Okategoriserade

Andra avsnittet av Gravid vecka för vecka:

Spana in deras sida också: http://www.youtube.com/gravidsverigeJag ser att Dessie berättar om sin graviditet där. Kul!

You Might Also Like

 • lina
  13 december, 2013 at 16:41

  Hej känner verkligen med dig, när jag väntade mitt första barn då var jag 20år, gick till barnmorskan och läkare som vile absolut inte göra ett planerat snitt…trots att jag hade ljumskbråck och blev sjukskriven i v 20…och fick knappt röra mej…i v 38 så sa dom att max vikt på bebisen var 3kg…. han kom iv 39 och vägde 4, 5kg och förlossningen var en katastrof med en barnmorska som vägrar till snitt, detta gör att jag nog aldrig kommer att ge min son ett syskon…. han är snart 7år….å jag är tillsammans med hans far fortfarande. Ha det bra , jättefin han är:)

 • Margie
  13 december, 2013 at 16:46

  Aja jag vill aldrig ha barn aldrig aldrig aldrig nånsin 🙁

 • p
  13 december, 2013 at 16:59

  tack övervger själv planerat snitt efter en jobbig första förlossning skönt att öra dej diskutera fördelar kring det då alla är väldigt emot …
  behöver från båda höra för å nackdelar..

 • Anna
  13 december, 2013 at 17:12

  gör något åt din sida – man får upp andras uppgifter hela tiden. det är inte ok att andras mailadresser och annat ska vara synlig för andra men nu är det det.

 • Anna
  13 december, 2013 at 17:15

  varför kan jag se andras uppgifter när jag ska lämna kommentar???

 • zara
  13 december, 2013 at 17:18

  Är det inte mänskligt att genomgå en förlossning? Det är väl det kvinnor har gjort sedan urminnes tider.. Klarade man det då, varför skulle man inte göra det nu?
  Jag använde enbart lustgas under min förlossning, visst var smärtan fruktansvärd men klart man klarar av det…..

 • johanna
  13 december, 2013 at 17:18

  Gjorde planerat snitt med min förstfödde son i april och det var helt fantastiskt!! Rekommenderar det till alla. Vi fick en mysig förlossning utan smärta. Och vår son är världens lugnaste. Har alltid försvarat snitt då min mamma gjort det 5 ggr på 80-talet och hon har bara haft bra att säga. Förstår dig helt o hållet!!

 • Hyrestanten
  13 december, 2013 at 17:22

  Efter en sån förlossning förstår jag att du vill snittas. Helt rimligt. Däremot har det inget med mammornas ev intelligens att göra. Det man vet är att ett barn som föds med snitt inte får samma dos stresshormoner som är viktiga för deras start i livet samt att ett snitt är riskfyllt på samma sätt som alla operativa ingrepp. Även om vi lever på 2000-talet får vi nog acceptera att vi är utrustade på detta sätt och att det oftast fungerar väldigt bra med vanliga förlossningar. En liten fundering apropå ditt ofta återkommande uttryck ”Detta landet”. Varför väljer du att bo här om det är så hemskt? Vilket land menar du är bättre att bo i när det handlar om förlossningar?

 • Nea
  13 december, 2013 at 17:28

  Detta var ju det yttersta beviset JA DU ÄR FAN EN IDIOT SOM inte SKA HA BARN. Vad fan vet du om saker egentligen? Ingen förlossning är den andra lik inte ens för samma person. Så hade du en trasslig förlossning första gången så behöver man inte ha det andra gången. Att du skrek istället för att andas är säkert varför du inte orkade föda ut Ringo, du har fan inte nån som helst driv i din kropp bara att klanka ner på andra. Det är naturlig att föda ut barnet vaginalt inte att plocka ut det med en kniv. Det är farligare för kroppen med kejsarsnitt. Du är fan en mes som valde det du gjorde för du är för fin för att föda vaginalt för dina östermalms kompisar är såååå smala. Den som bantar när de är gravida är dumma i huvudet, det är riskfyllt många barn får skador av det som bla ADHD Håll din jävla trut stängd nån jävla gång!

 • anonym
  13 december, 2013 at 17:29

  Tack för att du tog upp detta. Är väldigt störande!

 • ambrosia
  13 december, 2013 at 17:35

  Håller med dig. Min första förlossning var verkligen traumatsk. Medan min sista son föddes efter 40 min. två förlossningar är aldrig lika!

 • ambrosia
  13 december, 2013 at 17:37

  Varför lyssna på en nolla som Katrin? Hon kan inte tala för hela mänskligheten tycker synd om dig som väljer att göra det. att föda barn behöver inte vara hemskt mycket inställning spelar roll.

 • anna
  13 december, 2013 at 17:50

  Jag ser inte andras uppgifter. Kan inte du mejla mig ngt ifall det faktiskt är så att du ser min mejladress?? Mejla inget snuskigt dock, jag är rätt pryd av mig!

 • anna
  13 december, 2013 at 17:53

  Mejla mig ifall du ser mina uppgifter!!!

 • sandra
  13 december, 2013 at 17:54

  Mysig forlossning utan smarta???? antar att du inte raknar med dagarna efter snittet..

 • dylan
  13 december, 2013 at 18:03

  Tycker verkligen det ska vara en självklarhet att kvinnor får välja hur de vill föda barn. Kejsarsnitt ska vara tillgängligt för alla utan krångel. Trött på argument om att ”vi är skapta för dittan o dattan o vi har alltid gjort så” när det kommer till kvinnors sjukvård. Massor är naturligt som vi skiter i att göra idag pga bättre möjligheter och sjukvård, idag finns andra möjligheter än att en kvinna riskerar en smärtfylld förlossning som slutar i eventuella sprickningar och inkontinensproblem osv. Det ska vara upp till var o en hur man vill göra. Man är inte en ädlare o bättre mamma för att man väljer en naturlig förlossning

 • Ellie
  13 december, 2013 at 18:40

  Jag kollade precis klart och jag måste bara säga tack tack TACK Katrin! Äntligen! Jag valde planerat kejsarsnitt när jag skulle föda min son 2009 och så mycket skit jag fick för det. Precis som du säger så var det ingen som godtog mitt planerade kejsarsnitt. Alla ville veta varför, så var det bara. Jag fylldes med en sån vrede till alla dom som frågade mig varför och som titttade på mig som om jag var dum i huvudet som valde att låta skära upp min mage istället för att trycka ut min unge vaginalt. Så mycket vrede. Vrede som jag än idag inte kommit över, mycket för att jag, precis som du tycker det är så sjukt att folk har så bestämde åsikter om hur en kvinna ska födda sitt barn. Det stör mig än idag och jag önskar att jag hade haft mer stake att ryta tillbaka men jag valde att bara ta emot all skit om mitt val. Men återigen, tack som fan! Jag känner mig så lättad!

 • Ellie
  13 december, 2013 at 18:48

  Det är personer som du som ska hålla käften! Alla människor ska ha rätt att välja själva. Du är den sista människan som ska yttra dig om vad som är rätt och fel när du kallar henne för mes. Det är inte mesigt att välja kejsarsnitt.

 • S
  13 december, 2013 at 18:49

  Smartast vore väl fall bingo födde, ding dong

 • Carro.
  13 december, 2013 at 19:14

  Jag håller med dig, varför är det prestige att föda vaginalt? Hör nästan att det är prestige att föda utan bedövning. Folk är ju… Orkar inte ens.

 • Nea
  13 december, 2013 at 19:21

  Vet inte om jag säger att det är mesigt att välja kejsarsnitt….det tycker jag inte! Däremot tycker jag det är idiotiskt att säga att ALLA borde välja kejsarsnitt för att det är jobbigt att föda ingen ska utstå den smärtan. Det är faktiskt olika för alla och alla förlossnignar är olika. Att den första var jobbig behöver inte den andra vara jobbig. Men Katrin pratar om att vara smal, banta och ungen plockas ut två veckor innan BF så då slipper hon vara tjock som hon hatar för hon är för fin för att vara tjock när hon är gravid vilket är normalt. Varför förespråka kajesarsnitt för att hon själv hade en jobbig förlossning. ALL forskning visar att det är betydligt farligare än att föda naturligt och många har problem med sina snitt efteråt sån man inte behöver dras med när man föder naturligt. Jag skulle själv välja snitt nästa gång pga att jag fått men av mina två naturliga förlossningar men för den skull skulle jag aldrig förespråka snitt det är onaturligt för kroppen och skrämselpropaganda. har du läst Blondinbellas blogg? där ser du hur många kvinnor upplever sina förlossningar om de fokuserar på rätt saker istället för att skrika sig igenom smärtan.

 • Caroline
  13 december, 2013 at 19:33

  Tack underbara du för din ärlighet! Har gjort två planerade snitt och först nu kan jag stå på mig och svara alla dessa ”varför” när jag sagt att jag valde planerat snitt. Hatar att vara gravid och föda barn vaginalt är för mig otänkbart, men (som min fina barnmorska sa) jag får skaffa barn ändå!

 • Zarah
  13 december, 2013 at 19:36

  Nä men det kanske är värt att försöka sluta sprida en massa dumheter pga att man själv har valt något. Visst man får välja själv men bara för att man själv har haft en första dålig upplevelse behöver man inte få det andra gången. Sen är vi alla olika varför förespråka det som är farligt utan anledning. Hon tajar om att hon är tjock och att hon har vänner som är smala och svälter när de är gravida, är det normalt? Jag är inte emot hennes val men emot hennes val att sprida detta pga hennes egen okunskap.

 • Linda
  13 december, 2013 at 19:41

  Livet är ingen tävling, inte på något sätt!
  Det spelar ingen roll vem som tjänar mest pengar, vem som har högst utbildning, vem som är mest allmänbildad, smalast vinner inte, inte den med snyggaste villan heller och NEJ, kvinnor som föder vaginalt är inte starkare än kvinnor som väljer snitt.
  Valet borde vara fritt.

 • sofie
  13 december, 2013 at 19:46

  Tycker det är så otroligt roligt att hon lyckas provocera så mycket fortfarande 😉 hon sa ju i första programmet att hon äääälskar att provocera. Hon tycker förmodligen så som hon säger men jag tror ändå att hon överdriver en smula. 😉 tror inte att hon tycker att hennes närmsta vänner är osmart/korkade innerst inne 😉
  Grattis till bäbisen som du enbart skaffar till Ringo 😉 right

 • Mamma Mia
  13 december, 2013 at 19:51

  Är det ok tycker du att skattebetalarna ska betala kejsarsnitt för att mamman vill välja vad de tror är en enklare väg? Jag säger ok till kejsarsnitt om det finns medicinska skäl, men av andra skäl tycker jag att man får betala själv. Jo, jag har fött fyra barn själv, och den tredje förlossningen var värst, men hanterbar tack vare en proffsig barnmorska.

 • Emma
  13 december, 2013 at 19:56

  Jag förstår att vissa kvinnor väljer snitt utav rädsla för en vaginal förlossning. Msn är inte mindre kvinns för det. Men att det har med intellekt att göra? Där går du väl lite väl långt. Jag personligen skulle aldrig välja snitt om det inte var ett måste och det utav rädsla för nålar och operationer. Jag födde för 3 veckor sedan med enbart lustgas och TENS. Min Förlossning varade
  I nästan 48 timmar och det är dt bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv. Är redan sugen på nästa bebis! Och nej, det är inget fel på mitt intellekt. Alla förlossningar är olika så sluts prata strunt.

 • Isabell
  13 december, 2013 at 20:34

  Jag har gjort två planerade efter en hemsk första förlossning! Så nöjd med snitten och mått mkt bättre efter dem än den vaginala. Har precis gjort en op för att laga de skador i underlivet jag fick efter förlossning ett. Det pratas väldigt lite om det men det är så mkt vanligare än man tror att vi kvinnor får problem efter vaginala förlossningar. Dessutom får vi kämpa för att få fixa till det, en del blir nekade och väljer då privata alternativ. Nä, nej tack till vaginal förlossning och här är bebisfabriken stängd!

 • Carrie
  13 december, 2013 at 20:34

  Hahahaha..många kvinnor är patetiska kvigor. Undrar varför jag inte valde att födas till man? Hahaha.. KVINNOR?!

 • M
  13 december, 2013 at 21:17

  Jo men sen urminnes tider har ju kvinnor även dött i barnsäng så..
  Varför försöka jämföra förlossningar?! Alla har de olika och så är de. En del som har en lätt förlossning kan nog tycka att du är dum också som använde lustgas, har de haft de sin tidernas begynnelse eller?

 • Mia
  13 december, 2013 at 21:19

  TUSEN TACK FÖR DINA ORD Katrin!! Jag håller helt med dig, totalt ologiskt att resonera på annat vis. Jag har inga barn, men har redan nu bestämt att mina kommande ska födas via planerat snitt, och man har faktiskt rätt att kräva det. Sen har jag en tarmsjukdom som kan ta skada om man får bristningar i underlivet vid vaginal förlossning, tror du en barnmorska skulle säga detta? Aldrig! Fick höra det från min magdoktor som STARKT rekommenderade snitt.

 • my
  13 december, 2013 at 21:25

  Vad säger ni nu då, idioter?!
  Vad spelar de för roll om förlossningen är naturlig eller kejsarsnitt? Kvinnans kropp kvinnans val
  Jag själv skulle kunna välja snitt, eller de beror ju på.
  18 år och REDAN otroligt rädd för smärtan!

  Om man har gått igenom en 28 timmars förlossning, så förstår jag varför Katrin valde snitt den här gången.
  Inget konstigt alls!!

 • Ej Tina
  13 december, 2013 at 21:29

  Såg det precis. Fick en automatisk inskrivning av en annan för mig okänd kvinnas mailadress?!? Inte ok, att sprida info om folk så. Mailadresser ska inte synas.

 • lillmamman
  13 december, 2013 at 21:31

  Barn som föds med kejsarsnitt löper större risk att drabbas av bla astma, vaginal förlossning är generellt bättre för barnet. Något som inte nämns ofta är att mångs av de ”komplikationer” som kan ske vid vaginal förlossning inte räknas som patologiska och därför blir statistiken lite fel. Ex att ”spricka”, slidväggskolaps, framfall. Den stora nackdelen med kejsarsnitt är återhämtningstiden, ärrbilding i livmodern vilket kan ge komplikationer i framtida graviditeter, infektionsrisken som kan leda till infertilitet eller i värsta fall systemisk chock och död, risken för tarmvred, ärrbildning i buken vilket kan försvåra eventuella operationer i buken i framtiden. Risken att drabbas av något av ovan är liten men varje år har några kvinnor ”otur”. Det finns därför goda själ till att motivera kvinnor att föda sina barn vaginalt. Smarta förlossningsrädda lyssnar på sig själva och läser på så mycket de kan om olika förlossningsalternativ. De kräver information från förlossningsvården innan de, efter moget övervägande, tar beslut om hur de vill genomföra sin egen förlossning.

 • Carina
  13 december, 2013 at 22:16

  Reagerade oxå på d!
  Mänskligt är ju just PRECIS vad det är! Men däremot inte kejsarsnitt. Sen får väl var o en göra som de vill tycker jag. Fast jag fick inte välja men är glad att jag gjorde det naturligt båda gångerna. I af så här efteråt 🙂

 • Maria
  13 december, 2013 at 22:19

  *Gäsp*
  Vilket fruktansvärt kasst försök till att provocera skiten ur alla kvinnor som läser din blogg. Har du tappat stinget?

 • DrClara
  13 december, 2013 at 22:24

  Mkt bra formulerat! Sverige har en av världens bästa mödra- och förlossningsvård vilket avspeglas i en mkt låg mödra- och perinatal dödlighet. Detta är det främsta att beakta när man himlar med ögonen och säger..”asså detta landet”. Att kejsarsnitt är ett naturligt val vid speciella situationer är självklart, förlossningsrädsla inkluderat. Men att tycka att ”alla” oavsett skäl ska få välja snitt tyder bara på en djup okunskap om vad som i regel är bäst för mamman och barnet. Många inser inte att ett snitt medför konsekvenser som även inbegriper framtida fertilitet och graviditeter.

 • Mia
  13 december, 2013 at 22:45

  Det spelar roll för att det är en större risk för modern och kan vara negativt för barnet. Vi och alla andra däggdjur är skapta för att föda levande ungar. Det är inget fel eller onaturligt med det. Rädd för smärta är ingen ursäkt för att föda vaginalt. Det finns smärtlindring! Smärtan vid en vaginal förlossning är positiv, d v s den leder till något. Smärtan efter ett kejsarsnitt är ett hinder för att hantera den nyfödde. Sedan kan vi ta den ekonomiska konsekvensen… Varför ska samhället betala för snitt som inte krävs av medicinska skäl? Förklara det ni som tycker att det är kvinnans rätt. Gärna så att de som inte får gratis IVF-behandling av sitt landsting köper era argument.

 • selma
  13 december, 2013 at 23:01

  ”Det är inte mänskligt” – citerat Katrin Zytomeierska

  Haha! Fick mig ett gott skratt där..Att förlösa ett barn skulle bara ”omänskligt”, älskar ditt resonemang där..imbecill

 • ella
  13 december, 2013 at 23:21

  Shit vad alla kvinnor klagar över förlossningar. Fattar inte vad den stora grejen är? Finns så mkt jobbigare saker.

 • Dede
  13 december, 2013 at 23:22

  Du är ju för fasen dum i huvudet, ”rädsla är ingen anledning till att inte föda vaginalt”. Antar att du är någon jvla superkvinna som jagar din föda med spjut och flår dina byten i köket också. Svårt att vara empatisk när man själv är så jvla självgod och fantastiskt orädd?! Tack och lov att du inte är med och bestämmer om vem som ska tillåtas ksnitt eller inte så jvla ohuman som du framstår som!

 • dylan
  13 december, 2013 at 23:23

  Ja det tycker jag.

 • Dede
  13 december, 2013 at 23:25

  Buhu, detta trams om skattepengar hit och dit. Har du tänkt på hur mycket skatt vi betalar för sjukdomar som i stor utsträckning är livsstilssjukdomar? Hjärt-, kärlsjukdomar, lungcancer, KOL, typ-2 diabetes m.m. Ska du inte gnälla över att dina skattepengar går dit också?! *suck*

 • N
  13 december, 2013 at 23:56

  Här passar den ena luckan i barnens radiokalender bra: ”Alla barnen tänder ett ljus utom katrin, hon tänder på en gardin.” Undrar om det är medicinerna inför kejsarsnittet som som har börjat verka på den här videon när hon pratar. Hon utstrålar stor rädsla på denna videon, tänk på att detta är hennes ”sanning” men hon kan inte tala för nån annan än sig själv. Hon kan inte prata om resten av kvinnorna på denna planeten, utan hon framstår bara som väldigt liten.

 • ML
  14 december, 2013 at 00:01

  Ja, vad ska man säga? banta, banta, banta och träna, träna, träna….
  Lyckos oss andra som tappat graviditetskilona utan att behöva banta. När jag fick sista barnet vägde jag 2 kg mindre än jag vägde innan jag blev gravid, när jag kom hem från BB 🙂
  Men sen var det så mycket stress med alla barnen, så på 5 månader gick jag upp 10 kg. Men all tid med barnen kommer före all bantning och träning.
  Viktigast för dig nu borde ju INTE att bli smal, utan att lägga alla resurser på dina barn och fmailj. Du tappar säkert kilona ändå.
  Kejsarsnitt kan jag förstå att du kunde få efter din dramatiska första förlossning/kejsarsnitt. Själv har jag varit livrädd varje gång att det ska ha slutat med snitt, men det har jag klarat mig ifrån.
  Första förlossningen (när jag var på BB) tog 26,5 timme. Andra tog 4 timmar, tredje knappt 2 timmar och fjärde tog 20 minuter….sen tordes jag inte skaffa några fler barn.
  Lycka till!

 • Irene
  14 december, 2013 at 00:15

  Bra att du säger som det är om man ska skaffa barn!

 • Johanna♥♥♥
  14 december, 2013 at 00:16

  Du är så klok och för att inte nämna SNYGG!

 • Rina
  14 december, 2013 at 00:24

  Planerat snitt = grattis, så klart!
  Jag lyckades själv få detta för många år sedan, skulle aldrig utsätta mig för smärtan att föda vanligt. Fattar inte de som gör det.
  Min privata gynekolog skrev brev till överläkaren på min förlossningsklinik – och så var det bestämt 🙂
  Ska bli kul att höra hur du upplevde det hela. Själv begärde jag full narkos så jag var verkligen bortom allt.

 • Ellie
  14 december, 2013 at 02:40

  Absolut, jag håller också med om att man inte ska förespråka kejsarsnitt. Alla förlossningar är ingen annan lik. Ja valde planerat snitt med min son 2009, men det betyder inte att jag är emot vaginal förlossning till framtida förlossningar. Jag anser bara att alla kvinnor har rätt att välja själva och att oavsett val så ska ingen kritisera. Sen tycker jag inte bara Katrin snackar om att träna och gå ner i vikt efter förlossning. Även blondinbella som du nämner har också börjat träna väldigt kort efter förlossning och verkar inte ha planer på att låta kroppen gå i sin egna takt.

 • Ellie
  14 december, 2013 at 02:43

  Håller med!

 • Sandra
  14 december, 2013 at 03:45

  för mig är detta en enkel fråga: Vi levet i ett samhälle där alla ska ha rätten att bestämma över sin egen kropp och vad dom vill utsätta den för.
  Sen (speciellt ang förlossning som nu är frågan) gäller det att så mycket information som möjligt är tillgänglig till kvinnor både innan graviditen och under. Jag är mer än säker på att mycket kunskap och förberedelse, tillsammans med ett bra team i förlossnings salen, hjälper många kvinnor genom vaginala förlossingar. Sen vill inte jag hålla det emot någon kvinna som lider av mer eller mindre smärt fobi eller från hemska minnen av tidigare förlossningar att välja snitt istället. Det är deras kroppar och deras val. Ingen annan har någon rätt att döma deras val överhuvudtaget.

  Och ja, jag betalar skatt. Jag betalar skatt så att kvinnor, män och barn ska få bra sjukvård och bra undervisning, för kunskap är så himla viktig.

 • Anna
  14 december, 2013 at 07:42

  Jag håller helt med dig. Det är inte mänskligt att göra en förlossning. Jag peppar alla som känner sig osäkra att välja snitt. Om jag skulle gradera smärtan från min första förlossning på en skala 1 till 10. Så hamnar jag på 15, utan att överdriva. Jag bara vrålade, kunde inte prata, inte andas, inte röra mig. Att jag valde samma förlossningssätt andra gången beror endast på att det inte fanns en möjlighet att det skulle bli en lika hemsk upplevelse. Det blev det inte. Men hade jag vetat innan första barnet kom så hade jag alla gånger valt snitt. Jag är så glad att du säger vad du tycker. Alla ska ha möjlighet att välja själva i dagens Sverige.

 • Towe
  14 december, 2013 at 09:31

  Låt oss göra allt den naturliga vägen, shall we?
  Föds du med ett funktionshinder? Synd om dig, vi lägger dig här så får du dö…
  Föds du med en allvarlig sjukdom eller för tidigt? Synd… Då får väl föräldrarna pröva igen då.
  Kom igen nu folk! Katrin vill föda med kejsarsnitt, hon får göra det. Och genom att tjafsa så gör ni det hon vill.
  Katrin, you go girl! Gå din egen väg och var nöjd med det. Du säger bara sånt som ingen annan vågar göra. Vem vill vara tjock liksom?

 • Maria
  14 december, 2013 at 09:47

  Men vad är det flera av er inte förstår? Att föda barn är olika för alla. Alla upplever det på olika sätt, precis som sex. En del förlossningar är långa, en del korta, en del upplever det som att det gör ont som fan och en del att det ju inte är något att svära över.

  Bara för att Katrin upplever det som omänskligt att föda barn behöver inte du tycka det. Du kanske får en fantastisk förlossning. Du ska inte vara orolig.

 • Anna L
  14 december, 2013 at 09:56

  Gratulerar till nya stjärnan! Önskar er all lycka!
  Vi har inte träffats, men tro mig – jag köper ett planerat kejsarsnitt HELT OCH FULLT! Har inte några barn själv, men hoppas att ett eller två inte är allt för långt borta.. dock är jag livrädd inför förlossningen och önskar verkligen att jag kan få slippa en vaginal förlossning… Kramar från kalmar

 • Anna
  14 december, 2013 at 10:40

  Kunde kvinnor föda förr så måste vi kunna det nu också med all medicinsk hjälp. Inte stor risk att dö i barnsäng längre… 🙂

 • Anna
  14 december, 2013 at 10:45

  Patetiskt att en moderat som Katrin (som helst inte betalar skatt) går in och KRÄVER ett dyrt kejsarsnitt bekostat med skattepengar!!! Har hört siffror på 50 000 kronor. Hur skulle det se ut om alla moderater gick in och krävde att få valuta för sina skattepengar genom att bli snittad i onödan!! Det minsta hon kan göra är att bekosta det själv iallafall. Kejsarsnitt är tänkt som en medicinsk nödåtgärd! Inte en bekvämlighetsåtgärd.

 • Maria
  14 december, 2013 at 10:50

  Min barnmorska hade en teori om att smärtan i förlossningen knyter starkare band mellan mor och barn. Kanske hade varit lite mindre offentliga nakenbilder på Ringo och barnflickor åt stackaren om hans lata mor hade bemödat sig med att föda naturligt….

 • Denise
  14 december, 2013 at 10:57

  Du är grym, håller med dig till 100, varför ens välja föda vanligt när man kan bli snittad. Väntar mitt andra barn och ska bli snittad den 8:de januari, vart snittad av första oxå, det bästa som gjorts 🙂

  Vi tänker så lika!

  Du är en vacker och stark kvinna, och jag längtar tills jag kan börja med lchf och bli smal igen 52 kg ska jag väga innan sommarn har jag bestämt 🙂 lycka till med allt!

 • Anna
  14 december, 2013 at 11:36

  Ja precis. Väldigt många skador och frakturer beror på att personen har idrottat. Alltså orsakat det själv. Då får hen bekosta operationen själv också.

 • Fia
  14 december, 2013 at 11:53

  Fast så säger du ju bara för att du inte klarar av att föda barn. Varför gjorde du annars inte k-snitt med första? Bara för att du inte kan så finns det andra som kan.

  Jag ville absolut inte göra snitt med nån av mina barn. Lustgas räckte fint. Inga bristningar och snippy är sig lik. Hade första förlossningen varit lika hemsk som din så hade jag säkert oxå gjort snitt.

  Det är ok att inte våga föda vaginalt Katrin men sluta med sånna här barnsliga uttalanden. Det känns så himla fjortis!

 • Annelie
  14 december, 2013 at 12:04

  Kejsarsnitt är förenat med fler risker än vaginal förlossning, OM inte riskfaktorerna för en vaginal förlossning överväger.
  Forskning helt enkelt! Läs och lär

 • Annelie
  14 december, 2013 at 12:19

  Min spontana reaktion är att jag tycker synd om människor som måste gå igenom kejsarsnitt, även om de gör det frivilligt. Tycker en vaginalförlossning är så häftig bara och skulle verkligen sörja om jag behövt föda med snitt.

 • Bee
  14 december, 2013 at 12:21

  Bara så du vet så har jag fått upp din mailadress i mina fält och råkade reagera för sakta så jag skickade en kommentar i ditt namn (!?!) Fattar inte varför man får upp varandras mailadresser???

 • Maddi
  14 december, 2013 at 12:36

  Tycker såklart att man ska kunna få planerat snitt vid rädsla eller tidigare komplikationer men jag tucker det är synd att så många är rädda för att föda vaginalt. Jag har fött 2 vaginala förlossningar (en väldigt väldigt jobbig och en ”smidig” ) och det är just förlossningen jag har svårast att släppa nu när vi inte ska ha flera barn! Jag skulle så gärna få vara med om flera förlossningar för det är det mest häftigaste jag varit med om!

 • Maria
  14 december, 2013 at 13:24

  Kan helt ärligt säga att om jag skulle bli gravid en tredje gång skulle jag lätt välja att föda vaginalt igen (även fast min första förlossning också var väldigt långdragen och jobbig). Skulle inte vilja vara utan upplevelsen att man klarade av det trots allt!

 • my
  14 december, 2013 at 13:41

  Jaa, jag vet att de är mer farligt me snitt.
  Komplikationer

 • Marika
  14 december, 2013 at 14:49

  Hej Katrin!!:) jag förstår dig till fullo med att du valde att göra ett planerat kejsarsnitt, jag hade aldrig valt att föd vaginalt efter den upplevelsen som du hade!! Men jag fick barn för 2 år sedan hon vägde 4900 och var 55 lång, min gick på några timmar, så jag själv kommer aldrig välja planerat eftersom det gick så bra med mitt första:) men alla upplever sina förlossningar olika! Och därför tycker jag inte att ALLA ska välja planerat, för att när man föder naturligt är en sån mäktig känsla! Att känna när smärtan bara är puff borta:) men absolut så är det ju en mäktig känsla att göra ett planerat också så klart! Heja heja till alla mammor!! Vi är grymma vad vi än väljer! Huvudsaken är att man mår bra i de val man gör:) grattis till lillprinsen och all lycka till!!
  //Marika

 • Kristina
  14 december, 2013 at 16:08

  Jag tycker absolut att man ska få välja kejsarsnitt eller en vaginal förlossning. Min första förlossning tog 3 dygn, två dygn hemma och ett på förlossningen. Min son mådde verkligen inte bra i magen och de övervägde akutsnitt. Det behövdes dock inte då han tillslut valde att komma ut! När jag blev gravid andra gången fanns det ingen tanke på att ta kejsarsnitt istället, det skrämmer mig mer! Jag är livrädd för nålar och att någon ska skära i mig! Min andra förlossning gjorde inte ont och jag var på förlossningen i 1h20min så den var verkligen annorlunda! Jag tycker att man helt enkelt ska få välja själv! Jag skulle aldrig valt kejsarsnitt pga rädsla, men jag förstår de som inte vill föda vaginalt just pga sin rädsla!

 • Malin
  14 december, 2013 at 17:19

  Tycker du man ska ha rätt att lägga sig i operationsmetod vid ett benbrott också? Eller ska medicinska bedömningar överlämnas till professionella???

 • Malin
  14 december, 2013 at 17:23

  Ja, det gör överjävligt ont att föda barn, för alla kvinnor! Vill man inte vara med på det så får man låta bli att skaffa barn. Helt rätt!

 • Lina
  14 december, 2013 at 17:24

  Fast Ringo är ju född naturligt 😛 Rambo däremot är född med snitt

 • J
  14 december, 2013 at 19:30

  Alla är värda en bra förlossning och det är barnmorskans, läkarens och undersköterskans uppgift att se till att det blir så. Men vad som helst kan hända och det är inte alltid lätt att göra så att förlossningen blir bra och utan dom värsta smärttopparna. Ett snitt är ju riskfyllt för både mamma och barn, men kan vid många tillfällen ändå vara mindre riskfyllt än en vaginal förlossning. Men som i alla jobb finns det väl också barnmorskor och läkare som inte ser till personens bästa…

  Det är synd att din förlossning med ringo blev som den blev, du ville ju gärna föda utan smärtlindring. Dom som föder utan smärtlindring har antingen inte tillgång till det eller så har dom en mycket lättare förlossning än du… Jag tycker att det är jättebra att du fick planerat snitt! Du ska inte behöva uppleva en hemsk förlossning igen!!

  Men det finns faktiskt många kvinnor som får en vaginal förlossning och känner sig nöjda med den. Så det är inte osmart att välja vaginalt!

  Via musikhjälpen på P3 kan man skänka pengar för kvinnors rätt att överleva sin graviditet!

 • J
  14 december, 2013 at 19:35

  Juste… Håller verkligen med om att det är synd att vissa puckon tycker att man är en sämre kvinna för att man gjort kejsarsnitt! Dom ska nog ta reda på lite mer fakta!

 • J
  14 december, 2013 at 20:15

  Kolla upp fakta innan du uttalar dig om detta! Att göra ett kejsarsnitt kostar inte skattebetalarna än spänn mer än vad de vårddygn en vanlig förlossning kostar. Börja inte snacka pengar…alla de hälsorelaterade sjukdomar (tex gastric bypass) hos folk som lever ohälsosamt- betalas av oss skattebetalare-DET kostar pengar. Tur att kvinnan själv på många sjukhus nu för tiden har rätt att välja hur hon ska göra med sin egen kropp när det gäller förlossning! Skäms inte alls för mina två kejsarsnitt som jag själv valt pga enklare komplikationer (kunde lika gärna ha fött naturligt). INGEN, varken sköterskor eller läkare, ifrågasatte mig om detta..

 • Linda
  14 december, 2013 at 20:35

  haha vilka stenålderskvinnor det finns här..ska kvinnan tvingasföda vaginalt för att det kostar skattebetalarna lite mer? men alla välfärdssjukdomar då? Ja kvinnor har alltid fött vaginalt men många har ju strukit med också..o skaer o ting är ju inte idag som det var förr.

  Gjorde ett planerat kejsarsnitt för 6 mån sedan, en underbar upplevelse 🙂 hade inga problem med att varken amma eller hålla, lyfta barnets vikt får man också göra. Visst, såret sved efteråt men inte så farligt, jag var på benen samma dag också. Efter en månad var jag helt återställd o kände inte av såret något..min fysik är exakt likadan som innan graviditeten o snittet, många som fött vaginalt har problem med både det ena o det andra! Hurra för kejsarsnitt:) blir det nästa gång också såklart!

 • Anna
  14 december, 2013 at 22:15

  haahaa va fan snackar katrin om, e hon knäpp

 • Zarah
  15 december, 2013 at 00:40

  Ringo är född med kejsarsnitt! Hon säger de i filmen! Och har även följt henne sen Ringo föddes:) så han är också född med kejsarsnitt!!!

 • Zarah
  15 december, 2013 at 00:55

  Inte min e postadress

  Maria

 • Zarah
  15 december, 2013 at 01:01

  Hej

 • Malin
  15 december, 2013 at 02:00

  Fyfan vad puckat skrivet!

 • Malin
  15 december, 2013 at 02:03

  Vad duktiga ni är…

 • Malin
  15 december, 2013 at 02:07

  Det måste inte göra ont efteråt. Jag har upplevt båda varianterna.

 • Malin
  15 december, 2013 at 02:26

  Fyfan vad bra skrivet!

 • Malin
  15 december, 2013 at 02:31

  Fint skrivet 🙂

 • Linnea
  15 december, 2013 at 10:01

  Håller helt med dig. Horribel användning av skattepengar! Är man så rädd att föda så ska man inte skaffa barn!

 • Linnea
  15 december, 2013 at 10:05

  Varför väljer du då att skaffa barn ifall du inte klarar av att föda fram det???? Om någon är stenålders så är det du med din attityd! Hoppas du har betalat saftig skatt varje månad då ett kejsarsnitt kostar hundratusentals kronor.

 • Linnea
  15 december, 2013 at 10:09

  Jag tycker att alla som vill ha planerad kejsarsnitt får betala det ur egen ficka!!! Kejsarsnitt ska göras i nödfall. Och om man är så rädd att föda barn på naturligt sätt, så ska man se till att inte bli gravid. Det finns gott om barn i världen som inte har det bra. Kanske ett alternativ för kvinnor som inte vågar föda.

 • anna
  15 december, 2013 at 15:58

  MEJLA MIIIIIIIIIIIIIIG

 • Sam
  16 december, 2013 at 02:02

  Alla har inte så ont att de vill dö och alla har inte en förlossning på 30 timmar! Du kan inte prata för alla kvinnor på jorden bara för att just DU hade en svår förlossning. Känns som att du har svårt att tänka längre än på dig själv Katrin.. Inte speciellt smart!

 • sara
  16 december, 2013 at 10:16

  tack för att du berättar om hur du känner!! jag gjorde planerat snitt för att jag är så förjävligt förlossnings rädd! men ungen måste ju ut så egentligen vill jag ju inte ens föda barn utan hade mer än gärna lagt det på min sambo, men efterosm han är man så är det ju bara jag i vårat förhållande som kan vara gravid och föda barn! vågade inte berätta för någon under tiden jag var gravid för att jag skämdes så in i h*te för att jag hade valt ett planerat snitt! idag vet jag bättre, och alla som säger att man SKA föda barn vaginalt borde ta och tänka efter en och två gånger och läsa på lite bättre! det finns faktiskt dom som är sjukt jävla rädda och klart jag hade valt ett vaginalt om jag kunnat och varit ”som alla andra” men de skulle ALDRIG gå! så tack katrin för att du berättar precis så som jag känner!!!tack!

 • Ella
  16 december, 2013 at 11:31

  Så idiotiskt! Ingen förlossning är den andra lik. Bra att Katrin själv är nöjd MEN hon behöver ju inte säga att det hon själv gjort är rätt för ALLA andra? Hur dum får man vara? Lyssna på nån som inte kan räkna? Skrattar hur hon räknar på sin viktnedgång de flesta går ner ca 8kg direkt på BB då bebis, väktarna och moderkaka väger. Katrin behöver växa upp! Looser i mina ögon som alltid ska provocera vad är godheten?

 • H
  16 december, 2013 at 17:07

  Det handlar om okunskap. /Barnmorskan

 • sara
  17 december, 2013 at 19:00

  okunskap? att gå på 100 samtal innan man ens har blivit gravid och under hela ens graviditet och ÄNDÅ vara livrädd och total vägra? hur i h*te ska jag göra för att bli av med min rädsla? berätta gärna det för mej…

 • シャネル ピアス
  19 december, 2013 at 18:03

  かつて世界的に首を包み、あなたのポリシーは、開発して味わう。同じように1色のスカーフ、そして困難な縞を持つものと関連して、独自の味、余分な時間のビジネスミーティングを示しています。。ボーイ フレンド スカーフ一般的に材料に沿って約 3 つのカテゴリに分かれて: エジプト、ウール ・ カシミア、合成材料。旧式の 2 つのファブリックはまた使用されるオールラウンドな男性は、上品な成功したファンファーレを表示します。人気のある男は、すべてのカシミヤ織ネクタイのカップルを持つことができます: 格子縞の代替をしっかりとパターニングと初心者染め。
  シャネル ピアス http://www.anshuntv.com/

 • ゲラルディーニ バッグ 新作 2013 エスメレイ
  19 december, 2013 at 18:04

  オンライン カップルのグッチの靴を購入する前に満たす誤って偽の選択を必要とせずです。ため以下の原則がよく参照するあなたの個人的なグッチように安価な模造品を避ける。??Dapper のフリースのクマは、きれいな白い天使対処、シュシュ スタンドから時間フレームの足.7 月 9 日約 100 年の歴史を持つクマは本当にはおもちゃを持って、その代わりに、cd に価値が数十億、トレーダー、コレクターの間で引っ張りだこというと。
  ゲラルディーニ バッグ 新作 2013 エスメレイ http://www.qp568.com/

 • Erika
  22 december, 2013 at 12:28

  Läser bland kommentarerna, där stöter jag på en kommentar.
  ”det är naturligt, vi har gjort det sen urminnes tid, om vi klarade det då varför kan vi inte klara det nu”.
  Det kommentaren gör man faktiskt lite arg. Vi lever på 2000 talet, vi tar tabletter när vi har lite huvudvärk, varför ska vi då inte göra det så enkelt för oss när det kommer till förlossning?
  Nog för att vi gjort det i hundratals år, men vi har ju mediciner för att lindra smärta och kejsarsnitt av en anledning. Varför göra det värre för sig själv när man kan göra det så lätt som möjligt?

  Har aldrig fött barn och det ligger inte inom min tidsram men jag skulle aldrig utsätta mig för en vaginal förlossning. Det räcker väl med att man ska gå omkring med en bebis i magen i 9 månader, det är nog tillräckligt jobbigt.

  Nä, försöker vi göra allt annat i våra liv bekvämt, varför inte göra förlossningarna bekvämare?