Okategoriserade

Allt är mitt fel

Skulle gärna kalla mig för butikschef men det vore helt fel då jag inte alls har koll på varken inköp, lager eller PLU-koder. Men i butiken står jag hela dagen idag och det ska bli kul! Så kom gärna in och handla av mig idag – Karlavägen 73 i Stockholm.

Snygg? Jag veeeeet! Top från AnineBing, byxor mom2mom och kofta från ACNE. BH under vet nu ju redan hur sexig den är! Chantal, va?! Förminskningsbehå, ha ha!

Nä men asså hörrni vad hände med min dinosaurie till pojkvän, det var länge sen som jag skrattade så gott åt gårdagens pådrag i pressen. Jag ska berätta hur det hela gick till för det är typ det roligaste av allt. På väg hem från Danderyd knåpade Bingo ihop ett instagram-inlägg medan jag körde. När vi kom fram till hans studio och det var dags för honom att gå av så frågade han mig om hans text var okej? Han läste upp att han sökte tjejer och några mulliga, korthåriga feminister som skulle kaxa med en kille som heter Kevin Bäckström som tydligen tidigare varit i blåsväder för sexistiska uttalanden. Nåt i den stilen. ”Vad tror du är det okej att skriva så eller kommer någon att ta illa upp?”, undrade Bingo. ”Näe… eller asså det finns säkert en och annan feminist som inte är mullig och korthårig men över lag stämmer det nog så det blir nog lätt att hitta!”, svarade jag. ”Så du tror alltså inte att det är stötande att skriva så?”, försäkrade sig Bingo. ”Stötande?! Absolut inte! Blir man stött så tar man ju åt sig och då bevisar det bara att det stämmer så då är det ju heller inte fel med ett påstående så näe… jag tycker att det är bra skrivet. Kör”.

Jag ni kan ju haja, att de inte betalar oss extremt mycket pengar för att göra sån där real life show är ju ett under. Men fy fan va kul det här var då. Men ursäkta för att jag kanske är jättejättekorkad nu men varför rasar feministerna över det här? Är det för att de känner sig träffade med att vara lite överviktiga med kort hår eller är det för att de tycker att Bingo generaliserar något som inte stämmer? Fast om något inte stämmer så tar man väl inte åt sig av det eller? Har jag fel. Fan sorry jag fattar verkligen inte.

You Might Also Like

 • Jenny
  25 september, 2013 at 10:13

  Feminism är den klassiska politiska rörelsen för kvinnors fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen.

  Att vara feminsit är alltså att verka för kvinnors rösträtt, lika lön och samma ”status”. Jag hoppas att fler än de mulliga korthåriga som är för det 🙂

  Men jag ser lite framför mig vad du menar.. fast jag tänker mer flata/butch på den beskrivningen (jag är också full av fördommar ;)).

 • Jools
  25 september, 2013 at 10:13

  Därför att feminister jobbar hårt för ett jämställt samhälle. Kom ihåg att för bara 100 år sedan fick kvinnor inte rösta, väldigt få hade ett arbete utanför hemmet, och hade de det så tjänade de så lite att det knappt räckte till mat. Det är bara sen 60-talet det finns preventivmedel, och att bo sambo har bara varit ok de senaste 30 åren. Så glöm inte att du är där du är tack vara feministernas ihärdiga kamp. Vi har jäkligt mycket att vara feminister tacksamma för.
  Få feminister är knubbiga och korthåriga, de flesta är smarta, snygga, begåvade kvinnor som vill ha samma frihet som män.
  Det jag blev upprörd över är generaliseringarna. Och okunskapen, och hånet mot kvinnor. Och den där Kevin som står för vidriga åsikter och som jag skäms för att gå på samma jord som. Tror få kvinnor skulle ställa upp på en bild ned honom. Han tycker själv att han är rolig, men han är hemsk.
  Det handlar inte om lättstötta knubbiga feminister. Det handlar om att tro att någon vill synas på bild med Kevin, att inte vilja stödja den ogrundade fördomen om hur feminister ser ut och det handlar om samhället och patriarkatet.
  Förstår du inte Katrin? På allvar?

 • Lång&Slim
  25 september, 2013 at 10:20

  Jag fattar vad som hänt!
  De som växte upp och kände sig lite allmänt kränkta hela tiden därför de inte var populära har nu tagit över hela debatten på internet och tvingar oss andra att censurera oss själva, så att de ska kunna vara medelmåttor ifred.
  Sanningen ska alltid cencureras och allt ska ses som politik och aldrig som lättsam underhållning, ingen ska kränkas och alla är precis lika värda, hela tiden.

 • sofie
  25 september, 2013 at 10:21

  Feminister vill att kvinnor och män ska ses som lika mycket värda. Det är själva huvudfrågan i feminismen (tillsammans med tron på patriarkatet som orsak till att kvinnor i dagsläget inte anses vara lika mycket värda som män).

  Hos icke-feminister är det populärt att sprida myten om att feminister är fula kvinnor som inte ”fått kuk på länge”, och att om vi bara vore lite smalare, lite snyggare och lite mer populära hos männen så skulle vi aldrig nedlåta oss till något så vedervärdigt som att kämpa mot samhällets kvinnoförtryck. Att förlöjliga och förminska våra syften så är ett sätt att avväpna oss och slippa ta våra sakfrågor på allvar. Många köper dessutom den där myten, och tar avstånd från feminismen av blotta rädslan att anses som ”osexig”.

  Så. Bingo verkar intresserad av att reproducera den hånande nidbilden och det kommer att förstöra för oss ännu mer. Att du och han inte håller med om att det ska vara jämställt mellan könen är uppenbart, och det är ok så, men ni sparkar på en ideologi som bara vill väl och det är fult.

 • Lång&Slim
  25 september, 2013 at 10:27

  Det är självklart för alla 2013

  Nu handlade det om en lättsam annons där stereotypiska femenister söktes och ”mullig” är väl ett rätt trevligt ord.
  Man behöver inte fan gnälla om allt.
  Det blir som ett kackel tillslut och man slutar bry sig.
  Håll er till de viktiga frågorna. Kah!

 • linnea
  25 september, 2013 at 10:43

  Så bra skrivet Sofie!
  Själv är jag 180 cm lång, smal, blond, långt hår, skitsnygg (modellar en del) och superfeminist. Begriper inte hur Katrin inte kan vara feminist? Vill du fortsätta ha ett samhälle med olika lön för samma jobb? Jag har tvillingar, en tjej och en kille, 12 år gamla, som redan har märkt och kommenterat att de behandlas olika av exempelvis lärare, tränare osv. Killar tillåts låta mer utan tillsägelse, de tillåts att vara otydliga när de exempelvis vill ha något på matbordet, de tillåts vara sämre på läxförhören, men när tjejer gör samma sak så blir det tillsägelser, sämre betyg och uppmaningar om att skärpa sig.
  I butikerna, som H&M, finns det tjejjackor och killjackor där exakt samma storlek ändå har en jättestor skillnad mellan jackorna, där killjackorna har mycket större rörelsefrihet för armar och axlar, medan tjejernas är figursydda och smalare kring axlarna så flickorna får svårare att använda armarna helt enkelt. Inte konstigt att många småtjejer på lekplatserna bara står, eller sitter i gungan, de kan inte annat!
  Jag märker också att folk beter sig väldigt annorlunda mot killar respektive tjejer. Man kräver helt enkelt mer av tjejer än av killar, det är jättejättetydligt!
  Så Katrin – det handlar inte om att göra alla till samma kön, inte alls – utan långt därifrån. (Själv älskar jag killar, särskilt manliga såna, och män gillar mig). Utan det handlar om att få ett samhälle där killar och tjejer, vuxna, gamla och barn, är lika värda. Något som tyvärr inte är fallet i dag. Så självklart är jag feminist!

 • Jennie
  25 september, 2013 at 10:47

  Hahah fan va du och Bingo är sköna!

 • B
  25 september, 2013 at 10:51

  Hade det inte funnits just mulliga snaggade feminister som sett ner på (i deras ögon:) ”blonda bimbos”, så hade stereotypen aldrig funnits.

  Jag anser att de RIKTIGA feministerna är de som kämpar för kvinnans sak SAMTIDIGT som de är vackra, kvinnliga, sexiga och vågar gå i höga klackar.

  Gudrun Shyman är enligt mig en äkta feminist -stark, kvinnlig, målmedveten och älskar kärleken, medan de små svåra, sura, snaggade estet-brudarna gör alla en otjänst genom att kalla sig feminister – för vem fan gillar såna?

  Jag tror att de flesta moderna kvinnor idag är feminister – för oss är jämnställdhet något självklart.

  Tyvärr lyfts de svartmålade småbrudarna som idiotförklarar män, fram i media som feminister, vilket ger ordet feminist en dålig klang.

  Så Bingo har letat efter de stereotyper som alla känner till,väldigt lustigt att folk blir så upprörda av det, speciellt då jag ser Bingo som en feminist som har respekt för både kvinnans intellekt, kropp och jämnställdhet.

  Medan Bingo ser utvikningsbruden som en fullvärdig människa värd att respekteras så rynkar ”de svartklädda svårmodiga småbruds-feministerna” på näsan medan de går förbi tidningsståndet.

  Jag hejar på de ÄKTA feministerna. 🙂

  Med vänlig hälsning, kvinna 31.

 • lång, smal och vacker feminist....
  25 september, 2013 at 10:51

  Men du KZ är ju överviktig, med en rumpa bred som en lagårdsdörr, visserligen med långt hår, så med din teori borde ju du vara feminist då. KZ, du är så obildad och korkad att klockorna stannar.

 • <R<O>N>
  25 september, 2013 at 10:56

  Feminister har i årtionden jämrat sig över att kvinnor inte kan hävda sig i yrkeslivet p.g.a. den rådande könsmaktsordningen. Staten gör all för att få kvinnor att driva egna företag. Det finns t.ex. starta eget stöd som riktar sig enbart till kvinnor. Problemet är dock att kvinnor inte kan konkurrera med män i intellektuellt krävande yrken. De är inte heller lika bra på att samarbeta som män. Så ni kvinnor, ni får tyvärr finna er i att naturen inte har utrustat er tillräckligt väl för att kunna konkurrera med män!

 • Frillan
  25 september, 2013 at 11:11

  Er okunskap är skrämmande. Ni vet ingenting om feminism och vad det står för och ni förstår inte själva att era dumma uttalanden är en av anledningarna till att det fortfarande behövs. Jag har långt hår, och är inte mullig,sminkar mig osv men är helhjärtad feminist men blev förbannad ändå – inte för att jag kände mig träffad utan för att uttalandet är så jävla generaliserande och dumt.

 • lång, smal och vacker feminist....
  25 september, 2013 at 11:12

  HA HA HA. In your dreams Lång&Slim…In your dreams…..korkskalle.

 • Tess
  25 september, 2013 at 11:24

  Jag tror det är jag som inte fattar… är inte du feminist Katrin? Innebär inte feminism lika rättigheter mellan könen? Är inte alla feminister och kan skriva under på den önskan, män som kvinnor? Det måste vara jag som är bakom flötet som inte förstår att vi fortfarande benämner en grupp människor som feminister…

 • Hanna
  25 september, 2013 at 11:33

  Så man kan bara bli upprörd över något om man känner sig träffad av påståendet? Inte för att det är dumt i sig? Tänk ett varv till!

  Att söka ”tjejer” OCH ”mulliga feminister” är som att säga att det är två olika saker. Hade väl varit en sak att söka ”smala, blonda tjejer” och ”mulliga korthåriga tjejer”. Varför blanda in politiska åsikter ens? Skulle knappast tro att någon feminist nappar på ett erbjudande av ärkesvinet Bingo Rimér i vilket fall.

 • Micki
  25 september, 2013 at 11:47

  Hahaha. Ni är för härliga ni två. Ni har verkligen förmågan att locka folk till tangentbordet. Hahaha.

 • Mia
  25 september, 2013 at 12:15

  Jag kan ge mig faan på att du inte har ett särskilt intellektuellt krävande yrke. Idiot!

 • majsi
  25 september, 2013 at 12:23

  Hahahahaha !
  Jag är skit avis för att det inte är jag som lyckats pränta ner de där orden. Så briljant.

 • majsi
  25 september, 2013 at 12:28

  Måste man vara arg på allt och alla bara för att man är feminist? Kan man inte använda sig av andra medel än att hålla på och rasa mot allt hela tiden? Är det feminism att trycka ner och förringa andra som inte är av samma åsikt som man själv?

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 12:48

  Bra skrivet!

 • Camilla
  25 september, 2013 at 13:02

  OJ vad jag skäms. Pinsamma mig

 • Johanna
  25 september, 2013 at 13:14

  Väl rutet!

 • <R<O>N>
  25 september, 2013 at 13:17

  Det är mina erfarenheter från 30 år inom ett intellektuellt krävande yrke som ligger till grund för min kommentar ovan. Jag har sett hur kvinnor alldeles för sällan lyckas hävda sig mot män. Jag tycker att det är tråkigt, men ert biologiska handikapp är alldeles för stort.

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 13:18

  Begreppet feminism anvands av manga kvinnor (inte alla) (som Katrin) enbart for de stereotypiska ”feministerna” som ofta (inte alltid) neutralisear sig mellan man och kvinna (rakar sig inte, kort har, neutrala farger pa klader och inga kjolar/klanningar eller andra typiska ”tjejgrejer). Den ovan-namnda feministgruppen klagar oftast (men inte alltid) kvinnor som gillar sin feminina sida och gillar smink, rosa/lila klanningar, trivs med rakade armhalor och blir glad av att hora att man ar snygg (sidonotis: bara for att man gillar att fa komplimanger om sitt utseende betyder inte det att man inte gillar att fa hora att man ar smart eller duktig pa sitt jobb). Sa lika mycket som ”anti/icke-feminister” (sidnotis igen: de ni kallar for icke-feminister ar kvinnor som inte ar som gruppen jag beskrivit men som anda ar for lika rattigheter och jamnstalldhet, tror att icke-feministgruppen som tycker vi borde leva som pa 18000-talet ar otroligt liten) har asikter om feminister, har feminister manga asikter om ”icke-feministerna”. Pju, svart att halla sig politisk korrekt och utan att trampa nagon grupp pa tarna i vartenda ord man skriver! 🙂

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 13:22

  Denna kommentar visar tydligt att Katrin ar feminist (aven om hon inte ser ut som den fordomsfulla stereotypen, som manga andra feminister, tysta eller hogljudda). Hon driver 2 framgangsrika foretag och ar driven och malinriktad pa jobbfronten, Bingo verkar valdigt hands-on med att ta hand om Ringo och later inte Katrin ta hand om hela barnuppfostran, det ar Katrins val att ta hand om inomhusarbetet (”kvinno-gora”) och lata Bingo hugga ved och andra utomhus-sysslor (mans-gora).

 • sofie
  25 september, 2013 at 13:27

  Helt ärligt? Jag har aldrig träffat den feministen du beskriver. Och jag umgås nästan uteslutande med feminister och är aktiv i många feministgrupper. Att vissa inte rakar sig och att vissa bär jeans istället för klänning stämmer (skulle väl vilja påstå att fördelningen mellan kjol och byxor ser precis likadan ut som bland icke-feminister) men aldrig har jag fått skit av en feminist för att jag råkar ha en förkärlek till traditionellt kvinnliga ting såsom klänningar och diadem.

  Det stora problemet, som jag ser det, är att det finns en stor grupp människor som menar att vi har blivit feminister för att vi är fula och avundsjuka på vackra kvinnor. Det är så extremt förminskande, och gör att många icke-feminister kan skrocka gott åt ”de där tokiga, fula feministerna” istället för att lyssna och ta in det (ofta lite obekväma, jobbiga) buskapet vi försöker förmedla.

  Att många icke-feminister tar avstånd från feminismen enbart p.g.a. en orättvis nidbild är så jävla synd, därför vänder jag mig emot att Bingo och andra reproducerar den bilden.

 • Johanna
  25 september, 2013 at 13:28

  Visst är det sorgligt? Men i Katrins antifeministiska uttalanden över åren så finns det en mycket tydlig röd tråd – rädslan för att inte vara beundrad/älskad/uppskattad uttryckt i termer av utseende, smalhet och andra yttre attribut. Denna rädsla som tycks vara så vanlig bland unga kvinnor kommer självklart ifrån den av antifeminismen framförda nidbilden av feminister som tråkiga, grälsjuka och i alla bemärkelser osexiga kvinnor. Katrin, som har inflytande över en mängd unga kvinnor, borde kanske överväga att inte föra över denna inre osäkerhet på andra. En dag kommer hon bli gammal, rynkig (liksom alla vi andra), och jag hoppas för hennes skull att hon funnit något att älska hos sig själv och andra som gör utseendet och den yttre bekräftelsen sekundär till det som faktiskt betyder mer – kärlek, personlighet, empati, intellekt, humor, vänner, familj, osv.

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 13:29

  Katrin anvander sina egna medel for att hjalpa feminismen. Hon ager och driver 2 foretag, ar malinriktad och framgangsrik, och Bingo tar stort ansvar i Ringos uppofstran (av vad man ser i bloggen iaf). Sa istallet for att klanka ner pa de kvinnor som inte klar sig konsneutralt, koper dockor eller rosa klader till sina dottrar och aktivt engegerar sig i feminist-debatter, gor en personlig instats genom att vagra ojamnstalldheten och acceptera inte mindre an vad en man hade gjort.

 • sofie
  25 september, 2013 at 13:34

  Kan du förklara varför man måste vara sexig samtidigt som man kämpar för kvinnors rätt för att vara en ”riktig feminist”. Eller, better yet, kan du förklara varför det är så viktigt att en kvinna är sexig över huvud taget, när samma krav inte ställs på män?

  Vissa trivs med att sminka sig och ta hand om sitt yttre, andra har helt andra prioriteringar, och det är tråkigt att en kvinna inte har samma valmöjligheter som en man att utifrån sina egna preferenser ta hand om sitt yttre så lite eller mycket hon själv vill utan att klassas som ”inte riktig”.

 • Johanna
  25 september, 2013 at 13:36

  Nr 1: Nu var det väl inte det väl iofs inte så att hela debacklet inleddes med att feminister rasade, utan med att Bingo i vanlig ordning gjorde ett sexistiskt uttalande i media (som förringade kvinnor) och folk reagerade på det.
  Nr 2: Det är inte samma sak att se ned på någon och/eller att förringa någon som att helt enkelt reagera på och säga ifrån när någon upplevs som kränkande eller orättvist.
  Nr 3: Hur hade du tänkt att politisk kamp skulle föras? Tänk om sufragetterna hade nöjt sig med att försynt och snällt fråga om de inte snälla kunde få rösträtt. Tror du att det hade funkat?

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 13:36

  Jag tror ocksa att Katrin menar den stereotypiska feministen, saklart hon inte ar for ojamnstalldhet… Det finns ju en anledning till att det finns en stereotyp, darmed inte sagt att det bara ar stereotyp-gruppen (som oftast ar den hogljudda feministen) om ar feminister, tror inte det finns nagon kvinna som hellre vill leva som pa 1800-talet.

 • Mia
  25 september, 2013 at 13:38

  Haha ja klart du måste säga att du jobbat i 30 år med ett intellektuellt krävande jobb…säkert! Eller du kanske tycker det är intellektuellt krävande att köra lastbil? 😉 Inget ont om lastbilschaffisar dock!

 • sofie
  25 september, 2013 at 13:39

  Om det ändå är anekdotisk bevisföring vi sysslar med här så kan jag ju informera dig om att mitt yrke är mycket intellektuellt krävande (även om jag ogillar den termen och därför gärna lägger till att det i mitt fall handlar om matematiskt, logiskt och abstrakt tänkande) och det går utmärkt för mig trots att jag inte har en penis mellan benen.

 • Johanna
  25 september, 2013 at 13:41

  Om nu Katrin egentligen är feminist, så kan hon väl få uttrycka det själv? Jag håller sällan (eller aldrig) med Katrin om något alls, men måste väl ändå fastslå att hon är en fullt myndig person som klarar av att välja själv vilka epitet hon vill sätta på sig. Antingen känner du henne så nära och hon dig att ni båda anser att det är okej att du talar för henne, eller så är ditt uttalande helt enkelt ett nedlåtande och desperat försök att tolka/omtolka henne till något som hon (iaf om man ska utgår ifrån vad som står på hennes blogg) faktiskt inte är.

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 13:50

  Lady Dahmer ar ett exempel, grym feminist som gor mycket for feministfragor I Sverige. Hon ger sina barn tvartemot-kon-leksaker och satter pa dem tvartemot-kon-farger pa klader. Klart man kan blanda farger och leksaker hur man vill, men de tar ju lika “fordomsfullt” att vagra ge en flicka en docka om hon hellre vill ha det an en leksaksbil bara for att gora en poang av det. Jag har last/sett manga debatter (dar de hogljudda och mer aggressiva feministerna ar med) dar de uppmanar kvinnor att skippa smink och att raka sig for de tar bara inbillning att vi vill det, och att det egentligen ar mannen som fatt oss att vilja folja dessa normer.

  Jag haller med dig att det ar absolut fel av folk att saga att det bara ar fula kvinnor som blir feminister (eller att alla feminister ar fula) for de tar ju saklart inte sant. Att en feminist ar ful ar lika mycket fordom som att Bingo-brudar (blonda med sillisar) ar korkade.

 • Anna
  25 september, 2013 at 13:53

  Bra skrivet!!!

 • Egonen
  25 september, 2013 at 13:55

  Men han skrev väl att det var satir eller? Uppfattade jag det som i vart fall. Och då gör det väl inget om han använder sig av stereotyper, behöver inte gnälla om allt.
  Känns som att man gör sig till offer om man ständigt kränks, visa att ni är vuxna människor och skratta lite åt det. Eller ge fan i att läsa.

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 13:58

  En osexig man ar lika oattraktivt som en osexig kvinna. Det finns lika fa (eller manga vad vet jag) kvinnor som uppskattar en over-viktig/ofrasch man som man som uppskattar en overviktig/ofrasch kvinna (OBS: jag sager INTE att feminister ar overviktiga eller ofrascha, det har galler generellt).

  Det handlar inte om att man MASTE vara snygg/sexig, det handlar om ett val, tyvarr finns det inte lika manga offentliga feminister som valjer den ”sexiga” (ja, generalisering om vad samhallet tycker ar sexigt) approachen.

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 14:06

  Jag tycker inte att det handlar om att man maste satta stamplar pa vad man star for och inte. Det jag ville visa med min kommentar ar att hon agerar som en feminist, och det vager enligt mig mer an vad hon skriver pa sin blogg for att fa trafik… Har hon nagonsin namnt att hon inte tycker att kvinnor borde fa rosta eller tjana lika mkt som man? Nej det har hon inte, det (jag tror) hon refererar till nar hon pratar om feminister ar den (om an lilla) feminist-gruppen som bara ger sina barn konsneutrala klader och leksaker och vagrar folja ideal (satt av media) som att vara smal, rakad och sminakd. Nej jag kanner inte henne och ja jag kan ha fel, men varfor skulle hon da jobba over huvud taget? Varfor inte overlamna den biten till Bingo da det ar hans ansvar och hon tar hand om hemmet och gor som han sager for det ar hennes ansvar?

 • gun
  25 september, 2013 at 14:08

  Stoppa tillbaka huvudet i röven och sluta tala om för andra vad de ska tycka är viktigt, retard.

 • majsi
  25 september, 2013 at 14:15

  Men måste man som vissa feminister, som i sina egna ögon är de enda sanna feministerna, (typ Lady Dahmer) dra det i absurdum så att de förlöjliga sig själva? Måste man vara arg och rabiat och göra en höna av en fjäder för minsta lilla. Är det mycket bättre att tvinga på en flicka en bil som hon inte vill ha än att ge henne en docka som hon inte vill ha? Kampen som ultrafeminister för nu förlöljigar hela betydelsen av feminism. De gör oss alla en björntjänst.

 • Johanna
  25 september, 2013 at 14:17

  Vilket oerhört dåligt argument (eller icke-argument). Bli inte kränkt/arg så löser sig allt? Nu är det ju så att både Bingo och Katrin har ett ganska stort medialt utrymme, och när de gör sådana uttalanden som diskuterats här så får det konsekvenser, både för hur många av deras fans ser på feminister och kvinnor generellt. Tycker du att det är fel av människor att reagera? Hur tycker du att offentlig debatt ska föras? Vem får i sådana fall (enligt ditt sätt att resonera) reagera, och hur får man reagera?

 • Carrie
  25 september, 2013 at 14:22

  Hahaha..you’r good 😉

 • Johanna
  25 september, 2013 at 14:29

  Kan inget om denna ”Lady Dahmer” så kan inte uttala mig där. Men som jag tolkar det är det du som tycker att den typen av aktiva agerande gentemot könsstereotyper är förlöjligande. Jag är säker på (trots att jag inte är inläst på om vem hon är) att hon knappast agerar för att förlöjliga sig själv. Det verkar i alla fall ologiskt. Sen är min poäng: Din åsikt verkar vara att det är jobbigt när folk blir obekväma. Personligen så tror jag att det är det enda sättet att uppnå förändring. När folk blir obekväma kring ett ämne som diskuteras så betyder det ofta att det är ett ämne som är värt att diskuteras. Och sen är det ju så, att om vi ska få till riktig förändring, så kan vi inte gå runt och oroa oss över att uppfattas som smidiga och söta och bekvämt väna små varelser stup i kvarten. Folk lyssnar (tyvärr) inte på väna bekväma smidiga lågröstade varelser. Och när nu själva budskapet går ut på att vi inte vill vara de väna side-kickarna till män så skulle man rent av kunna påstå att ett sådant beteende snarare skulle vara att betrakta som kontraproduktivt i sammanhanget. Det går inte att ha den glitterrosa-maschokist-hemmafru-kakan kvar och samtidigt äta upp den. Så att säga.

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 14:31

  Majsi, jag haller med dig. Feminister kan se ut pa alla satt och gora sig mer eller mindre horda, men det ar ju inte forvanade att den skrikiga ultrafeminist-gruppen ar den som blir mest hord och uppmarksammad i media.

 • Jennifer
  25 september, 2013 at 14:36

  For det forsta sa skriver Bingo ”mulliga gulliga kaxiga tjejer som kan SPELA aggressiva feminister”, ’spela’ betyder inte ’vara’ en stereotypisk feminist. Han skriver att han vill driva med att den feministiska stereotypen ar aggressiv och butch, precis som man kan driva med att silikonblondiner ar korkade eller att vegetarianer kaster farg pa folk som bar pals, eller att kungen ar dalig pa retorik. For det andra sa forklarar han ju pa Dagens Media att hans (och Katrins) syn pa feminism ar att samhallet ska vara konsneutralt och att det ar det de ar emot, inte att de ar emot loneskillnader och rostratt.

 • Johanna
  25 september, 2013 at 14:44

  Hahaha, det gör det ju inte bättre.

 • sofie
  25 september, 2013 at 15:01

  Jag har aldrig hört någon säga att en man måste vara snygg, sexig (och klädd i höga klackar?) för att vara en RIKTIG [insert ideologi här].

 • majsi
  25 september, 2013 at 15:03

  Och som en sann ultrafeminist måste du ”tolka mig” och tillskriva mig åsikter jag inte har. Jag säger bara att vissa saker som de ”sanna” feministerna gör och säger är kontraproduktivt. Jag tycker att det vore smartare att fokusera på de stora viktiga frågorna i jämnställdheten istället för att tjafsa om små saker. Det slutar med att folk inte orkar lyssna eller ta dem på allvar. De låter mer som grälsjuka kärringar. Det påverkar ju de som tar det på en mer sansad nivå negativt. För just nu känns det nästan som ordet feminism står för något negativt istället för positivt.

 • <R<O>N>
  25 september, 2013 at 15:19

  Roligt att höra! Du är sannolikt mer framgångsrik än de flesta penisbärare.

 • <R<O>N>
  25 september, 2013 at 15:37

  Ha ha! Det råder i alla fall ingen tvivel om att du aldrig har haft eller kommer att få ett intellektuellt krävande yrke.

 • Pernilla
  25 september, 2013 at 15:38

  Fast Lady Dahmer ger inte sina barn tvärtomfärger och tvärtom leksaker, hon låter dem välja själva.

 • E
  25 september, 2013 at 15:51

  Trollolloll!!
  http://www.youtube.com/watch?v=o1eHKf-dMwo

 • Egonen
  25 september, 2013 at 15:52

  Men johanna det var ju satir!
  (Slå upp ordet kanske)
  Kan förstå om folk blir upprörda om han menat fullt allvar och dragit alla över en kant.
  Man måste få skämta om en såpass simpel grej, det finns värre saker för alla feminister att bekymra sig om än att han ska göra en satirisk grej. Sluta vara så lättstötta, inte konstigt att folk driver med feminister när de bölar för såna här småsaker.

 • Pernilla
  25 september, 2013 at 15:53

  Om man läser Lady Dahmers blogg så framgår det att hon låter barnen välja själva vad de vill ha för kläder, vill sonen ha kjol tex ¨får han det, vill han ha rosa får han det. Handlar inte alls om att ”tvinga” tjejer att leka med bilar!

 • Carrie
  25 september, 2013 at 15:57

  Haha..vem är Lady Damher? Trodde det var en S&M galen kärring med läder och piskor. Ska goggla henne….

 • sofie
  25 september, 2013 at 16:21

  Nej.
  Lady Dahmer har en dotter och en son och båda bär alla möjliga sorters kläder. Hon förbjuder inte sin dotter att leka med ”tjejleksaker” eller sin son att leka med ”killeksaker”, däremot har hennes genusmedvetna uppfostran fått konsekvensen att barnen väljer fritt bland leksakerna och vågar sig över könsgränserna.

  Lady Dahmer berättar inte för andra kvinnor att de ska låta bli att sminka sig eller raka sig. Hon har själv erkänt att hon eventuellt kommer att använda botox när hon blir äldre och hon har många vänner med en traditionellt feminin stil.

 • camilla
  25 september, 2013 at 16:35

  som om mitt liv inte redan suger?

 • Mia
  25 september, 2013 at 17:16

  Wow! Bra svar, nu känner jag mig alldelestillplattad 😉 Haha!

 • Mia
  25 september, 2013 at 17:18

  Alldelestillplattad skulle det givetvisstå, min intellektuella underkapacitet hindrar mig ibland från att skriva rätt 😀

 • Jools
  25 september, 2013 at 19:58

  Ärligt? Du har fel! Det du beskriver är en så total osanning som icke-feminister står för. Andra Feminister tycker inte ogilla om oss som rakar, piffar, sminkar, ansar. Feminister är för systerskap, allas lika värde.
  Av någon anledning försöker andra splittra oss genom att försöka trycka ner den lögnen i halsen på oss!

 • Jools
  25 september, 2013 at 20:01

  All forskning visar tyvärr också att pojkar får mycket mer tid att prata i klassrummet, de får oftare ordet när de räcker upp handen och de behöver dessutom inte prestera lika mycket som flickor.
  Sorgligt men sant!

 • Lasse
  25 september, 2013 at 20:20

  Kanske för att det är så förutsägbart o tråkigt… 😀

  Hitta på ngt nytt 😀

  Kanske en helt vanlig platt tjej o en skitsnygg feminist?…

 • Jenny
  25 september, 2013 at 20:43

  Du tror inte att den här fördomen om hur feminister är och ser ut kan bero på att folk skriver och säger så som Bingo gjort nu? Eller vad har du för belägg för dina påståenden? Jag har själv en mycket mer nyanserad erfarenhet av feminister (vilket jag själv är såklart).

 • Paleomona
  25 september, 2013 at 22:19

  Att vara feminist innebär att anse att kvinnor och män ska vara likvärdiga dvs ha samma rätt till utbildning,lika lön för lika arbete,samma rättigheter och skyldigheter.Samma möjligheter och lika värde .MÄN kan likaväl som KVINNOR vara feminister eller inte.

 • Marianne
  26 september, 2013 at 10:28

  Jag tycker de är kvinnligt å vara sexig. Varför se ut som en tråkig man, när man kan vara en gudinnan:)

 • Jahopps
  26 september, 2013 at 23:11

  Varför spelar höga klackar någon roll? Jag anser mig som en sexig och vacker kvinna men jag kan inte gå med högklackade skor.

 • Kim
  27 september, 2013 at 03:13

  Det heter dra alla över samma KAM, inte kant. Läs en jävla bok vetja.

 • Egonen
  28 september, 2013 at 11:06

  Palla märka ord Kim, jävla tönt. Det var inte det som var poängen i mitt inlägg. Suck! Måste vara jobbigt att vara så perfekt eftersom du måste påpeka fel såhär. Ursäkta mig att jag hört ett uttryck fel, jag läser på högskolan så jag har definitivt läst en bok, din fjant!

 • Evelina
  1 oktober, 2013 at 20:01

  Femenister kämpar inte för jämnställdhet.. dom kämpar för att få det bättre än män!