Okategoriserade

Kräkisen sprider sig

”Asså hur kunde du gå på Swedish House Maffia när du var magsjuk? Det är ju helt sjukt jag skulle aldrig kunnat gå nu. Det visar verkligen på hur mycket tuffare tjejer är än killar”– Bingo Rimér 26.11.12 klockan 07.40

Ha ha ha ha ha mmmmm ha ha ha ha hela duschen skrattade jag. Jag vet att det är asklyschigt men jag kan inte låta bli att sätta allt i relation till min förlossning och då blir plötsligt en kräksjuka inget som man inte kan bota med lite sprit och ett fan anamma eller vad det heter. Inte en kille. Ha ha ha ha han blir helt lealös och Nova med. Fast Nova är ett barn så det är ju helt okej att hon blir det. Jag har spärrat in dem i ett rum hemma och lämnat dem med skorpor och blåbärsoppa. Sen har jag ägnat morgonen åt att sanera med Bang-sprayen. Jag och Ringo är klara med kräksjukan för den här säsongen.

Hörrni jag tänkte göra ett test idag. Jag ska se om de här läppplumbarna funkar eller inte. Här har ni en bild på mina läppar just nu. Och så smörjer jag dem och så ser vi om det blir någon skillnad till lunch. Är inte det ett kul experiment?!

Den här kör jag med.

 

You Might Also Like

 • Pinglish
  26 november, 2012 at 10:34

  Hahaha tror du ja……
  Kräksjukan kan man få om och om igen hur många gånger som helst, du kanske ligger där om ett par dagar igen.

 • M
  26 november, 2012 at 10:50

  Tvätta Händerna!

 • M8
  26 november, 2012 at 10:57

  Herregud du är verkligen ful. Kallas du för ful? Jag älskar fula människor som dig, jag lever för att hjälpa fula människor som dig. Hör av dig om du vill bättra ditt utseende.

 • Lina
  26 november, 2012 at 10:59

  Underbart! Med eller utan förlossning så tror jag att kvinnor överlag har enormt mycket mer tålamod och högre. smärttröskel än vad män har. Inte att det alltid är så såklart, men överlag tror jag det är så.
  Ha en underbar dag på alla sätt!

 • Ullis
  26 november, 2012 at 11:03

  Man kan få kräksjukan hur många gånger som helst. I vissa familjer går det runt i flera veckor ja månader. Ang förlossning har du ju inte fött barn så du vet ju inte hur det känns! Det är en jävla skilnad på att ligga där och vila med epidural som du gjorde och tillsist bli snittad! Jag födde med enbart lustgas och där kan du snacka smärta. Du har inte en susning… Även fast jag fött barn naturligt går jag inte ut när jag är magsjuk. Men det är av respekt för mina medmänniskor. Du vet inte vad ordet respekt betyder då du inte har någon men du kan ju googla ordet…

 • anna
  26 november, 2012 at 11:12

  Tänkte också på varför du går ut bland folk när du har magsjuka. Det är ju jättesmittsamt! Nu har du säkert smittat ner minst 10 stycken

 • karin
  26 november, 2012 at 11:15

  tvätta håret på alla. smittan sitter kvar där. på handtag mm kan det sitta i 3 månader. klorbaserade rengöringsmedel. inget annat hjälper. spritbaserat, som tex handsprit hjälper inte.

 • Marie
  26 november, 2012 at 11:26

  Mmmm skulle vara kul och veta hur många som ligger hemma i kräksjukan nu efter konserten ??
  Liksom man bär på smittan några dagar innan man börjar kräkas och bär på smittan minst 48 efter man gjort sista spyan och sista lösskiten.
  Man SKA stanna inne MINST 48 timmar efter för så länge bär man med viruset.
  Men man kan även bära med det och smitta längre tid har dom kommit fram till.
  Och du är bara immun ca 5-10 dagar efter du fått det, sen kan du få det igen, så jubla inte än.
  Hoppas Ringo inte är på dagis nu när hans syster och far ligger och kräks. Han bär med sig smittan dit och du bär med smittan till allt och alla du går till.
  Du som jobbar med livsmedel borde läsa nedan så kanske du fattar vad folk menar och att det INTE är bullshit om att stanna hemma osv:

  Vinterkräksjukan börjar ofta mycket hastigt med kräkningar, diarréer och magsmärtor. Den går över av sig själv efter ett par dagar. Se till att vara helt frisk i två dygn innan du går tillbaka till arbete eller skola – i synnerhet om du arbetar med livsmedel eller inom vård och omsorg. Det är viktigt att du dricker mycket när du har vinterkräksjuka. Kontakta din vårdcentral om du kräks mycket och inte får i dig tillräckligt med vätska eller om du kissar mycket mindre.
  Vinterkräksjukan är en mag- och tarmsjukdom som orsakas av ett så kallat calicivirus. Det finns två typer av calicivirus: norovirus, som är den vanligaste typen, och sapovirus, som förekommer mindre ofta. Båda ger likartade symtom.
  Vinterkräksjukan är väldigt smittsam. En enda person kan smitta ner en hel arbetsplats eller förskola.
  Sjukdomen är mest aktuell mellan november och april, med en topp mellan januari och mars. Det är därför den heter vinterkräksjukan. Men den kan förekomma även andra tider på året, då oftast i samband med smitta via livsmedel eller vatten.
  Inkubationstiden är 12 till 48 timmar. Inkubationstid är den tid det tar från det att man blir smittad till dess att man blir sjuk.
  Efter att ha haft vinterkräksjuka kan man ha ett visst kortvarigt skydd mot sjukdomen, så kallad immunitet. Men man kan bli sjuk flera gånger.

  Källa: http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Vinterkraksjukan/

 • Maja
  26 november, 2012 at 11:30

  Borde ju gå att smörja in på andra ställen då?..=)

 • cio på Finest
  26 november, 2012 at 12:24

  Ullis … Jisses vilken kommentar!

  Jag födde vaginalt och det var det värsta jag varit med om.
  Jag ropade, snitta mig … men det var inte snack om det, jag hade normala smärtor (för mig onormala) som kvinnor har vid en förlossning och bara för mitt skrikande och mina tårar, hysteri mm, no no … inget snitt.

  Ullis

  Tror du att de snittar akut så där bara på skoj? Det finns anledningar till snitt och tro inte att de som snittas inte vet något om en förlossning.

  Katrin, tror jag, skulle föda vaginalt men något gick fel och det blev akutsnitt.

  Se inte ner och var inte taskig mot kvinnor som i förlossningsskedet lider, kanske föreligger risk för barnet som ska komma till världen och för mamman.

  Naturligtvis vet Katrin hur det känns att ligga och med alla medel föda fram barnet … förlossning som förlossning.

  En sak ska du Ullis veta … man snittar inte om det inte är medicinskt och kanske akut befogat med snitt!!!

 • Sue
  26 november, 2012 at 12:47

  Så jävla bra skrivet cio !!!!

 • Py
  26 november, 2012 at 12:54

  Jaaaa, Ullis vinner, hon har fött barn med bara lustgas!!!

 • Michelle
  26 november, 2012 at 12:59

  Hej Katrin!
  Såg dig inne i Ringen i lördags. Ville gå fram och säga att jag tkr du är ball men du hann försvinna. Tur att du har en blogg då. Så, Katrin, jag tkr du är ball! keep it up girl.

 • Emma - Peppkompaniet
  26 november, 2012 at 13:03

  Alltså, kan inte du och Kissie bara sluta låtsas som om ni använder dessa produkter, och bara säga: Okej, vi gör reklam för detta, och JA, jag får betalt för det. Det är ju bara pinsamt så som ni håller på idag….

 • Py
  26 november, 2012 at 13:08

  ”Familjemedlemmar som känner sig helt friska behöver inte stanna hemma” står det också, eller hur?

 • jeanette
  26 november, 2012 at 13:18

  Så där ja,då var det igång för din övriga familj och vänner du träffade i helgen ( för att inte tala om alla ”jobbiga” människor du träffade på Mässan).
  Fattar du NU hur kräksjukan smittar,undrar jag? Du var alltså själv med din son när han blev sjuk på natten,din kille och ”plastdotter” om hem efter allt var över med honom och ÄNDÅ blir dom sjuka 3 dagar senare. Både du och din son smittade en massa dagar efter ni blev friska, och känner jag dig rätt så kommer du tycka det är helt ok att dottern går till skolan i morgon ( där kommer hon smitta an massa ungar) och Bingo struttar väl iväg och gör sitt ( och smittar).
  Och,åter igen, man blir inte immun för kräksjukan bara för att man haft den en gång, man kan få den om och om igen på en säsong. Så du biter dig själv i arslet om du inte följer rekommendationerna som gäller.
  Vill också passa på att upplysa dina läsare om följande: Pressen målar upp kräksjukan som en ”nära-döden-upplevelse”, man spyr en massa ggr,svimmar etc. Detta stämmer INTE, man KAN få en sådan hemsk kräksjuka…..men de allra flesta spyr ett par ggr och får springa på muggen för dålig mage, en del kräks inte ens dom får bara rutten mage. MEN det är likförbannat kräksjukan och man smittar lika mycket när man har det och minst 2 dygn efteråt.
  Ibland Katrin så är du på gränsen till korkad, man är inte en ”duktig” människa för att man klarar av att göra en massa saker/träffa en massa människor när man är magsjuk, man är KORKAD om man gör det. Korkad och jävligt oempatisk!

 • anonym
  26 november, 2012 at 13:31

  Dumjävel. Jag har fött ett barn med epidural, ett med lustgas och ett med snitt. Snitt var värst, helt klart. Har du inte fött med snitt har du inte varit med om det värsta Ullis. Prova nästa gång så får du veta..

 • marie karlsson
  26 november, 2012 at 13:41

  Katrin jag tycker det är märkligt att du fortfarande ser det som något ballt och jävlaranamma att du gick på konsert och jobbade bland folk när du hade kräksjukan.
  Det är inte ett dugg ballt eller starkt av dig , bara förbannat dumt och korkat. Det är människor som du som gör att sjukan sprids ut mer än den borde.
  Märkligt också att du inte kommenterar kritiken alls, läser du ens kommentarerna du får ………….?

 • Chris
  26 november, 2012 at 16:39

  Det enda som är stort – det är kranen.

 • camilla
  26 november, 2012 at 16:39

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • annac
  26 november, 2012 at 16:43

  Det är inte helt normalt att göra en hel sats Snickers till ett barn och låta henne ”äta tills hon spyr” när man just själv är magsjuk. Hade jag varit Erika, dvs Novas riktiga mamma hade jag fan blivit helt vansinnig. Det smittar ju lätt men det är ju direkt elakt att laga mat och hosta smitta över maten och sen bjuda ett barn på det. För att inta tala om muslin som K tog ett foto på med sitt huvud hängande över det. Det finns nåt som heter Smittskyddslagen, Livsmedelsverket och lite jävla folkvett. Och så finns det folk som går över lik för att sälja 15 böcker till innan Hawaii-resan. Som småbarnsmorsa med barn på förskola blir man sååå matt när föräldrar vägrar fatta hur länge det kan gå runt på en förskola. Att kliva över spyor i trappen när man ska hämta sin treåring, att höra om familjer som ligger inne på sjukhus pga uttorkning där föräldrarna blivit så dåliga att de inte orkat se till att barnen får i sig vätska. Så jävla korkat. Om Bingo på allvar skickat det smset till Katrin så känns det ju som att de förtjänar varandra. Synd om Nova bara.

 • Pinglish
  26 november, 2012 at 19:18

  Hade jag varit Novas mamma hade hon inte fått åkt dit på flera dagar. Umgänge/delad vårdnad men inte till vilket pris som helst… Kanske brast det i kommunikationen mellan de vuxna…

 • Jennifer
  26 november, 2012 at 20:20

  Så man kan inte laga mat isf för att man haft magsjuka?
  Okej får jag de i vinter ska jag inte laga mat på hela vintern. Hon hade ju sanerat hela huset dagen innan så gör jag med när sambon hade de. Vi sanerade direkt han slutade spy och ingen av oss andra (jag och sonen) fick de tack vare de.

 • annac
  26 november, 2012 at 21:42

  …. och som en osannolik slump så låg Bingo o Nova och spydde sen de åxå ,TROTS ”sanering”.

  Som genom ett mirakel.

  En märklig tillfällighet bara,

 • annac
  26 november, 2012 at 21:51

  Livsmedelspersonal med mag- och tarmsymtom ska inte arbeta.
  Åtgärder vid inträffade fall och/eller utbrott

  Infektioner med dessa virus är inte anmälningspliktiga enligt smittskyddslagen, men vid misstänkta utbrott skall detta alltid rapporteras till smittskyddsläkaren i landstinget och vid livsmedelssmitta även till miljökontoret eller motsvarande i kommunen. Livsmedelslagens avstängningsregler kan bli aktuella. Det är viktigt med en god personlig hygien, speciellt handhygien. Sjuka personer bör inte laga mat åt andra under akut sjukdom. Något vaccin mot sjukdomarna finns inte.

  Kommentarer

  Calicivirus är vanligt som smitta på sjukhus, ofta insjuknar vid utbrott både patienter och personal. Inte sällan måste hela sjukhusavdelningar stängas för sanering.

  Flera livsmedelsburna utbrott rapporteras årligen. Djupfrysta importerade hallon, ostron och livsmedel som förorenats av en sjuk person är vanliga orsaker till utbrotten.

  Tipsa en vän

  Uppdaterad 2010-12-30 12:54

  Kontakt: Texten är framtagen av Smittskyddsinstitutet och Smittskyddsläkarföreningen.

 • Pytt
  27 november, 2012 at 11:30

  Och? Varför är det relevant? Katrin skrev ju själv att hon kräktes precis innan hon gick på konserten, och dessutom hade feberfrossa och mådde smådåligt hela tiden. Helt jävla dunderidiotiskt och respektlöst att gå ut och smitta massvis av personer bara för att man är så jäkla egoistisk och självcentrerad att man inte kan låta bli uppmärksamhet i fyra dagar ens.

 • Py
  28 november, 2012 at 01:31

  Det är relevant eftersom den jag skrev svaret till, tyckte att Ringo skulle stanna hemma eftersom hans syster och pappa mådde dåligt! Om du ska lägga dig i, så läs på!

 • kz=fascist
  18 oktober, 2015 at 21:32

  ”Jag vill sprida kärlek och inte hat.”
  Det är ett citat från Katrin Z och visst låter det vackert? Men låt oss titta lite närmare på det, här följer några citat:

  ”Du får inte hälsa på mig på gatan för du är fet!”

  ” … så har man rätt att klanka ner på dig. För du är dum i huvudet …”

  ”Det här är något som folk skrattar åt och hånar. Det här är ingenting som jag tror kan vara positivt för någon.”

  ”Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara tjocka.”

  ”Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man ser ut sådär så gör man inte det.”

  ”En människa som är överviktig, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.”

  ”Men hey jag står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.”

  Jag tror faktiskt att Katrin själv tror på att hon sprider kärlek. Byter man ut _ett_ enda ord i hennes citat så inser man att det har funnits en person som också drevs av samma

  ”kärleksbudskap”. Det är exakt samma hat, skillnaden är bara att det ena är brottsligt.

  – Du får inte hälsa på mig på gatan för du är en jude.

  – … så har man rätt att klanka ner på dig. För judar är dumma i huvudet …

  – Judendom är något som folk skrattar åt och hånar. Det är ingenting som kan vara positivt för någon.

  – Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara judar.

  – Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man är jude så gör man inte det.

  – En människa som är jude, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.

  – Men hey nazister står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.

  Katrin skriver på Instagram ”Vet man att man har rätt så har man inget problem med att argumentera för sin sak”, ytterligare en gemensam egenskap: den bergfasta tron på att de har rätt och rätten att definiera vad som är rätt och fel.

  Vad värre är att för 80 år sedan var det många gjorde allt för att följa med strömmen och berika sig själva. Andra sa eller gjorde ingenting trots att de såg vad som hände. De få som vågade ”försvann” spårlöst. De allierade visste men agerade inte.

  Nu tror jag inte att Katrin kommer att få särskild stor betydelse, hon är och förblir en parentes. Men vi har en medmänsklig skyldighet att identifiera och motverka de som sprider ett hatfullt budskap, speciellt när det lindas in i omtanke och kärlek.

  Det Katrin sprider är inte kärlek. Det är hat och ondska.