Katrins Snapshots

Katrins Snapshots

Hamnade på Vätterviksbadet. En kvick biltur för att hälsa på min lilla groda som har det väldigt bra i Östergötland. Tänker mig en liten titt i Vadstena på eftermiddan. Trevligt.

4 reaktion på “Katrins Snapshots

  1. Katrin, du borde skriva ner din och Bingos manifest från Relationspodden. Om man lyssnar på många avsnitt, så berättar ni att många relationer kraschar på grund av stress i hemmet kring hushållssysslorna. Du säger att det är en lyx att avlasta städ och tvätt på någon annan, men att det kostar pengar.

    Om vi utgår från att du har rätt, vore det inte då intressant att undersöka den egentliga kostnaden i genomsnitt? Säg att 5 timmar i veckan av städ/tvätt räcker för att avlasta stress i mångas relationer. Du har sagt att 7 år är snittet för många relationer. Kanske kan dessa 5 timmar förlänga relationerna till 10 år? Om städ/tvätt kostar 150kr/tim med rut, det blir 3000kr i månaden och 36.000kr per år för att förbättra relationen så den håller i tre år till.

    Om man sen ser till barnpassning som ett ytterligare stressmoment. Skulle 5 timmar i veckan för datenight räcka för att underlätta det stressmomentet? 5 timmar a 150kr, ytterligare 3.000kr i månaden och sammanlagt 72.000kr per år. Kan det få snittrelationen att räcka ytterligare 3 år? Finns det ytterligare faktorer man kan underlätta?

    Vore detta inte intressant att räkna på, med statistik från dina läsare? Om du skriver på det och gör en artikel eller låter någon skriva en uppsats. Vi är ju alla vanemänniskor och ganska lika varandra i längden. Kanske kan era idéer om vad som kraschar en relation användas till att undvika att krascha en relation?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *