Okategoriserade

Aaaaaa vi är så olika…!

Jag älskar aktiviteter. Älskar att planera dem, göra dem, prata om dem innan, prata om dem efter, fota dem, skriva om dem, skratta åt dem i efterhand – jag älskar allt med aktiviteter. Bingo avskyr aktiviteter. Han anser att han jobbar och stressar så mycket på veckodagarna att på helgen vill ha såsa runt i myskläder hemma, kolla film, gå till Humlan – INTE GÖRA NÅGOT PLANERAT ALLS. Jag försöker att ta hänsyn till hans önskan, men anser ju såklart att vi ska kompromissa och det gör vi genom att Bingo går med på en aktivitet per helg. En fjuttig liten aktivitet går han med på. Alltså det här betyder att om vi är bjudna på ett dop, ett kalas eller en middag med min mamma så är liksom helgaktiviteten förbrukad. Då får inte jag planera in någon aktivitet alls den helgen, alltså inget bad, bio, junibacken, polismuseum, inget alls!!

Ibland glömmer jag av mig men då är Bingo väldigt snabb med att påminna mig. Jag glömde av mig precis nyss och råkade säga ”Du, efter dansen ska vi ju till Junibacken, tror du att vi kan åka till IKEA direkt efter för att kolla efter en stor säng till Ringo?!”, asså ni skulle ha sett honom det var komedi i köket för bara några minuter sen. ”NEJ NEJ NEJ WAAAAAAAA SLUTA LÄGG AV VILL INTE LYSSNA!”, fan jag glömde. Aktivitetsfobin just det ja. Och sen när han väl drar igång herrejävlar det slutar aldrig ”På helgen vill jag bara gå runt i sköna kläder, jag vill gå ner till parken spontant när jag känner för det, käka lite god mat, kolla film. Jag stressar så mycket på veckodagarna kan du sluta att tvinga mig att stressa på helgen med…” Alltså hur kan jag vara så dum att jag går rakt ner i fällan? Fast om jag inte provar ibland då och då så får jag ju aldrig veta om han ändras. Och en vacker dag gör han kanske det. Förmodligen inte. Det roliga är ju att han alltid visualiserar allt när han blir upprörd och det är ju kul att se på. Nyligen gick han runt med stora kliv i köket och härmade en person som ”drar till IKEA en lördag en månad innan jul för att handla grejor”, det var kul kan jag säga. ”Men jag tycker att det är mysigt med massa folk samlat ibland…”, försökte jag men då fick jag bara en ännu mer överdriven show om hur man blir knuffad och trängd…

Har ni tips på en säng till Ringo som jag kanske kan klicka hem? Det behöver inte alls vara IKEA, jag tänkte mest att det kunde vara kul att gå runt på IKEA men det var kanske en dålig idé…(Som den med Birka som Bingo också ratade…) Nä nu jävlar kom jag på det för vet ni vad?! Jag har hittat ett kryphål. Man får göra saker i hemmet det gills inte som aktiviteter så då kan vi ju faktiskt både montera lillebrors säng OCH montera loss sänggaveln för den ska på kem. Det kan vi göra efter Junibacken. Så kan jag laga mat medan gänget gör det. Mat kan man alltid muta Bingo med. Så gör jag taco så blir Nova glad och leker med Ringo också – perfetamento!! Där satt den.

You Might Also Like

 • Maja Andersson
  7 november, 2013 at 20:34

  Tips på världens finaste säng som vi precis köpte till vår snart 4 åriga kille. Snow loftsäng från MIO. Den är 112 cm hög med en liten stege på sidan, ett väldigt mysig ”koja” under att leka i 🙂 Lycka till med bebisen i magen, själv har jag bf den 18/12! Från den 1/1-14 blir det stenhård Lchf då kilona ska bort i rasande fart! Hälsningar Maja

 • Marina
  7 november, 2013 at 20:51

  Hahahaha exakt samma dilemma! Underbar läsning, tack!

 • therese
  7 november, 2013 at 21:08

  Ikeas modell Sundvik är fantastiskt fin. Klassisk och stilren finns i tre olika färger svart, vit och något mitt emellan. Bra kvalitet och alldeles lagom stor för en son i Ringos ålder (har själv en son som blir 4 i maj och han älskar sin säng).

  Priset är helt okey också, med de bättre madrasserna kommer man undan med 16-1700kr.

 • Tina
  7 november, 2013 at 21:41

  Katrin,
  Ha ha du verkar vara en underbar person. Det verkar som du och Bingo kompromissar och går halva vägen var.
  Låter fint.

 • Tina
  7 november, 2013 at 22:11

  Rekommenderar verkligen en våningssäng där underslafen är bredare, 120 cm, (tror det kallas familjesäng) då kan alla ligga tillsammans och läsa gonattsaga 😀 Vi har den här http://www.mio.se/produkt/Nils-Familjesang/M1521491

 • Sandy
  7 november, 2013 at 22:23

  Du är underbar! 😀

 • Victoria
  7 november, 2013 at 22:38

  Mavis sängar från sleepo.se är jättefina!

 • Susanna P
  7 november, 2013 at 22:46

  Beds4kids. Du kan bygga sängen precis som ni vill ha den. Vi körde direkt på 90 säng men med lägre ben och ram runt om. Vill ni sen bygga om den om nåt år (tex bygga till ett loft eller skrivbord) så är det väldigt enkelt. Lite dyrare men bra kvalité och vi är supernöjda!

 • E
  8 november, 2013 at 00:27

  Varför beställer du inte en säng på IKEA:s webbshop, med hemleverans??

 • Carrie
  8 november, 2013 at 04:38

  Hahaha..underbar läsning. Ni är ett härligt par 🙂

 • m
  8 november, 2013 at 06:36

  Håller med Bingo, du verkar hysterisk och orolig då det alltid måste hända något..Koppla av och var ej så manisk…

 • anonym
  8 november, 2013 at 08:10

  Man blir trött bara av att läsa din text. Det kan inte vara lätt för Bingo att bo ihop med en manisk person.

 • lilly
  8 november, 2013 at 08:46

  Din kropp går på högvarv. Är inte bra i längden. Snart kraschar du!

 • Panki
  8 november, 2013 at 08:56

  Ååh, jag är precis som Bingo! Härligt att bara koppla av och mysa på helgen!

 • Jessica
  8 november, 2013 at 09:39

  Du är förjävla skön Katrin! Fy fan så bra! Jag har det LIKADANT hemma. 🙂

 • malin
  8 november, 2013 at 11:09

  Bahaha!! Hade samma diskussion med min karl förra helgen då jag föreslog att vi kunde ÄTA UTE för att SLIPPA laga mat. Men nej. Det var en väldigt stor ansträngning att träffa folk! Varför är helger så viktiga att slappa på? Sovmorgon ok, men hallå?

 • .
  8 november, 2013 at 15:08

  Ett jättebra tips för par utan sexliv!

 • Marianne
  8 november, 2013 at 17:11

  Så har vi hemma hos oss också.

 • -B.
  8 november, 2013 at 17:12

  Tips: ta lärdom av Bingo.

  Det är en konst att kunna slappna av och göra ingenting.

  Stressade hyperaktiva föräldrar ger likadana barn och tro mig, i långa loppet så är det hälsosamt för alla att kunna ta det lugnt.

  De som kör trycket både vardagar och helger är de människor som ofta blir svin-sjuka på semestern eller stendör första dagen som pensionär – deras kroppar har helt enkelt inte haft tid att låta kroppen pausa och då rinner bägaren till slut över förr eller senare.

  Ta hand om er och ta det lugnt. 🙂

 • Maria
  8 november, 2013 at 17:34

  Kul beskrivning av Bingos aktivitetsfobi 

 • Lisa
  8 november, 2013 at 18:57

  Jag tror att det beror på en inre stress/oro när man måste ha saker att göra hela tiden. Samma med folk som inte klarar av att vara själva, inte ens en kväll hemma och bara umgås med sig själv. Det är bland det bästa jag vet och det är så jag laddar mina batterier. Ingen yttre stimulans what so ever, bara jag en bok, en hemma-spakväll eller min dator. Helt underbart. Jag passar på när min man tar en utekväll.

 • Lisa
  8 november, 2013 at 18:59

  Måste också få säga att ni är fina mot varandra som kompromissar så bra! Respekt kallas det visst:)

 • Carrie
  8 november, 2013 at 19:15

  Den var fin! Och jag misstänker att Tina har en vanlig säng i det egna sovrummet. Sen kanske inte sexlivet behöver vara begränsat till sängen.

 • Jenny
  8 november, 2013 at 19:45

  Jag har en bra barsäng. Den är 90 * 200 och gul med en förvaringslåda till. Skickar du mig din e-post kommer du kunna se själv. Den är rubust, modern och unik i sitt slag:-) Upp till dig vad du tycker såklart…

 • Tina
  9 november, 2013 at 00:04

  Haha, precis, självklart har vi föräldrar ett eget sovrum! Familjevåningsängen finns ju i dotterns sovrum. Utmärkt för övernattande kompisar, som koja och när trötta pappan somnar när han läser saga blir det inte så trångt.

 • .
  9 november, 2013 at 00:17

  Jo Carrie, det kan man ju. Men det borde ju kännas lite jobbigt om man är tvungen att gå ut på toaletten eller tex upp på vinden varje gång för att få vara ostörd.
  Men nu visade det ju sig att Tina hade en annan däng också, så då känner jag mig lugn och kan nu sluta oroa mig över hennes samliv. Vilken lättnad. 🙂

 • .
  9 november, 2013 at 00:18

  Däng=säng..

 • Lucy
  9 november, 2013 at 00:40

  Jag håller med Bingo, det är HEMSKT att vara där på helgdagar Katrin. Tro mig, det är hundra gånger värre än Finlandsfärjan och Ullared tillsammans. Man vill inte vara där en lördag och trängas med en halvmiljon giriga människor. Inte ens jag som jobbar där vill vara där just då, men jag har inget val, så hemskt är det. Tyvärr.

 • Carrie
  9 november, 2013 at 05:50

  Synd att de anställde dig då. Finns så otroligt många unga som hade varit överlyckliga av tacksamhet om de hade ditt jobb. Ser alltid illa ut för ett företag när personal uttrycker sig som du gör. Det är kunderna som är din lön

 • Andrea
  9 november, 2013 at 16:05

  jag är likadan: planera & organisera är min favoritsyssla 🙂 min taktik är att ibland inte berätta för min kille om vad jag planerat utan låtsas som jag nyss kom på det, typ ”ska vi inte gå ner och kolla på julmarknaden i stan, det är ju så fint väder..” då känns det spontant och inte planerat 😉 fungerar ganska så fint!

 • sanne
  12 november, 2013 at 14:57

  Odda med svarta lådor under har vi… perfekt att ha lakan i en låda o leksaker i andra lådan…