Det har snart gått en vecka sen vi kom hem och här sitter jag i vanlig ordning klockan halv sex på morgonen och glor. Jag vill inte städa eller sortera för jag vill inte väcka de andra och jag hörde att Bingo var upp i natt så han kanske lyckas sova lite längre idag. Ringo borde vakna om nån timme, han kom in i tiden på ett par dagar.
Jag känner mig inte sjuk längre. Just nu skulle jag säga att jag inte har ont någonstans alls. Inte ens snorig. Så det blir Junibacken med syrran och Laula. Sen ska vi laga barscht med fläsk och högrev. Ja men alltså om det kommer att handla mycket om mat i bloggen framöver? Jag ska få ihop 50 recept på en månad. Komma på, testlaga, boka upp fotograf, laga igen, fota, skriva ner. Jag är uppe i 36 stycken än så länge men jag har inte gjort alla. Vet någon hur man lagar portergravad biff? Annars frågar jag pappa han är grym på sånt. Tack för alla kök! Jag har några stycken på gång nu så det blir bra.
Jag rapar vitlök. Det är inte fräscht. Ska jag försöka mig på fiskpanetter igen kanske? Sist jag testade blev de asäckliga. Torra och allt för fiskiga. Jag måste blanda ut fisken med något för att få de fluffiga och lätta i konsistensen. Vad jag tog? Kokade torsk som jag mosade ihop med ägg, husk, kryddor, vände i mandelmjöl. Inte bra. Ska jag köra i Philadelphia kanske?
Det är kolsvart ute. Känns som jag sitter här mitt i natten. Jävligt tyst är det. Inte så kul. Det enda som hörs är vägguret som tickar ashögt. Tick tick tick tick tick. Det känns som i film när någon dött och den som är kvar sitter och stirrar på en vägg och bara är ledsen. Typ ”Six feet under”, sån stämning har jag hemma i mitt kök just nu. Jag sitter i pyjamas och kaschmerekofta i ett nedsläckt kök och funderar på vad jag ska ha i mina fiskpanetter. Tick tick tick tick tick.
Laulau och Ringo. Taget av Bingo den 11 december i år. Fin bild.
Annette
13 januari, 2013 at 06:58God morgon! Mosa inte ihop fisken. Ta hela fiskfileer, doppa dem i vispat ägg och vänd dem därefter i ngt LCHF-vänligt krispigt. I vanliga fall tar man ju ströbröd. Salt o peppra – så blir det nog bra.
Lycka till!
Malin
13 januari, 2013 at 08:17Prova blanda ner keso kanske? Hackad mandel är rätt gott som panering.
Christine
13 januari, 2013 at 08:58Förslag på bokens namn. LCHF även för glutenallergiker.
Det är något nytt, som inte finns ännu.
Elisabeth
13 januari, 2013 at 09:09Precis. Salta och peppra, sen vänd i uppvispad ägg och till sist i mandelmjöl. Stek direkt. Fisken blir fluffig och onte alls torr.
Ty
13 januari, 2013 at 09:40Jaha ännu en depressiv period nalkas i den manodepressiva kroppen.
Eva
13 januari, 2013 at 10:03Är det fransk fiskbulle konsistens du är ute efter, queneller? Då tar du rå fiskfärs, kryddor vispgrädde och äggula. Detta mixas till homogen massa, paneras och steks. Använd helst gädda eller gös, de fiskarna håller ihop bäst.
The Long Dong
13 januari, 2013 at 11:09Verkligen? Taget 11 december i år? Har ni en tidsmaskin?
Lena
13 januari, 2013 at 11:38Koka inte fisken i förväg, då blir det torrt. Gör rå fiskfärs i mixern istället och blanda med annat gott, panera och stek, så blir det super.
Pinglish
13 januari, 2013 at 11:43Vitlökssmak/doft reducerar du effektivt med persilja.
Jag har i lite osötad risgrynsgröt när jag gör fiskpudding, du kanske har ett bra liknande alternativ till det i butiken. Sen massor av dill och den vanliga kryddningen.
Köttfärsfylld paprika, i den brukar jag ha lite ris i färsen så där kan du ju byta ut igen, som du gör i tomatsås i en gryta på spisen, vet att många gör i ugn.
Till porterstek/biff marinad tar jag porter, osötad svart vinbärssaft hela enbär och soya. Detta blir sen basen till den underbara gräddiga såsen.
Inte utan man blir hungrig Katrin, du får mig att ”lägga på” några kilon 😉
Fettolainen
13 januari, 2013 at 11:59Snälla tjejer, ni ska inte banta o bli för tunna ingen man vill ligga med ett benrangel jag är mullig min man o alla män älskar detta den man som har mager tjej har mullig lover somewhere 😉 ät o va goa o glada istället 🙂
Kalle
13 januari, 2013 at 12:14Good morning,
Vet inte varför jag skriver det här…men jag sket ned mig för en stund sen… Det bara rann ut…
Kåtis
13 januari, 2013 at 12:16Men ! Vilket inlägg ! Kunde du inte hållit den informationen privat?
Kåtis
13 januari, 2013 at 12:22Yes 🙂
Kåtis
13 januari, 2013 at 12:25Tänkte på en sak! Har du ätit för mycket bacon o annat fett skit mat?! ;(
Sofia
13 januari, 2013 at 13:05Koka inte fisken i förväg. Använd rå fiskfärs. Så kommer det bli kanon 🙂
Ronja Rumpnisse
13 januari, 2013 at 13:10Jag har ätit bacon och ägg en hel vecka. Har sköljt ner det med lightläsk. Förut sket jag ner hela sängen. Det bara rinner ur min röv. Vad ska jag göra? Har gått med i LCHF klubben så du måste hjälpa mig!!!
Shizaru
13 januari, 2013 at 13:14Tycker att inte du ska använda husk, ägg borde vara tillräckligt för att binda ihop det. Känns som om det bara gör dem torra. Sen tror jag som flera ovanstående att rå fiskfärs och en skvätt grädde är lösningen.
SweTex
13 januari, 2013 at 13:21God morning? Intressant ordval, som alltid. Har du hört talas om vuxenutbildning? Google it, typ, ba,asså.
Kalle
13 januari, 2013 at 13:34Ja alltså…ni får ursäkta. Visst förstår jag att det kanske inte är så kul att läsa på morgonen..men.. Var tvungen att skriva av mig. Det kändes som rätt plats, hos Katrin Zytomierska.
Du hade alldeles rätt ”Kåtis”; jag åt bacon till frukot och igår (när jag gick hem från festen) så åt jag en härsken kebab. Allt var piano fram till 12 (runt två timmar efter frukoet) sen så bara kom det. Det bara rann ned från bena. Jag blev så chockad att jag började gråta.
Elisabeth
13 januari, 2013 at 13:42ris??? kör du LCHF eller äter du enligt GI? Ris hör inte hema hos någon LCHF- are.
Elisabeth
13 januari, 2013 at 13:45Snälla du, att hålla sin livsstil till LCHF – betyder inte att man evigt bantar (viktnödgång är ofta resultat av byten kost). Vill du vara go om magen eller vart du nu önskar så bli det – fråga din dotor vad han/hon tycker om din ”småfeta” tillstånd.
Elisabeth
13 januari, 2013 at 13:49Jaså – har du vaknat? Verkar så – i alla fall din en hjärnhalvan hjort det – lika dum kommentar som vanlig men du har ju utvarderat … det är ditt jobb sa du. Att någon vill ge dig jobbet … måste vara lika nörd som du.
anonym
13 januari, 2013 at 14:02Så tråkig din blogg blivit! Varför döper du inte om den till Katrins LCHF blogg, så slipper du läsare som inte är intresserade av lchf.
Lena
13 januari, 2013 at 14:04Hon (pinglish) har väl inte sagt att hon äter LCHF? Eller förstår du inte svenska Elisabeth?? Läs vad hon skriver!
Hylla
13 januari, 2013 at 14:19Bååååååååring! Allt handlar bara om LCHF, mat och sjukdomar. Fy fan vad dåligt din blogg måste gå. Detta är beyond tråkigt. LCHF är så uttjatat att man vill skrika så fort man hör ordet…
Kåtis
13 januari, 2013 at 14:22Rund är oxå en form:) den bästa o va gäller sex vill jag gärna slippa skavsår från en benget !
E
13 januari, 2013 at 14:23Min pojkvän och många män jag träffat är inte förtjusta i småfeta kvinnor, utan gillar slankt och tajt. Sedan finns det män som älskar mulligt. Det finns någon för alla tack och lov.
Kåtis
13 januari, 2013 at 14:23Krya på dig!! Skulle inte förvåna mig om det var härsket kattkött i kebaben 🙁 stackars dig !!
Pinglish
13 januari, 2013 at 14:24Elisabeth, om du läser noga så ser du att jag poängterar just en erättning för riset… Jag lämnade valet öppet så du kan vara lugn. Nej, jag äter inte LCHF för läkarna har avrått det nu när jag medicineras för en mycket överaktiv sköldkörtel, sk giftstruma, samt gallproblem.
Intresset för LCHF finns och jag gillar Katrins blogg därför skrev jag en kommentar.
Kåtis
13 januari, 2013 at 14:25Sluta med baconet ägg är ingen fara men bacon är diarré framkallande det är ju grisens röv du äter ;(
Kåtis
13 januari, 2013 at 14:26Stavningskurs åt Elisabeth !
Pinglish
13 januari, 2013 at 14:26Då får du vara glad att du var hemma 😉
SweTex
13 januari, 2013 at 15:08Elisabeth…Vi har talat om det här. Det kommer inte att bli någonting med dig och mig. Inget förhållande, inget sex, inga intima middagar. Jag är ledsen.
SweTex
13 januari, 2013 at 15:11Oroa dig inte, Latrin kommer snart på något nytt hon kan utnyttja för sina egna syften.
Pinglish
13 januari, 2013 at 17:02…och så finns det män (och kvinnor) som gillar motsatsen till vad de redan har…. och män har en tendens att välja något som liknar sin mor… ska vi ta fler klyschor 😉
Lena W
13 januari, 2013 at 17:20Inga fiskpanetter utan mer bollar a’la Sydostasien. Och godare. In med receptet i boken – jag är alldeles övertygad om att det gör sig utmärkt där. Inspirerat av ett recept på Lotta Lundgrens insomnade blogg Om jag var din hemmafru.
För fyra hungriga:
500 g räkor (ej s.k. jätteräkor) med skal, frysta går fint och jepp här skalar vi själva, inga läbbiga lakeräkor
400 g vit fiskfile, jag använder gärna torsk eller kolja, och rå, inte kokt
2 msk fisksås, thailändsk är väl det vanligaste
1 ägg
1,5 dl kokosgrädde – inte kokosmjölk det är för blaskigt, den nästan fasta grädden ska det vara
1 röd eller grön spansk peppar
1 vitlöksklyfta av normalsize
en bit färsk ingefära, ca tre cm stor, delad i mindre bitar
tre st salladslökar i bitar
en kruka koriander om du är fantast, annars räcker det med koriander i dipen till
sesamfrön till panering (eller kokosflingor för den som hellre vill)
olja att steka i
Ok, skala räkorna och dela fisken i bitar. Ner med allt i matberedaren och kör till en slät massa/färs. Färsen kan med fördel stå några timmar i kylen innan du ska äta, lättare att forma biffar/bollar då den är riktigt kall. Forma lite tillplattade biffar, jag gör modell mindre pingisboll, rulla i sesam/kokos och stek i olja ca två minuter på varje sida. Ät varma eller ljumma, gärna med en dip av japansk soja, lime (beroende på hur rättrogen LCHF du är), chili, riven ingefära och hackad koriander.
My
13 januari, 2013 at 17:58Elisabeth verkar väldigt besatt av lchf…helt trångsynt,kan inte ens läsa en enkel text korrekt.
Therese
13 januari, 2013 at 17:59-4,8kg på tolv dagar. Inte illa. LCHF is the shit! 😀
(och då kör jag inte helt strikt, och har inte börjat träna än…jag är impad)
My
13 januari, 2013 at 18:00Att välja bort kolhydrater i alla dess former ÄR att hålla diet tant Elisabeth.
godnattminskatt.blogg.se
13 januari, 2013 at 18:22Pröva att lägga laxbitar i en form, krydda med s&p & citron, bred sen över kesella, cremefreige eller grekisk yoghurt ( eller varför inte blanda?), på med lite mer kryddor, strö över lite tomat & fetaost, sen in i ugnen. Underbart gott 🙂
anonym
13 januari, 2013 at 18:41Varför inte kalla din bok för MINA BLOGGLÄSARES RECEPT OCH TIPS PÅ LCHF.
Du får dem gratis, sedan tar du betalt för dem
Tala om en hårdför affärskvinna.!!
Elisabeth
13 januari, 2013 at 18:43Lena – läs en gång till min fråga – innan du går till atack! Tack!
Elisabeth
13 januari, 2013 at 18:49My – jag är verken besatt eller trångsynt – din kommentar säger mer än du vill säga – trånsynt är du, på pricken. Och visst kan jag läsa och dessutom förstå – läs själv en gång till så kommer du till samma poäng – varför ska man ha ris eller ens ersättning för den i fisken? Det är riset som gör fisken så gott enligt skrivaren – allt annat (vad är alternativet för ris) bli bara något helt annat. Fattar inte att ni kan bara hoppa på en och annan – låt folk ha sin åsikter (skit i det). Du är inte speciellt snäll människa heller!
Elisabeth
13 januari, 2013 at 18:53My – varifrån kommer dina kunskaper??? Kosthållning behöver inte vara lika med bantning och man kan knappast undvika kolhydrater – då dessa finns i princip i all mat – det handlar snarare om att unvika extra tillskott av dessa. Diet – är när du äter bara visa produkter under en vis begränsad tid. LCHF, GI är en livsföring – dvs att den omfattar större delen av livet inte bara under korta perioder (som t.ex fasta). Så – ungomliga My, här är mitt svar.
Elisabeth
13 januari, 2013 at 18:55Hellre kissa en gris i röven än dig på pannan – idiot!
Elisabeth
13 januari, 2013 at 18:56Bry dig om dina egna fel – mina kan du lätt låta bli. Har du inget annat att säga – låt bli, fröken rätt!
Elisabeth
13 januari, 2013 at 18:58Va bra att någon kommer på något nytt, oavsett syfte – till skillnad från dig som går i samma spår dag in och dag ut. Du är så jäääääääääääääääävla tråkigt!!! Kom med något nytt – om du ens kan det! Loppa!
caroline
13 januari, 2013 at 19:15alla tanter i din ålder behöver hålla ngn slags ”kosthållning” haha! När du kommer hem till ngn som vill bjuda dig på en kanelbulle eller dylikt då säger du: nej tack jag äter inte mjöl/socker..eller hur? Då BANTAR man. Du blir ju tjock av kolhydraterna inte sant? Bantabantabanta.
Carro
13 januari, 2013 at 19:34Bläddrade i din bok hemma hos min mamma och var tvungen att köpa den jag också! Tycker den är så bra som en handbok och i lagom format så man kan ha den med sig! Mitt startdatum är 14/1-13 men jag har tjuvstartat i helgen med PW och gjort den goda zuccinigratängen som fanns med i din bok. Ja har ”bara” 7 kg att gå ner och är as motiverad! Tack för bra läsning
Pinglish
13 januari, 2013 at 20:05Till Elisabet:
Så här beskriver du att jag anser ”Det är riset som gör fisken så gott enligt skrivaren”…
Jag har inte med ett ord nämnt GOTT utan kommenterade Katrins text ”Jag måste blanda ut fisken med något för att få de fluffiga och lätta i konsistensen”..
Med detta förtydligande kommer jag inte lägga mer energi i ingrediensförslag.
Pinglish
13 januari, 2013 at 20:24http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16063868.ab
Emma
13 januari, 2013 at 20:27Strunta i att mixa fisken! Börja med att torka av fisken med papper. Sedan vänder du den i en mix av pumpakärnor/pinjenötter och parmesan, sedan steker du den i smöööör…! Så gott!! 🙂 Vi hade dessutom lite hackad chili i men det behövs inte. 🙂
Cecilia Mahrs
13 januari, 2013 at 21:40Jag vet inte om receptet om porter men jag kan rekomendera gravad oxfile med murkel sås god spis
SweTex
13 januari, 2013 at 22:22Elizabeth. Classy.
Eva
13 januari, 2013 at 22:40Gamla Swe-Tex tant, att du bara orkar..!
Camilla
14 januari, 2013 at 02:06Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 690kr och 3mån. kur för 1750kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]
Maria swartling
14 januari, 2013 at 04:56Hej!
Gillar dig skarpt och vill att du lyckas med allt!
På den här bloggen finns hur många bra recept som helst!
Gjorde precis hamburgerbrödet och det var supergott.
Kanske några recept till din kokbok härifrån?
Mvh Maria
Maria swartling
14 januari, 2013 at 04:57http://lchf-bloggen.blogspot.no/2010/07/burgere.html?m=1
M
14 januari, 2013 at 07:44Om du skriver boken MÅSTE det stå att recepten är inte mina egna utan det är min bloggläsare som skickat in gratis…Fatta vad sniket att tjäna pengar på bloggläsarna som katrin ofta kallar fittor och idioter…
Tove
14 januari, 2013 at 08:57Det här är från Pernilla Wahlgrens blogg. Enkelt och ättegott!
Laxfärsbiffar med basilika och avocado.
Toppennyttig måltid fylld med härliga omega-3-fetter från laxen och fleromättat fett från olivolja och avocado!
4 portioner.
500 g färsk laxfilé
1 ägg salt o peppar
ett knippe färsk basilika.
Blandad sallad:
2 avocado
salt, peppar, olivolja och 1 lime.
Kör fisken, skuren i mindre bitar, i matberedare tillsammans med ägg och basilika.
Krydda färsen med salt och peppar och stek 2-3 min på varje sida.
Tvätta och strimla skalet på limefrukten. Pressa ut juicen och bland 1/3 limejuice med 2/3 olivolja samt salt o peppar.
Skala och skiva avocadona och lägg upp dem vackert på salladsbädd. Skeda dressingen över .
Lägg upp laxbiffarna, som kan ätas både varma o kalla.
Toppa med rivet limeskal.
Tips från Pernilla:
Byt ut Basilikan mot Koriander för en mer asiatisk smak! (Inte alla som gillar Koriander, man jag älskar´t!)
Smaklig spis!
Santosh@
14 januari, 2013 at 08:59Diarrén fortsätter spruta därbak. Jag vill få ur LCHF klubben, detta passar inte mig. Kan jag få pengarna tillbaka och läkarvården betald? Mejla: [email protected]
anna
14 januari, 2013 at 10:14Hej!
Du ska inte koka fisken innan utan mixa den rå och blanda med ägg och det andra, sen steka då blir den saftigare.
Sara
20 januari, 2013 at 19:50KATRIN!!
Torsfiléer som du vänder i ägg, salt, peppar och mosade fläsksvålar!!