Jag och syrran tillagade årets godaste middag so far igår kan jag säga. Och vem vore väl jag om jag inte delade med mig. Alla ni som har tillgång till grill, ni måste göra den här middagen. Måste måste måste.
För fyra personer:
fisk:
fyra st Guldsparider (99 kr kilot)
16 st bläckfiskar (ännu billigare)
ca 200 gram smör
hackade örter – jag tog timjan och basilika. Kompletterade med torkad timjan, salt och peppar.
en citron
två knippar sparris
en påse marchésallad
ca åtta stycken små körsbärstomater
två avokado
en stor buffelmozarella
dressing:
rapsolja, vitvinsvinätger, salladskrydda, en tsk dijonsenap
sås till fisken:
4 dl creme fraiche
rivet skal från två lime
saften från en lime
salt, vitpeppar
Alright då kör vi. Vi börjar med att ta fram alla de här sakerna och lägga dem på diskbänken.
Steg 1: Ställ ut 200 gram smör så att det blir mjukt. Sätt på grillen så den är lagom att grillas på om ca 30 minuter.
Steg 2: Rensa bläckfiksen. Tjejen i färskdisken visade mig hur man gör och det är verkligen väldigt lätt och kul. Man känner sig väldigt proffsig när man gör det. Sen sköljer man bläckfisken in och utvändigt. Tycker jag. Lägg dem sen på ett fat och salta ordentligt. Låt dem nu ligga där tills det är dags att gå ner till grillen.
Steg 3: Skölj fiskarna in och utvändigt och lägg dem på ett fat. Gör tre snitt tvärs över fiskens ena sida.
Steg 4: Ta smöret och lägg i en liten skål. Hacka valfria örter samt krydda. Knåda ihop smöret med handen och fördela på fyra. Gegga in det i fisken.
Steg 5: Skär citronen i 3:cm tjocka skivor. Tryck in så många skivor du får in i varje fisk. Jag fick bara in en i varje vilket var synd då dessa blev extremt goda att äta när de sen var grillade.
Steg 6: Tvätta marchésalladen och lägg den i en skål. Skär tomaterna på fyra och ha i. Skär upp avokados samt mozarellan och ha i den med.
Steg 7: Blanda olja och vinäger i ett litet glas. Ha i senap, salladskrydda och rör om. Här får ni gå på känsla då jag inte minns måtten. Ca 2 msk olja, 2 msk vinäger, 1 tsk senap.
Steg 8: Häll över dressingen och ställ den på bordet tillsammans med fat, bestick, glas och dryck. Det är viktigt att äta fisken direkt från grillen så du vill inte hålla på med såna här saker sen. Du vill ha allt klart innan du går ner för att grilla.
Steg 9: Riv skalet från en lime på det finaste. Ner i creme fraichen. Pressa ut saften från den ena limen. Salta, peppra. Såsen på bordet.
Steg 10: Lägg fram resten av citronen på bordet då den kan vara god att ha över bläckfisken.
Steg 11: Tvätta och snoppa sparrisen och ta pyttelite olja och salt på den. Lägg den på fatet som ska ner till grillen.
Steg 12: Min mamma hade förkokat fänkål som hon tog med ner till grillen också men då jag inte är så förtjust i fänkål har jag inte med det i mitt recept. Naturligtvis hade man kunnat grilla champinjoner, sockerärtor, spenat – allt möjligt till den här fisken. Nu blev det sparris och sallad för vår del och det var dix point!
Steg 13: Ta fisken, bläckfisken, sparrisen och eventuella andra grönsaker och gå ner till grillen. Ta även med aluminiumfolie om du ska gå en bit efter att du grillat eller vet att du inte kommer att äta på sekunden.
Steg 14: Lägg på fisken med den snittade sidan UPPÅT. HA GRILLEN PÅ DET SVAGASTE!! Jag kan inte kolgrill så jag vet inte hur man gör här men det ska vara väldigt låg värme. Vi har en sån där stor weber som Fredde har i Solsidan och den har jag på den lägsta typ alltid när jag grillar. Lägg även på sparrisen.
Steg 15: Här måste ni gå på känsla men låt fisken ligga i ca 20 minuter innan ni vänder den. Då ni vänder den tar ni det försiktigt med tången så att inte smör rinner ut för då börjar det brinna. Men om det börjar brinna tar ni upp fisken och låter den rinna av lite bara. Ingen fara. Rulla runt sparrisen med jämna mellanrum. Den tar ungefär lika lång tid som fisken att göra så det är bra.
Steg 16: När vi vänt fisken (nu med den snittade sidan neråt) låter ni den ligga i ca 10 minuter och sen lägger ni på bläckfisken som grillas väldigt fort men som inte blir seg alls utan mör och magiskt god. Låt den grillas i ca tre minuter innan ni vänder.
Steg 17: Låt bläckfisken ligga i tre minuter på andra sidan och sen är allt klart!
Steg 18: Lägg upp allt på ett stort fat (ugnsform) och täck med folie. Gå till bords.
Steg 19: Var beredd på en orgasm. Och berätta gärna för mig om ni gjort den här middagen och hur det gick. Det är väldigt lätt nämligen fast det låter som mycket jobb. Lycka till!
Instant Karma
2 juli, 2013 at 10:02Psykopat
StevenSpielbergsrödtottCarrie
2 juli, 2013 at 10:07Talar du om dig själv?
Pop
2 juli, 2013 at 10:26Ska du försöka släta över ditt idiotiska inlägg i går genom att ge gratis recept. Det funkar inte. Nu är du hatad igen och vi är många som ska se till att ditt sortiment försvinner från Ica.
Krister
2 juli, 2013 at 10:45Får min djupfrysta Findus fiskgratäng att se ganska trist ut.
Carrie
2 juli, 2013 at 10:51Jag hatar då inte! Men förstår att man måste vara hatiskt lagd för att bli accepterad av hatiska personer för annars blir man själv hatad. Men för all del, fortsätt ni med erat hat det är inte Katrin ni skadar utan bara er själva. Week people revenge. Strong people forgive. Intelligent people ignore. Förövrigt ser receptet smaskens ut. Tydliga instruktioner :D.
M
2 juli, 2013 at 10:53Ojoj ta inte i så du spricker i dina ”hot”!;)
Ni har väl tjatat om samma sak sjukt länge att ni ska få hennes verksamhet nedlagd, men jag tycker det verkar som det går bättre än någonsin för henne!
anonym
2 juli, 2013 at 11:01Ja nu är det på riktigt Katrin på riktigt!!
Konstigt att du delar receptet, utan ekonomisk vinst.
Du är kanske inte helt känslokall?
anonym
2 juli, 2013 at 11:07Det hjälper inte att du ”smörar” har du sjunkit så djupt. inte likt dig. Är du desperat?
DeMarkey - LiveYourDreams!
2 juli, 2013 at 11:11Ha ha OMG vad många steg! Kul att det smakade bra, har börjat bli nyfiken på LCHF, kanske ska våga mig på din klubb?!
// Diana
carrie
2 juli, 2013 at 11:15Orgasm på dig själv. Gud så barnsligt. hur gammal är du?
carrie
2 juli, 2013 at 12:02De ica handlare jag pratat med, sympatiserar verkligen inte med Katrins personalpolitik. Dålig reklam för dem!
❤
2 juli, 2013 at 12:04Ja verkligen superfjäskigt!! Gratis recept, försöker desperat få läsarna välvilligt inställda igen….
Linda
2 juli, 2013 at 12:06Haha gratis recep finns på hela nätet så det är slut tjatat om det nu. Väx upp
receptia
2 juli, 2013 at 12:12Men detta är Katrins EGET recept, de får man inte gratis i vanliga fall. De är alldes speciella de är KATRINS!
receptia
2 juli, 2013 at 12:13alldeles
Catrin
2 juli, 2013 at 13:03Bild? Blir inte alls sugen på att läsa receptet om det inte finns bild som visar hur gott det var.
Niklas
2 juli, 2013 at 13:45Där var några bilder i förra inlägget. Fast det var mer processen där. En bild på det färdiga resultatet hade varit på sin plats. Ett recept känns lite mer inspirerande då.
receptia
2 juli, 2013 at 13:57Varför bemöter du inte tidigare inläggs kommentarer. Istället sticker du huvudet i sanden. Låtsas att det regnar.
Bara det säger ju att det är något som inte stämmer med dig!
carrie
2 juli, 2013 at 14:19Lägg in en bild på Ringo Sveriges sötaste unge!
Så smälter dina läsare, och glömmer ditt katastrofala inlägg.
❤
2 juli, 2013 at 14:33Slut tjatat? Du menar sluttjatat?
Cat
2 juli, 2013 at 16:19Var nog inget hot, snarare ett välgrundat löfte.
Cat
2 juli, 2013 at 16:20Week?? Hahaha….
anonymius
2 juli, 2013 at 16:53Så jävla feg och så utstuderat falskt att släta över med recept och tro att läsarna glömmer???Så dumma i huvudet är inte gemene man,
Carrie
2 juli, 2013 at 17:53Cattis: Ber allra ödmjukast om ursäkt för denna språkliga dundermiss. *Weak ska det naturligtvis stå. So sorry :D.
Linda
2 juli, 2013 at 18:58Haha det är inte hennes eget. Är du helt korkad eller?
Anna
2 juli, 2013 at 19:22Men vad skall hon bemöta?
Hon har berättat sin sida och sina åsikter – du tycker uppenbarligen inte likadant, men vad skall hon göra åt det? Alla har rätt till sin åsikt.
Månen
2 juli, 2013 at 22:44Hihihihihi, har du gått runt och frågat vad dom tycker om att K är arg på en (blivande) praktikant? Om du tycker att K är ”dum” tror du att ICA slutar sälja hennes varor då? Snälla gå vidare.
Evelina
2 juli, 2013 at 22:45Vad fan är det läsarna ”ska glömma”? Fattar noll. Kan någon förklara?
Kraam
Månen
2 juli, 2013 at 22:51Släta över, vad snackar du om? Du vill att hon ska be om ursäkt va? Kommer inte att hända, för det var hennes åsikt, och det är hennes blogg.
Månen
2 juli, 2013 at 22:53Är ganska säker på att hon inte bryr sig ett dugg, om vi är ”välvilligt inställda” eller inte
ana
3 juli, 2013 at 15:14Usch…. Gillar inte bläckfisk! Men gjorde pulled beef igår på högrev och jävlar vad gott det var : 1 kg högrev, lök, vitlök, salt, peppar, (krydda efter behag, gärna lite mer än man tror) lite rött vin, lite japansk soja, timjan, oregano och någon matsked tomatpuré, kalvfond och lite vatten. (totalt ca 2-3 dl vätska) sätt in i ugnen i lergryta eller gjutjärnsgryta i 120 grader i 6 till 8 timmar. Sedan lyfter du ut köttet och ”repar” det enkelt med en gaffel och det är så mört så det nästan faller i sär av sig själv 🙂 Sååååå GOTT!!!! Servera med sallad, guacamole, salsa etc i pitabröd eller ät med grönsaker och sås gjord på vätskan som blir över plus lite grädde och creme fraiche. Perfekt med mat som sköter sig själv i ugnen 🙂
Camilla
3 juli, 2013 at 23:43Jag säljer reductil sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]
Carrie
4 juli, 2013 at 02:47Ojojoj så gott!! Det måste jag göra. Tack för tipset :D.