Okategoriserade

Adlibris hånar mig

Jag kom på att jag glömt att berätta för er att min nya bok har börjat säljas på Adlibris. Jag gick nyss ut på deras sajt för att hämta hem länken och ser till min stora fasa att de säljer boken för 125 kronor. Vet ni hur det här får mig att känna mig? Som en artist som är arg på Spotify. Som en skådis som är arg på Pirate Bay. Vet ni att hur mycket jag har slitit för att få ihop den här boken? Jag har lagt hundratals timmar på att laga mat, lägga upp, fota, betala fotografer, komponera om recept, komponera om recept, komponera om recept, jag har lagt min själ i den här boken och jag anser den vara värd minst 250 kr. Att sälja min bästa (helt makalöst bra) kokbok för 125 kronor gör att jag aldrig mer kommer att göra en sån här bok igen. Jag förstår att många av er anser att jag ska blogga gratis åt er, skriva kokböcker gratis, ha en medlemsklubb med läkare, dietist, tränare, receptbank gratis, få se är det något mer som ni anser att jag ska göra gratis åt er…? Kanske att jag skulle kunna göra allt det här gratis och ta emot social bidrag från staten vore inte det den bästa lösningen för alla? Då skulle ni vara nöjda, va?

På allvar. Den här boken kostar minst 125 kronor att producera. Enligt adlibris ska jag tydligen jobba gratis. Det sårar mig men skit i mig. Det minsta ni kan göra är att köpa boken och skriva på min blogg att ni älskar recepten i den. Det kan jag klara mig på.

Boken köper ni här.

Bild från behind the scenes. Nu kom jag just att tänka på en sak. Vad kostar ett paket cigg idag? Eller en drink på krogen? Garanterat mindre än min kokbok.

You Might Also Like

 • Linda
  3 juni, 2013 at 22:08

  Jag ska köpa och den kommer vara asbra. Följt första boken och har din andra. -17 cm midja sen början april, typ 8 kg. Jag är nöjd, mår hur bra som helst och skiter i alla som klagar på mig för de gör de. Jag är snygg och blir snyggare 😉 Tack!

 • Petra
  3 juni, 2013 at 22:14

  Men varför får dina bloggläsare skulden för Adlibris pris på din bok..? Jag förstår att det måste kännas skittrist att se deras försäljningspris i relation till allt arbete du har lagt ner, men dina bloggläsare är ju inte skyldiga till det. Tvärtom har väl dina läsare (både de som ogillar och gillar dig) hjälpt dig rätt mycket att få offentlighet och uppmärksamhet.

 • Jonas
  3 juni, 2013 at 22:14

  Beställt på cdon nu,, 139:-, så jag bjuder dig på den tian 😉

 • sophia
  3 juni, 2013 at 22:27

  hahaha vad tror du om oss……. du vill att vi ska tänka shit vad billigt den måste jag köpa. Ibland är du så genomskinlig. HAHAHA jag läser 56 kilo bloggen för att få smarriga lchf tips

 • Rebecca
  3 juni, 2013 at 23:16

  Så dåligt Av dig! Jag plockar ner din bok från skyltfönstret så fort jag kommer till jobbet imorgon!! Bu för att köpa böcker på nätet!!

 • bb
  4 juni, 2013 at 00:28

  Men snälla du! Varför väljer du ett så dåligt förlag? Finns väldigt många andra förlag att ge ut en bok på. Dessutom gör man ju upp med förläggaren INNAN man låter det aktuella förlaget ens få ge ut boken. Och sådana AVTAL ska vara upprättade skriftligen mellan dig o förlaget så att du ska veta vad du får för varje såld bok. Så här kan det bli när folk aldrig lär sig skriva avtal. Ett muntligt avtal är inte värt ett skit idag. Det man inte har på ett papper är helt utan värde och det gäller i stort sett allting. Låter alldeles för billigt katrin för en sådan bok!

 • Suck it up
  4 juni, 2013 at 00:52

  Karma’s a bitch.

 • sandra
  4 juni, 2013 at 01:49

  Varför betala mer än nödvändigt?! 2013 nu klart som fan man handlar böcker på nätet. Ockerpriser annars!

 • M
  4 juni, 2013 at 06:31

  Fy fan vad otrevlig du är och det som vanligt, det är återigen bevis på att du nu lägger du skulden på dina läsare. Du rekommenderar ju själv att handla billigt på nätet för att komma undan billigare..Tycker synd om dina läsare…

 • Flippflopp
  4 juni, 2013 at 07:03

  Men hallå – ironi någon?!? Hon talar ju bara om var boken finns billigt och vill att ni ska köpa. Hon tjänar sin slant oavsett butikspris.

 • haha
  4 juni, 2013 at 08:36

  du är lätt att håna 😉 men det är inte bara adlibris ALLA säljer din bok så billigt.
  nej tack köper inte en bok som redan finns i miljoner olika upplagor. har ju internett full av hela världens recept och alla recept som finns i din bok.

 • Catrin
  4 juni, 2013 at 09:19

  Skönt att någon mer inser att det är ironi för att marknadsföra boken:) Herrgud vad seriösa vissa är, tagga ner. Klart hon bara vill berätta hur billig hennes fantastiska bok är:)

 • Lisen
  4 juni, 2013 at 10:10

  Bra reklam där för Adlibris, du har ju redan fått dina pengar…

 • Erika
  4 juni, 2013 at 11:04

  Jag bara måste ge dig cred för att du går ut med din graviditet och även att du vågar skriva om rädslan att barnet inte ska klara sig . Jag är själv i vecka 15 snart 16 och jag har fortfarande svårt att gå ut med det helt då sådana spöktankar dyker upp som du skriver om . Jag var följt dig sedan 2008-2009 och det så roligt . Vi har även fött barn samtidigt fast nu ligger jag några veckor för dig !!
  Keep up the good work !

 • cappicio
  4 juni, 2013 at 12:07

  Var det inte så att förra gången du släppte en bok så var det samma grej…
  Adlibris sålde biligt , du reagerade o om jag inte missminner mig så fick du svar fr dom då att dom sålde boken billigt för att alla skulle ha råd att köpa den… eller något sådan. de som följde dig på finest.se kommer säkert ihåg det

 • Matilda
  4 juni, 2013 at 12:43

  Jag älskar din bok. Ta 400 för den. Jag hade köpt den ändå.

 • Sofie
  4 juni, 2013 at 12:45

  Omvänd psykologi, kallas det. 125 kr framstår helt plötsligt som fruktansvärt billigt.

 • Rebecca
  4 juni, 2013 at 13:04

  Ja visst är det år 2013 jag är inte efterbliven? Jag anser att böcker ska köpas i en bokhandel, kläder i en klädbutik & smycken i en guldaffär. Hänger du med? Tänker man som du gör, att man ska köpa boken på nätet för att det är billigare så finns det ju faktiskt ingen bokhandel kvar snart. Och samma gäller ju allt annat också. Inte enbart böcker! Så tänker jag, jag vill gynna affärerna! Dessutom säljer sidor som typ adlibris sina böcker för vad bokhandeln köper in sina böcker för, det förstår du va?

 • Cookie
  4 juni, 2013 at 13:46

  Men katten, det är väl jättebra att boken inte är så dyr, då lär du ju sälja dubbelt så många av den?!

 • Empo
  4 juni, 2013 at 14:49

  Det roliga är att om du inte hade bloggen så skulle du inte finnas. Ingen skulle veta vem du var och ingen skulle köpa din kokbok.

 • Cattis
  4 juni, 2013 at 15:33

  Men herregud så tröga vissa läsare är, Katrin skriver detta FÖR att läsarna ska köpa boken på Adlibris….

 • Diana
  4 juni, 2013 at 16:32

  Haha, vilken rolig bild 😛

 • Nico
  4 juni, 2013 at 19:48

  Om det är till NÅGON somhelst uppmuntran, så jobbade jag på adlibris lager under tiden då du släppte din förra kokbok och på nästan varje plocklista fick jag hämta MINST ett ex av din bok (och man kommer upp i över 100 plocklistor om dagen)

 • Py
  4 juni, 2013 at 20:42

  Men snälllla……..

 • Emma
  4 juni, 2013 at 21:02

  Men SKIT SAMMA!! Vad spelar det för roll vad syftet var med inlägget?! Hon är ju smart oavsett ju! Jag har köpt dom andra böckerna och kommer köpa den här, så vad spelar det för roll, låt henne tjäna pengar för guds skull! Se till att gynna henne för helvete, vi gillar ju henne! Och gör ni inte det vad fan har ni på den här bloggen att göra överhuvudtaget? Jag blir så förbannad, låt henne vara, hon gör det bättre än vad DU GÖR DET i alla fall, ni är bara avundsjuka!

  Älskar dej Katrin! GO GO GO!

 • Cattis
  4 juni, 2013 at 22:20

  Hur gammal är du? 12?

 • Carrie
  4 juni, 2013 at 23:24

  Självklart ska jag köpa din kokbok, ett måste i min samling. Bara omslaget gör ju att jag vill hänga upp den i mitt kök. Får mig att le det breda leendet.

 • Emmie
  5 juni, 2013 at 09:01

  Och snart hamnar ytterligare en av dina böcker på bibblan där man kan läsa dom GRATIS. Bara i biblioteket i närheten av mig finns ca 45 titlar (inklusive en av dig) som handlar om exakt samma sak; LCHF.
  Ingen har bett dig skriva böcker. Ingen har tvingat dig att blogga osv osv. Som vuxen har man ett val. Vill du sluta blogga, gör det. Vill du fortsätta blogga, gör det.

  Oavsett skulle min mage inte tåla LCHF (och jag har inte ens funderat på att testa den), och jag kunde inte bry mig mer än den tid det tog att skriva den här kommentaren.

 • Eva
  5 juni, 2013 at 12:35

  Bra jag ska köpa den!

 • Linda
  10 juni, 2013 at 16:47

  Ett smart drag hade varit att lyfta länken i lite positiva ordalag- ”Kolla, nu finns min fantastiska bok till ett pangpris! Passa på och köp för det här är årtiondets bok!!” Men nä, du var bara tvungen att lägga små bajsklickar över hela situationen och gnälla. Som vanligt. Osmart, Katrin.

 • Linda
  10 juni, 2013 at 16:50

  Känner att jag måste uttrycka mig lite tydligare, för att Katrin (och vissa av hennes lika blåsta läsare ska förstå). Alltså, om du vänt det till en postiv grej, så hade kanske jag som läsare blivit positiv och sugen på att faktiskt köpa boken. Nu känner jag bara- jävla surfitta! Varför ska jag stödja dig?

 • L
  13 februari, 2015 at 00:13

  Och nu kostar den 39