Okategoriserade

Min syn på Josephine 33:s text

Jag har helt glömt att kommentera Josephine 33:s text som hon skrev efter ”stormen” kring mitt SATS-inlägg och nu när ”stormen” har lagt sig så kan jag väl kanske få kommentera det. Jag är övertygad om att ni alla minns ”stormen” så jag behöver väl knappast berätta för er vad som skedde. Det som ni inte vet är att när jag fick veta att Josephine 33 var en riktig person som ställt upp på en bild utan att veta vad den skulle användas till eller hur den skulle användas så försökte jag få kontakt med henne. Jag fick veta var hon jobbar och ringde dit. Jag lämnade mina uppgifter och bad dem att hälsa henne att hon skulle kontakta mig om hon kunde tänka sig det. Jag misstänkte att hon inte skulle göra det men det som jag ville säga till henne var att jag inte sårat henne medvetet. Hon valde att inte höra av sig till mig utan dagen efter valde hon att skriva en offentlig text om hur hon tänker. När jag fick sms om att man nu kunde läsa texten blev jag lite illa till mods. Jag tänkte att jag kommer att få dåligt samvete och känna mig som ett as efter att jag läst vad hon har att säga. Men så blev det inte.

Josephine hade några saker som hon ville belysa. Jag kan nu inte hitta hennes text på resumé men det jag minns är att hon var arg över att jag hävdar att alla ska väga 55 kilo – nonsens som jag inte vet var hon fått ifrån. Sen skyllde hon sitt hälsotillstånd på graviditet och skador – alltså bekräftade hon sin dåliga form. Sist hävdar hon att hon är rädd för vilken värld hennes två små döttrar ska växa upp i när folk har åsikter som Katrin Zytomierska – en lite bättre värld utan fetma och bättre folkhälsa. En lite ärligare värld helt enkelt. En lite bättre värld.

 

You Might Also Like

 • anonym
  3 december, 2012 at 13:37

  Vem tror du att du att du är Katrin. GUD kanske ??????????????.

 • skalbagge
  3 december, 2012 at 13:42

  Den största orsaken till våra hjärt o kärlsjukdomar samt diabetes är tobak.
  Man behöver inte väga 55 kg för att ha bra värden, snarare tvärtom, för livsstil är också en stor orsak till välfärdssjukdomarna dvs stress.
  Många patienter med stroke ser ut som dig i kroppen, lite halvt tjock, stressig tillvaro, dålig relationer (otrogen partner, lämnad etc). OBS! menar precis som dig nu när du kommenterar folks kroppar = menar förstås inget personligt när jag kommenterar ditt utseende.

 • Adine
  3 december, 2012 at 13:51

  Lilla landet lagom behöver såna som du, så fortsätt stå på dig!

 • J
  3 december, 2012 at 13:54

  Jag tänkte som du Katrin när jag läste hennes text. Det var bara en text av en sårad kvinna som inte tänkte logiskt utan enbart kritiskt. Lite dramaqueen över det hela enligt mig. Rätt mycket dramaqueen-fasoner är det faktiskt över de flesta som hatar dig Katrin. De bara tjafsar och blir sårade istället för att vara opartiska och objektiva.

 • Malin
  3 december, 2012 at 13:56

  Word! Du är bäst!

 • Sabina
  3 december, 2012 at 14:10

  Katrin har gjort oss alla en tjänst. Svenska folket mår bra tack vare hennes ord och böcker. Kvinnan är en GUD! LCHF får en att må bra och framför allt inga överflödiga kilon som gör en deprimerad varje gång man ska få på sig kläderna. Sluta aldrig med dina ord Katrin!!!

 • Jess
  3 december, 2012 at 14:11

  Så bra skriver, jag instämmer helt Kartin! Jag är 33 år och har fött ett barn, jag har en reumatisk sjukdom samt har gått igenom en skilsmässa efter förlossningen. Men inte stoppar det mig från att ta hand om mig själv, det är än viktigare att göra det när man har blivit förälder. När inget annat hjälpte (vägde visserligen inte många kilo för mycket men en 8 kanske) tog jag till LCHF. Nu är jag lika smal igen. Jag har också skador lite här och där samt inflammationer i kroppen och måste medicineras. MEN man måste och är skyldig till att göra det bästa av situationen. Det är bara jag själv som bestämmer vad jag stoppar in i munnen. Man kan varken skylla på gener, sjukdomar (ja i vissa fall finns det väl ämnesomsättningssjukdomar men det har min mor och hon får tänka på vad hon äter ja)eller annat utan bara på vad man gör själv och hur man agerar. Heja dig Katrin, lova mig att aldrig sluta vara dig själv! Sverige hade varit så mkt bättre om fler vågade vara som du är! Stor kram från en medsyster!

 • Caroline
  3 december, 2012 at 14:15

  Vi får se hur länge ni kommer må bra……………………………….

 • nene
  3 december, 2012 at 14:16

  Du har helt rätt!! Vi är inte skapta för o vara tjocka o överviktiga!!

 • Caroline
  3 december, 2012 at 14:17

  Word!

 • Christina
  3 december, 2012 at 14:27

  Jag har fött 3 barn och gick upp till 86kg varje gång. Har 15 mån mellan 1:a – 2:a och även 15 mån mellan2:a- 3:e.
  Min yngsta är 11 mån och jag har återigen min 26:or. Sluta skyll på graviditeter.

 • Malin
  3 december, 2012 at 14:45

  Hej! Jag väger 60 kg och är 168 cm lång! Jag anses nog som normal! Mitt problem är dock att jag känner mig totalt omotiverad till att tighta till kroppen då det snart är dags att bli gravid igen! Min dotter är 1,5 år och jag vill gärna ha ett till barn och tänkte sätta igång inom 6 månader! Hur fan orkar du motivera dig Katrin när du vet hur kroppen förfaller när man blir på tjocken? Dela med dig kvinna! 🙂 kram

 • Carro
  3 december, 2012 at 14:49

  Katrin,

  De som ”hoppar på dig och lämnar negativa kommentarer” är bara personer som har dålig självkänsla och inte har ngt annat att göra om dagarna än att klaga och söka intriger. ( Jag själv har fika nu.. och jag klagar inte ) Det dom behöver göra är att börja jobba med sig själva och sin självkänsla istället! Dom är bara avundsjuka på att dom inte har samma självkänsla som dig. Skit i dom. ( Vilket du gör redan haha ) Keep on beeing u! Gillar dig bruchten;)

  Carro

 • Maja
  3 december, 2012 at 14:57

  Kroppen förfaller inte alls när man är gravid, det beror på vad du stoppar i dig och man vill väl se bra ut emellanåt? Snyggare vara smärt/hälsosam och ha en gravidmage än vara en stor flodhäst med gravidmage!

 • Elisabeth
  3 december, 2012 at 15:21

  Här Katrin, finns denna artikel…
  http://www.resume.se/nyheter/media/2012/11/09/natmobbning-som-konstform/

 • Lisa
  3 december, 2012 at 15:35

  Ja men självklart är hon Gud. Minst. Sen vill jag bara säga att LCHF är SKIT och ohälsosamt. Kolla in Johanna Toftbys blogg. Hon har gått ner i vikt på ett hälsosammare sätt och är dessutom mycket snyggare i kroppen än Katrin!

 • Hanna
  3 december, 2012 at 15:44

  Men Katrin, har du inte läst de nya studierna som visar att personer som en längre tid gått på LCHF-diet har en klart högre frekvens av åderförkalkning. Dvs väldigt mycket högre risk för hjärt- kärlsjukdomar. Vad har du för utbildning etc, förutom att du gått ner en faslig massa i vikt?

 • Jane
  3 december, 2012 at 15:57

  Men folk körde lchf tiotals år innan katrin började,så varför ge henne så mkt cred för d!?

 • Eva
  3 december, 2012 at 16:14

  Äsh släpp det bara…gå vidare och låt inte sånt ta upp din energi!

 • Frida76
  3 december, 2012 at 16:19

  Var kan jag hitta dessa studier att läsa om? Har försökt finna artiklar & studier där LCHF påvisas vara negativt men hittar inga så om du vill får du gärna dela med dig. Tack!

 • anonym
  3 december, 2012 at 16:28

  Du ger dig på människor och sparkar på dem som redan ligger av psykiska och fysiska skäl. Och kanske inte orkar försvara sig. Du är fullständigt känslokall.
  Du och din familj kan också drabbas av kronisk eller obotlig sjukdom, Undrar om du är lika stor på det då.
  Sök hjälp!!!!!!

 • Hella
  3 december, 2012 at 16:40

  Jag tar lite illa upp när alla ska skriva negativt om en viss vikt, jag väger 52 kg är 1,68 lång äter vanlig mat och tränar 3 gånger i veckan. Det är inte fel att vara smal heller ska påpekas, för tro mig har fått en hel del kommentarer under min uppväxt att jag är för smal. Inte så lätt att gå upp i vikt för vissa. Så tänk på det allihopa att inte kommentera någons vikt överhuvudtaget smal,mullig som tjock PUNKT SLUT!

 • sandra
  3 december, 2012 at 16:42

  Det du gjorde var starkt gjort ,Du ser många är det som öppnar käften o snackar skit om dig. Men när det kommer till kritan uch vad fega mäånniskor det finns på denna jord , you go girl katrin

 • sandra
  3 december, 2012 at 16:48

  vem fan bryr sig om vad folk säger , var nöjd med det du har ,jag är 180 vägen 68 folk säger att jag är smal men vem fan bryr sig åt helvete med dom , huvudsaken att jag mår bra o ser bra ut , VAR ÄR ALLA TJEJER MED SJÄLVFÖRTROENDE

 • Linda
  3 december, 2012 at 16:58

  Men oj så behändigt att du plockat bort ditt första inlägg i denna ”debatt”, för då kan du ju hävda att du inte alls skrivit något som hon kritiserar. Banalt och tröttsamt, Katrin.

 • Rika
  3 december, 2012 at 17:15

  -men det är ju bevisat med ventenskap och hälsoprover att det är bättre att inte vara för tjock eller för smal hittar man sin balans där emellan är ju det….perfekt. Är man för smal ät mera om det går annars förbli smal med hälsoproblem är man för tjock ät mindre om det går annars förbli tjock med hälsoproblem. Fast även om man är vare sig smal eller tjock kan man få hälsoproblem visst men jag tror livet är enklare att vara LAGOM.

 • Elisabeth
  3 december, 2012 at 17:31

  jämför du äpplen med päronen? Massor med människor har gått ner i vikt med LCHF men framförallt fått ner hälsorisker. Hur länge håller Johannas vikt?

 • Mia
  3 december, 2012 at 17:39

  Men då måste Katrin verkligen ha låg självkänsla och vara jätteavundsjuk då hon konstant hoppar på massor med folk. Och nej, jag menar inte bara överviktiga.
  Ser du inte sammanhanget? Lite svårt att tänka innan du talar? Lite dum i allmänhet? Skickar lite sympati.

 • Elisabeth
  3 december, 2012 at 17:49

  Vad har henes utbildning med hennes påstående om Josefine att göra? Och vilka studier syftar du på? Fok har ätetit enligt LCHF under decennier och förblivit friska. Det är den allmänna skräcken för fet som spökar plus dålig kunskap (folk bara upprepar det som andra hade sagt) som gör att just dina påståenden lever kvar. Vet du när Attkins började med sin berömda diet???

 • anonym
  3 december, 2012 at 17:54

  Min syster valde att avsluta sitt liv 18 år gammal, då hon tyckte hon vägde för mycket. Mitt HJÄRTA det blöder. får leva med detta resten av mitt liv.

 • SweTex
  3 december, 2012 at 18:06

  Frida, här är en länk till en artikel skriven av Charlotte Erlanson-­Albertsson, professor, Aptitkontroll, institutionen för experimentell medicinsk vetenskap, Lunds universitet.
  Man får ta vad hon skriver med en nypa salt, eftersom hon inte har spenderat åratal med att sätta sig in i ämnet, som ju Latrin Z har.
  De risker man ser vid högt intag av fett och protein är framför allt (Tabell III)
  • förhöjda blodfetter vid måltid
  • nedsatt kognitiv funktion
  • ökad inflammatorisk reaktion/cancer.
  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=17565

 • SweTex
  3 december, 2012 at 18:09

  ”En lite ärligare värld helt enkelt. En lite bättre värld.”
  Spydde lite i munnen när jag läste det där.

 • M
  3 december, 2012 at 18:28

  Många followers här som ser K som sin ledare. Sektvarning!

 • Tim
  3 december, 2012 at 19:03

  Känns som om du kanske har ett val. Att sluta läsa den här bloggen som får dig att ”spy lite i munnen”

 • Elisabeth
  3 december, 2012 at 19:10

  Det handlar (att följa LCHF) om att följa katrins råd. Jag har kört LCHF i 5 år nu så jag ser inte direkt upp till henne. Mitt svar relaterade till LCHF inte till Katrin

 • Elisabeth
  3 december, 2012 at 19:13

  ojojoj, vad snabbt du är i dina bedömningar. Inlägget om SATS har Finest.se tagit bort… läs på innan. Du verkar såga grenen du sitter på!

 • Elisabeth
  3 december, 2012 at 19:16

  jag tror att du har drabbats av allt som man kan drabbas av oavsett vad du än äter så blir du lika dum – om det finns hopp? Knappast för sådana som du.

 • anna
  3 december, 2012 at 19:18

  hej! kan du inte skriva ett inlägg om heat-tabletterna? tror du att de funkar? har du testat dem? tacksam för svar!

  / anna

 • Malin
  3 december, 2012 at 19:19

  Har du varit gravid?

 • Elisabeth
  3 december, 2012 at 19:19

  men om denne ”SveTex” slutar läsa denna blogg – vart ska hon/kan (idioten iaf) ta vägen? Det finns förbittrade, osynliga, sura råttor som inte hör samman någonstans. Ingen vill verken lyssna på de eller umgås med – så det enda chansen på dagen att bli synlig och lämna sin avföring någonstans är katrins blogg. Tänk bara att så mycket skit rymms i en individ…

 • Spindel Ulla
  3 december, 2012 at 19:20

  Så jävla typiskt feta att skylla ifrån sig på massa olika saker.. Josephine är bara bitter o fet o är sur för hon inte kan motstå allt jävla skit hon tuggar i sig.. Tycker däremot HON ska vara rädd för vad hon stoppar i sina döttrar…..

 • nene
  3 december, 2012 at 19:30

  Man måste inte äta lchf för o vara normalviktig o hälsosam..det handlar om att träna o inte äta mer än man gör av med:-) själv äter jag lite av allt..kolhydrater, proteiner o fett o har en dag i veckan jag äter vad jag vill..är 36 år fött 2 barn..1,68 cm lång 55 kg! Mår utmärkt!

 • camilla
  3 december, 2012 at 19:35

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • Anna
  3 december, 2012 at 19:44

  Hur gick det med polisanmälan av denna idiot?

 • Victoria
  3 december, 2012 at 20:06

  Åh Katrin, bara ge dig. Brb ska äta mer choklad.

  LÄSVÄRT inlägg som skvallerblogg gjort om detta inlägg
  http://www.nattstad.se/SvenskaBloggare?id=5452594

 • ajabaja
  3 december, 2012 at 20:26

  Anna. Tycker du ska sköta dig själv och inte bry dig så mycket om alla andra. Ett gott hjärta förlänger livet.

 • Mel
  3 december, 2012 at 20:51

  Köpte din bok och det var precis vad jag behövde för att förändra mitt liv & leverne! En rejäl spark i arslet som fick mig, min feta kossa att äntligen slopa kolhydrater och annat som gjort mig till ett fetto…Stort TACK!! Skit i alla töntar som hackar på dig. Av mig får du en KRAM

 • Maja
  3 december, 2012 at 20:56

  Ja det har jag, min son är 2,5 år och jag är i skrivande stund gravid med mitt andra barn! Det handlar om vilja och motivation samt självdisciplin, allt annat är skitsnack!

 • Märit Lidvall
  3 december, 2012 at 21:08

  Vet inte om det här kommer funka. Kolla på den här videon: http://www.youtube.com/watch?v=zT_1dCbbR4I Jag tänkte på dig öch LCHF-klubben när jag såg den. Det är inget farligt eller dumt, bara en rolig video. /Märit

 • Lisa
  3 december, 2012 at 21:08

  Jag gick ner på ungefär samma sätt som Johanna (skippa vitt bröd, socker, och ät husmanskost enligt tallriksmodellen). Jag håller vikten än efter 8 år och får jag säga det sälv så är både jag och Johanna mycket snyggare i kroppen än Katrin.

 • Märit Lidvall
  3 december, 2012 at 21:09

  obs! Videon handlar om LCHF, det var därför jag tyckte det var relevant!

 • SweTex
  3 december, 2012 at 21:23

  Nu var det ju så att jag svarade på ett inlägg från Frida, där hon frågade efter artiklar om risker med LCHF. Tydligen retade det dig något oerhört att jag svarade på hennes inlägg, av någon anledning, eller kanske det var innehållet i artikeln? Lite för nära sanningen? Hursomhelst, ditt svar, på ett inägg som inte hade med dig att göra till att börja med på något sätt, säger ju en hel del om dig, gör det inte?

 • Eva
  3 december, 2012 at 21:25

  Swe Tex är en plus 65- årig tant, som sprider sin dynga på många bloggar.
  Hon har inget liv utan sitter framför datorn dygnet runt och kräks.

 • SweTex
  3 december, 2012 at 21:32

  När en människa med Latrins syn på andra människor publicerar något så makalöst där hon på allvar påstår att hon bidrar till en ”bättre och ärligare värld”, så tycker jag man kan ta sig friheten att skriva ett inlägg som det jag postade. Har du inget annat att göra än att agera som någon slags självutnämnd personlig PR-assistent till Latrin, förresten? Verkar vara en aning hysteriskt, minst sagt, tar du dina mediciner som du ska?

 • SweTex
  3 december, 2012 at 21:34

  Kul, om du bara visste hur fel du har. Sitter och skrattar här.

 • lisen
  3 december, 2012 at 22:20

  Bra sagt!

 • Caroline
  3 december, 2012 at 22:52

  Är det inte helt knäppt att hon inte fatta att hon skulle vara med i en reklam? Korkat att hon inte tog betalt. Hennes resonemang var helt korkat, läste hennes ”svar på tal”. Fatta man vad du försökte säga i ditt ”påhopp”, så bekräfta hon det ju bara.

 • Emma
  3 december, 2012 at 22:54

  Inget i debatten handlar om LCHF! Den handlar om SATS dåliga MARKNADSFÖRING! Ja, det var en katastrofal kampanj! Jag lägger ingen värdering i vad folk har för skönhetsideal, de varierar garanterat från person till person, men gör man reklam för ett gym kanske det hade varit vettigare med en mer vältränad person? Jag tränar inte alls speciellt mycket men anser mig ändå ha en betydligt mer vältränad och snygg kropp än denna Josephine, så på vilket sätt skulle en bild på en mullig tjej få mig att vilja gå till ett gym? För att lägga på mig 20 kg fett runt midjan?

  Det är det Katrins inlägg handlade om! Inte om att Josephine var ful! Jag är övertygad om att jättemånga tyckte hon såg bra ut, men ser hon ut som någon som ska representera ett gym? Njaaaej. Inte ett gym som jag skulle vilja gå till i alla fall.

 • Sally
  3 december, 2012 at 23:54

  Ja men grattis till dig. Ingen tanke på att människor är olika??

 • Chris
  4 december, 2012 at 00:07

  I Pållen behövs Katrin!

 • kassi
  4 december, 2012 at 01:39

  Du har rätt att uttrycka din åsikt om SATS-kampanjen Katrin, precis som jag har rätt att inte hålla med dig eller hur du uttrycker den. Men nu låter det som om du även vill diktera hur Josefine reagerar på din åsikt och det är jag rätt säker på att du inte har rätt till!

 • skalbagge
  4 december, 2012 at 01:50

  det här med LCHF håller dom på med till undernärda barn i afrika. fett till barnen när kroppen befinner sig i svält för det tas upp bättre. Tror du det är hälsosamt att utsätta kroppen för sånt? att befinna sig i det läget?

 • Nahla
  4 december, 2012 at 01:57

  Bra skrivet!!Håller me !! Tänkte samma sak som du, ska jag gå till sats för att gå upp 20 kg?! haha Jag tycker inte heller att Josephine är ful, hon är jätte söt!! MEN om man har ”tränat” så många år på ett gym så borde man väl se liiiiite hälsosammare ut?!

 • SweTex
  4 december, 2012 at 01:57

  Bra sagt.

 • mimmi
  4 december, 2012 at 02:25

  1. du behöver inte tighta till kroppen alls. det betyder inte att man inte ska träna och äta hälsosamt.
  2. kroppen behöver inte förfalla under graviditeten. Man behöver inte vräka i sig bara för att man är gravid, och man ska inte sluta att motionera. Man får inte hoppa och ta i eller lyfta tungt, men man kan och ska promenera varje dag och äta hälsosamt. Fett och socker blockerar transporten av syre i blodet på mamman och på fostret, och det kan ge sämre hälsa och sämre utveckling av hjärnan på sikt. Så det ska man undvika när man är gravid. Man ska äta mycket bovete bl a som innehåller vitamin E som skyddar mot missfall, och keso som innehåller kalcium för skelettet. Och lyssna på kroppen för övrigt. Inte följa några extrema dieter, röka eller dricka alkohol, stressa, gå på rock-konserter, se skräckfilm, etc.

 • mimmi
  4 december, 2012 at 02:25

  1. du behöver inte tighta till kroppen alls. det betyder inte att man inte ska träna och äta hälsosamt.
  2. kroppen behöver inte förfalla under graviditeten. Man behöver inte vräka i sig bara för att man är gravid, och man ska inte sluta att motionera. Man får inte hoppa och ta i eller lyfta tungt, men man kan och ska promenera varje dag och äta hälsosamt. Fett och socker blockerar transporten av syre i blodet på mamman och på fostret, och det kan ge sämre hälsa och sämre utveckling av hjärnan på sikt. Så det ska man undvika när man är gravid. Man ska äta mycket bovete bl a som innehåller vitamin E som skyddar mot missfall, och keso som innehåller kalcium för skelettet. Och lyssna på kroppen för övrigt. Inte följa några extrema dieter, röka eller dricka alkohol, stressa, gå på rock-konserter, se skräckfilm, etc.

 • Anna
  4 december, 2012 at 10:13

  Denna tråkmåns till idiot förstör för andra så NEJ det tänker jag inte göra.

 • Hanna
  4 december, 2012 at 10:26

  Jag menar snarare hennes påstående om folkhälsa. Jag tror att det var Lancet som publicerade studien, men jag är inte helt hundra. Den kom nu under hösten.
  Det är ju på de som har stått på LCHF länge som studien utförts så, jo jag vet att det finns de som stått på det länge.
  Jag vet inte om jag har så mycket sämre kunskap än Katrin då jag är utbildad i ämnet, läkarutbildningen. Jag tycker folk får stoppa i sig vad som helst men man måste ju vara källkritisk. Om en persons enda utbildning i ämnet är att hon själv blivit smal på dieten så hade jag personligen velat veta mer. Amfetaminister är också rätt smala för det mesta men jag tar inte amfetamin för att bli smal. Dessutom kan man ju utan utbildning men med bara sunt förnuft misstänka att om man äter fettrik kost så får man lättare åderförkalkning.

 • Ida
  4 december, 2012 at 14:04

  Det är helt otroligt vad bra du är på att manipulera Katrin. Dessvärre inte någon vidare fin egenskap som går att stoltsera med.

 • Malin
  4 december, 2012 at 16:47

  Jag gick upp 15 kg vilket jag inte tycker är så farligt. Jag tycker ändå att min kropp inte är densamma som innan. Ni kanske är superwoman!

 • Tea
  4 december, 2012 at 20:57

  Men det var väl just det hon skrev Sally; att man måste inte (alltså kan man men det är inget måste) äta enligt LCHF för att vara normalviktig. Att hon äter lite av varje och att det funkar för henne. Vad är det med er folk i den här bloggen? Varför är ni alltid ute efter att mucka lite gräl? Varför är ni så lättprovocerade? Och i det här fallet utan anledning. Du äter precis vad du vill och alla andra gör detsamma. Jag äter allt möjligt och det funkar finfint för mig. Min syster går på LCHF och det funkar för henne. Ja, alla är vi olika. Och tur är väl det?

 • Tea
  4 december, 2012 at 20:58

  Skaffa dig ett liv.

 • Tea
  4 december, 2012 at 21:04

  Men snälla, varför tar du illa upp när personer som du högst troligt inte känner uttrycker sjuka och vridna värderingar över en viss vikt? SKIT I DEM! Som nån annan skrev använder vissa den här bloggen för att synas lite för att de antagligen inte hör hemma nånstans i den riktiga världen och att ingen annan därute ger dem den uppmärksamhet de så gärna vill ha. Jag läser den här bloggen för att jag älskar Katrins sätt att skriva och provocera så många. Håller jag med henne i allt? Absolut inte! Men det hör inte till saken. Jag tycker det är härligt att hon tycker och tänker en massa och vågar uttrycka det. Oftast är det sånt som många andra inte vågar säga. Måste man säga allt man tycker och tänker? Absolut inte. Men man får!! Och vill man så ska man. Men du behöver inte ta illa upp för vad folk skriver här. Det är ju inte riktat till dig som person. Du är säkert jätte fin som du är! Låt ingen annan få dig att tro annat. Speciellt folk som aldrig har träffat dig!

 • EM
  5 december, 2012 at 03:30

  Men för i helvete, det handlar väl om sunt förnuft. Jag testade att köra lchf hardcore i 2 år, visst gick jag ner 15 kg och magen mådde bra. Men tillslut blev det för mycket fett. Så nu kör jag min egen så kallade ”sunt förnuft” livsstil. Mycket grönsaker, inga crap lightprodukter, minimalt med kolhydrater + snask. Gym några dagar i veckan så mår jag bra helt enkelt!

 • Wille
  5 december, 2012 at 16:20

  Orsaken är inflammation.

  http://ettsotareblod.se/inflammation-orsakar-till-hjartsjukdom/

 • Wille
  5 december, 2012 at 16:23

  LCF ska vara naturlig människomat. Modern mat med mycket socker och vitt mjöl är det som ofta gör människor sjuka i alla moderna sjukdomar som bara människor verkar ha (vi är väl de enda däggdjur som äter fel)

 • Wille
  5 december, 2012 at 16:27

  Det kom några larm om detta men det var inte LCHF utan de som hade sämre värden åt ungefär som på Mc Donalds (dvs mer av allt dåligt).
  http://ettsotareblod.se/inflammation-orsakar-till-hjartsjukdom/

 • FiddeFiddeli
  5 december, 2012 at 19:38

  Det är faktiskt möjligt att vara hälsosam utan att väga under 60 kilo. Att smal skulle vara detsamma som hälsosam är ett okunnigt påstående.
  Jag gillar det du Katrin har gjort för svenskarna i och med att driva upplysningen kring LCHF, men jag gillar inte ditt sätt att kategorisera människor som bra eller dåliga /smala eller feta. Om man som jag inte bryr mig om ytliga attribut så finns ingen drivkraft att väga 55 kilo. Jag nöjer mig fint med mina 68 kilo, jag äter LCHF, motionerar och känner mig asgrym. Då ska inte du, eller någon annan kalla mig ohälsosam eller fet bara för att jag inte vill pressa mig till en storlek 34/36.

  En lite bättre värld innehåller god folkhälsa precis som du säger, men den innehåller även respekt och förståelse för varandras olikheter.

  Du låter ungefär lika intolerant som en rasist. Båda tycker att det bara ska finnas en typ av människor och de som faller utanför referensramen är feta/fula, dåliga/farliga…

 • helena
  5 december, 2012 at 20:59

  exakt min mening! -och precis som hon skriver i sin ”svar på tal” grej så undrade jag faktiskt när jag såg bilden första gången; vad gör männskan på gymmet? Käkar snickers medan hon knatar på rullbandet? Sköljer ner träningen med en milkshake?

  Nä. En vacker tjej -men inte rätt person att fronta för ett gym. Enligt mig.

 • Lorena
  6 december, 2012 at 09:57

  Din syster VALDE inte att ta sitt liv! Självmord är orsakat av psykisk sjukdom, inte feghet eller en vilja att dö.

 • Helena
  6 december, 2012 at 18:42

  Alla som går till ett gym har inte som mål att vara spinkiga. En del kanske bara vill må bättre helt enkelt! Lyfter man vikter så får man muskler dessutom, det blir inte bara skinn och ben. Att en gymkedja har en reklamkampanj som riktar sig till alla slags människor är utmärkt. Ett gym är ett gym och ingen dietstation. Att gå till attack mot någon och hennes vikt, fast att hon ser helt normal, frisk och stark och trevlig ut är inte snällt eller klokt. Att gå till attack mot en gymkedja för att de visar en helt normal tjej… Varför gör man det? För att sälja sina egna produkter? För att få uppmärksamhet? Det finns sjukdomar och tillstånd som ligger bakom hög och låg ämnesomsättning och att se ner på och döma ut människor för att de inte är spinkiga det tyder varken på mognad, tolerans, förståelse, vänlighet eller kunskap. Och att inte ta till sig när man får massiv kritik, synd… Det kanske finns något som Katrin kan lära sig av allt det här? Alla har rätt att ha sin tro, Katrin har LCHF och andra har sin. Hälsan är det viktigaste av allt, och det finns inget sjukt i den där reklamkampanjen. De flesta kan banta sig smala om viljan finns, men det är inte alla som kan banta sig trevliga och snygga…

 • hejkun
  19 december, 2012 at 15:04

  med bra träning och kost mår alla bättre och ser bättre ut, PUNKT!