Okategoriserade

Lönetipset!

Jag vet att det var nåt, jag vet att det var nåt, va faaaaan va det?! Att jag inte har lärt mig efter snart sex års bloggande att jag måste göra en notis när jag kommer på nåt för sen när jag väl sätter mig så är det alltid borta. Bingo är bättre. Han skriver ner min notis på en gång och sen på kvällen kan jag fråga ”Du älskling, vad var det nu som jag skulle skriva om?”, men Bingo var inte med idag när jag kom på det som jag ville skvia om jag stod helt ensam.

Kan det ha varit min notering om att cirka 99 procent av alla män och framför allt kvinnor har en uppsvälld buk helt i onödan? Jag stod och observerade idag nämligen. Jag kände för att skrika rakt ut kan jag säga. Jag ville skrika ”Köp min bok så blir du av med den där fettbelamringen som du går runt och bär på!”. När det kom fram kvinnor helt utan midja önskade jag också att jag hade vågat vara lite ärlig och snäll mot dem och berätta att om de bara följer min bok (Dags att bli smal) så kommer allt fett runt midjan att försvinna men jag vågade inte det heller. Folk kommer ju då bara tro att jag vill kränga och trots att det inte alls handlar om det utan att jag vill hjälpa till så fattar jag hur det skulle framstå. Fan. Synd att folk hajar så trögt. Alltså att det tar sån tid innan ALLA kör LCHF och lever ett lite lättare liv utan de där magarna. Det är ju inte ens snyggt?!

Jo! Nu vet jag. Jag ska tipsa er om månadens löningsvaror på klubben. Det här tycker jag att ni ska satsa på under december månad:

Min bok så att ni kan baka lussekatter till första advent. *Mys*

Kokosmjöl till katterna

Fiberhusk till katterna

Sukrin till katterna

Sukrin melis till katterna

Sjögräsnudlar för att de är mycket godare än vanlig spagetti och det tycker alla! Och så genererar de ingen svullen buk.

Grönsaksbuljong utan glutamat, stärkelse och socker.

Vår glöggkväll den 13 december i butiken där vi bakar lussekatter, pepparkakor och glögg!

Min första bok ”Dags att bli smal” fast bara om du vill bli av med buken.

Sen kanske någon kan berätta för mig om vår märkliga produkt som vi tagit in för att det är så enorm efterfrågan på den? Det heter guarkärnmjöl och är något som man gör såsen tjockare med. Men varför använder man en sån sak när alla såser blir tjocka med grädde undrar jag. Informera mig gärna!

You Might Also Like

 • Agnes
  25 november, 2012 at 21:51

  Hur går det med dom där rakbladen??

 • Elin
  25 november, 2012 at 21:57

  Idag köpte jag dags att bli smal och söt boken ( som jag precis tappat namnet på) av dig på mässan.
  Efter att ha tappat 60kg redan så hoppas jag att din bok och lchf hjälper mig att tappa de sista 10-15 kilona jag vill bli av med.
  Tack o tack!

 • Sandra
  25 november, 2012 at 21:58

  För att ibland när man har lite brådis med att slänga ihop något hastigt som kan innehålla något som kommer ifrån frysen, tex svamp. Så kan såsen lätt bli rinnig utav vattnet som kommer ifrån den lite halvtinade svampen. Då kan de va en räddning. Annars, nej. De behövs inte

 • Anna
  25 november, 2012 at 22:17

  Har köpt dina böcker och dem är super!

  Sjögräsnudlarna- blir dem aldrig mjuka?

 • Evy
  25 november, 2012 at 22:30

  Nöt-allergiker…fixar dom LCHF??

 • J
  25 november, 2012 at 22:40

  Sjögräsnudlarna kostar bara 24kr på Coop forum…exakt samma…hmmm…

 • Sara
  25 november, 2012 at 23:41

  Katrin du tror verkligen att LCHF är det enda rätta och enkla sätt att gå ner i vikt på. Du är ganska så pinsam som påstår dig ha gått ner över 30 kilo! Herregud du se ju höggravid när du mäter från den siffran. Jag fick barn i april och gick upp från 55 kilo till 83 kilo. (Höggravid). Nu väger jag åter igen 55 kilo och har seriöst mer muskler än dig och synliga magrutor, och då har jag haft två ätardagar i veckan. Tränat 3 dagar i veckan å ätit sunt i veckorna. Det jag menar är att det behövs bara lite kämparglöd för att gå ner. Ja tycker verkligen LCHF suger om man tittar på din kropp. Så mycket som du tränat å då också med personlig tränare då borde du vara mer tonad än du är! Du behöver kolhydrater så är det bara. Ställ upp dig bredvid mig så kan ja bevisa att kolhydrater gör kroppen fan så mycket snyggare!! Ät med måtta å enligt tallriksmodellen så blir livet lättare å du blir snyggare. Lovar;)

 • Chris
  25 november, 2012 at 23:50

  Ett råd.
  Du har ett mycket oaptitligt ansikte – använd inte det ihop med bakverk.
  Leila Lindholms vackra ansikte får alla att vilja baka.
  Varför har Du så feta slappa lår – ska man inte bli smal av LCHF?

 • Mikaela
  26 november, 2012 at 00:08

  Tänker iaf INTE köpa några produkter av dig pga. att du är så pengakåt OCH otrevlig 🙂

 • swallow
  26 november, 2012 at 02:12

  E412 heter det också. Personer som är allergiska mot sojabönor kan reagera även på guarkärnmjöl – tänk på det!
  LCHF – nej tack, jag är orolig för vad en sån diet kan göra med mig om 10 år. Det borde ni andr också vara.

 • Anna
  26 november, 2012 at 06:53

  Man blir inte smal av lchf om man inte tränar också. Jag har ätit lchf i ett halvår men tränar aldeles för lite. Är normalviktig men är inte smal, men lchf har inte hjälpt mig att gå ner i vikt. Där emot mår jag så grymt bra och jag kommer aldrig börja äta ”vanligt” igen! Men det är inte för att gå ner i vikt!

 • Svullen
  26 november, 2012 at 07:58

  Nu kan man ha svullen mage av andra orsaker, jag är inte överviktig men min mage är ofta svullen eftersom jag lider av en tarmsjukdom. Har testat LCHF, men magen blir svullen ändå. Den dieten är inte svaret på alla problem Katrin.

 • Lady
  26 november, 2012 at 08:12

  Hej katrin!!tack för en bra och snygg blogg!
  Läser den regelbundet. Jag har nyligen börjat med LCHF, har självklart köpt dina inspirerande böcker. Dock har jag en fråga och jag hoppas att du kan svara tillbakapå min angivna e-mail. Jag har kört nu lchf 1 vecka, fölljt dina recept punkt och pricka men har inte gått ned någonting. Jag tränar regelbundet 3 gånger i veckan på gym. Har under 2 månader (innan lchf) under den tiden gått ned 3 kg, har fastnat i en svacka av 64 kg. Ok kanske en vecka låter för ”lite” för att få någon resultat. Men det jag undrar är hur det gick för dig..?
  är det trögt i början?ska jag fortsätta med lchf och ha
  lite mer tålamod?
  För övrigt mår jag skitbra av lchf, har aldrig kännt mig piggare och min mage har varit i harmoni.hoppas du svarar tillbaka på min email! :)!

 • Lisa
  26 november, 2012 at 08:51

  Som nån skriver ovan: man kan faktiskt vara smal utan lchf. Det handlar om kalorier in – kalorier ut. Så ”enkelt” är det!

 • Sofi
  26 november, 2012 at 09:16

  Jag äter lchf. Supernöjd! Men mina såser på grädde blir aldrig tjocka. Vad gör jag för fel..?!!

 • Linda
  26 november, 2012 at 09:58

  Jag tänker inte hacka på dig och ditt engagemang för LCHF men jag tänkte banne mig lyfta fram att man kan bli lagom i kroppen UTAN att börja med LCHF med! Jag har fött två barn, inte bantat eller gått på någon diet någonsin i mitt liv och ändå så har jag hållit min vikt 58-60kg i 20 år. De senaste 15 åren har jag dessutom inte ens tränat mer än vardagsmotion som trappor och promenader. Balans kallas det, har man balans på livet och maten så behöver man inte ändra kosten. Jag har ingenting emot att äta var 3e timme, äta är ju gott 😀 och varför sluta med chips eller ostbågar på helgen? Sen vill jag lägga till en parantes, det är inte alla som KAN LCHFa heller, är man allergisk mot mjölkprotein och ägg och kanske nötter så återstår inte värst många ingredienser att bygga LCHF på…

 • Hj
  26 november, 2012 at 10:15

  Jag äter det jag vill. Tänker på kalorierna bara och inga onyttigeheter under veckorna… går ca 2,5-3 mil/vecka. Har en eller två dagar i veckan då jag får äta allt godis, pizza ja det jag känner för! Jag är smal men med muskler. Går höra flera gånger i veckan att jag ser bra ut… LCHF gör dig sjuk i längden. Allt fett kommer proppa igen artärerna och jag tror de inre organen kommer svikta! Kroppen är inte gjord för att bara äta fett och protein. Man kan vara hälsosamt smal och så kan man vara smal med en sjuk kropp. LCHF är inte svaret på allt, det dödar dig långsamt!

 • KickiW
  26 november, 2012 at 11:09

  Absolut
  Nötter är inte en av de ”essentliella” beståndsdelarna av LCHF utan mer en ersättning för annat godis

  Grunden för LCHF-kost är grönsaker, protein och rent fett som smör eller olja(oliv-raps-kokos)
  Nötter, bär och mejeriprodukter är guldkanten som man kan unna sig någon gång ibland

 • Py
  26 november, 2012 at 13:22

  Puh, du har ingen tanke på att människor är olika? Att det kanske inte funkar med tallriksmodellen för alla? Att alla kanske inte kan träna 3 dagar/veckan? Varför vara otrevlig?
  Genom att ta bort en del kolhydrater så har jag gått ner 12 kg (utan kämparglöd…)
  Ät som du vill, så äter jag som jag vill,OK?

 • Py
  26 november, 2012 at 13:33

  Utan att träna så har jag gått ner 12 kg och min sambo 25 kg så där har du fel.

 • Isabella
  26 november, 2012 at 14:16

  Vad snygg du e när du bakar! 🙂

 • Anna
  26 november, 2012 at 15:15

  Py du har rätt i att man kan gå ner i vikt utan att träna, jag menade att det är svårt att bli trådsmal med lchf utan att träna, man stannar vid normalviktig. Jag är normalviktig och behöver egentligen inte gå ner mer även om det kunde vara kul. Men ska jag bli ännu smalare måste jag nog träna mer 🙂

 • KickiW
  26 november, 2012 at 15:48

  LCHF är så mycket mer än mejeriprodukter, bär och nötter

  Mängder med mumsiga grönsaker (pratar då inte om medelsvenssons isbergsallat med gurka och tomtat utan riktiga grönsaker) fisk, skaldjur, kyckling, ägg och kött och smör

  Går att variera i det oändliga

 • camilla
  26 november, 2012 at 16:40

  Jag säljer sibutramin 15mg. 1månad för 660kr och 3mån. kur för 1700kr med frakt. Dessa underbara bantningspiller har underlättat min viktnedgång avsevärt. Vid seriöst intresse mejla till [email protected]

 • m
  26 november, 2012 at 16:44

  Samma här!!

 • Rudis
  26 november, 2012 at 17:20

  Haha är inte gurka och tomat riktiga grönsaker? Vad är d då? Så dum

 • Emma
  26 november, 2012 at 20:23

  Måste bara tillägga att det finns den lilla skaran, som jag tillhör, som är raka av naturen. Jag trodde jag skulle få mer midja men icke! Hade ingen när jag vägde lite mer och har fortfarande ingen fast jag absolut inte behöver gå ner mer i vikt. Detta är ingen kritik mot dig Katrin, bara en liten vink =)
  Jag tycker du är grym!

 • Fanny
  27 november, 2012 at 08:43

  Ursäkta! Men alla recept ja läser så är de nötter i, jag roll inte kokos heller eller mandel eller nåt sånt! Så vad gör jag? För alla recept som ja läser så e de alltid sånt i, och om ja nu vill göra nåt gott, vad ska ja göra då? Eller e de meningen att ja aldrig ska få baka nåt gott då?

 • Fanny
  27 november, 2012 at 08:47

  E du dum eller? Hon sa precis att hon va allergisk på ägg din nöt!

 • Camilla
  27 november, 2012 at 10:38

  Antar at det er det samme som Johannesbrødkjernemel som det heter på norsk.. Det erstatter Maizenna i sauser. Men man kan også bruke et par teskjeer i bakverk, f.eks pizzadeig for å gjøre deigen tykkere. Funker bra!:)

 • fia
  27 november, 2012 at 16:31

  Om jag gör en gräddsås så låter jag den stormkoka länge(utan lock) då blir den tjock. Men om jag tex gör ngt m grädde i ugnen måste jag tillsätta philadelpia ost, annars blir det tunnt. Eller om jag gör en gryta blir det också tunnt utan philadelpia. Så det är svinbra med ngt som man kan ”reda” med.

 • Kit
  28 november, 2012 at 21:59

  Tycker det är synd att påstå att LCHF är för alla och att det hjälper om man har IBS är extremt individuellt (har sett att det talats om det tidigare).

  Jag har IBS och jag blir extremt sjuk av fett, dels pga förminskad galla och dels för att jag har problem med återkommande magkatarr.

  Så det är riktigt trist att folk ska tjata om hur det funkar för alla och att alla som inte äter det antingen är obildade, feta eller bara dumma.

 • kz=fascist
  18 oktober, 2015 at 21:31

  ”Jag vill sprida kärlek och inte hat.”
  Det är ett citat från Katrin Z och visst låter det vackert? Men låt oss titta lite närmare på det, här följer några citat:

  ”Du får inte hälsa på mig på gatan för du är fet!”

  ” … så har man rätt att klanka ner på dig. För du är dum i huvudet …”

  ”Det här är något som folk skrattar åt och hånar. Det här är ingenting som jag tror kan vara positivt för någon.”

  ”Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara tjocka.”

  ”Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man ser ut sådär så gör man inte det.”

  ”En människa som är överviktig, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.”

  ”Men hey jag står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.”

  Jag tror faktiskt att Katrin själv tror på att hon sprider kärlek. Byter man ut _ett_ enda ord i hennes citat så inser man att det har funnits en person som också drevs av samma

  ”kärleksbudskap”. Det är exakt samma hat, skillnaden är bara att det ena är brottsligt.

  – Du får inte hälsa på mig på gatan för du är en jude.

  – … så har man rätt att klanka ner på dig. För judar är dumma i huvudet …

  – Judendom är något som folk skrattar åt och hånar. Det är ingenting som kan vara positivt för någon.

  – Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara judar.

  – Jag förespråkar det supernormala. Jag strävar efter en stabilitet men om man är jude så gör man inte det.

  – En människa som är jude, man vet vad den människan gör för någonting. Det är osmakligt på alla sätt.

  – Men hey nazister står redo att ta emot dem när de faller. Som alltid.

  Katrin skriver på Instagram ”Vet man att man har rätt så har man inget problem med att argumentera för sin sak”, ytterligare en gemensam egenskap: den bergfasta tron på att de har rätt och rätten att definiera vad som är rätt och fel.

  Vad värre är att för 80 år sedan var det många gjorde allt för att följa med strömmen och berika sig själva. Andra sa eller gjorde ingenting trots att de såg vad som hände. De få som vågade ”försvann” spårlöst. De allierade visste men agerade inte.

  Nu tror jag inte att Katrin kommer att få särskild stor betydelse, hon är och förblir en parentes. Men vi har en medmänsklig skyldighet att identifiera och motverka de som sprider ett hatfullt budskap, speciellt när det lindas in i omtanke och kärlek.

  Det Katrin sprider är inte kärlek. Det är hat och ondska.