Okategoriserade

Äh va fan jag passar på

När Bingo är hemma kollar vi på serier på kvällen men idag är han bortrest och jag hade kollat på Bron om det inte var så att jag hade två andra personer som sov i mitt rum så att jag inte kan sätta på teven precis.

Jag undrar hur mycket man kan förvänta sig av en fyraåring? Alla tycker säkert olika i frågan men jag undrar verkligen. Ringo är i en fas där han blir väldigt arg då och då. Inte jätteofta men ibland. Så det här med nattningen. Det börjar bli ett problem skulle jag säga. Vissa, de flesta kvällar är det bra. Men vissa kvällar, ikväll, går det bara inte. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man nattar med sagor, paddan, sång, gos han ger sig liksom aldrig. Han kommer upp och frågar frågor och tramsar. Vad gör man efter att man sagt ”Gå och lägg dig nu” hundra gånger? Man har sagt det gulligt, bestämt, argt, ledsamt, glatt, bedjande. Vad gör man? Vissa kvällar kan vi hålla på i en timme. Tills någon av mig och Bingo blir arg på riktigt. Trist att det ska behöva vara så. Har ni tips på vad man kan göra? Ja vi kör ”tre filmer till” ”två kvar” nu är det sista filmen. Vi säger ”sista sagan”. Vi ligger med honom i sängen och gosar och pratar om dagen och räknar och övar på veckodagarna. Sömnmedel kanske?

Jag måste beklaga mig över företagen som skickar saker till mig för det känns så förnedrande och det är säkert inte deras mening. Jag ska inte hänga ut några företag här för sånt har jag vuxit ifrån ehhh nooooot men jag har inget behov av det just nu. Jag vill ändå prata av mig. Hur ofta händer det att jag ligger i min säng, har en knodd på vardera sida som sover och jag ligger med datorn på magen och kan skriva hur länge jag vill liksom? Typ aldrig.

Om ett företag envisas med att skicka mig en produkt så får det fan buda det till min dörr. Det är inte för mycket begärt. Det är så jävla förnedrande att skicka avier till mig och förvänta sig att jag ska ta mig till ett utlämningsställe, släpa hem paketet, kasta kartongen i pappersinsamlingen och sen dessutom göra reklam för produkten i min blogg som nu har 225 000 unika besökare per vecka och 90% återkommande vilket innebär en enormt köpstark målgrupp. Jag skriver inte det här för att tigga jag lovar det finns typ inget som jag kan få från företag som jag vill ha jag svär. Det är bara jobbigt att få hem skiten. Sen finns det charmiga företag naturligtvis och jag är ganska så lättcharmad så visst kan man buda mig saker för att smöra upp mig det kan funka men att skicka en flaska mousserande skitvin värde 85 kr med en avi som jag förväntas hämta ut och släpa hem är väldigt pinsamt och otrevligt. Buda över en låda bubbel så kanske jag blir charmad och har med flaskan på nån bild i bakgrunden någon dag men en avi? På något som kostar 85 kr på systemet? Ett sladdrigt billigt papper till där VD: glatt informerar om sin nya produkt? Signerar den personligen? Glassigt.

Ja absolut, ser jag avsändaren på avin så skiter jag naturligtvis att hämta ut paket men ibland står det inte vem avsändaren är och då måste jag hämta ut det. Det kan ju faktiskt vara något viktigt. Varuprover till exempel. Idag gick Linda och hämtade ut paketet eftersom hon tar hand om företagsposten när jag är mammaledig. Så idag hade jag en anställd som kom hem till mig för att hämta mitt leg – 10 min, gick till utlämningskontoret -15 min, hämtade ut paket -10 min, gick hem till mig med paketet -15 min, gick tillbaka till kontoret -2 min för en fucking flaska för 85 kr!! Nästan en timme av hennes arbetsdag lade hon på det här. Fy fan. Jävla företag som tror att de kan utnyttja mig och min blogg.

Nu ser jag stjärnor. Jag ska lägga mig sked med min stora pojke nu. Om fyra timmar vaknar den lilla och ska äta. Sen fortsätter jag att sova med dem båda två. Mysigt. Mmmm både och, va? Dels får jag ju sova som stålmannen när lillen tuttar och dels kommer jag att sova oroligt för det finns ju en risk att Ringo kastar en fot i skallen på mig eller på lilla bebisen. Men vet ni vad? Imorgon ska jag inte göra någonting på hela dagen. Äsh lägg av jag måste göra nåt. Jag går och gör pass åt Rambo gör jag… Det blir bra. Byta kuddfodralen borde jag göra… Boka den jävla resan någon gång??? Det ska jag göra.

Men åh. En sista sak innan jag smäller igen datorn. Jag har fått över 100 mejl från barnflickor som vill följa med på vår resa. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna läsa alla och ge svar. Ä men high five nu fick jag nåt att göra imorgon! Skämt å sido så kommer det inte att gå tyvärr. Jag ska göra mitt bästa dock. Fina tjejer har mejlat mig…Inte en enda kille…Okej godnatt.

You Might Also Like

 • Linda
  5 februari, 2014 at 23:21

  Du är en real badass. Keep it going. Du kanske har bra råd att ge på http://www.vadmenarhan.se ? Vore fantastiskt kul att se dig gå loss.

 • linda
  5 februari, 2014 at 23:38

  Varför pratar du inte svenska!

 • K
  5 februari, 2014 at 23:40

  Varför reklam!

 • Anna
  5 februari, 2014 at 23:46

  Jag vet inte om du vet om det, men polisen har ändrat sina rutiner så man måste beställa tid innan du kan beställa pass, de har ingen drop-in längre. Men du kan boka tid via nätet

 • K
  5 februari, 2014 at 23:47

  Paddan gör att han blir piggare så skippa padda och tv är mitt tips. Samsov kanske dessa nätter, de kan vara mysigt. Ha öppet fönster i hans sovrum på glänt säkrat så klart (för alla dårar som tror att jag föreslår annat) så det blir kyligt och ha mörkt eller en väldigt liten nattlampa. Vet du, om du ens läser, gör det som du innerst inne känner, du vet ju själv egentligen hur du ska hantera dessa nätter. Man blir bara vilse av alla råd egentligen.

 • Men
  6 februari, 2014 at 00:02

  Kan man inte få tala vilket jävla språk man vill? Är det risk att många inte fattar engelska? Är det inte bra att världen bli allt mer internationell? Vi kanske borde börja dubba filmer i Sverige också?
  GÅ OCH BAJSA LILLA DU

 • ol
  6 februari, 2014 at 00:10

  Ja helt rätt. Vilse i alla råd. Men snart skall hon börja kura vilket är detsamma som barntortyr

 • linda
  6 februari, 2014 at 00:21

  Är du full! Vilket jävla språk. En fjortis kanske .Ja det skall börjas i tid.Stackars dina föräldrar!

 • K
  6 februari, 2014 at 00:27

  Varför använder du mitt K? Mongo! Skaffa ett eget namn!

 • Hanna
  6 februari, 2014 at 00:55

  Eh….. Ringo är väl för tusan tre? Fyller han inte fyra i sommar?

 • Hanna
  6 februari, 2014 at 01:00

  Eh… Är inte Ringo fortfarande tre? Han blir väl fyra i slutet på maj?

 • Cathrine
  6 februari, 2014 at 05:50

  Ligg brevid honom tills han somnar går de fortare

 • J
  6 februari, 2014 at 06:52

  Det du gör fel är garanterat att låta han hålla på med paddan och titta tv. Man blir bara pigg av det.

 • Jessica
  6 februari, 2014 at 06:55

  Maj gadd, min lille fyller 4 snart också. De är hemska, de där fyraåringarna… Meeeen som med allt annat så är det bara en period, de har så otroligt jobbigt med sig själva. Försöker tänka på det som när man skall ha mens, man gör saker som man egentligen inte vill och vet inte varför man gör dem.
  Så håll ut för snart kommer du sakna den här tiden också <3

 • Christina Eklund
  6 februari, 2014 at 07:09

  En stund innan han ska sova gör ni nedvarvande aktivitet tillsammans med gossen…pyjamas på , tandborstning, dämpa belysning, läsa saga eller någon annan lugn aktivitet..kanske prata om dagen. När ni sedan lägger er i sängen har ni pratat klart. I sängen sover man. Det är ofta svårt att somna om man har många tankar som snurrar runt. Försök att dämpa dessa genom att inte gå med i hans försök till samtal. Ligg bredvid honom och var tyst. Säg möjligtvis sådant som ”nu sover vi”. Jag brukar vid behov lägga en lugnande hand över bröstet på barnet, ett tydligt konstant lugnande tryck utan att bli fasthållande (kallas Calma Motora) vilket känns som en lugnande beröring.
  Ligg kvar tills barnet somnat. Prova detta under några veckor. Ger en tydlighet kring hur man gör när man ska somna.

 • Karolin
  6 februari, 2014 at 07:57

  Vi använder klistermärken med vår fyraåring. Han får ett klistermärke varje morgon efter att han somnat själv i sin säng. Det gör honom MYCKET motiverad. Och skippa paddan och filmer. Ljudbok på svag volym, utan musik, funkar bra.

 • Louise
  6 februari, 2014 at 09:31

  Kalla inte folk lata jävlar när du själv aldrig ens har haft ett riktigt jobb. Du som är pappas rika, lata och störda flicka och skulle aldrig klara av ett vanligt yrkesarbete. Sitt hemma du och styr upp fester till syrran och låtsasjobba med olika projekt. Du har ju alltid pappas pengar att falla tillbaka på….

 • Ida
  6 februari, 2014 at 09:36

  Som många säger så gör ljuset på mobiler, datorer och Tv apparater hjärna ”piggare”. Hjärnan registrerar ljuset som dagsljus. Men prova att läsa en saga och sen sätt igång en ljudbok. Ljudboken kan han lyssna på själv och förhoppningsvis så somnar han. Brukar fungera på vilan på förskolan.

 • Tyra
  6 februari, 2014 at 09:45

  Glömde att byta namn. förlåt!

 • Rut
  6 februari, 2014 at 09:52

  Håller med vad många skrivit om här på bloggen, ta bort TV och PADDAN en bra stund innan läggdags, uppmuntra inget prat när han väl ligger i sängen, ligg /sitt bredvid honom om du vill, men prata inte, svara så kort som möjligt om han fortsätter prata, det kommer att gå bättre och bättre och till slut kan ni börja gå ut ur rummet så fort ni lägger han ner och sagt god natt. Jag tror på att vara konsekvent, visa med ord och handling att nu gäller det som jag har sagt. Förbered honom på att det snart är läggdags, och hur det kommer att gå till, att när du ligger i sängen så pratar vi inget mera, det gör vinimporten, för du behöver sova,

 • Men
  6 februari, 2014 at 10:37

  Men lilla Linda du har ju fortfarande inte svarat på tal. Nej, jag är inte full. Sådär, nu har vi det överstökat. Varför retade det dig så oerhört att någon använde sig av ett engelskt uttryck? Kan du inte förklara och berätta lite mer om dina principer och varför du brinner för just dem?

 • Clara
  6 februari, 2014 at 10:38

  Mystiskt att inga killar sökt. Det kanske kan vara så att det är för att du kallar det för ”Barnflicka”?

 • Frida
  6 februari, 2014 at 11:11

  Hej! Vi har haft samma problem med våran snart 4-åring.. Har också testat det mesta men det som funkat bäst och som fortfarande funkar är att vi tog ett papper och skrev:
  När Maja somnat själv i sängen 7 gånger så får hon välja en leksak. Sedan fick hon måla 7 hjärtan och varje morgon hon vaknar så får hon kryssa över ett hjärta och när alla hjärtan är överkryssade så får hon hänga med och välja en leksak i affären (till ett rimligt pris såklart).
  Dels får hon känna sig duktig och hon har även fått vara med att bestämma reglerna kring detta och fått målat och fixat det tillsammans med mig.
  Nästa gång kan man ju köra att hon får åka o bada eller baka eller något annat..
  När hon ropar på kvällen eller kommer upp så säger vi bara att du vill väl kryssa över ett hjärta imorgon och få en leksak? Det blir liksom inga diskussioner längre och heller ingen son behöver bli arg:)

 • M
  6 februari, 2014 at 11:20

  Klart att han inte vill sova när han lämnas på förskolan långa dagar fast det inte behövs och sen får paddan som barnpassning. När har ni kvalitetstid och umgås med han? Vad är viktigast att förvekliga sig själv eller ta hand om sina barn? Jag förstår att han säger ifrån och protesterar,,,

 • a
  6 februari, 2014 at 11:55

  ”Förverkliga sig själv” kallas det alltså när man väljer att ligga hela förmiddagen i sängen med sin lilla bebis utan att ha en pigg fyraåring hemma att också ta hand om. Kan inte föräldrarna själva få avgöra om deras barn mår bäst på förskolan eller hemma med mamma som ammar ocg byter blöjor på en liten (med avbrott för promenader som måste ha lite tempo eftersom man sitter så mkt still annars med bebis, plus att bebis i vagn sover bäst då…). Missade du allt Katrin skrev om nattningen förutom att de har med Paddan, som man för övrigt kan titta på tillsammans med barnet? Tycker du ger intryck av att vara bitter.

 • Sofia E
  6 februari, 2014 at 13:13

  När jag var liten och inte ville sova gick jag upp till mamma och pappa som satt och tittade på TV. ”Jag kan inte sova.” De svarade med ett hummande och typ ”Gå och lägg dig”. Knappt att de tittade åt mitt håll. Dvs deras taktik var att vara så tråkiga som möjligt så att jag skulle lägga mig i sköna sängen istället. Vi har testat samma metod med vår 4-åring också och det ger kanske inte vinst i början men på sikt ger det effekt. Vår tjej lägger sig direkt när vi har sagt godnatt och hon snarkar nästan innan man hinner slå ner häcken i soffan 🙂

 • faedgfd
  6 februari, 2014 at 14:31

  amen din efterblivna idiot

 • rgsfg
  6 februari, 2014 at 14:40

  så gör vi med =) men stjärnor!

 • CarroR
  6 februari, 2014 at 21:15

  Ljudbok!!! Ibland fick den gå på repeat tills jag gått och lagt mig.
  Vi var med i disneyklubben och fick en ny sagobok+skiva varje månad.
  Än idag vill hon gärna lyssna på ljudbok när hon ska sova…hon är 13 år och nu är det iofs andra sorters böcker, men hon säger att det gör henne avslappnad.

 • Ullis Whitey
  6 februari, 2014 at 21:27

  Ha ha ha!
  Vilken fattig och utbota dum kommentar.
  Böcker, LCHFklubben, 2 butiker, 2 LCHFlopp, denna blogg, 2 barn och allt hon gör för sina vänner och sin familj utöver det!
  Du som menar att ”Ett vanligt yrkesarbete” är så mycket svårare att hantera än att göra allt det Katrin tar sig an kan aldrig någonsin ha drivit eget.
  Tur är nog det. Du hade inte överlevt ett kvartal.

 • Maria
  6 februari, 2014 at 21:40

  Först och främst anser jag att ni måste göra verklighet av hoten. Ni ka ju inte säga ”sista sagan nu” och sedan läsa två till. Inte konstigt att han spelar ut er, flamsar och tramsar. Han vet ju att om han tjatar så ger ni med er.

 • Camilla
  6 februari, 2014 at 21:58

  Hej Katrin ! har haft exakt samma problem som dig med vår nyblivna 5 åring! Theo höll på exakt lika dant flera dagar i veckan vi läste för honom o sa godnatt runt 20-20’30 han kunde hålla på o komma o ställa frågor eller gå upp för att spegla sig i 2 timmar efter vi lagt honom … Sen i måndags då min mamma ledighet tog slut för lillebror så har allt ändrats. Theo blir väckt kl 7 och somnar kl 20 jsg tror att han saknat rutinerna.. Under min mamma ledighet så lämnade jag inte theo på förskolan så ofta då ja ville han skulle vara med oss men barnen behöver det.. du kanske behöver det .. Det e mycket jobb med 2 barn ☺️ Och för theo så funkar det inte med paddan, film eller Playstation på kvällarna det ger motsatt effekt istället för att trötta ut så gjorde det honom rastlös…

 • Veronica
  6 februari, 2014 at 22:09

  Hade precis samma problem som du vid läggning.. Men då kom jag å tänka på supernanyn Jo dom gick på tv för några år den. Då skulle man alltså göra alla nattrutiner som vanligt typ läsa saga å allt som man gör. Sen säger man godnatt och går ut. Det första dom börjar springa skulle man bara lägga tillbaka dom i sängen utan å säga nått til barnet och hålla på så tills barnet ger sej och somnar. Vi hade jätteproblem här hemma med vår 4 åring vid läggning men jag provade det här och 1a kvällen tig det 1 Tim innan han hav sej och somnade 2a kvällen 40 min och 3 kvällen 20 min och sedan dess lägger han sej utan problem. Så det funkade på min kille 🙂 hoppas det löser sej

 • Ann PL
  6 februari, 2014 at 22:12

  Tänkte bara säga att du måste boka tid för att gör pass. Nytt sedan ett par veckor:(. Tänkte bara så att du inte gå i onödan.

 • Birgitta
  6 februari, 2014 at 22:32

  Bästa tipset för snabb nattning: konsekvens!
  Samma visa varje kväll. De vuxna bestämmer vad som gäller, t.ex. en saga och en sång. Sen får barnet ligga själv, kanske titta i en bok.
  När ni kommit fram till hur ni vill ga nattningen berättar ni det för barnet och förklarar att såhär blir det från och med nu. För att kvällarna ska bli lugna, mysiga och inget bråk. Barn behöver veta i förväg vad som ska ske.
  Sedan gäller det bara att stå fast vid det.
  Nemas problemas.

 • Anna
  7 februari, 2014 at 00:32

  Hej Katrin,
  Jag har läst din blogg i många år och tycker att du ofta är skarp böna i dina observationer. Det här är mitt första inlägg någonsin – måste säga att du börjar lite förutsägbar och raljant. Lyft blicken igen, vet ja. Du om någon vet ju hur man starar om.
  Cheers, Anna

 • Dingo
  7 februari, 2014 at 02:36

  Men hahahaha, det var en enkel fråga, ingen blev irriterad. Det är bara lite patetiskt, att blanda svenska och engelska… Det blir som lite fånigt 🙂

 • P
  7 februari, 2014 at 02:43

  Vet du vilka som sökt?

 • Anna-Panna
  7 februari, 2014 at 16:43

  När ni sagt godnatt ordentligt och vill ha slut på tjatet så slutar ni prata med honom och bara tar handen och går tillbaka till sängen utan extra uppmärksamhet. Inte argt, inte glatt, bara neutralt utan extra kommunikation.

  Det funkade hos oss vem vet om det funkar hos er.

 • Anna
  7 februari, 2014 at 21:26

  Våran läggning av 4 åringen tar 1 minut. Skulle bli galen av att natta i en timme! Vi läser ingen bok el så innan godnatt. Vi tvättar, tar på pyjamas och går till sängen. Där blir det puss o kram å sov gott! Ligga i sin säng = vara tyst och sova.
  Det gäller att vara hård, konsekvent. Kommer barnet upp så är det raka vägen till Sängen. Inget kallprat bara ta barnet i handen o godnatt.
  Ge det 1 v sedan har ni fritid på kvällen. Våra barn är trygga och sover i sina sängar hela natten.

  Inget illa, men jag förstår inte varför man lär sina barn tidigt ” hur man somnar” att lika bevid skapar bara ett beroende hos barnet. Går man där ifrån undrar barnet var mamma / pappa är. Ett tryggt barn somnar gott i sin säng själv. Krångla inte till det är mitt tips. Samt vara konsekvent.

  Visa vem som bestämmer o du får egentid med din partner eller träna osv när kidsen sover gott! Är så tacksam att vi lärde våra barn tidigt att somna tryggt. Såklart går det att lära äldre barn men det kan bli lite svårare kanske. Lycka till!

 • P
  9 februari, 2014 at 17:45

  allt som har med skärmar borde gå fet bort. läs en saga, prata lite och säg sedan bara som det är, att nu sover vi. ligg kvar och försök att vara tyst och blunda kanske t.o.m. själv så att han fattar grejen. har man sagt att det är ”sista sagan” så är det också det.

 • Elin
  9 februari, 2014 at 21:34

  Min pappa tvingade alltid mig räkna baklänges från hundra när jag hade svårt / inte ville sova. han låg bredvid mig och hjälpte till. gjorde alltid susen för att jag tyckte det va så vidrigt tråkigt att det var roligare att sova. I och för sig var jag nog 6 sju och inte tre eller fyra som Ringo 🙂

 • Lotta
  14 februari, 2014 at 09:45

  Säg ingenting. Nattar gör man EN gång. Sen är det sovning och ingenting annat. Lägg honom och matta mys osv. Sen tack och hej. Varje gång han kommer upp in stoppa om gå. Säg ingenting. Varje gång han får reaktioner är det ju kul…..samma som med kurandet. Stoneface 🙂