Okategoriserade

Blondinbellas pappa berörde mig

Eftersom jag betar av min ”to do-lista” i rena rama superfarten så har jag kommit fram till den punkt som jag har längtat efter i över ett år. Jag räknar. Jag räknar på marginaler, på omkostnader, investeringar etc. På torsdag ska jag ha möte med min revisor och då har jag tänkt mig att ha en flott presentation till honom. Men alltså det är inte kul att sitta vid en dator och räkna det kan man ju inte säga. Över huvud taget är monotona arbetsuppgifter aptrist. Monotona arbetsuppgifter gör även att man blir sjukt sugen på att surfa. Något som jag annars aldrig gör. De senaste dagarna har jag surfat kan jag säga. Allt för att ”komma bort” i några minuter för att sen återgå till mitt exelark.

Jag kom över ett öppet brev som Blondinbellas pappa har skrivit till sin dotter och jag måste erkänna att jag fick ganska så många tårar i ögonen av att läsa det. Jag fick extra många tårar eftersom jag har barn. Hade jag inte haft det hade jag kanske inte fått någon tår alls. Jag tycker synd om Blondinbellas pappa och jag vet att om inte hans dotter kan förlåta honom (jag vet inte för vad) nu så kommer hon att göra det när hon blir äldre. Man ska lära sig att förlåta och ge människor nya chanser. Man tjänar bara på det. Man behöver inte ha en allt för nära relation med någon som har svikit en men man ska ge folk nya chanser. Det är bra för ens eget välmående. Ursäkta mitt känslodravel men det här öppna brevet berörde. Läs det själva om ni vill.

 

 

You Might Also Like

 • anonym
  23 april, 2013 at 16:42

  Att förlåta är en ”konst” som enbart människor med stor empati och ett öppet sinne kan göra.

  Jag är själv i samma sits just nu, det gäller EJ min far, han är avliden, min ”sits” gäller annat.

  Jag får inte förlåtelse och jag gråter, lider, får ej sörja en nyss avliden fd svärfar.

  Att förlåta är så viktigt, låt oss lära oss det!

 • Peter
  23 april, 2013 at 17:21

  Visst är det viktigt att kunna förlåta men det är inte alltid det rätta. Ibland har folk gjort så grova saker och sårat så djupt att man faktiskt får stå sitt kast. Vi har en sådan i min familj som jag faktiskt varken vill eller kan förlåta. Det han gjort mot sin fru å sina barn är så sjukt att jag helt vill klippa banden, för alltid. Tråkigt för honom ja men vi har alla ett val i livet och väljer man att göra riktigt dumma saker så får man ibland leva med livslånga konsekvenser av det.
  Men som sagt, i de flesta fall är det positivt med förlåtelse 🙂

 • Louise
  23 april, 2013 at 17:22

  Faktum är att vi har ingen aning om vad det handlar om och har ingen rätt att döma vare sig Isabella eller pappan. Man gör nog bäst i att hålla sig utanför andras familjeproblem.

 • Peter
  23 april, 2013 at 17:24

  Det håller jag absolut med om.

 • Maggan
  23 april, 2013 at 17:44

  Pappi är väl ledsen nu när han tappat kontrollen. Belliz är vuxen nu, driver sina företag helt själv och ska gifta sig.

 • Henrik
  23 april, 2013 at 17:45

  Det är säkert morsan till B som förgiftat henne.

 • Maja
  23 april, 2013 at 18:52

  SÅ LÄT DET INTE NÄR DIN BARNFLICKA RYMDE/FÖRSVANN
  ”MAN SKA LÄRA SIG ATT FÖRLÅTA OCH GE MÄNNISKOR NYA CHANSER”
  ”MAN TJÄNAR BARA PÅ DET”
  ”DET ÄR BRA FÖR ENS EGET VÄLMÅENDE”
  HA HA HA HA HA HA

 • Lina
  23 april, 2013 at 19:20

  Alla kan göra fel och om en person visar ånger och ber om förlåtelse så är det ett bra första steg.

  Men om man blivit djupt sårad så har ju förtroendet och relationen till den personen förändrats för alltid. Man pratar ofta om att livet är för kort för att omge sig med människor som man inte mår bra av. Att vara sann emot sig själv kan vara att våga bryta med människor som gör att man mår dåligt.

 • mariab
  23 april, 2013 at 19:35

  Att kunna förlåta är ett tecken på mognad, jag är livrädd för stenhårda människor som vägrar sina nära och kära en andra chans. Sen finns naturligtvis människor som sviker och sviker på nytt och utnyttjar kärleksfulla människors vilja att förlåta – det finns en gräns för hur många gånger man orkar bli sviken. Tror jag.

 • Peter
  23 april, 2013 at 20:13

  Bra poäng!

 • Maja
  23 april, 2013 at 20:15

  Det är sant. Jag är också rädd för människor som tror att familjeband per automatik förlåter/ursäkter allt. En förälder har inte ”rätt” till sina vuxna barn, det är en relation som alla andra som kräver respekt och omsorg. Det gäller ju självklart åt båda hållen.

 • Kjerstin
  23 april, 2013 at 20:17

  Vilket jävla dravel! Typiskt patetiska karlar 🙁 fy fan så pinsamt brev 🙁

 • anonym
  23 april, 2013 at 20:30

  mhm, många av er skriver att det måste finnas gränser hur många gånger man ska förlåta…
  Jag lever med kristna varderingar och på frågan om förlåtelse får jag svar från Jesus. Han blev också tillfrågat av sina lärljungar och då svarade han att man ska förlåta 77gånger, varför 77 gånger frågade de? Ju, för efter 55 har du tappat räning och det är det som det handlar om att förlåta alltid oavsett hur många gånger. Tänk er själva, hur många gånger nis sårar, gör andra ledsna, är orättvisa… en gång, två eller tio? Tänk om alla andra skulle tillämpa samma metod mot er själva och förkastad er för länge sedan.
  Alla människor gör fel på ett eller annat sätt och det är människans lot att älska och förlåta oavsett hur många gånger det sker – för din egen och för det som blir förlåten. Sen är det upp till var och en att börja dela vad som kan förlåtas eller inte samma metod kommer att tillämpas mot er när det blir dags.
  Blir inte högfärdig bara för du just för stunden inte blev lika dum, förlåta är verken stort eller litet – det är mänskligt och det är kärlek. ALLA vill vara förlåtna, oavsett av vem och på vilka grunder.

 • Kjerstin
  23 april, 2013 at 20:38

  Du religiösa typ, har du tänkt på att religion är roten till nästan all ondska på Jorden, krig, hedersmord, tvångsomskärning av små barn mm mm. Tänk om religion inte funnits. Sköna tanke!

 • Nicole
  23 april, 2013 at 21:16

  har inga barn men fuktiga ögon

 • Kjerstin
  23 april, 2013 at 21:51

  Porrigt med fuktiga ögon

 • Henrik
  23 april, 2013 at 21:56

  Elakt.

 • Kjerstin
  23 april, 2013 at 22:07

  Up yours Henrik !!!!

 • anonym
  24 april, 2013 at 03:39

  Du Kjerstin – det är inte religion som är roten till ondska i världen utan människan som tolkan den. Det finns inte en enda religion som förespråkar våld, hat eller krig … men människan förvrider , förvränger allt och resultat är redan känt. Jag tror inte att det skulle vara bättre utan att det fans någon religion, då hade människor inte haft några hämningar som helst. Tänk på att de allra flesta grunder i samhället är uppbyggda på tron om människans förmåga att vara god…

 • Kjerstin
  24 april, 2013 at 07:15

  En dåres försvarstal, ok, jag kallar inte dig dåre men att dy försvarar allt som religionen ställer till med , med att folk tolkar fel är inget jag köper. Sedan kan jag tycka att det är korkat att sitta o tolka/läsa bibel koran etc, flera tusen år gamla skrifter som är anpassade i en helt annan tid. Tror inte folk skulle släppa alla hämningar om inte religion fanns, det finns ju hur många ateister som helst idag men det är ju knappast de som trycker ner kvinnor o tvingar de att bära burka, självmordsbombare, hedersmörda mm mm

 • Janne
  24 april, 2013 at 07:21

  Men vad säger att det är pappan som skrivt??? Detta är ett blogginlägg på en ny blogg med endast detta inlägg… Kanske dags att vara lite kritiskt till detta 🙂

 • Linda
  24 april, 2013 at 08:43

  Om det ändå hade varit hennes pappa som hade skrivit det där. Men så är inte fallet. Någon som spelar hennes pappa

 • Louise
  24 april, 2013 at 09:28

  Men betyder förlåtelse detsamma som att man måste ha kontakt med människan eller föräldern ifråga? Man måste väl ändå få välja vilka man vill umgås med/vilka som ger energi och man mår bra av?!

 • Henrik
  24 april, 2013 at 10:27

  Det är upptaget.
  Var god återkom senare.

 • Sessan
  24 april, 2013 at 11:54

  Bella har bemött inlägget på sin blogg så det är nog på riktigt.

 • Maja
  24 april, 2013 at 15:08

  Jag läste att han bekräftat att det är han som skrivit brevet, men man vet ju aldrig. Tycker det är rätt patetiskt med ett ”öppet” brev, varför inte bara skicka det till henne direkt. Fegt tycker jag, som att måla in henne i ett hörn.

 • Kalle
  24 april, 2013 at 15:25

  pappan gillade nog inte att bli uthängd offentligt, isabella publicerade negativa saker trots att andra blir drabbade (släkt småsyskon etc), pappans offentliga brev innehåller en kärleksförklaring och råd, olika saker. Isabella tänker för kortsiktigt. det som isabella skrev kommer hon att ångra om ett antal år, det som pappan skrev kommer han aldrig att behöva ångra

 • Maria
  24 april, 2013 at 16:19

  Jag tycker att det är pinsamt med öppna bråk, liider och tar fram skämskudden. Vill att människor ska lösa sina problem i det privata och inte ”hänga ut” allt i media..eller i bloggar eller på Facebook etc.

 • Hedda
  24 april, 2013 at 17:03

  Han kanske förbjöd henne att köpa kläder på företagskortet oförlåtlig svek

 • Gittan
  24 april, 2013 at 22:23

  Tja, att förlåta är en lång process om det ska vara uppriktigt, att ge en ny chans beror helt på ”brottet” i fråga men de som aldrig utsatts kan heller aldrig förstå detta utan drar automatiskt alla över samma kam.

 • H
  29 april, 2013 at 17:17

  Alla säger att jag också ska förlåta min gamla pappa även fast han och mamma spöade skiten ur mig tills jag var tolv och sista gången när jag var tjugoett. Jag är inte arg på längre men jag älskar helt enkelt inte honom, han skriver exakt likadana brev till mig som Isabellas pappa gör!
  Och dessutom så kopierar han dom och skickar ut till valda familjemedlemmar, snyft snyft.
  Sa jag att han är präst, så kan det gå…

 • Farlene
  10 januari, 2014 at 05:43

  skriver:Hej Lari och ni andra pc3a5 DDB!Jag har varit aktiv hc3a4r i nc3a5gra c3a5r och kan det dc3a4r med bloggdesign tdorde jag.Jag har skapat en blogg fc3b6r the sims3, som c3a4r sammansatt av olika designer som jag hittat inne pc3a5 er gratisdesignsida. (Dem c3a4r moddade och tveakade, men c3a4r lc3a4nkade till alla inblandade i sidomenyn sc3a5klart!) Det c3a4r fortfarande lite slc3b6 eftersom allt inte c3a4r pc3a5 plats c3a4nnu, men det c3a4r inte problemet:MEN jag har stirrat mig blind pc3a5 designen, fc3b6r jag vet inte varfc3b6r bakgrunden bara slutar nc3a5gra inlc3a4gg ifrc3a5n botten pc3a5 bloggen. jaghar fc3b6rsc3b6kt fixa det pc3a5 alla mc3b6jliga sc3a4tt men det vill sig inte bara.Hjc3a4lp?

 • Mita
  11 januari, 2014 at 08:02

  skriver:Hej! Jag har valt en bakgrundsbild frc3a5n blogg.se men preomelbt c3a4r att den inte syns pc3a5 min blogg! Vad c3a4r felet? Jag kan se den pc3a5 min iPod men jag ser den inte pc3a5 datorn.

 • Kamren
  13 januari, 2014 at 10:54

  I have been so beedlierwd in the past but now it all makes sense!