Okategoriserade

Är det lagligt?

Jag har bestämt mig för att ”avregistrera” mig som det heter och innebär att man klickar längst ner på varenda JÄVLA skitmejl som jag får. Ja ha ni tror att det bara är att klicka klick klick klick och så var det över? Jag kan berätta för er att jag igår och idag redan lagt tre timmar på detta. Alltså att klicka på mejl som jag får för att folk och företag är respektlösa och vidriga och dumma i huvudet? Alltså hur kan man skicka ut nyhetsmejl och reklammejl till random adresser utan att känna skam över det? Jag skulle inte kunna sova om nätterna om jag skickade ut mejl till folk utan tillåtelse med reklam för min verksamhet – JAG KAN INTE BEGRIPA MIG PÅ DET.

Men visst fan måste det väl vara olagligt dessutom? Jag tänker så här: Den tid som jag nu lägger på att avregistrera mig från alla dessa, den tiden kan jag lika gärna lägga på att mejla vidare dessa mejl till någon institution där man polisanmäler företaget för detta? Finns det? Vet ni? Okej, nu ska jag fortsätta med minnesgrossisten, runkeeper, Air France, bonprix, Starwood hotels, VinNet, arch.se alltså hur kan arch.se mejla mig sin skitinformation och anse att jag ska lägga tid på att motta deras mejl? Dessutom är det VD:n, Kent Eliasson, som är avsändare på skräpposten. Han anger även sitt nummer: 08-58570800 för mig att ringa på om jag vill. Så då kan ni gärna ringa till Kent och höra vad han har att erbjuda om ni vill.

Jag är sur idag. Inte bara för alla skitmejl för andra saker också. Jag har mycket att ta tag i på den här företaget och det är inte alls roligt just nu. Det är ingen katastrof men saker och ting sköts inte tilli perfektion som jag kräver och det gör mig förbannad.

You Might Also Like

 • Maria
  24 juli, 2013 at 12:22

  Periodisk fasta kommer att bli nya viktnedgångsmetoden så LCHF intresset /hysteri kommer att försvinna på sikt, dessutom finns inga vinstintressen bakom metoden, man går ner mellan 0.5-1 kilo med denna fantastiska metod !

 • Maria
  24 juli, 2013 at 12:23

  O.5-1 kilo per vecka minskar man 🙂

 • Sandra
  24 juli, 2013 at 12:35

  Har du ingen praktikant som kan ta hand om allt?

 • Lisa
  24 juli, 2013 at 12:40

  Lagligt och lagligt .. Om du är eller har varit kund hos bolaget och du o samband med det fått kryssa i en ruta eller det står i deras villkor att de får skicka reklam till dig är det ok för dem att spamma på så länge som du inte trycker på länken ”avregistrera”/”nej tack längst ner i reklam-mailen (som de måste ha). Tackar du nej får de inte skicka mer.

  Om du inte haft med dem att göra tidigare får de dock inte skicka alls ! Gör de detta är det mot marknadsföringslagens regler (och e-handelslagen) och räknas som otillbörlig marknadsföring som du kan anmäla till Konsumentverket ! (Samma gäller om företag fortsätter skicka även om du tackat nej till fortsatta utskick ).

  Nu har jag semsterhjärnan på då jag minns inte säkert men ev gäller reglerna enbart din privata e-mail -tror inte man har exakt samma skydd pm det är till din jobbmail. Aggressiv spam kan man dock säkert komma åt ändå då det nog ändå kan räknas som otillbörlig enligt marknadsföringslagen / advokaten

 • Dinnie
  24 juli, 2013 at 12:50

  Men de är ju inte perfekta, så det duger de väl inte till!

 • anonum
  24 juli, 2013 at 12:54

  Att driva sig själv till perfektion, kan man bli sjuk av.
  Finns hjälp KBT

 • Carrie
  24 juli, 2013 at 13:01

  Maria: Jag kör själv periodisk fasta men förstår inte varför det skulle göra att jag plötsligt slutade välja mat som kroppen mår bra av när jag inte har pf.

 • anonum
  24 juli, 2013 at 13:05

  Ingen är perfekt, inte ens du. Man skulle kunna tro att du är en alien.

 • Maria
  24 juli, 2013 at 13:21

  LCHF mat är potentiellt livsfarlig , detta kommer att visa sig på sikt!

 • Carina
  24 juli, 2013 at 13:49

  Maria, skriv inte den här typen av kommentarer när du tydligen inte vet ett skvatt om LCHF. Hur kan naturlig mat utan tillsatser och en massa färgämnen vara potentiellt livsfarlig? Vad förespråkar du att man ska äta istället? Halv och helfabrikat med diverse konstgjorda och kemiskt framställd tillsatser. Verkar ju nyttigt:-( Not

 • Eva
  24 juli, 2013 at 13:51

  När katten är borta dansar råttorna på bordet, klassiskt! Viktigt att lämna över ansvar och befogenheter..

 • Carrie
  24 juli, 2013 at 13:57

  Nej,Maria där har du fel. Ren, naturlig mat utan onödiga tillsatser är inte farligt på något sätt. Däremot lightprodukter e- nummer,aromämnen, glutamat och annat skit som inte har någontingmed mat att göra det är däremot potentielltllivsfarligt.

 • Maria
  24 juli, 2013 at 15:42

  Hahaha så du tror på riktigt att t ex bacon är nyttigt och utan skit hahahahahaaaaaa

 • Chatarina
  24 juli, 2013 at 16:07

  Katrins praktikanter ska ju vara perfekta, hon anlitar inga andra. Hela hennes ”Fettbutik” drivs ju av praktikanter. Inga anställda där inte!

 • Carrie
  24 juli, 2013 at 16:13

  Hahahaha så du tror på riktigt att man måste äta bacon för att äta enligt LCHF? Det sa det mesta om dina kunskaper. Hur ofta äter man bacon? Kan bara svara för mig själv men det är grymt sällan.

 • Thina
  24 juli, 2013 at 16:49

  Lchf är cancerframkallande, kommer orsaka hjärta kärl sjukdomar mm. Att äta mycket fett slaggar igen kärlen, det är obegripligt att folk gått på denna idioti! Läkare Stefan Rössner och mängder med andra läkare dömer ut denna livsstil. Bacon, korv, kött, charkuteri produkter som pastejer, smör, ost, grädde griskött är hälsovådligt att inta på daglig basis. Att sedan dricka konstgjorda drycker såsom celsius är inte bra för kroppen heller. Jag förespråkar medelhavskosten med stort fokus på färgglada grönsaker och nyttigt fett genom olivolja, proteinet får endast komma ifrån fisk eller fågel, äter väldigt väldigt lite pasta/potatis/ris , äter aldrig rött kött och mycket sällan ost, det är alldeles för mycket mättat fett i det. Jag hoppas att denna lchf blajja försvinner snart, nyhetens behag borde väl lägga sig, hoppas att folk slutar med detta innan åren tickar på med allt detta mättade fett :(. Blir rena bomben med dödsfall annars.

 • Anki
  24 juli, 2013 at 16:53

  Vi blir ju bara äldre o äldre i Sverige så hur hänger det ihop med allt livsfarligt vi äter? Vi borde dö som flugor vi som inte hänger på den trendigaste dieten 😉 Kul att läsa era kommentarer. Hur många viktminskningsförsök innan lchf?

 • Carrie
  24 juli, 2013 at 17:13

  Själv äter jag ofta ägg, fet fisk, fågel och ganska mycket viltkött. Massor av grönsaker och fett från kokosolja, smör, raps och olivolja. Bär äter jag flera gånger i veckan. LCHF går såklart att anpassa så man kan äta mejerifri LCHF (paleo) eller vad som passar en själv. Förstår inte varför folk väljer att stirra sig blinda på bacon och fläskkött så fort denna kosthållning kommer på tal. Äter jag nästan aldrig. Tycker inte det är så gott.

 • Josefin
  24 juli, 2013 at 17:43

  Vill tipsa om att skaffa flera mejladresser, jag tycker det är väldigt smidigt! Jag har en ”skräpmejl” som jag bara använder för alla registreringar på diverse medlemssidor, nyhetsbrev osv, (och där kommer ju även alla ofrivilliga reklam-spam-mejl). Sen har jag en ”professionell mejl” som är mitt riktiga namn som använder för mer viktiga kontakter och även tex jobbansökningar, fakturor eller ja sånt som är viktigt. Får aldrig något spam till den eftersom jag aldrig skrivit ut den på nån sida. Sen har jag en ”allmän-mejl” som tex kompisar eller vem som helst kan kontakta mig på.. Tycker själv det är väldigt smidigt att hålla isär på det sättet 🙂 Har även jobbmejl också såklart utöver det… och skolmejl, men där får jag så sällan så den har jag vidarebefordrad till allmän-mejlen.. hehe.

 • Bu
  24 juli, 2013 at 17:59

  Fascinerande att varenda gång någon ifrågasätter LCHF så svarar anhängarna att det ju inte kan vara onyttigt att inte äta färgämnen och halvfabrikat. Naturlig mat är väl bra mat?
  Undrar alltid om detta grundar sig på någon slags taktik för att slippa undan ämnet eller om de är korkade på riktigt..

  Men ok, vi försöker förtydliga:

  När folk säger saker som att ”LCHF är farligt på sikt” etc, så menar de inte den låga halten av kemikalier och färgämnen i kosten. De syftar på mängden med fett.

 • Carrie
  24 juli, 2013 at 19:01

  Bu: Vet inte hur mycket du känner till om insulinets påverkan i kroppen när du äter ett visst livsmedel men iaf är det så att när du äter en lågkolhydratkost med minimal glykemisk belastning så så får du inget häftigt insulinpåslag och lagrar därmed inte fettet du äter utan det används istället som energi. Alltså lagras inte fettet in i kroppen så skadar det inte heller och slaggar inte igen mina kärl utan smörjer kärlen. Jag äter samma mängd fett nu som jag alltid har ätit men skillnaden är att jag inte kombinerar fettet med felaktiga kolhydratkällor som ger ett kraftigt insulinpåslag. Så ingen anledning till oro. Fettet jag äter behöver jag också för att upprätthålla en god hormonell balans och en optimal fettförbränning.

 • Hasse J
  24 juli, 2013 at 19:14

  Du Chatarina eller vad du nu heter i verkligheten.Ingen i hennes butiker är praktikant alla är anställda – det är bara att kolla på bolagsverket. En praktikant jobbar med LCHFklubben – på sin höjd men du är rap i munnen då hjäran är på semester. Att sprida falsa uppgifter är brottet i Sverige. Dessutom säger det en hel del om dig.

 • Maria
  24 juli, 2013 at 19:57

  LCHF anhängare = sektmedlemmar

 • Leila
  24 juli, 2013 at 20:13

  Men Hasse, har du fått solsting? Eller är din hjära på semester. För du har väl ingen hjärna?

 • Cattis
  24 juli, 2013 at 22:29

  Sånt här (epostbombmattan) är en avart av sk direktmarknadsföring. Sådan mf regleras av ett antal etiska regler som SWEDMA, en branschorganisation, hanterar. (swedma.se – tyvärr en lite mjäkig samling gubbar men men) Det kan gälla tex epost, SMS, direktreklam (=skit på dörrmattan). DM-nämnden kan du anmäla dessa företag till. De kan i bästa fall åka på vite. Dålig publicitet är inte heller ngt som seriösa företag vill ha. Men skojarna har tyv en tendens att inte bry sig. Giv’em hell!

 • Cattis
  24 juli, 2013 at 22:30

  Här anmäler du de oseriösa företagen som bombarderar med spam:
  http://dm-namnden.org/

 • Py
  24 juli, 2013 at 23:16

  Och hur mycket fett antar du att en LCHF-are äter? Det handlar om att ersätta margarin och annat onyttigt med riktigt smör. Antingen läser du på eller så slutar du skriva dumma kommentarer.

 • Lo
  24 juli, 2013 at 23:31

  Tror du att celsius är LCHF?
  Snälla människa, till att börja med så pratar du om ”på lång sikt” Detta sätt att äta har funnits ganska så länge, och det har förstås inte bevisats att det är cancerframkallande.
  Bacon äter man ibland lika väl som vilken annan människa som helst, likaså kött fisk o fågel.
  Vi äter inte socker, som nu verkar visa sig vara farligare än fett…
  Jag kan säga dig att vi tar bort sånt som inte är så bra, kolhydrater, men vi dricker o äter inte grädde o fett. Ni som tror det bevisar bara att ni inte har förstått. Och denna ”LCHF blajja” (?) kommer nog inte att försvinna. Vi är många som ätit LCHF i flera år och mår bra av det DU behöver inte äta LCHF så sluta irritera dig på hur andra vill äta.

 • Py
  24 juli, 2013 at 23:39

  Maria, utveckla lite mer.
  Är det så att alla som gillar samma saker är sektmedlemmar?
  Alla som gillar samma musik, alla som gillar jordgubbar, alla som har en Volvo, alla som färgar håret rött???

 • Bu
  25 juli, 2013 at 01:27

  Py, för det första ”läser jag på” enbart om jag vill. Men för sakens skull, så visa mig gärna var jag kan läsa om att dieten ”LowcarbHIGHFAT” inte innehåller mycket fett!

 • Thina
  25 juli, 2013 at 06:00

  LowcarbHIGHFAT, du verkar inte följa lchf direkt din dummer !

 • Thina
  25 juli, 2013 at 06:01

  Ni lchf anhängare verkar sannerligen inte kloka….skakar på huvudet….

 • Gunilla
  26 juli, 2013 at 21:54

  All konstig ”reklam/utskick” med svarskuvert, får av mig tillbaka skiten riven i småbåtar i svarskuvertet.
  Visst jag måste posta brevet, men det är ett mindre problem, brevlåda finns vid min affär.
  Gunilla