Okategoriserade

Asså faaaan för papper

Jag avskyr papper. Så otroligt mycket. Jag har inte en enda pärm eller mapp, jag kastar allt. I värsta värsta värsta fall så tar jag en bild på pappret och sparar det i telefonen. Hur kan folk inte vilja exkludera papper från sitt liv tänker jag?

Aha men det här har ju gått bra fram till idag. Plötsligt frågar jag Milica vad det är för tre gigantiska kartonger som belamrar kontoret och då visar det sig att det är min bokföring. ”Kasta skiten” , säger jag men då stämmer tjejerna in i kör och tjoar ”neeeeej!”. Jag ringer min revisor och frågar. Jag måste spara dom i en massa år enligt svensk lag. Jag kräks. Jag frågar Lasse hur det kan ha blivit så mycket papper när jag har de flesta företag på digital faktura? Nä men nu ska ni få höra det värsta. Alla fakturor som jag mejlar till Lasse måste han enligt lag printa ut och spara i den här vidriga kartongen. Så mitt försök med att vara miljövänlig, sparsam, effektiv är helt förgäves för min revisor/bokförare sitter fanimej på sitt lilla kontor och printar ut varenda jävla ark och lägger det sen i en kartong för mig att få tillbaka. Alltså på allvar Sverige? Kom med i matchen.

Ja men annars är väl allt fina fisken. Men vad gör jag med de här tre kartongerna? De är verkligen enorma. Det är så sjukt. Nu drar jag till dagis. Sen taekwondo.

You Might Also Like

 • Mikaela
  18 februari, 2015 at 14:30

  Titta på detta Katrin och kom sen inte och säg att man är lycklig bara man är smal
  http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/mikel-har-storst-hofter-i-varlden/

 • Lisen
  18 februari, 2015 at 14:36

  Du behöver inte alls spara fakturorna i pappersform.”Det är företagets val av presentationsform i bokföringen som avgör hur fakturan ska sparas och inte i vilken form kunden får den”

 • ilona
  18 februari, 2015 at 15:32

  Flytta utomlands så slipper du att reta dig på Sverige! Du är väl inte född här så ……

 • Pola
  18 februari, 2015 at 16:26

  Katrin ER født i Sverige og er LIGE SÅ MEGET SVENSK SOM DU ER, min pige.

 • Lie
  18 februari, 2015 at 16:42

  Kunden kan få fakturan via mail men företagets bokföring måste vara i pappersform. Sådant bör man veta om, om man har ett företag.. Har själv en förening och det är samma sak där med bokföringen. Allt måste sparas! Jobbigt med mycket papper kanske men tyvärr är det så.

 • Nina
  18 februari, 2015 at 17:06

  Hur fan kan du driva företag. Har du inte lärt dig sedan du blev dömd för grovt bokföringsbrott. Och en skatteböter på 300.000 kronor. Suck!!

 • organo gold
  18 februari, 2015 at 20:51

  Hej alla fantastiska entreprenörer!
  Ny produkt introduceras nu i Sverige. Ett kaffe (och thé) med ganoderma som smakar gott och gör gott och som dessutom går att tjäna fina pengar på.
  Maila [email protected] för mer info.

 • Anna
  19 februari, 2015 at 07:03

  Du kan välja och ha papperslös bokföring – sök ex på fakturaskanning på Google så slipper du papper. Några papper måste du spara men bra mycket mindre än vid traditionell bokföring. Du får spara bokföringsmaterialet i det skick du får det. Får du via mail kan du spara elektronisk. Där du får ett papper ska du spara det som papper. Men som sagt – sök på fakturaskanning via Google så får i lite tips.

 • matilda
  19 februari, 2015 at 08:51

  Hej! kan du inte skriva ett inlägg om dina barn och deras mat, ffa Rambos och hur du ställer dig till kosten han äter på förskolan m.m. Hade vart intressant då många föräldrar som förespråkar paleo/nyttig kost för sina barn får svårt att hålla det då barnen äter många måltider på förskolan med gluten, mjölk m.m. t
  tack för en bra blogg

 • Pete
  19 februari, 2015 at 09:00

  Hur kan du vara så dum. Skulle aldrig kunna tro att du drivit företag i över tio år???

 • Lina
  19 februari, 2015 at 10:51

  Jag lovar dig att Sverige är himlen jämfört med till exempel Spanien som jag bor i. Här får du typ gå runt med en pappershög vart du än ska, för inget finns inlagt i något system, och det värsta är att inga myndigheter är synkade med varandra. Men ja, ju mindre papper desto bättre!

 • Hanna
  19 februari, 2015 at 12:59

  Alltså jag gillar dig! Toppen också tycker jag att du bidrar till användningen av ”hen” som är ett jättebra ord. Vet nog ingen som använder det så mycket som du, kalas tycker jag!

 • Hanna
  19 februari, 2015 at 21:32

  De som säger att du inte behöver svara i pappersform har rätt. Du kan spara digitalt och göra det själv men du behöver säkerställa så att de är läsbara i det antal år du behöver kunna visa din bokföring.