Okategoriserade

Bör det vara åldersgräns på sociala medier?

Jag hör hur folk diskuterar huruvida deras barn som är ca 10-14 bör få vara delaktiga i sociala medier så som twitter, instagram, FB och vad det nu finns mer. Vissa sätter förbud för allt sådant. Jag hörde Gry Forsell säga det på radion här om dagen. Att hon bland annat spärrar internet sidor hemma så att hon ska kunna ha kontroll över vad hennes son har tillgång till. I deras fall pratade de just den här morgonen om porr. ”Men vi hade porrtidningar när vi var små”, sa Anders. ”Inte samma sak som när saker och ting rör sig”, tyckte Gry. Jag har ingen åsikt i den saken däremot har jag en åsikt om det här med alla töntiga jävla brudar som tar bilder på sin feja i en zoolander och lägger upp tio om dagen på instagram, twitter och FB. Vad är det för något påfund? Vad är det för föräldrar som tillåter sina barn att hålla på så här? Vad är det för sjukt jävla beteende? Små flickor som försöker se kåta ut för att… vad? Varför? I vilket syfte? Förstår de överhuvud taget att det spelar på sex? Sen förvånas man över att killar misstolkar och gör dumma saker.

Och hela det här bekräftelsebehovet är ju sjukt. Då lägger en flicka upp en bild på sig själv där hon suger in kinderna och putar med munnen för att en massa folk ska lika hennes bild. Och blir hennes bild inte likad så mår hon dåligt över det. Så jämför de likes eller pokes eller storlek på FB med varandra i skolan och det hör ju vem som helst att det här är helt åt helvete. Kan bara leda till anorexia och självmord. Inte för de starka som klarar av kritik såklart. Mina barn skulle alltid höra till den gruppen men jag skriver inte med tanke på mina barn utan på barn som inte får ett ett bra självförtroende hemifrån. De barn som tvekar på om de verkligen duger för att de inte fått höra det från sina föräldrar. För de barnen måste det ju vara förödande att dessutom inte bli sedda på nätet. Äe, jag tror nog att det är bättre att ungarna är ute och sparkar på en boll än att posa på fejan. Vad tror ni?

 

You Might Also Like

 • Caroline - wwwaddell.com
  6 maj, 2013 at 12:11

  Helt sjukt är det! Ser t o m mammor som lägger upp bilder på sina 13-åringar posar sådär. Eh va?

  Det de flesta inte vet är att de flesta sociala medier redan har en åldersgräns.

 • Sonny
  6 maj, 2013 at 12:17

  Fast var det inte din käre Bingo som la ut porrig bild på småtjej?! Nån som skrev det förut iaf ..

 • Sara
  6 maj, 2013 at 12:43

  Håller med dig till hundra.

 • Annie
  6 maj, 2013 at 12:47

  Sonny, det stämmer bra det, på instagram.

 • lena
  6 maj, 2013 at 13:36

  Bra rutet!

 • Jenny
  6 maj, 2013 at 13:40

  Skriver under på det..

 • Johanna
  6 maj, 2013 at 13:40

  Är den borttagen nu?

 • Camilla
  6 maj, 2013 at 14:49

  Jag säljer Reductil/sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Majsi
  6 maj, 2013 at 15:01

  Fortfarande så är inte Katrin ansvarig över vad Bingo gör på sin FB, Twitter eller instagram

 • Vera B
  6 maj, 2013 at 15:43

  Vill ha!!! Vill ha!!! Vill ha!!! Vill ha!!! Hinner jag bajsa mig smal till Midsommar!!!??? Är så sjukt desperat nu!!!!!!!!

 • Jenny
  6 maj, 2013 at 16:18

  Håller med dig till en viss del.. Men det du skrev om att ”inte så konstigt att killar misstolkar” osv.. Där har du fel! Du lägger som så många andra över en del av skulden på tjejen, typ som att om det skulle hända nåt så fick hon lite skylla sig själv. Och så är det inte, man ska fan kunna posa naken utan att för den sakens skull bli illa behandlad, så det så!!
  KRAM och tack för bra blogg!

 • Caroline
  6 maj, 2013 at 18:17

  Håller med ! Men vet du vad de riktigt sjuka är: Det är att deras mödrar gör PRECIS LIKA dant! Huuuur sjukt???…… Barn gör inte som vuxna säger. D gör som vuxna GÖR;) ( morsorna är bekräftelsetorskar och det är bara tragiskt:( sjukt FULT är de oxå att puta med läpparna sådär.. (Alltså man garvar ju i brallan åt dem) Medans dom väntar på likes garvar vi åt dem! Inte sant? Så korkat:)

 • Andrea
  6 maj, 2013 at 18:22

  Men snälla nån, de säger väl sig självt att om man slynar sig å fläker upp sig som fan så får tjejen lite skylla sig själv till viss del! De är ju bara i en fantasivärld som en tjej skulle kunna fläka ut sig som ett luder utan att killar blir provocerade!

 • Marina
  6 maj, 2013 at 18:32

  Håller med! Vuxna kan göra vad dom vill, men flickorna vet ju inte..fattar inte allvaret. Och många föräldrar bryr sig inte för dom är rädda att verka mossiga o o-coola. Suck.!

 • Martin
  6 maj, 2013 at 20:29

  Varför då? Jag är man och jag har självkontroll. Vi män är inga jäkla djur som inte kan kontrollera oss när vi ser en naken kvinna. Om så vore fallet får man ju behandla problemet på samma vis som man gör med handjur som beter sig illa… man klipper bollarna.
  Skrämmande hur fan du resonerar!

 • Maria
  6 maj, 2013 at 22:06

  Bra skrivet! :0) Och är så trött på bilder på plutande läppar!
  Det känns som om tonåringar plutar med munnen så fort de ska fotograferas, stön!
  Och det gäller att vara populärast och tävla i att gillas, fy vilken utveckling, vilken stress!

 • Kikki
  6 maj, 2013 at 22:38

  Fan vad bra skrivet Katrin!
  Man ser ju en del storbloggare (kallar dom sej iaf) som lägger ut bild efter bild på sej själva där dom posar med indragen mage, bresande med benen så inte låren tar i varann (för kissie har sagt det ska vara så) och värsta plutande med munnen stående framför spegeln i ”dagens outfit”. Som Linda R… typ. Ba. Ja e så läcker att se på!!! Fatta vad deras barn får för bild av hur man ska vara.

  Riktigt roligt när dom tror folk besöker deras bloggar för den är sååå braaa och inte fattar att man kikar in för att få sej dagens garv.

 • L
  7 maj, 2013 at 00:00

  Jag håller med Katrin, va bättre förr när man bara va ute inte visste va en data var och fick bara glo på film om man fråga snällt när de va dåligt väder!! Men ja håller inte med de du sa om hur starka barn blir, jag ser mig själv som en väldigt stark person o jag fick massor kärlek och bekräftelse när jag va liten men har ändå mått fruktansvärt dåligt brottas fortfarande med mkt dålig självkänsla o kämpar dagligen med att må bra och inte falla för saker som får mig må dåligt. Jag skyller en del av detta på hur samhället ser ut idag med utseendefixering sex måsten stress osv
  Må gott!

 • Fjodor
  7 maj, 2013 at 01:27

  Håller med, Martin.

 • Cissi
  7 maj, 2013 at 05:43

  Ja, o Heddi då…. HAHA… flera bilder om dan framför spegeln på plastgolvet! =D

 • sandra
  7 maj, 2013 at 07:47

  Katrin du kan sluta spela som att du har världens största självförtroende och självkänsla! Många ser igenom dig. Du är trots allt bara en människa!

 • Esmeralda
  7 maj, 2013 at 08:59

  Ja bekräftelsebehoven tar sig olika uttryck- en del plutar med läpparna, en del visar upp sina nya kläder, andra skriver om vikt och mat och försöker provocera så gott det går tills någon på andra sidan reagerar! Vete tusan vad som är mest osmakligt .

 • Kikki
  7 maj, 2013 at 09:58

  Bekräftelse vill alla människor ha men vi söker det på olika sätt. Fast det är ju mycket sundare att söka det genom sina ord och sin personlighet, den man Är, än att bara söka bekräftelse genom hur man ser ut.

 • sand
  7 maj, 2013 at 16:30

  Jag tycker synd om dem som fläker ut sig men det är ju samtidigt en del av tonårstiden.. Synd sen bara när man blir vuxen och ångrar sig men bilderna finns där ute redan.. =/

 • Maja
  7 maj, 2013 at 17:07

  Jag håller också med Martin, herregud. Så alla kvinnor som låt säg solar topless bör kunna förvänta sig (och förtjäna)att bli våldtagna?