Okategoriserade

Borta bra men hemma bäst!

Jag älskar att komma hem och en veckas semester är helt lagom för att man ska vila ut sig, ha kul, äta gott, gå upp några kilo för mycket, gosa med Ringo dygnet runt och längta till jobbet. Ja vaknade som ett skott idag klockan sju för att jag längtar till jobbet. Det är mycket kul som händer nu och inte göra något alls är inte helt min grej. I några dagar är det härligt men sen var det bra. Lillebror är galen. Han var så galen på flyget det var helt sjukt. Jag försökte att koncentrera mig på min helt grymma bok (Vecka 36) för jag satt med min pappa så vi satt i fem timmar i streck och läste i våra spännande böcker (han i Sandmannen) men det var svårt för den här lilla sparkade mig som aldrig förr. Jag vet inte om det är trycket som gör att han blir galen men jag tror inte det för han är lika galen nu.

Apropå flyga med bebisar, jag måste fråga er om just det. Jag tänker nämligen inte släpa runt på barnvagn i snö, kyla och slask när lillebror är ute och mammaledig kommer jag att vara i alla fall i några månader. Så nu undrar jag när ni tycker att jag kan resa iväg med bebisen? Jag tänker mig Thailand, Dubai eller något annat härligt land där de har bra sjukvård och man känner sig trygg, men bebisen kommer inte att ha fått sin tredje spruta men eftersom jag kommer att helamma känns det lugnt med alla såna saker men alla ska ju tycka så mycket hela tiden okej frågan är kan jag resa när han är två månader?

Älskar treårs-perioden den är fantastisk. Eftersom man beklagar sig så mycket över småbarnsåren så tänkte jag att det kunde vara på sin plats att hylla treåringen för han är ljuvlig. Vi har det underbart med Ringo till 90 procent det är helt sant. Han är så snäll och go och lydig och förnuftig och skitkul och sover till 10 varje dag på hela semestern och tittar på film på flyget och är helt jävla grym helt enkelt. Vi får se hur det blir när han fyller fyra men vi njuter nu i alla fall.

Jag måste klaga lite också. På Hilton i Tel Aviv där vi bodde. Ett skithotell på alla plan. Bo inte där om ni tänker resa till Tel Aviv vilket jag absolut råder er att göra för det är en fantastisk stad men bo inte på Hilton helt sjukt att alla rekommenderade oss att bo där. Sunkigaste hotellet jag bott på i mitt liv och definitivt inte det billigaste. De värmer inte upp poolen. Inte den för för vuxna men inte heller den för barn. Vi tippade på att det var ca 16 grader i vattnet i poolen på ett fem-stjärnigt hotell, normalt? Tycker inte jag. På stranden serveras man en plastsäng utan dyna och… ä jag orkar inte rabbla. Bo aldrig där bara. Bo hellre på Renaisance eller Sheraton. Då har man i alla fall nära till Lala som är den trevligaste stranden. Bo nog helst i lägenhet förresten. Om man reser utan barn bor man nog bäst på Hotell Montefiori.

Det skönaste med att komma hem (förutom att man saknat sin dator så att man kan skriva) är att man äntligen får klockrena kablar igen. Utomlands är man alltid antingen för hård eller för lös i magen håller ni inte med? Oj jag har ätit glass den här veckan. Varje dag har jag ätit glass ibland två gånger om dagen. Jag har ätit lie frukt också. Sharon har jag ätit det är gott. Men nu är jag tillbaka hemma och då blir det LCHF igen. Alltså ingen glass eller frukt. Jag har bara tre kilo kvar tills jag nåt mitt vikttak och på sex veckor är det…rimligt. Sen blir det snitt och sen börjar jag banta i januari tänker jag mig. Eller banta och banta jag bantar ju aldrig längre eftersom jag inte behöver de på LCHF men det blir strikt LCHF. Precis som när jag ammade Ringo. Men först julmat och lite…glass. Fan jag älskar glass…

Jag ska ta och sova nu tänker jag mig. Ska upp tidigt imorgon för att åka iväg på ett väldigt spännande möte. Ett av de mest spännande möten jag någonsin fått komma på tror jag. Sen ska jag på födelsedagslunch och sen till barnmorskan på rutinkontroll.

Mmmmm…Nu blev jag hungrig det var ju typiskt. Eftersom det fortfarande är semestervecka kanske jag bara tar och äter några finncrisp med smör på. Det är fyra gram kolhydrater i en finncrisp så dessa är inte alls okej att trycka i sig om ni kanske trodde det?! Jo men det är lätt att tro det faktiskt… Alright, dags för valen att förflytta sig till köket.

You Might Also Like

 • Sandra
  27 oktober, 2013 at 21:40

  Började med lchf för ett tag sen och jag helammar, min mjölk försvann helt nästan! Så kunde inte fortsätta med lchf, vad gör jag för feeel?

 • Åsa
  27 oktober, 2013 at 21:43

  Välkommen hem! Har saknat dig!

 • Sandra
  27 oktober, 2013 at 22:11

  Du får absolut inte ha stämpel från Israel i ditt pass om du ska till Dubai, då får du inte komma in i landet.
  Annars är Dubai tryggt och rent, Dubai marina är bästa området enligt mig. Tyvärr förekommer en del ljud från allt byggande men man vänjer sig snabbt.

 • Sandy
  27 oktober, 2013 at 22:49

  För mig blev det tvärtom. Fick mkt bättre mjölk när jag käkade LCHF.

  Får du i dig nog mycket vätska? Att dricka vatten ska vara viktigt för produktionen. (Har jag läst)… Lycka till 🙂

 • Bea
  27 oktober, 2013 at 23:18

  Det är bara flygbolaget Norwegien som stoppar en med en israelisk stämpel i passet vilket är fruktansvärt löjligt och har ingen som helst grund. Förenade Arabemiratens ambassad säger att det är fritt fram. Så det är bara att välja ett annat flygbolag så är det som att åka till vilket land som helst. No problem! 🙂

 • Mslyckad
  28 oktober, 2013 at 06:31

  jag reste med båda mina barn när dem var 2 månader. Från Sverige till Saudiarabien(bodde där då) med den äldsta när hon var 2 månader, och från Sverige till Förenade arab emiraten (här bor jag nu) när den yngsta var 2 månader. Så det är inga problem.Lycka till och välkommen hem

 • anonym
  28 oktober, 2013 at 08:35

  Hahahaha

 • Ulrika
  28 oktober, 2013 at 12:55

  Jag flög till Palma med min minsta som då var 1 månad gammal – nemas problemas!

 • S
  28 oktober, 2013 at 13:46

  Ett namn kom till mig i natt och jag tänkte att det borde Katrin få höra.

  Diego som tigern i Ica age,

  Ringo och Diego.

 • Malin
  28 oktober, 2013 at 17:20

  Jo men vänta nu. Frågan var ju en annan. Bara för att det var helt fine för din bebis att åka iväg långt så innebär inte det att risken är mindre för Katrins tvåa. Sjukdomar går att få trots amning. Det vore bra om bebis iaf hann med de två första vaccinationerna. Tyvärr hinner han ej få för mässling, påssjuka och röda hund. Många åker iväg och ofta går det bra men man kan vara medveten om riskerna.

 • Malin
  28 oktober, 2013 at 17:21

  Sorry! Mitt svar skulle under en annans kommentar!

 • Annika
  28 oktober, 2013 at 19:08

  Kan inte vara så svårt att göra LCHF glass ju? Grädde, ägg och stevia. Smaksätt med dina dom där dropparna. Fast du kanske redan här gjort det?

 • Maria
  28 oktober, 2013 at 19:26

  Tror de är bästa tiden att resa med bebis. De är skyddade mot många sjukdomar upp till 6 månader då de får extra antikroppar sista delen av graviditeten. Amningen gör ju sitt. Dessutom är det innan de börjar stoppa precis allt i munnen. Värmen kan ju i och för sig vara lite jobbig.

 • Oo.
  28 oktober, 2013 at 22:37

  Malin vem pratar du till?

 • jess
  29 oktober, 2013 at 06:51

  Hong kong super att bo med små barn:) min ynsta är uppväxt där.

 • Jossan
  29 oktober, 2013 at 18:01

  Jag vet inte vad man säger idag men när mina tonåringar var små kunde man se ett samband mellan plötslig spädbarnsdöd och långflygningar. Om syrenivån i kabinen är lägre än normalt börjar man normalt andas oftare medans spädbarn gör tvärtom, d v s sänker frekvensen.