Okategoriserade

Änglavakt

En obehaglig sak hände oss just. Den högsta hyllan i köket brakade så vinflaskor och vaser flög och kraschade på stengolvet. Ungefär 10 centimeter bredvid Rambo. Tänk om han hade stått några centimeter åt höger då hade han fått vinflaskan i huvudet och vad hade hänt då? Det får vi aldrig veta men jag vet inte om han hade klarat den smällen. Det är sjukt hur nära man kan vara ibland. Så nära men så långt borta. Jag fick städa vin och glas på tak, väggar och golv. Otrevligt och skrämmande. Nåt körsbärsvin tog över för hela köket luktade körsbär.

Nu fick just Ringo ett mindre utbrott när jag råkade koppla upp mig på nätet så hans Skylander la av. ”Det är trasigt nu kan vi kasta alla gubbar”, sa han och började samla ihop gubbar och element. Han är ganska hetsig i sitt temperament. Undrar var det kommer från.

Såg att någon skrivit på sin instagram att han var tillbaka på jobbet och inte fått en enda soldag på sin semester. Herregud så deprimerande. Själv var jag sjukt osmart och köpte bara enkelbiljetter till Nice. Nu är alla flyg slutsålda och Ringos pass går ut den 5 augusti så man kan säga att vi har en situation. Vad sker om man är i ett land med ett pass som gått ut? Får man inte flyga hem då?

Det är så kallt i luften jag fattar fan ingenting. Snart vaknar Rambo och då ska vi ha picknick hos grannen. Det är där studsmattan är så jag har lovat killarna att vi ska studsa och ta med fika dit. Då packar vi steviasötad festis, färska hallon, jordgubbar och knappgodisar till Ringo. Kaffe till mig. Jag har grymma små termosar, får visa dom på snappen för er sen. Katrinz.se heter jag på Snap Chat.

Urtråkigt inlägg men jag tänkte att det var läge att höra av sig och jag har inget att berätta. Jo jag kan berätta en rolig sak. Markus Schenkenberg var här och hälsade på igår och han var kul. ”Det ska bli 30 grader i helgen. 15 på lördag och 15 på söndag”, sa han och skrattade. Markus och Tommy Nilsson skulle ha skiiiitkul ihop de har samma humor. Ska bjuda ut dom tillsammans någon dag. Måste definitivt inkludera Regina Lund i den tillställningen. Hon är bäst på att skratta. Okej hej så länge.

You Might Also Like

 • Tina
  25 juli, 2015 at 14:47

  du får inte resa ut alls med pass som snart går ut, 6 mån innan väl?

 • Hanna
  25 juli, 2015 at 14:53

  Man måste ha giltig identitetshandling som är giltig. Att det ska vara giltigt 6 mån efter gäller bara vissa länder, tex Thailand (ej inom EU!) Dock har jag inte visat passet en enda gång (fyra resor inom EU denna sommar). Checkar in gör man själv, bara visa boardingkort i kontrollen och in på flyget. Hoppas ni hinner innan passet går ut, spela dum och chansa annars:) Lycka till!!

 • Sandra
  25 juli, 2015 at 14:59

  Åk till närnaste polisstation och fixa snabbpass med ringo såklart! Så löser det sig!

 • UlrikaZ
  25 juli, 2015 at 15:40

  Ja, snabbpass hos polisen, och du kan få engångspass på Arlanda också men prata med dem innan du åker ut. Sex månader gäller till en del länder men inte Frankrike. Men om man har familj eller andra nära som reser mycket – så tycker jag man ska ha pass som räcker mer än 6 månader – för ifall det händer pappa, brorsan eller ens ungdom något när de är långt borta, så får man inte åka och hjälpa dem annars. Ett tips till alla. Jag flyger till Nice på måndag – fy 17 vad jag längtar ifrån den här regniga blåsiga kylan!!!!

 • Karin
  25 juli, 2015 at 16:24

  Är inte dina barn fantastiskt jämna i humöret av LCHF-kosten?

  Svar på passfrågan. Fixa tillfälligt på svensk flygplats.
  http://www.eu-upplysningen.se/faq/Fragor-och-svar/Resa-studera-och-arbeta/Passets-giltighetstid/

 • Moa
  25 juli, 2015 at 16:59

  Frankrike är med i Schengen och inom där räcker det med idhandling/körkort men har ni ingen annan så provisoriskt pass på passcentral/flygplatsen finns ju. No worries

 • anonym
  25 juli, 2015 at 21:20

  Nån mer odräglig unge än Ringo får man leta efter.

 • Karin
  26 juli, 2015 at 07:30

  Självklart ska du strunta i om passet går ut. Det är ju en extremt bra ursäkt för att stanna kvar i Nice…

 • Davve
  26 juli, 2015 at 14:05

  Anonym, det sa nog din mamma om dig när du var barn också kan tänkas..

 • Erika
  26 juli, 2015 at 21:59

  Fixade ”vanligt” pass till min son, tog tre dagar så kunde jag hämta det. Så du har ju tid på dig!

 • Sara
  27 juli, 2015 at 12:46

  Var tvungen att kommentera då jag ser att andra skrivit fel. Det finns inget som heter ”snabbpass” utan du måste boka en tid för en passansökan, det finns på polisen.se. Det tar fem arbetsdagar att komma om din ansökan är komplett med vårdnadsbilagan (ibland kan det gå snabbare men ingen garanti). Finns det inte tid för detta kan du ansöka om ett provisoriskt pass på Arlanda, det kostar 980 kronor och du kan INTE ansöka om detta på någon annan polisstation i Sthlm. Du kan dessutom välja att hämta passet på polisstationen vid Arlanda om det skulle underlätta.
  Såg att ngn skrev att man kan åka på körkort/vanligt ID…. NEJ. Det gäller endast inom norden. Ingom EU får du sedan 1 juli i år åka på ditt Nationella ID-kort (ansöks också hos polisen), då det på den framgår att du är svensk medborgare. Förstår att det inte är aktuellt för Ringo men ville ändå rätta vad som skrivits fel här uppe.
  Good luck:)

 • Linda
  28 juli, 2015 at 15:20

  Underbart att läsa ett vanligt inlägg om tråkiga kalla dagar och om ”situationer” som uppstår.
  tack för bra inlägg.
  Vilken himlans tur att Rambo inte fick allt över sig.
  Änglavakt. Pjuuhh.

 • Sara
  30 juli, 2015 at 11:18

  Hej Katrin, de är grymma på konsulatet i Nice – där kan du säkert få nytt pass, du behöver inte göra det i Sverige. Cheerd