Okategoriserade

Bra och dåligt

Det braiga idag är att jag kommit igång med min yoga på riktigt nu. Jag vet inte om ni hängt med men jag går ju på en studio på morgonen. Man kommer och går som man vill mellan 6-10 och alla kör sin egen takt. Alltså man memorerar första serien och så går det runt ett proffs och två lärlingar och hjälper en att göra rätt och komma vidare. Varje morgon när jag går därifrån så säger Laruga ”See you tomorrow” och varje morgon känner jag hur jag flackar ner med blicken och mumlar ”Mmmm godbuy…” Jag vet att jag inte kommer att komma dagen efter på grund av antingen träningsvärk eller nån middag som ställt till det. Från och med igår så vet jag att jag inte har något som kommer att hindra mig från att gå och gissa om jag är nöjd när jag hinner före med att säga ”See you tomorrow”. Laruga blir thrilled när jag säger det. Hon tycker såklart att man ska göra sin practise varje morgon. Det är lite svårt för en tvåbarnsmorsa med jobb men den här veckan ska jag köra VARJE morgon.

Det dåliga är att jag är dödstrött idag. Lilla Rambo har vaknat mer än en gång i timmen hela natten. Jag vet inte varför, antingen var det fullmåne eller så är det en ”utvecklingsfas”. Skit samma ikväll kommer jag att somna klockan åtta efter att Ringo somnat.

Jag måste bara kommentera den tragiska händelsen som jag läste om igår kväll. Att Peaches Geldof har dött. 25 år med två små barn. Jag undrar bara en sak. Får man vara arg på henne om det visar sig att hon dött av en överdos eller måste man fortfarande tycka synd om henne då? Hennes barn kommer ju inte att minnas henne men jag gråter när jag tänker på hur de små nu sitter hemma och frågar ”Where is mommy?” ”Why is mommy not coming home soon?” ”I miss my mommy”. Om det är drogerna som tagit henne så tycker jag att man kan anklaga hennes omgivning för det hemska. Ingen i min omgivning skulle dö i en överdos. Det är min plikt att se till att det inte sker. Fan va arg jag blir när jag tänker på att det kan vara så att hon tagit sitt liv. Man blir liksom inte sjuk över en natt och att ta sitt liv när man har barn gör man inte.

You Might Also Like

 • alkoholisten
  8 april, 2014 at 10:41

  Hennes mamma dog av en överdos, när hon var elva år. Sådant sätter sina spår. Sådant är livet Katrin Människor dör även mammor och pappor till småbarn! Vänta att spekulera, tills dödsorsaken är klar!! Själv dömer jag ingen människa!!

 • Therese
  8 april, 2014 at 10:54

  Står du där redo i mörkret att ta ditt eget liv så går dina tankar inte till nära och kära tyvärr..
  Mvh en som stått där, men misslyckats. Och det är jag otroligt tacksam för idag.

 • nurse Ratchel
  8 april, 2014 at 10:56

  ”Man blir liksom inte sjuk över en natt” säger du bergsäkert.
  JODÅ, man kan t ex få en blodpropp i lungan eller hjärnan vilket kan hända även unga människor, speciellt efter förlossningar eller vid p-pillerätande. Det förekommer även att unga människor lider av sjukdomar, de inte vet om, som tar deras liv ”över en natt” Jag jobbar i vården och har MÅNGA gånger i yrket sett detta.

 • God
  8 april, 2014 at 10:56

  Om det var droger, sa var det ett misstag att hon dog, precis som med hennes mamma Paula Yates.
  Hennes mamma dog av sorg och en overdos, med sin yngsta dotter hemma sjalv nar det hande, bara fyra ar gammal, Peaches var inte dar, men hon blev aldrig lycklig igen efter sin mammas tragiska dod.

  Om man tittar pa hennes Instagram sa ser man en vanlig ung mamma som tar hand om sina barn. Det finns inte en chans att hon tog livet av sig.
  Katrin du ar som vanligt sa himla varldsfranvand, du fattar verkligen inte hur missbruk fungerar…, eller obotlig hjartesorg?

  Hur som helst sa vet vi inte hur hon dog, men alla tror ju att det var droger darfor hennes mamma dog pa det sattet, och lamnade 3 barn efter sig.
  Hon kan ha ramlat, vad som helst – spelar det nagon roll? Manga mammor dor varje ar av overdoser, ska man vara arga pa dem?
  2014 och Katrin vet inte att beroende inte ar nagot manniskor vill leva med, utan de kampar med detta ibland hela livet, eller det hander en olycka och de dor.
  Ingen vill do tragsikt i en olycka och lamna sina barn efter sig – om nagon tror att det ar sjalvforvallat, da kanske man inte vet sa mycket om livet.

  Eva Rausing dog i en overdos for ett par ar sedan, multimillionar och fyra-barns-mamma. Hon hade, och hennes familj hade, kampat med hennes missbruk hela hennes vuxna liv innan hon tog ett aterfall heroin och overdoserade, och avled.
  Vad synd att inte Katrin var kompis med henne – da hade hon ju inte dott. Inte heller Peaches.
  Katrin, du maste verkligen klona dig i tusentalsupplagor och radda varlden, da skulle allt bli bra.

  Istallet

 • ???
  8 april, 2014 at 10:57

  ”Man blir liksom inte sjuk över en natt” Det uttalandet visar hur jävla dum du är! Finns många unga människor som dött hastigt. Bl a en del idrottskillar. Och då är det i regel hjärtat, som slutat att slå. Finns många orsaker!!

 • Annette
  8 april, 2014 at 11:09

  Min kollegas fru dog mitt i pepparkaksbaket med sina barn. Huvudpulsådern gick av i huvudet. Tog inte många sekunder.

 • river
  8 april, 2014 at 11:15

  Min kompis, föll död ner över tangent bordet. Han blev 29 år Och lämnade fru och två små barn. Detta säger bara hur otroligt NAIV du är. Man tror knappt att det finns sådana människor. Men tydligen finns de!!!

 • rosa
  8 april, 2014 at 11:19

  ”MAN BLIR LIKSOM INTE SJUK ÖVER EN NATT” Ja detta säger ju allt om dig, behövs inga andra ord!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Jenny
  8 april, 2014 at 11:20

  Utgå från att du inte förstår hur pass sjuk en människa som begår självmord är. Det händer något med en sådan människa som varken du eller jag har en aning om. Spärrarna vi har som kickar in när vi mår riktigt piss blockeras antagligen.

 • Mia
  8 april, 2014 at 11:28

  Är det bara jag som tycker att hon inte alls ser frisk ut. Bàde kring ögonen men framförallt att hon ser anorektisk ut. Tydligen hade hon problem med làg ämnesomsättning. Ändà var hon sà smal!!!!!! Jag är ganska säker att hon dog av ngt hon själv orsakat, om det sà var droger eller svält. Att hon alldeles innan la ut bilden pà sig själv och mamman fàr en att undra ännu mer…

 • Emmelie
  8 april, 2014 at 12:35

  vad tröga folk är, hon menar ju sjuk som i ett missbruk eller en depression, hon menar såklart inte vanliga sjukdomar som gör att man dör som t.ex. en pulsåder går av. tänk!!

 • Lisa
  8 april, 2014 at 12:47

  Katrin, jag vill bara göra dig medveten om en sak. Om någon när och kär till dig missbrukar så finns det inte mycket du kan göra för att missbrukaren ska sluta. Visst, du kan peppa, stötta, kontakta soc, försöka få in personen på behandlingshem osv osv osv… men INGENTING av det där funkar om inte missbrukaren själv vill sluta. Det är naivt av dig att tro att du kan stoppa en missbrukare från att missbruka.

 • agnes
  8 april, 2014 at 13:00

  PRECIS så är det!!!

 • emma
  8 april, 2014 at 13:01

  Hur vet du det. Du verkar lika dum som hon!

 • Gabriella
  8 april, 2014 at 13:03

  Lilla gumman….. Jag önskar INGEN i din omgivning ett missbruk m överdos, däremot hade DU mått bra av erfarenheten/hjälplösheten samt den totala maktlösheten man har som närstående till ngn som missbrukar. Försök du köpa LIVSVILJA till ngn annan med alla dina pengar…….

 • tragedi
  8 april, 2014 at 13:50

  Så är det nog sannerligen. Man borde sluta förvänta sig massa saker av andra då det bara skapar onödig stress. Styrkan kommer innifrån. Vissa klarar inte stå emot, som tjocka människor inte klarar stå emot onyttig mat som salt socker mjöl och animaliska produkter. Varför skulle droger vara värre än onyttig mat? eller alkohol (som är lagligt)? eller snus? eller cigg? eller cykla utan hjälm? listan kan göras oändlig. Folk borde sluta vara så dömande å istället se efter sitt eget bo så dom kan bli en bättre behagligare människa..

 • tragedi
  8 april, 2014 at 13:55

  jo fast alla sjukdomar bottnar i något som gör att kroppen inte beter sig som den ska. I de flesta fall beror detta på för DÅLIG kost, animaliska produkter är skit för kroppen. Och barn drabbas av sjudom för att föräldrarna och senare generation har misskött att ge tillräckligt bra näring till kroppen, som sen förändrat genetiska massan. Inga sjukdomar bara kommer så där. Det beror alltid på något. Och det krävs styrka innifrån att vända båten så att man kan få en frisk stark och fungerande kropp igen. Detta missar västerländska sjukvården att forska i, allt ska botas med mediciner. Så jävla patetiskt vilket samhälle man fått. Nästan alla mår dåligt!

 • tragedi
  8 april, 2014 at 13:57

  Bra och håller med!

 • tragedi
  8 april, 2014 at 13:59

  Vi ska alla dö någon gång. Är ingen större tragedi i sig. Är en del av livet liksom. Vi har alla ett öde. Även barnen som lämnas efter. Dom kanske får jättebra liv. Finns barn som har mamma kvar i livet å får lida kopiösa mängder pga det (alkoholiserade, narcisstiska, sjuka).. Sluta vara så jävla dömande å se efter eran egen båt istället.

 • tragedi
  8 april, 2014 at 14:00

  så är det, alla ska vi dö på något sätt

 • tragedi
  8 april, 2014 at 14:02

  Fast det stämmer ju för det mesta. dom flesta sjukdomar byggs upp under lång tid! Har man otur med nåt elakt virus kan de ju gå fortare dock…

 • tragedi
  8 april, 2014 at 14:02

  Bra så är det!

 • tragedi
  8 april, 2014 at 14:04

  Du verkar mest korkad av alla EMMA

 • tragedi
  8 april, 2014 at 14:04

  japp styrka kommer inifrån. Inte från någon annan människa

 • tragedi
  8 april, 2014 at 14:06

  Lilla gumman är inget fint uttryck att använda sig av, tönt! men du har rätt i att dom flesta måste uppleva skit själva för att förstå vad de hela handlar om. Dom som vart med om mest och lyckas ta sig ur det är dom absolut visaste som finns. Dom borde styra vårt land eller till och med bli världspresidenter om det gått.

 • noll
  8 april, 2014 at 14:22

  Goodbuy? Bra köp?

 • nurse Ratchel
  8 april, 2014 at 16:04

  ”jo fast alla sjukdomar bottnar i något som gör att kroppen inte beter sig som den ska. I de flesta fall beror detta på för DÅLIG kost” skriver signaturen tragedi. Och det var det mest dumma, obildade och påhittade jag läst på länge. Du vet verkligen ingenting om kroppen och hur medfödda respektive akut tillkomna sjukdomar utvecklas. LÄS PÅ!

 • tragedi
  8 april, 2014 at 17:48

  haha men snälla du, jag har ju läst på. Och med en långvarig sjukdomshistoria är jag tillsammans med MASSA andra ett levande exempel på att så är fallet och att det stämmer. Finns massa böcker skrivna om just detta. Du fyrkantiga mongobanan

 • tragedi
  8 april, 2014 at 18:27

  å så måste jag bara tillägga att det är oftast personer som vägrar förändra sin kosthållning som yrkar på ytterligare mirakelpiller för att rädda dom till slut när sjukdomen väl dyker upp. till den kategorin tillhör uppenbarligen du!

 • therese
  8 april, 2014 at 20:27

  Att ingen i din närhet någonsin skulle dö i en överdos är nog det mest naiva du någonsin kunde kommit på att skriva, och jag avundas dig för det. Samtidigt är det elakt och skuldbeläggande gentemot de som haft anhöriga och människor de älskar som de försökt att hjälpa om och om igen och som tillslut överdoserar, med eller utan egen vilja. Den maktlösheten går inte att greppa. Alla missbrukare är inte bråkiga, struliga, det är inte ens säkert att det syns utåt. Det kan vara den allra mest helyllestrålande människa med en trygg och stark fasad. Jag är glad för din skull att du sluppit få den insikten. Jag är ledsen över att jag själv inte haft samma tur.

 • Irene
  8 april, 2014 at 21:25

  Tror överdos,självmord eller plötslig död.

 • ellis
  8 april, 2014 at 21:50

  Tragedi.. vad är det för ”mirakelpiller” du pratar om? Verkar bara vara du som tror att det finns.. Tycker inte alls att du vet vad du pratar om!

 • Sally
  8 april, 2014 at 21:53

  God den, du svamlar väldigt mycket!

 • Gabriella
  8 april, 2014 at 22:00

  Men du menar att ”tönt” är det? Jösses……

 • Vallmo
  8 april, 2014 at 22:03

  Åh, Emmeli, så himla skönt att det finns EN människa som kan tänka här!

 • kangarooo
  8 april, 2014 at 22:06

  Men vilken tur ”noll” att du hittade något att klaga på! Känns det bättre nu?

 • Lotta
  8 april, 2014 at 22:12

  Följer din blogg sedan en längre tid tillbaka, skrivit någongång, skrattat många gånger, tyckt annorlunda en del men den här gången blev jag faktiskt upprörd över din okunskap.

  Är mycket engagerad i psykisk ohälsa och kan lova dig att ingen av de som begår ett självmord gör det för att de inte bryr sig. De mår dåligt! Psykisk ohälsa har växt lavinartat o för bara några veckor sedan sa en psokolog till mig att hon alls inte förvånades över att kvinnor tog livet av sig själva och sina barn. Detta då hjälpen knappt finns, för de allra flesta finns inte ekonomin att köpa tjänsten å då kan en kötid betyda död.

  Ville bara du skulle veta.

  //Lotta

 • tragedi
  8 april, 2014 at 22:14

  men hallå, varför måste alla fatta så trögt (mirakelpiller = mediciner) = kemikaliska gifter

 • tragedi
  8 april, 2014 at 22:17

  …är vad?

 • Janet
  8 april, 2014 at 22:32

  DU tragedi, verkar absolut vara den som mår mest dåligt av alla som skriver här. Gå och lägg dig och dra ngt gammalt över dig…….

 • Karolina
  8 april, 2014 at 22:35

  Gå och lägg dig tragedi eller sluta åtminstone röka på, så här sent på kvällen…

 • Karolina
  8 april, 2014 at 22:36

  Även du tragedi…………

 • Karolina
  8 april, 2014 at 22:37

  Ja, eller en elak tragedi………

 • tragedi
  9 april, 2014 at 09:47

  Men vad var det för ett löjligt uttalande Janet? Tror du alla mår dåligt bara för att man skriver här? Gud så korkat! Alla mår dåligt ibland, så är livet, det går upp och ner. Du däremot verkar behöva meditera lite å lära dig lite vad ödmjukhet innebär..

 • tragedi
  9 april, 2014 at 09:48

  Först kommenterar du som Janet, å nu Karolina, TÖNT!

 • tragedi
  9 april, 2014 at 09:49

  Japp så är det, allihop!

 • Karin
  9 april, 2014 at 20:49

  Jag skrev liknande samma dag: blir förbannad om hon tagit sitt liv. Livet är mer värt om man är förälder till små barn, eftersom döden påverkar andra så starkt då – man har ett ansvar!

 • Linda
  10 april, 2014 at 11:20

  Jag är i samma sits… Jag är så glad för att du skrev det du skrev till Katrin. jag tog också illa upp av hennes (okunniga) kommentar, Kram

 • Linda
  10 april, 2014 at 11:22

  ”Ingen i min omgivning skulle dö i en överdos. Det är min plikt att se till att det inte sker”

  Där har du fel Katrin. Du visar bara hur otroligt okunnig du är på området. Det har du tur med – vem sjutton vill hamna där jag och flera andra hamnat med bröder, systrar och mammas och pappor som missbrukar? Det önskar jag inte ens dig.

 • Sofie
  10 april, 2014 at 15:48

  ”Man blir liksom inte sjuk över en natt och att ta sitt liv när man har barn gör man inte”.

  Min mamma tog sitt egna liv när jag var 14 år. Tyvärr är inte du den första att slänga ur dig en sån här kommentar – men jag säger till dig Katrin som jag sagt till alla andra – tänk på barnen som personen lämnar efter sig! Barnen mår inte bättre av att höra hur ”dum man är som förälder om man lämnar sina barn” osv. Jag och min bror har en underbar pappa som vår mamma visste om skulle ta hand om oss.
  Sen absolut inte sagt att det hon gjorde var rätt, jag hade absolut önskat att det vore annorlunda.
  Men 3 gånger fler människor i sverige dör av självmord än i trafikolyckor, så TYVÄRR är det relativt ”vanligt” (vilket vi såklart vill jobba för att förhindra). Men ingen som inte har varit i situationen kan veta varför någon tar sitt liv och vad som hade kunnat gjorts annorlunda.

  Förlåt för osammanhängande text, så jag avslutar med vad jag började med – Tänk på barnen! Ge inte dem mer känslor att bearbeta än vad de redan har!

 • kerstin
  11 april, 2014 at 06:21

  Vet du hur fel du har här?
  Ingen i min omgivning skulle dö i en överdos. Det är min plikt att se till att det inte sker.

  Du kan inte se till någonting, vissa är mycket bra på att dölja sina drogproblem. Kokain tex är en drog som flödar bland besökarna bla på Stureplans hotta inneställen. Piller av alla dess slag. Kändisar som använder skiten och sen berättar i böcker, tv intervjuer hur de tog sig ur skiten och ångrar sig. En överdos är lätt att ta och utan du ens vet att personen använder skiten. Jag vet att det finns folk som använder någon form av skiten och även kan dölja detta för sina närmaste, jag vet att det finns folk som dött av tyngre skit och flera trott att det bara handlade om en haschpipa då och då. Vill bara skriva detta för att påpeka hur fel du har. Det finns tom föräldrar som inte haft en aning att sina barn använder sig av roppar . Då har det inte handlat om föräldrar som låter sina barn dra på stan hur som helst, skiter i hur det går för dem i skolan etc…utan vilka föräldrar som helst. Blir så arg ibland på det du skriver.

 • anonym
  11 april, 2014 at 14:01

  Jag har varit i livssituationen då jag velat dö- Nu vill jag inte dö längre men är inte uppe i skyn heller och kan verkligen förstå att man väljer den utvägen