Okategoriserade

Bingo räddade ett barn idag

Det var så kul när Bingo ringde mig idag när jag satt på väg hem. Han var så uppjagad och alldeles till sig över det som han just upplevt. Han hittade ett barn på Karlaplan. En tvåårig liten flicka som sprang runt alldeles ensam. Hon grät inte och var inte alls upprörd utan mest galen och vild. Hon sprang rakt ut i gatan så Bingo fick rusa ut och hämta in henne. Han såg sig förtvivlat om efter någon myndig som ansvarade för flickan men hittade ingen. Innan hans hjärna hann tänkta ikapp var flickan i full färd att kasta sig ner för rulltrappan som går uppåt från tunnelbanan så genast kastade sig Bingo efter henne. Folk sa irriterat till honom att han ska hålla reda på sitt barn och när han stammade att ”det är inte var hans barn” såg folk bara märkligt på honom och gick åt andra hållet. Jag skrattade så jag höll på att kissa på mig när han ringde mig och berättade om den smått bisarra situation som han just varit med om.

Till slut satte han sig på en bänk med flickan i knät. Lyfte fram telefonen för att ringa polisen och då kom mamman springandes mot dem ”I am from Ukraina I am sorry”, upprepade kvinnan om och om igen. ”My mother lost my baby”, fortsatte hon och Bingo sa att han förstod det som att barnet varit med sin mormor och att hon lyckats komma bort från henne och nu var alltså mamman här för att ta hand om sitt barn.

En jävla märklig händelse och Bingo var alldeles uppjagad av det hela. ”Det var så märkligt och ledsamt att sitta med den här lilla flickan på bänken”, sa han och refererade till att tänk om det var Ringo… ja ni vet som man gör. Men hur kan man tappa bort sitt barn? Var mormorn hundra år, eller? Konstigt.

You Might Also Like

 • Louise
  3 juni, 2013 at 21:52

  Bra där Bingo! En prick i himmelen garanterat!

 • Nina
  4 juni, 2013 at 07:50

  Tänk dig att det var en 2-årig Ringo som hade SMITIT från sin farmor etc..då kanske du inte skrattar..inget roligt alls tycker jag!

 • Alex
  4 juni, 2013 at 09:51

  Jag tror att det är rätt lätt att smita iväg om man som barn bestämt sig. Min bästa vän var väldigt påhittig när hon var runt 3 år. Hon stod bakom sin mamma i lokala matbutiken men när mamman betalat klart och vänder sig om så låg bara kläderna kvar på golvet. De hittade Anna lekandes på torget – bara iförd gummistövlar.

 • Nico
  4 juni, 2013 at 19:42

  hon har ju inte sagt att det var kul att ungen kom bort? bara att det var underhållande med den situationen Bingo försattes i, folks sneda blickar osv. Små snorkfröknar som du är däremot nått som VERKLIGEN inte är roligt. Go home.

 • Anna
  5 juni, 2013 at 23:42

  Jag var på semester på Sardinen och det var väldigt mkt Ryssar (ev Ukraina eller annat land m liknande språk) där. Jag var förvånad och skräckslagen av att sååå många hade nollkoll på sina barn – alltså de lämnade små ej simkunniga barn (utan armkuddar) utan uppsikt vid poolen. Själva låg de å läste el pratade. Verkar vara mer vanligt där att barnen får klara sig själva. Undrar om de skulle förlåta sig själva om något hände.