Okategoriserade

90-talet ringde

”Hallå det är 90-talet, jag undrar om jag kan få tillbaka min soltid?” ”Tyvärr det går inte för min PT Philip har gett mig strikta order om att jag måste dra en sol innan plåtningen imorgon”. Ja det är sant. Jag som hatar sol och solarium och bruna människor är inget jag tycker är snyggt, samma jag har just stått i ett ståsolarium i tio minuter och räknat högt. ”En rynka, två rynka, tre rynka…”, till 60 och så från början igen. Tio gånger. Nu stinker jag solarium och tänkte lägga mig i ett bad. Jo men det har gått sex veckor och vi ska ta efterbilder imorgon och då sa Philip att jag är blek som en fis och att det vore fint om jag åtminstone kunde sola EN gång så då gjorde jag det. Först hade jag det värsta bråket med Ringo.

Hej trotsåldern kul att du kunde komma på besök hur länge tänkte du stanna? Ni måste informera mig jag kommer nämligen inte att klara det här utan er hjälp. Vad gör man? Hur länge? Håller man sig hemma helt enkelt? Får man verkligen inte ge honom en lavett? En liten bara?! Ska jag ta det från början? Okej.

Vi är hos Pokika. Det är jag, min pappa, Pokika, Laulau och Fred. Det är dags för oss att gå hem så då säger jag det till Ringo. ”Nej”. Ska du stanna här då?” ”Nej”. Ska du följa med mig hem?” ”Nej” ”Ska vi träffa pappa?” ”Nej”. Efter 30 minuters nej-dialog satte jag på honom kläderna med hjälp av våld och det var då utbrottet ägde rum. Skrik, spark, kast resultat en genomsvettig Ringo och en förtvivlad mamma, alltså jag. Men det blev värre när vi kom ut på gatan. Det gick inte att få in honom till bilen, det var omöjligt. I en halvtimme stod vi och resonerade och skrek och pratade lugnt och brottades och hal som en jävla ål gör han sig så jag inte ens kan bära honom och till slut Ringde jag Bingo och skrek ”Kom ner på gatan och ta ungjäveln jag vill inte ha han mer!” Det var då som jag såg solariet som min undanflykt och där inne stod jag alltså med händerna på handtagen, nedåtlutat huvud och räknade högt till 60 gånger tio. Någonstans där emellan ringde Shervin och undrade om jag skulle laga en pizza till plåtningen imorgon. Inte så bra tajming på den frågan kan jag säga.

Nu sitter jag här och andas ut. Jag äter Snickers som jag alltid har i frysen, som ni alltid borde ha i frysen för ibland tar man sig en bit och ibland som just nu tar man sig typ tio bitar. Så nu är den slut. Jag ska baka till Novas basar på lördag ändå så då kan jag lika gärna göra ny Snickers att lägga i frysen.

Fast Bingo pratade med Ringo och berättade att mamma är ledsen för att Ringo varit dum mot henne och då kom han och sa ”Kram” och så gav jag honom motvilligt en kram och då viskade han ”Förlåt” så enkelt va? Fast trots att jag såklart inte kan vara arg på det lilla gossebarnet så känner jag mig på dåligt humör och helt slut efter den här fajten. Bingo ska lämna själv på dagis imorgon och jag tänkte smita iväg till jobbet innan de ens hunnit vakna. Jag behöver det.

You Might Also Like

 • Anja
  3 december, 2012 at 21:22

  Hur gammal är Ringo nu? Min pojk är 4 1/2 och denna ”underbara” trots kommer och går, känner mig lika slut i kropp och huvud efter varje gång. Lite så jag vill låsa in mig i badrummet, stoppa en handduk i mun och skrika. Vem orkar vara pedagogisk varje gång? Inte jag! Jag hinner inte alltid ens tänka tanken! Är vi hemma och det blir ett ”utbrott” får han någon chans på sig att säga förlåt lr förklara sig, annars sätter jag han på sängen, där kan han skrika tills han vill säga förlåt. Är vi i affären och han knte skärper sig så tar jag han under armen och åker hem när orken, energin och tålamodet tryter! Rätt lr fel? Jag vet inte..

 • Tania Gomez
  3 december, 2012 at 21:26

  Alltså du är så skön. Tror jag kommer vara exakt som du när jag blir mamma. Du är grym Katrin! Inget smöreri nu, menar allvar.

 • Lisa
  3 december, 2012 at 21:27

  Vänta du tills du har en stor tonårsgrabb som ska ut på stan fast han inte gjort läxorna klart. Som vägrar stänga av datorn fast klockan är 01.30 en vardagkväll eller som bara inte har lust (gäsp) att gå till tandläkaren på den bokade tiden,… En tvååring kan du ändå ta under armen och tala om att nu BLIR det såhär.

 • fian
  3 december, 2012 at 21:33

  vad då menar allvar.. man frågar väl inte ett barn vad dom vill när man som förälder redan bestämt vad som ska hända

 • Virve
  3 december, 2012 at 21:44

  Hej! Appropå Snickers! Receptet i den nya boken är ofullständig! Det står inte var man ska ha i mandelmjölet och kokosen! Kan du upplysa oss om detta?

 • Ida
  3 december, 2012 at 21:56

  Ha ha ha! Känner igen det där!
  Vi kör, – om 5 minuter ska vi åka hem. – om 2 minuter ska vi åka hem
  Då vet dom att det snart är dax..
  Jaja, det funkar för våra kids iaf.
  Lycka till!

 • Sofia
  3 december, 2012 at 21:57

  Jag tror inte att trotsen någonsin försvinner, den byter nog bara skepnad!
  Jag fattar inte hur de som har fler barn än två fixar det utan att gå på lugnande…

 • paula
  3 december, 2012 at 22:01

  läser inte du aw:s böcker? mitt tips sluta fråga…sluta ge honom hundra alternativ,sluta säg att han varit dum mot mamma… du är vuxen han är barnet… du ska leda vägen,inte han…

 • camilla
  3 december, 2012 at 22:20

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Fia
  3 december, 2012 at 22:20

  Välj strategiskt ut kamper som du har ork och möjlighet att genomföra. Vänta ut rätt läge och kööör. 1. Förbered honom. Ex om X min ska vi… 2. Var lugn 3. Genomför! 4. Voila! Lilla korven är en erfarenhet rikare och därmed tryggare. OBS! Aldrig säga att så här blir det utan att genomföra plus ge han alltid tid. Att bryta mitt i vad han håller på med och säga, NU ska vi är dömt att misslyckas.

 • Emilia
  3 december, 2012 at 22:20

  Det är du som bestämmer men det går att göra utan att köra över i den åldern. Du ger honom två alternativ där båda ger dig det du vill, det väl säga: ska Ringo sätta på skorna? Eller ska mamma sätta på skorna? Sen är det också viktigt att bekräfta att man lyssnar på dem allt går lättare då: Jag vet att du inte vill gå hem, men nu ska vi göra det. Eller jag vet att du inte vill klä på dig men nu måste vi det efter som det är kallt ute och vi ska åka hem….så ska mamma eller Ringo sätta på jackan?

 • Yahel
  3 december, 2012 at 22:24

  Har en son född mars 2010! Det enda som funkar just nu är hot! Jag drar in allt roligt om han inte lyssnar! Börjar han bråka hemma så drar jag av honom kläderna och så får han sova! Haha jag är råHÅRD! MEN han får alltid många chanser att göra rätt! Kör lite omvänd psykologi så han tror han får bestämma! Ger honom 2 av mina val! Så får han välja ett! Alla får bestämma, alla blir nöjda!

 • Yahel
  3 december, 2012 at 22:25

  Ge upp?

 • Lotta
  3 december, 2012 at 22:30

  Konsekvent måste man var. Hur kan du låta honom bestämma så mycket. Varför vill du ge honom dåligt samvete när allt han gör är att utvecklas. Det är du som är vuxen. Fråga inte honom så mycket.

 • Kristina
  3 december, 2012 at 22:42

  Hej. Vill bara säga att texten laggar på din sida. På högra delen trycks en del av orden ihop och det går inte läsa vad det står :-/.

 • Karin
  3 december, 2012 at 22:43

  MItt tålamod brister ofta men jag håller med dem som säger att du inte ska ställa frågor till honom när han inte har något val. Du undrar ju inte om ni ska klä på er, gå hem, sätta er i bilen osv, ni SKA ju det – så ställ det inte som en fråga eftersom han kan svara nej. Hoppas det går bättre.

 • Nej tack!!
  3 december, 2012 at 22:46

  Tänker du dig att bli rik på dina skitpiller???

 • Maria
  3 december, 2012 at 22:53

  Kan bara hålla med de andras tips om att förbereda kidsen.
  ”Lek en liten stund till så åker vi hem sen”
  Första gången funkade det väl sådär men sen fattar de ju grejen.
  Å ta det bara lugnt. Tjafsa å bråka med trotsig unge förlänger bara trotsperioden.

 • emselina
  3 december, 2012 at 22:58

  Snälla säg att du skämtar med mig..
  Menar du allvar att du drar av honom kläderna så får han sova?
  Sova är inget man straffar med.Att lägga sig på kvällen skall vara mysigt men hur mysigt är det om det är förknippat med straff och övergrepp.
  Sluta upp med det med en gång.Man behöver faktiskt inte straffa barn men lär dom rätt och fel.Man straffar inte.Herregud människa!

 • Natalie
  3 december, 2012 at 23:03

  Jag tjaffsar med min 2.5 åring varje dag. Men en sak har jag lärt mig. Ge barnet två val som är ”win-win” situation för dig. 🙂 Typ; ok Ringo, då får du välja. Skall mamma eller pappa klä på dig? Då ger du honom möjlighet att få vara med att bestämma och han glömmer snabbt att han egentligen inte vill klä på sig.

  Testa!

  Sen tycker jag personligen att man inte säger dumma dig eller nu var du dum till ett barn utan hellre du får vara snäll mot mamma. Men vad vet jag vad som är rätt eller fel.

 • carola
  3 december, 2012 at 23:13

  Till tidigare inlägg
  får man säga negerbollar om man avser att baka negerbollar? eller ska man säga att man bakar chokladbollar när man avser att baka negerbollar? eller ska man göra en smet av fransyskan och dom finska pinnarna tillsammans och säga att det är norsk pasta? jag bara undrar

 • e.
  3 december, 2012 at 23:22

  Helt rätt tips från Natalie Har alltid kört det systemet på mitt barn, brukar säga, nu får du två val, bla bla bla, vilket väljer du? Barnet blir då fullt upptaget av att välja och tycker det är roligare änn att tänka på att han egentligen inte vill följa med.
  Likadant nere vid bilen, ok Ringo, du får nu två val, antingen sätter du dig själv i bilen, eller får du stanna kvar här på gatan och vi kör iväg hem utan dig. Barnet blir då återigen fullt upptagen med att ta ett beslut, och gissa om barnet inte hoppar in i bilen.

  Likadant om man är i en affär, och man har bestämt att barnet får välja en leksak eller en tablettask, samma sak där, man ger barnet två alternativ, ok Ringo, du får välja med dessa två, vilken väljer du, då blir barnet återigen upptaget med att välja.

  Trotsåldern är jättejobbig. Men som en tidigare skribent skrev här, vänta tills den lilla gossen blir tonåring, ca 16 år, vägrar gå och lägga sig, sitter vid datorn till kl 02.30 trots att skolan väntar. Kommer hem och säger ”vi har inga läxor” trots att de ska genomföra ett nationellt prov dagen efter!!! Kommer inte hem vid bestämda tider, så man får ge sig ut och leta och köra runt överallt för att hitta ungen. Men här finns bästa knepet om de inte vill bli utskämda inför kompisar, man säger att är du inte hemma vid vår ök tid, då ringer jag runt till dina kompisar och deras föräldrar och frågar var du är, vips så börjar barnet komma hem exakt som man sagt. Ja det är verkligen inte lätt att vara småbarnsföräldrar, men som sagt, små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer.

 • Ia
  3 december, 2012 at 23:24

  Amen va FAAN…!

 • Olivia
  3 december, 2012 at 23:26

  Har en lillasyster på 2 år, Lovar att det funkar med win-wins! Lycka till, nu ska jag göra snickers 😉 Kram kram

 • Ia
  3 december, 2012 at 23:27

  Jag håller med. Mina föräldrar brukade göra liknande och till slut hatade jag allt som hade med sova att göra. Det kändes tom ångestfyllt. Men Yahel kanske inte vill ha någon vidare nära relation med sina barn när de vuxit upp.

 • Ia
  3 december, 2012 at 23:29

  Dra åt helvete.

 • Maggan
  3 december, 2012 at 23:37

  Men allvarligt, sluta resonera med din unge! Ge honom två valmöjligheter sen en chans att välja. Börjar han tjafsa så får du göra det situationen kräver, klä på honom alternativt sätta honom i bilen.

 • Maria
  3 december, 2012 at 23:38

  Jag håller verkligen med om att ge barn två val men båda måste vars genomförbara. Att välja mellan att hoppa in i bilen eller stå kvar på gatan har ju bara ett svar för de flesta. För hur många föräldrar kör iväg om barnet väljer det alternativet??

 • Sally
  3 december, 2012 at 23:41

  Det är då du borde inse att du började uppfostra försent…

 • carola
  3 december, 2012 at 23:44

  och? ditt svar var ?

 • Erica
  3 december, 2012 at 23:50

  Jag tror det kan bli förvirrande för barn när man ställer frågor, ”ska vi gå hem?”, ”ska vi klä på oss?” etc, när man redan har bestämt vad man ska göra. Tror att barnet kan känna sig lite nedvärderat eftersom man frågar det vad det vill men sen egentligen skiter i vad svaret blir och gör något annat.

  Prova att inte fråga, utan mer ”Kom nu Ringo, nu ska vi åka hem. Nu ska vi klä på oss, nu ska vi träffa pappa”, osv. Ge inte utrymme för överläggning utan bestäm själv!

  Sen är de ju säkert änna riktiga fittor under trotsålder (har inga egna barn) så ibland måste det nog vara okej att vilja sälja dem på ebay.

  Du gör säkert ett fantastiskt jobb som mamma!
  Kram på dig!

 • carola
  3 december, 2012 at 23:55

  till la. kan du inte komma med en annan kommentar och ett annat språkkbruk så lägg ner

 • JUVELER
  4 december, 2012 at 00:15

  Hej jag säljer supersnygga handgjorda smycken. Perfekta julklappar dessutom är de bra priser. Så gör gärna ett besök hos mig

 • carola
  4 december, 2012 at 00:37

  Lavett? jag fick nog någon när jag var liten, minns inte så noga, så den var nog inte så hård. (eller dom ), Man slår inte någon,så är det bara, finns lag mot detta. Desperat kan man bli, men rör aldrig ett barn.!!!!!! Bara för att provo: en liten lugg har väl ingen gråtit för! Kan behövas! Fräga mej

 • Maja
  4 december, 2012 at 01:08

  två genomförbara val=rätt. Inget straff och inga hot och framförallt inget våld-inte ens en lugg. Förförståelse-små barn är här och nu-det innebär förberedelse för vad som ska hända och att det händer-trestegsraket.

  Inget skuldbeläggande om att barnet varit ”dumt” mot mamma. Han är ju liten- du är den vuxne. Think it out!
  Och ja, jag har tragglat igenom 4 sånna personer i mitt hushåll=)) Jag lovar att win-win är en mycket bättre smartare och mer uppbygglig princip en worldwar 3 varje dag.

  Som 5 åring kommer han att vara bedårande och vid sex tilltar hellholet hahaha! för å klinga ut å vid 9 äre lugnt å ja, så där håller det på *flin*

 • SweTex
  4 december, 2012 at 04:48

  Måste ju vara underbart och bygga upp förtroendet för ungens föräldrar när han hör sin mamma vråla ”Kom ner på gatan och ta ungjäveln jag vill inte ha han mer!”, jag antar att ni fortfarande var på gatan.Och det förutom det faktum att det heter honom och inte han i den meningen. Ungen kommer väl att uttrycka sig som en fjortis, som sin mor, när han växer upp, stackarn.

 • Johanna
  4 december, 2012 at 09:46

  Prova spraysolarium?

 • Anna
  4 december, 2012 at 10:15

  En riktigt stor idiot.

 • Carro
  4 december, 2012 at 10:16

  Precis! Det är viktigt att alternativen är genomförbara. En annan sak som man också ska tänka på är att aldrig hota med sin relation, dvs att åka iväg och lämna barnet ensamt. Ur ett anknytningsperskektiv är detta inte bra.

  Till sist Katrin, jag har fått lära mig att tänka att små barn inte är småvuxna, det går inte att resonera med för små barn, för de förstår inte.

 • Helena
  4 december, 2012 at 10:20

  Herrejisses då, inte har han varit dum mot dig! Vuxna människa, sluta genast upp med att få ditt barn att tro att han är dum mot sin mamma! Har du testat att låtsas gå? Gå ut och stäng dörren, stanna kvar en stund, gå sedan in igen och säg med bestämd röst ”jag går, punkt slut” Det ska inte finnas några alternativ. Varför ska han svara på en massa frågor du ställer?! Kram och lycka till.

 • hobo
  4 december, 2012 at 10:27

  En idiotkommentar som din carola, förtjänar bara ett dra åt helvete. Varför? Jo för din kommentar visar att din intelligensnivå inte når upp till en normalbegåvning och långa förklaringar som denna inte har någon verkan på en gås som du.

 • jules
  4 december, 2012 at 10:38

  Jag jobbar med Autistiska barn och ungdomar, och jag tror att många av knepen som används där är användbara på alla barn.
  Barn har för det första inget konsekvenstänk. Ringo kan med andra ord inte förstå vad hans reaktion får för konsekvenser. Han kan inte heller sätta sig in i dina känslor eller förstå den större bilden. Barn förstår inte heller ordet inte. Många har dessutom svårt för ord som stop och nej. Så undvik de termerna. Istället för ”gör inte så” Säg ”Gör så här!” (Och visa det rätta sättet)
  Dessutom vill barn som vuxna veta vad som ska hända. Förvarna honom: ”Om fem minuter ska vi ta på kläderna sen ska vi sätta oss i bilen och åka hem” ”Om två minuter ska vi ta på oss och åka hem” Om minuter känns dumt säg då nästa reklampaus eller nästa gång jag säger till dig så händer det här och det här.
  Barn pallar inte alla alternativ som erbjuds och deras frustration blir som störst i (för dem) oförutsedda situationer.
  Var rak koncis och kort.

 • Maja
  4 december, 2012 at 11:22

  @ Jules, rakt på spikhuvvet!

  …och saklig.Knyt ihop det du säger med ngt konkret!

 • Lisa
  4 december, 2012 at 12:10

  Ja eller hur?! Hört talas om trotsiga tonåringar? Nej knappast, för dina egna sitter väl som små änglar utan behov av att frigöra sig från föräldrar pga av att du uppfostrade dem som små… Suck!!!

 • Ankan
  4 december, 2012 at 12:11

  Sluta använda namnet på en väldigt trevlig kroppsdel som skällsord! hur tänker du???

 • marie
  4 december, 2012 at 13:56

  FRÅGA INTE vad han vill, säg bara NU ska vi hem och klä på honom och gå! Han är för liten för att fatta beslut, det går inte. Förbered honom gärna innan ni ska gå nästa gång, typ: Nu är det snart dags för oss att gå hem…. och sen är det bara att gå. Ingen diskussion, när det gäller saker som han inte får/kan bestämma är det bara att stå ut med skriken, men det är inte bra att visa osäkerhet när han protesterar.

 • Katti
  4 december, 2012 at 14:22

  En dotter…exakt likadan, plåga, bita ihop o lida, ingen inget har funkat på henne….det gick över, men nu har hon blivit ifrågasättande, källkritisk, med en tuff vilja…det är bara att bita ihop. Kärlek!

 • annonym
  4 december, 2012 at 14:47

  Eller hur Lisa. Jag är väldigt väluppfostrad, men i tonåren hände något jag själv inte kan förklara, puberteten kanske 🙂 Men att häva ur sig en sån sak Sally, det var faktiskt bara riktigt onödigt. För vad vet du?

 • emselina
  4 december, 2012 at 15:04

  Ja jag har ALDRIG fattat föräldrar som straffar sina barn genom att skicka dom i säng.Att äta,sova,skita och andas är något alla gör och måste göra.Varför göra det till något jobbigt.Jag tror inte heller Yahel vill ha en fin och nära relation med ömsesidig respekt.utan hemma hoss yahel är det råhårda tag som gäller lite som en diktator.Yahel snälla läsa på lite om detta och tänk efter..

 • emselina
  4 december, 2012 at 15:09

  Sen katrin kanse han var trött eller hungrig.Alla barn får såna här uttbrott dom behöver få ha det med.I denna åldern utvecklas dom oerhört mycket.Du skall inte låta det påverka dig så mycket,som många andra skrivit.Han är för liten att hålla på åh dividera med.,Inga alternativ utan om 10 min skall vi klä på oss osv.Oh håll inte på och straffa honom känslomässigt.Han är ett barn.Lycka till

 • emselina
  4 december, 2012 at 15:12

  Va fittor?Vad menar du?

 • Anna
  4 december, 2012 at 15:46

  Maken och jag har nyligen gått en utbildning för att få redskap inför ev bråk etc. Som Fia skriver,

  1. Gemensam stund varje dag, räcker med 10 minuter bara barnet är prio 1.

  2. Förberedelse.
  Snart ska vi gå hem, nästa gång jag kommer är det dags att plocka undan etc.

  3. Beröm när han gör rätt.
  Ignorera när han bråkar.

  4. Andas. 😉

 • ulrika
  4 december, 2012 at 16:18

  Ja lr hur? Jag trodde ja blitt knäpp ;))
  Men ja gjorde en med mandelmjölet & kokosen (hävde bara i)å en utan. Den utan tyckte jag blev bäst!

 • Maria
  4 december, 2012 at 16:41

  Fota dig som du är! Blek är snyggt. Om nu Pt-Filip är en solarietyp kan väl han sola.

 • Annie
  4 december, 2012 at 16:43

  Hej, nej man ska aldrig ställa frågor där barnet inte har något val. Det ger dubbla budskap, ställer man en fråga med ja och nej alternativ så måste barnet få en valmöjlighet i realiteten. Det är bra att informera en stund innan det är dags att gå och att sen bekräfta barnets känslor du vill inte men bla…jag förstår att du känner dig arg – ledsen. Och om barnet skriker och är argt så kan man ju förstå det eftersom det inte fick som det ville, då skriker det ut sin vrede. Och sen går det över. Sedan är det viktigt att inte skuldbelägga barnet utan ta emot barnet och återupprätta relationen. Ett bra trick är att ge alternativ och på så sätt dupera barnet lite, istället för att komma en andra gång och säga att nu ska vi hem, så kan man ge två alternativ, ska du ta på dig själv eller vill du ha hjälp. Lycka till och ta det inte personligt, han är mitt uppe i att försöka förstå hur allt fungerar och hur långt man man kan dra saker. En sak jag har tänkt på flera gånger med mina barn är att om man ger dem fingret så tar de hela handen. Ger man efter så blir de inte alltid nöjda utan söker den nya gränsen. så håll ut.

 • Anplgr
  4 december, 2012 at 17:55

  Hej! I sådana lägen har jag efter flertal gånger med ett dåligt samvete efter att ha bråkat med barnen, gapandes och skrikandes och bärandes över axeln hem efter tex dagis el liknande, helt enkelt slutat prata med dem i de situationerna, säger bara rakt att så här är det och sen burit iväg dom tyst och till slut krånglat in dom i bilen! Efter ungefär 30 m, sägs det förlåt sen är allt bra igen! 😉 men man känner sig lite vemodig efteråt för det är ju aldrig kul att bråka med dom, men man har ju oxå lärt sig att det går nästan inte att lösa en situation utan gråt om man har ett trotsigt litet troll!

 • carola
  4 december, 2012 at 19:13

  vet du vad projektion är?

 • Eva
  4 december, 2012 at 20:50

  Språkpolisen..!

 • Anna
  4 december, 2012 at 21:02

  Hej!
  Mitt tips som pedagog är att köra 10 min regel. 10 minuter innan ni ska göra någonting så säger du: ”Om 10 minuter ska vi klä på oss” sedan säger du några minuter innan ni ska gå :”Nästa gång mamma säger till är det dags att klä på sig” 9fall av 10 kommer utbrotten för att ungen inte är beredd på vad som skall hända. 1 fall av 10 är ungen bara förjävlig och har en piss dag! Haha Lycka till!
  Jag kniper i hop mina lår några år till! Gav sabon ett ulimatum: Antigen skaffar vi kids nu eller så blir jag smal och sedan ska jag fan njuta av att vara smal MINST ett år. Smart nog valde han det senare alternativet! Stor kram

 • Sabina
  4 december, 2012 at 21:18

  Ditt snickersrecept i boken är inte fullständigt! Vill du va snäll å berätta hur man ska göra! 🙂

 • SKÅNETÖSEN
  4 december, 2012 at 21:59

  KATRIN…….. DÄR FINNS EN ANLEDNING TILL DETTA UTBROTT… HJÄLPER INTE ME DEN METOD DU KÖR. TYCKER VERKLIGEN DU SKA LÄMNA PÅ DAGIS IM…… DU GER RINGO EN MOTVILLIG KRAM…….??? DE KLINGAR DÅLIGT……. TÄNK PÅ ATT ALDRIG STÅ ÖVER RINGO Å SKÄLLA PÅ HONOM, KNÄHÖJD ÄR VAD SOM GÄLLER, ÖGONKONTAKT…. PROVA MED ATT VISKA NÄSTA GÅNG=KONTAKT Å TA NGR. DJUPA ANDETAG….. EL. GÅ EN KURS OM FÖRBEREDELSE……… VA E DETTA KATRIN.??? TÄNK PÅ RINGOS ÅLDER…. DE HANDLAR INTE OM VA DU BEHÖVER…… DE HANDLAR OM VA RINGO BEHÖVER……. KATRIN VAKNA.!!!!

 • Yahel
  4 december, 2012 at 22:59

  Övergrepp? Haha jävla lallare! Känner ni min son? Känner ni mig? Jag är en av dom få jävla föräldrar som läser för min son VARJE kväll! Vi lagar mat tillsammans, städar tillsammans! Vi gör praktiskt taget allt ihop! Min son har inga blåmärken som jag hade när jag var liten för jag blev misshandlad! Agad! Säger då det era äckliga allvetare! Min son vet att om han bråkar(se slåss) så åker han i säng! Diktatorär du väck eller? Haha värsta jag har hört! Han älskar att sova förmodlar jag eftersom han praktiskt taget ber om att få gå och lägga sig vid 19 så gott som varje kväll!

 • Isa
  4 december, 2012 at 23:09

  Läs detta. Jag har jobbat ett tag med barn i åldrarna 1 – 3 på en förskola på Östermalm. Det viktigaste jag lärde mig och i sin tur tipsade föräldrarna om var att aldrig ställa frågor. Säg inte Ska vi gå hem Ringo? Då får han ett val att svara ja eller nej och han kommer givetvis svara nej. Säg istället Nu ska vi gå hem, Ringo. Och gör det till en vana. Nu ska vi sova. Nu ska vi klä på oss. Nu ska vi äta. Nu ska vi gå. Osv. Lycka till.

 • Yahel
  4 december, 2012 at 23:12

  Och om ni vill veta? Detta är inget jag behöver fortsätta med länge. Då det funkar för oss. Klär av min unge kläderna (inte med våld eller hårdhänt, utan lugnt lugnt) och sen lägger jag honom i sängen,lägger mig brevid och säger att nu sover vi istället! Tycker det är råhårt! Hade MVG i pedagogiskt ledarskap era häxor! Vi har en ovanligtfin relation. Ni må tycka att jag kränkerungen men ni har ingen aning om något! Att ni ens orkar lägga ner energi och kränka med era absurda kommentarer säger mer om er än mig! Haha folk vet fan inte hur man uppfostrar barn nuförtiden. Lär barnen att mobbas! Ni föregår med otroligt gott exempel, era rabiata äckel! Skulle jag kunna spotta er i ansiktetså skulle jag göra det på stört

 • Sally
  5 december, 2012 at 00:29

  Vad är onödigt? Att lämna min kommentar till det hela eller att vi inte har samma åsikter om uppfostran?

 • Angelica
  5 december, 2012 at 08:54

  Jag som jornötsallergiker gjorde om receptet på snickersen, bytte jordnötssmöret till mandelsmör och hackade i cashewnötter istället. Dessutom gjorde jag lite kolasås och ringlade emellan nötsmeten och sista choklad lagret… Mycket gott även detta och dessutom lite mindre kolhydrater..;-)

 • emselina
  5 december, 2012 at 13:56

  Herregud slappna av.I ditt första inlägg så skrev du att du drar av honom kläderna så får han sova.När jag läste det kändes det inte bra direkt.Och jag tycker fortfarande inte man ska straffa sitt barn genom att skicka denne i säng.Jag är ledsen om du tog illa vid dig..du verkar oerhört upprörd.Jag lär mina barn att behandla andra som dom själv vill bli behandlade.Absolut inte mobbas.Det är ju du som skriver att du ska spotta oss i ansiktet.I stället hade du bara kunnat förklara det du så fint förklarade att du tar av honom kläderna stilla och lungt och så går ni och lägger er tillsammans.Så hade jag fattat,nu framstår du sån en väldigt agressiv människa.Va inte det va inte så arg.Vi mena inget illa ville bara få dig att förstå.Ok släpp det nu och andas!

 • Emma L
  5 december, 2012 at 21:49

  Inte fråga om ni ska gå utan säg ATT ni ska gå och sen genomför du det till varje pris! Sen avtar det för varje gång när han testar dig för det är vad han gör. Testar gränser, får egen vilja, kollar hur långt den går. Och du gjorde rätt när du bad om hjälp, det ska man göra när man inte pallar mer.

 • Annica
  9 december, 2012 at 15:04

  Skönt att läsa att det är fler än jag som blir trött på allt bråkande och nejsägande. Har en tjej i Ringos ålder men det är ytterst få som vågar erkänna att det är hell att vara förälder stundtals…