Den typ av hytt du beskriver med rullgardin bredvid sängen är inte av sviterna eller lyxhytterna så bor man snålt så…
  Buffé har aldrig kostat 360 kr på Birka så håll dig till fakta!

 • Emily
  30 juli, 2013 at 22:57

  Ha ha fortsätt kommentera era avundsjuka kärringar, ni betalar hennes blogg lön. Katrin är bättre en er alla tillsammans, hon skrattar sig gott till banken. Hon är smartare än alla er. Hon är en ren affärs kvinna. Katrin är så jävla grym vacker smart begåvad Emily

 • Emily
  30 juli, 2013 at 23:02

  Hade fu velat att en svettig gubbe hängande över sängen fy fan

 • Tjomme
  30 juli, 2013 at 23:14

  Och här kommer sanningen från en som arbetat på kryssningsbåtarna i åratal:

  Alla kryssningbolag sysslar i grunden med sjötransporter och frakt av olika slag. Kryssningarna är bara en del av ekonomin.
  Silja och Viking är mer baserat på supande och festande. Birka vill vara mer barnvänliga. Men gemensamt är den stora försäljningen på tax-free.
  Dessutom ser det helt olika ut på olika dagar. Åk en vardag el söndag så blir det annorlunda. Fredagar är den skitigaste dagen. Lördagar aningen bättre. I alla fall på Birka. Birkas helgkryssningar, typ julkryss och Visbykryss, är kanonbra. Vet dock inte så mycket om Silja och Viking ang detta.
  Båtarna måste städa mellan 1000-2000 bäddar på en timme! Och självklart faller kvalitén ibland. Det är inga lyxkryssare helt enkelt.

  Vad man också bör veta är att bolagen ägs av sjöfolk. Det är alltså företag inom sjöltransport och rederi. De saknar i stort sett all form av erfarenhet från restaurang och hotell. Än mindre barnverksamhet.
  De som är chefer för dessa respektive uppgifter byts ofta ut och är inte heller Mr Hilton.
  Så de som ska arbeta med uppgiften får hårt bakbundna händer i form av knäppa regler och taskig budget.

  Vad gäller de feta har jag inga svar faktiskt. Det finns många olika sorters personer och de flesta svettas ibland. Det följer liksom med i paketet som människa.

 • Emma
  31 juli, 2013 at 00:50

  DET ÄR SÅ BRA MED DIG, du säger sanningen om saker! Jag kommer då aldrig åka på det där!

 • Mallan
  31 juli, 2013 at 00:56

  Faktum kvarstår, ni har betalat för den bästa hytten som var LEDIG! I sviterna som ligger avskilt är det lugnt. Du kanske ska ta reda på lite fakta nån gång…

 • Annie
  31 juli, 2013 at 07:43

  Jag har gillat Birka. Den renaste och mest okejigaste båten. Men otroligt trist för barn. Samma jädra skattjakt varje gång …. samma tshirt får dem. På senare tid har det blivit smutsigt på båten. Vi har fått skitiga hytter flera ggr. Bla smutsig kudde sista gången jag åkte och nu åker jag aldrig mer. Dock är det faktiskt mindre fylla på Birka än viking tex. Nä nu förtiden lägger jag pengarna på mysiga hotell istället. Och poolen , haha vilket skämt. skulle aldrig nånsin krypa ner iden !

 • Isabelle S
  31 juli, 2013 at 07:58

  De tog ju den dyraste hytten, vad mer finns det att betala för?

 • KK
  31 juli, 2013 at 10:06

  Åkte Viking Grace dagstur häromveckan, det var lugnt och trevligt och båten var helt ok. Man ska nog undvika dygnskryssningarna för folk blir fruktansvärt fulla och otrevliga.

 • Veronica
  31 juli, 2013 at 23:13

  Vi åkte Viking Line Cinderella i somras med våra två barn (9 å 6 år) samt vänner med deras barn. Vi la till 100 kr extra å fick hytt med fönster. Båten avgick 17.30 å vi åt på första sittningen på buffén. Hängde i barn kareoken till kl 22 gick till hytten 23.
  Hade en jätte bra resa, många aktiviteter för barn fanns om man ville gå på allt.

  Det var en kanonresa, visst det var lite stökigt utanför hytten men hade inte väntat mig annat.

  Iaf rekommenderar jag denna kryssning, vi hade jätte kul:)

 • Tina
  2 augusti, 2013 at 05:49

  Jag var också på båten den dagen. Du hade på dig en blå klänning/dress. Såg Ringo oxå, otroligt söt 🙂 Kommer ihåg rätt väl hur det var och tycker att det du skrev nu var rejält överdrivet. Det var ganska skönt inne och ute i båten. Jag var uppe till 3 och stötte inte på ”asvidriga fyllosar” isf i vilken del av båten var du? Ja det fanns en massa knäppgökar men vad förväntar du dig av sådant ställe? Vi drog ditt med flerabarnfamiljer och dom flesta hade det trevligt. Trevligt i Taxfree. Antar det är hur du ser på världen… Maten var helt ok men samtidigt dom lagar ju flera ton av maten när d gäller sådana ställe. Varmmaten var ok. Oxfilen var gott. Den kalla maten var också gott. Det fanns barnmat också. Pannkakor och hamburgare. De barnen som var med oss tyckte om maten. Hytten där vi sov var ok. Kunde ha varit bättre men samtidigt vad vi fick för hytt var inte samma som eran. Blev inte heller biten av något främmande. Tänkte hälsa men risken att du sedan skriver något negativt så vågade jag inte… Försök att det positiva ur saker och ting. De eller så hade du rejält mycket med otur! Välj stora båtar nästa gång! Finns ju såna båtar som åker till olika länder.

  Kram
  Tina!

 • evve
  2 augusti, 2013 at 07:03

  Cat kritiserar Katrin mest, ändå verkar hon helt fixerad av henne. Läser bloggen ibland och varje gång man läser kommentarerna så nog fan är det Cat Cat Cat,,,,,eller carrie eller Cattis som är inne dygnet runt o spyr galla. Är det samma person? Skaffa ett liv, ointressanta människor.

 • Emma
  3 augusti, 2013 at 22:35

  Hej på er alla som sitter och klankar ner på Katrin.. Ni sitter å säger att hon är så dum i huvvet och ska sluta snacka om tjockisar hit och dit och att hon är så inkompetent osv. Men då sitter ni ju och snackar lika mycket skit själva om folk som är dumma i huvvet… Katrin gillar inte tjockisar och ni gillar inte folk som ör dumma i huvvet tydligen så ja förstpr inte vad problemet är. Och denna svenska avundsjukan som cirkulerar i detta land är ju helt hopplös…

  Bara för att Katrin kan gå på fina fester och känner massa roligt folk och kändiar är väl skitkul för henne… tror säkert att varenda kotte här som ”känner” en kändis eller en offentlig person någon gång skrytit om de till sina vänner osv.

  Jag diggar Katrin till 1000 och tycker hon är supercool. Visst, vissa grejer hon skriver förstår ja provicerar men djävul va kul de är att läsa och vad folk kommenterar. de är tur att vi i sverige tycker olika för hur skulle de annars bli..

  Och visst att man får räkna med kommentarer när man skriver vissa saker som Katrin gör, men ni som kommenterar skriver ju elaka saker om henne samtidigt som ni kommenterar att hon är dum som skriver elaka saker om andra..

  Skärpning nu gott folk… Orkar ni ödsla så mycket energi och tid på¨att skriva alla elaka kommentarer om henne så tycker ja att ni kan lägga den energin på er själva istället… Jag lägger energi på detta eftersom ja tycker Katrin är döööö-cool och att ja tycker de är såååå iriiterande på alla som klagar på en sak men gör precis samma sak själva…

  // Emma

 • S
  8 augusti, 2013 at 23:52

  Jag åkte dagskryssning med min dotter på 4 år och hon vägrade äta buffématen med motiveringen ”äckligt”. Antingen har jag gjort ett bra jobb som lagat bra mat till henne eller så är maten verkligen äcklig. Själv tyckte jag laxen smakade lite dålig och spottade ut den. Åt bara potatisgratäng för ca 300 kr. Min dotter åt lite bröd och smör. Fattar de inte att folk kan bli matförgiftade när lax står framme i flera timmar. Tyckte även det var lite småäckligt att se hur folk vräker i sig av buffé. Det bara propppas in. Och vinet flödar. Och detta var ändå en dagslryssning som borde vara barnvänlig.

 • Ann-Louise
  25 april, 2015 at 09:28

  Vad hemskt det är när är människor som bara gnäller..
  Har aldrig haft problem att åka med dessa rederier…

 • Villiam
  5 december, 2015 at 22:17

  Hej
  Förstår inte hur ni har ett hjärta att hålla med Katrin:( Ärligt talat så åker jag varje vecka med birka båten för att koppla av från jobb o allt annat. Jag trivs med både personal och folket… Klart när det är lov dagar så är det jäkligt mycket barnfamiljer, men vilka är det som super om inte deras föräldrar till dessa barnen så klart. Tycker du överdriver till 200% om killen som kom och fixade till din rullgardin och att det va varmt inne i ditt rum är bara till och reglera om temperaturen inne i rummet. Blir så förbannad när du så nedvärderar männen på din blogg.

  Fy skäms på dig säger jag verkligen. Kan tänka mig att du gnäller lika mycket vart du än är…

  Med Vänlig Hälsning
  Villiam

 • yvonne
  6 april, 2016 at 23:28

  Förstår att ni som klagar på Birka har privata problem. Jag ha åkt med Birka flera gånger och alla gånger så har jag haft trevligt. Däremot har jag lagt märke till många småbarnsföräldrar som varit frustrerade över att inte få supa ifred för sina barn som velat ha uppmärksamhet.

 • Sabina
  29 september, 2016 at 07:11

  Jag åkte den för ca 2 år sedan då jag tänkte samma som dig dock fanns d inga som var utklädda bara massa fylle folk som gapade o skrek. Inget för barnen hytten va inte städad snor på lakan o täcke bajs i toan otrevlig personal